Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Για ποια Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μιλάμε και γενικά για ποιους [τοπικούς] πολιτικούς;

Του Γιώργου Φάκου  Είναι αλήθεια ότι οι πολίτες "ξεχνούν" εύκολα. Οταν προκύπτει ένα γεγονός αφοσιώνονται σε αυτό και ξεχνούν ...


Του Γιώργου Φάκου 


Είναι αλήθεια ότι οι πολίτες "ξεχνούν" εύκολα. Οταν προκύπτει ένα γεγονός αφοσιώνονται σε αυτό και ξεχνούν προηγούμενα γεγονότα, προβλήματα τα οποία χρονίζουν και παρά τις δεσμεύσεις πολιτικών, με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου, τίποτα δεν προχωράει. 

Αυτό, βέβαια, ευνοεί τους πολιτικούς οι οποίοι θέλουν τους πολίτες όχι μόνο να μη θυμούνται, αλλά να γίνεται πιστευτό και ότι παραμύθι τους σερβίρουν σε μικρές ή μεγάλες δόσεις. 

Φυσικά υπάρχει και μια άλλη αλήθεια: Οτι οι πολίτες, απογοητευμένοι, από τα διαρκή πολιτικά ψέματα έχουν πάψει να ασχολούνται και δυστυχώς αδιάφορα αντιμετωπίζουν θέματα που αφορούν άμεσα τη ζωή τους και τη ζωή των αγαπημένων τους προσώπων. Το facebook, κυρίως, αλλά και τα υπόλοιπα social media έχουν συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό για την αδιαφορία που επιδεικνύουν οι πολίτες. 
Ετσι, τα πολιτικά πρόσωπα συνεχίζουν να προχωρούν ακάθεκτα μέσα στο παραμύθι που σερβίρουν αφού στόχος τους είναι, όχι αν το κόμμα τους διατηρηθεί στην κυβέρνηση ή γίνει κυβέρνηση, αλλά οι ίδιοι να εκλεγούν, να έχουν τη θέση του εθνοπατέρα ή της εθνομητέρας και όλα μια χαρά. 

Το ίδιο γίνεται όμως γενικά με όλους όσους έχουν εκλεγεί και σε άλλες θέσεις, για να υποστηρίζουν και να προωθούν τα αιτήματα των πολιτών, να φροντίζουν για την καθημερινότητά του και το επίπεδο ζωής τους. 
Φυσικά, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, οι οποίες είναι λίγες, απλά και μόνο για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. 

Ο παραπάνω πρόλογος γίνεται για να δώσω μια γενικότερη κατάσταση της εικόνας που υπάρχει και όποιος έχει αντίρρηση μπορούμε να το συζητήσουμε. 
Και γίνεται αυτός ο πρόλογος για να περάσω στο θέμα του δρόμου Πατρών-Πύργου, όπου κανείς πλέον δεν μιλάει, αφού βέβαια πρώτα φρόντισαν να μας φλομώσουν στο ψέμα και στα μεγάλα λόγια. 

Δύο χρόνια Νέα Δημοκρατία και το παραμύθι συνεχίζεται από τους εκπροσώπους της. Ο "κακός" ΣΥΡΙΖΑ έφυγε, ήρθε αυτή να κυβερνήσει και τίποτα δεν έχει να επιδείξει πέρα από μια αμφισβητούμενη διαχείριση ενός ιού και το ότι κάηκε ολόκληρη η Ελλάδα σχεδόν. 

Σε ότι αφορά το νομό Ηλείας, επίσης, τίποτα. 
Καταρχάς, έχει σταματήσει κάθε αναφορά για τον δρόμο-φονιά της Πατρών-Πύργου. Κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται το θέμα... ο καιρός περνάει και ο Κώστας Καραμανλής, υπουργός Υποδομών, δεν έχει ενημερώσει κανέναν. Κι ας ήταν ο ίδιος που υποσχόταν ότι κάθε μήνα θα ενημέρωνε τους δημάρχους για την πορεία του έργου! 

Στο ίδιο πλαίσιο και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Ο "Ολα από την Αρχή", που κατηγορούσε τον Απόστολο Κατσιφάρα για ταύτιση του περιφερειάρχη με την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι γύρω από το Πάτρα-Πύργος έχει στηθεί επικοινωνιακό παιχνίδι χωρίς ουσία. «Τόσο η κυβέρνηση διά στόματος κ. Σπίρτζη όσο και η περιφερειακή αρχή, διά της παρουσίας του κ. Κατσιφάρα, διότι δεν έβγαλε κιχ, είναι στην ίδια γραμμή. Αμφότεροι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες για να κερδίζουν χρόνο όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, διότι θέλουν τις βουλευτικές με τις αυτοδιοικητικές όσο το δυνατόν κοντύτερα για αυτονόητο εκλογικό όφελος. 

Οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι κάποιοι τους θεωρούν αφελείς, αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν είναι. Όλοι γνωρίζουν τις ευθύνες του καθενός στον αυτοκινητόδρομο. Η εποχή της κοροϊδίας και του Μαυρογιαλούρου έχει περάσει ανεπιστρεπτί», όπως είχε δηλώσει ο κ. Φαρμάκης την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2018 από τον Πύργο. 
Αλλά τότε ήταν αντιπολίτευση και όταν είσαι αντιπολίτευση λες ότι θέλεις!!! 

Και ο κ. Νεκτάριος Φαρμάκης τα έλεγε, όχι γιατί τα πίστευε -όσα έλεγε- αλλά για να κερδίσει την πολιτική καρέκλα. Και την κέρδισε και δυο χρόνια μετά κάτι εξαγγελίες για έργα κάνει, κάτι έργα του Κατσιφάρα προχώρησε και ακόμη περιμένουμε τα 30 εκατομμύρια ευρώ για την... βελτίωση του δρόμου-καρμανιόλα. 

Η οποία βελτίωση έγινε, αλλά μόνο εκεί κοντά στον Πύργο, με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννόπουλου [και με τη δημοσίευση σχετικών φωτογραφιών βεβαίως-βεβαίως] μια και η εκλογική του πελατεία εκεί είναι και όπως ακούγεται θέλει να κατέλθει και ως βουλευτής! 
Θεμιτή, οπωσδήποτε κάθε φιλοδοξία αλλά καλό είναι να έχουμε και το "γνώθι σαυτόν", που αποτελεί ένα από τα Δελφικά Παραγγέλματα! 

Αλλά για να μην είμαι και άδικος, ο κ. Γιαννόπουλος έκανε κι ένα μεγάλο έργο: Εκλεισε την fargeco, αφήνοντας στο δρόμο κάποιες δεκάδες εργαζομένων, την περίοδο που ο Μητσοτάκης είχε δώσει την εντολή όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις να παραμείνουν. Θα πει κάποιος πώς η fargeco μόλυνε το περιβάλλον και κάτι άλλα χαριτωμένα, αλλά δεν είναι επί του παρόντος να αναφερθούμε, διότι τελευταία βλέπουμε να... εμφανίζεται, με τις ευλογίες κάποιων, μια ανταγωνίστρια εταιρεία της fargeco κ.λ.π κ.λ.π. 
Αλλά είπαμε, δεν είναι ώρα να μιλήσουμε και για κάποια άλλα χαριτωμένα που συμβαίνουν και που κάποιοι θέλουν να τα περάσουν στο ντούκου, όπως λένε στα χωριά μας! 

Ο κ. Φαρμάκης είναι ένας Περιφερειάρχης που εκλέχθηκε με τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Το κακό είναι, να μη σηκώνεις κεφάλι όταν βλέπεις ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης που σε στηρίζει και την στηρίζεις, δεν υλοποιούνται. 
Η τοπική αυτοδιοίκηση και η περιφερειακή. πρέπει να είναι ανεξάρτητα όργανα, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Γι' αυτό και τους περιφερειάρχες κυρίως τους "τρώει η μαρμάγκα" και πληρώνουν τα κυβερνητικά λάθη. 

Οπως έγινε με τον κ. Κατσιφάρα, που ενώ ο ίδιος δεν ευθυνόταν για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφτιαξε τον δρόμο, εντούτοις "πλήρωσε το μάρμαρο". Και μη νομίζει κανείς ότι η νυν περιφερειακή αρχή θα γλυτώσει. 

Μια ακόμη επισήμανση: Στη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα στην Ηλεία τα "παλικάρια σφάζονται". Οι κακές σχέσεις των αντιπεριφερειαρχών αποτελούν πλέον κακό ανέκδοτο. Τα "συντροφικά" μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν και όλοι τους προσπαθούν να φυλάξουν τη πλάτη τους μη και φάνε καμιά ξώφαλτση. 
Θεωρεί κανένας ότι θα πάει κάτι μπροστά με τέτοιες συμπεριφορές; 

Πρόκειται για μια τραγική κατάσταση, την οποία άριστα γνωρίζουν οι βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος στο νομό, αλλά αμφιβάλλω εάν την μεταφέρουν στα κεντρικά του κόμματος. Πρωτίστως ενδιαφέρονται τι... ομάδες οι ίδιοι μπορούν να δημιουργήσουν, κατόπιν συμφωνιών... 
Διαφωνεί κανένας; 

Η Ηλεία βράζει, η Ηλεία θεωρεί και όχι άδικα τον εαυτό της αδικημένο... 
Εθνικό δρόμο δεν έχει, το επαρχιακό δίκτυο είναι στα μαύρα του τα χάλια, η Υγεία είναι στο ναδίρ... τίποτα δεν έχει από αυτά που περιλαμβάνονται σε έναν σύγχρονο νομό. 

Παραμένει ο φτωχός συγγενής... αλλά για πόσο ακόμα; 
Για πόσο ακόμα οι πολίτες θα δίνουν συγχωροχάρτι; 
Για πόσο οι πολίτες θα ανέχονται την κοροιδία; 
Για πόσο οι πολίτες θα σκοτώνονται σε έναν δρόμο της κακιάς ώρας; 
Ως πότε οι πολίτες αδιάφορα θα συνεχίζουν; 

Αυτά είναι τα μεγάλα ερωτήματα!!!

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Για ποια Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μιλάμε και γενικά για ποιους [τοπικούς] πολιτικούς;
Για ποια Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μιλάμε και γενικά για ποιους [τοπικούς] πολιτικούς;
https://1.bp.blogspot.com/-x_ib14y3qxk/YR7IybFnDrI/AAAAAAAEy-c/hco9kPjDfiUUFeSTX7UXDpNCcprJ1DkIgCLcBGAsYHQ/s600/girl-6545058_960_720.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-x_ib14y3qxk/YR7IybFnDrI/AAAAAAAEy-c/hco9kPjDfiUUFeSTX7UXDpNCcprJ1DkIgCLcBGAsYHQ/s72-c/girl-6545058_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_284.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_284.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy