-->

Καθαρό νερό στις βρύσες της Βόρειας Ηλείας

  Συνδέεται το Μπόρσι του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με το διυλιστήριο στο Φράγμα Πηνειού  Κοινή συνέντευξη των Δημάρχων Ήλιδας Γ. Λυμπέρ...

 

Συνδέεται το Μπόρσι του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με το διυλιστήριο στο Φράγμα Πηνειού 

Κοινή συνέντευξη των Δημάρχων Ήλιδας Γ. Λυμπέρη και Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γ. Λέντζα 

Με πόσιμο και καθαρό νερό από το διυλιστήριο του Φράγματος Πηνειού, υδροδοτούνται τα χωριά του πρώην Δήμου Λεχαινών, όπως το Μπόρσι και οι οικισμοί δίπλα του, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν το πρωί της Τρίτης οι Δήμαρχοι Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας. Όπως και οι δυο επεσήμαναν, αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά κινήσεων που θα υλοποιηθούν προκειμένου στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όλος ο Δήμος Ανδραβίαδας – Κυλλήνης να λύσει οριστικά τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζει, από το πλέον σημαντικό αναπτυξιακό έργο που λειτουργεί στην Ηλεία, δηλαδή το διυλιστήριο του Φράγματος Πηνειού. 

Όπως τονίστηκε η τιμή χρήσης του νερού θα είναι ενιαία για όλους τους κατοίκους της Βόρειας Ηλείας ενώ σύμφωνα με τον κ. Λυμπέρη, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση και με τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο, προκειμένου να συμφωνηθεί ο τρόπος παροχής νερού στο Δήμο του. Νωρίτερα τόσο ο κ. Λυμπέρης, όσο και ο κ. Λέντζας, μιλώντας για τις πυρκαγιές που καταστρέφουν την Χώρας μας και βέβαια την Ηλεία, ζήτησαν στήριξη από την Κυβέρνηση «αλληλεγγύη και ανθρωπιά για να ξεπεραστεί και αυτή η δύσκολη κατάσταση». 

Γ. Λυμπέρης : «Οριστική λύση στο θέμα της ύδρευσης όλης της Βόρειας Ηλείας» 

Τη συνέντευξη ξεκίνησε ο κ. Λυμπέρης αναφέροντας : «Ο νομός Ηλείας, στα τόσα φυσικά προνόμια που διαθέτει είναι και τα επίγεια νερά. Αυτό τον σημαντικό πλούτο, όλοι εμείς τον σπαταλούσαμε άσκοπα για χρόνια. Είχαμε καθαρά επιφανειακά ύδατα, τα οποία αφήναμε να τρέχουν στην θάλασσα και την ίδια στιγμή τρυπούσαμε τη γη, με άπειρες γεωτρήσεις, προκειμένου όχι απλά να βρούμε νερό για να ποτίσουμε, αλλά για να πιούμε. Πολλές φορές το νερό που βρίσκαμε ήταν ακατάλληλο για πόση». 

Αποφασίσαμε, συνέχισε ο Δήμαρχος Ήλιδας : «πριν χρόνια οι Δήμοι του Κάμπου, προκειμένου να κατασκευαστεί το διυλιστήριο στο Φράγμα του Πηνειού. Ένα μεγάλο έργο, μια μεγάλη υποδομή, όπως και το εργοστάσιο απορριμμάτων, σε ένα νομό που δεν έχει δρόμο, αεροδρόμιο, τρένο και τον έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού και των φυσικών καταστροφών». Αυτό το διυλιστήριο που στοίχησε δεκάδες εκατομμύρια , επεσήμανε : «τροφοδοτεί εδώ και μερικούς μήνες, με πόσιμο – καθαρό – υγιεινό νερό το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών και επιχειρήσεων της Βόρειας Ηλείας. 

Τα έξοδα χρήσης, του διυλιστηρίου τα έχει αναλάβει μια εταιρεία με την οποία έχει προχωρήσει σε σύμβαση ο Δήμος Ήλιδας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Δήμος έχει σύμβαση – η οποία ολοκληρώνεται – με τη συγκεκριμένη εταιρεία ύψους 200 χιλιάδων ευρώ ενώ έχει ήδη εγκριθεί πίστωση ύψους 400 χιλιάδων ευρώ για τη συνέχιση της σύμβασης που σημαίνει τη συνέχιση της λειτουργίας του διυλιστηρίου». «Τα ανταποδοτικά αφορούν όλους όσοι υδροδοτούνται από το διυλιστήριο» 

Αναφερόμενος στο κόστος που καλούνται να καλύψουν οι Δήμοι για τη λειτουργία του διυλιστηρίου ο κ. Λυμπέρης είπε : «Τα ανταποδοτικά αφορούν όλους όσοι υδροδοτούνται από το διυλιστήριο. Δηλαδή δεν μπορεί μόνο οι κάτοικοι της Αμαλιάδας, να πληρώνουν για το νερό που πίνουν στη Γαστούνη, ή τα Λεχαινά. Το τιμολόγιο είναι το ίδιο για όλους. Να αναφέρω απλά πως το τίμημα δεν είναι μόνο οι 40 χιλιάδες ευρώ που χρειάζεται να πληρώνουμε κάθε μήνα στη ΔΕΗ αλλά και τα έξοδα λειτουργίας του εργοστασίου στο Φράγμα του Πηνειού. Αυτό που σήμερα λέμε, είναι πως από σήμερα και μετά οι Δήμοι που θα συνδεθούν με το διυλιστήριο θα έχουν καθαρό νερό στα σπίτια όλων των κατοίκων οι οποίοι δε θα πρέπει να πληρώσουν και το αντίστοιχο κόστος». 

Ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος επεσήμανε : «Προέκυψε ένα θέμα με μια αντλία που τοποθετήθηκε στο Μπόρσι προκειμένου να λυθούν οριστικά τα προβλήματα ύδρευση της κοινότητας και των γύρω οικισμών, το οποίο επιλύθηκε άμεσα. Το επόμενο βήμα, αναφορικά με το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την υδροδότηση της Βουπρασίας, ώστε χιλιάδες κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας να πίνουν καθαρό νερό από το διυλιστήριο του Φράγματος Πηνειού». 

Γ. Λέντζας : «Ένα – ένα λύνουμε τα προβλήματα του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης»

Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, τόνισε παίρνοντας το λόγο ο κ. Λέντζας, «είναι το θέμα του νερού. Ένα θέμα που έχουμε τοποθετήσει πρώτο στην ατζέντα μας προς επίλυση αλλά όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Απλά να αναφέρω πως ο Δήμος μας διαθέτει, αυτή τη στιγμή 42 γεωτρήσεις εκ των οποίων οι 32 βρίσκονται στον πρώην Δήμο Βουπρασίας. 

Για να καλύψουμε τις επιπλέον ανάγκες που δημιουργούνται το καλοκαίρι, καταφύγαμε σε μια έκτακτη λύση ενός αγωγού από το διυλιστήριο του Φράγματος Πηνειού». Στόχος μας, συμπλήρωσε, «είναι να τρέξουμε το μεγάλο έργο των 10 εκ ευρώ για την ύδρευση ολόκληρου του Δήμου μας από το διυλιστήριο , αναλαμβάνοντας και την υποχρέωση να πληρώνουμε το τίμημα. Οι σχέσεις μας με το Δήμο Ήλιδας, είναι αγαστές και πιστεύω πως σύντομα όλα τα θέματα που αφορούν την ύδρευση από τη στιγμή που υπάρχει το διυλιστήριο στο Φράγμα του Πηνειού, θα λυθούν».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Καθαρό νερό στις βρύσες της Βόρειας Ηλείας
Καθαρό νερό στις βρύσες της Βόρειας Ηλείας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4lHtRRMSFuAC64cTMbs3iGcXunpENC9-RhvjQLm4a3pmZubSAshGmR0hLi_IT3XFLLbbxsnkc6_wDpjcBHjk78JgBIR7YVTuCcULhZ6vcQWywtyJA-WDwxvnkT1CXM8KDq41N1SRE7oE/s600/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-08-10_201101_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4lHtRRMSFuAC64cTMbs3iGcXunpENC9-RhvjQLm4a3pmZubSAshGmR0hLi_IT3XFLLbbxsnkc6_wDpjcBHjk78JgBIR7YVTuCcULhZ6vcQWywtyJA-WDwxvnkT1CXM8KDq41N1SRE7oE/s72-c/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-08-10_201101_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_286.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_286.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy