Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Δήμος Πηνειού για σχέδιο πόλης Γαστούνης

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ Ο ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΡΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘ’ ΕΞΙΝ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ   -«Η 15ετής κωλυσιεργί...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ Ο ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΡΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘ’ ΕΞΙΝ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ 

-«Η 15ετής κωλυσιεργία έπληξε τα συμφέροντα της πόλης μας» 

- «Αν εφαρμόζαμε τις αριθμημένες ανακοινώσεις τότε κάποιοι δεν θα είχαν δικαιολογία για την παρουσία τους στο Δήμο…» 

Άπαξ δια παντός οφειλόμενη απάντηση στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Αλέξιου Καστρινού σχετικά με το θέμα του Σχεδίου Πόλης έδωσε με αδιάσειστα στοιχεία ο πρώην Δήμαρχος Γαστούνης κ. Κώστας Λούρμπας, ο οποίος μάλιστα απαρίθμησε οκτώ (8) σοβαρές παραλείψεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής με τις οποίες απαξίωσε το θέμα του Σχεδίου Πόλης της Γαστούνης. 

Παράλληλα ο έμπειρος αυτοδιοικητικός κ. Κώστας Λούρμπας, αναγνωρίζει και επαινεί « κάθε σοβαρή προσπάθεια, όπως την δημοσίευση επί τέλους σε ΦΕΚ της αναθεώρησης της Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης του Σχεδίου πόλης Γαστούνης, που έγινε από τη σημερινή δημοτική Αρχή του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου». Ο κ. Κώστας Λούρμπας αισθάνθηκε την ανάγκη να αποκαλύψει τη μοναδική αλήθεια για να αποστομώσει με αδιάσειστα στοιχεία εκείνους που καθ’ έξιν καπηλεύονται προσπάθειες που κατέβαλαν επί σειρά ετών προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.
Μαρίνος: «Σημαντικό ξεκίνημα» 

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, προλογίζοντας τον πρώην Δήμαρχο του Δήμου Γαστούνης κ. Κώστα Λούρμπα, δήλωσε: «Το πολυπόθητο ΦΕΚ για το Σχέδιο Πόλης της Γαστούνης είναι ένα πολύ σημαντικό ξεκίνημα για το Δήμο Πηνειού με προσπάθειες μεγάλες παλαιότερων από την προηγούμενη Δημοτικών Αρχών αλλά και με συντονισμένες ενέργειες του σημερινής Δημοτικής Αρχής και εμού ως Δημάρχου για την εξασφάλιση της υπογραφής του Σχεδίου αλλά και την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Άλλωστε ήταν κάτι που είχα προαναγγείλει προ τριμήνου. Κάλεσα καθηκόντως και εγκάρδια τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε το Σχέδιο Πόλης, που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας, τον επί τέσσερις τετραετίες δήμαρχο Κώστα Λούρμπα. Ο αυτοδιοικητικός που αναλώθηκε στο να κάνει μελέτες που έχουν αντίκρισμα και όχι να κάνει μελέτες γιατί πρέπει να βολευτούν κάποιοι μελετητές».
«Αναγνωρίζω και επαινώ» 

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Κώστας Λούρμπας στην συνέχεια, αναφέρθηκε με στοιχεία στις ενέργειες που έγιναν όταν ο ίδιος ήταν στο τιμόνι του Δήμου Γαστούνης σχετικά με το Σχέδιο Πόλης: «Ο θεσμικός μου ρόλος, ως πρώην Δήμαρχος Γαστούνης, είναι: -Να εκφέρω τη γνώμη μου σε τοπικά θέματα, όταν μου το ζητούν. -Να επισημαίνω τις άστοχες ή λανθασμένες επιλογές-Αλλά και να επαινώ τις σωστές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Με εκτιμήσεις και επιλογές της σημερινής Δημοτικής Αρχής δεν συμφωνώ πάντοτε, αλλά θεωρώ υποχρέωσή μου να αναγνωρίζω και να επαινώ κάθε σοβαρή προσπάθεια, όπως την δημοσίευση επί τέλους σε ΦΕΚ της αναθεώρησης της Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης του Σχεδίου πόλης Γαστούνης, που δίνει τη δυνατότητα με την εφαρμογή του η Γαστούνη να αποκτήσει το πιο σοβαρό αναπτυξιακό εργαλείο» 

«Τα απολιθώματα και ο Μαρίνος» 

Και ο κ. Κώστας Λούρμπας συνέχισε: « Η επιτυχία αυτή πιστώνεται στο Δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο ο οποίος με τις γνωριμίες του και την επιμονή του, κατάφερε να ανασύρει την ξεχασμένη στα χρονοντούλαπα του Υπουργείου Πολεοδομική Μελέτη και να την προωθήσει για νομιμοποίηση και εφαρμογή. Πρέπει να πληροφορηθούν οι πολίτες το ιστορικό της υπόθεσης, να μάθουν ποιοι ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για τον Πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής! Για την ολοκλήρωση αυτού του πολεοδομικού σχεδιασμού, εμείς οι προηγούμενοι, τα απολιθώματα, (κατά τη γνώμη ενός με ιδιόμορφο ‘’πολιτικό πολιτισμό’’), μαζί με τους συνεργάτες μας, δώσαμε την ψυχή μας και πετύχαμε από 800 στρέμματα που ήταν το παλιό σχέδιο πόλης Γαστούνης, να το αυξήσουμε κατά 1200 στρέμματα ακόμα και να προχωρήσουμε στη διαδικασία προσαρμογής παλιού και νέου σχεδίου πόλης, δηλαδή στη Μελέτη που τελικά δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Η Μελέτη αυτή πέρασε το 2006 από το ΣΧΟΠ του Νομού, εγκρίθηκε και στάλθηκε στο Υπουργείο για τα περαιτέρω. 

Τότε υπεύθυνος ήταν ο συμπολίτης Υφυπουργός Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, ο οποίος είχε ιδιαίτερους λόγους να ενδιαφέρεται και κινήθηκε η διαδικασία έγκρισής του. Αλλά κανείς τότε δεν ενδιαφέρθηκε για την επιτάχυνση. Κατά τη διαδικασία αυτή χρειάστηκε να γίνουν κάποιες διορθώσεις στην περιοχή του ΑΣΟ, επειδή εν τω μεταξύ είχαν αλλάξει ορισμένα νομικά δεδομένα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού και παραλείψεις των μελετητών. Αφού έγινε η θετική εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας, η Μελέτη στάλθηκε στο Δήμο για να γίνει μια απλή ανάρτηση, με την αυστηρή εντολή αυτό να γίνει εντός 45 ημερών (έγγραφο Υπουργείου 3954/29-1-2010). Αυτό έγινε το 2009».

«8 εγκληματικές παραλείψεις» 

Και με λόγο αποκαλυπτικό και καταλυτικό ο πρ. Δήμαρχος συνεχίζει: «Κάποιοι λοιπόν, κράτησαν τη Μελέτη 10 χρόνια στο Δήμο, γιατί έβαλαν πάνω απ’ όλα την εκλογική τους επιβίωση και το θεώρησαν ευκαιρία να μην ασχοληθούν με τα ζωτικά συμφέροντα του τόπου. Το απαξίωσαν τελείως! Έτσι στο διάστημα αυτό: 

-1) Δεν ενεργήθηκαν τα ΣΧΟΑΠ, που είχαν δημοπρατηθεί. 

-2) Δεν προωθήθηκαν οι 10 (οι 8 κυρωμένες) πράξεις αναλογισμού, για διάνοιξη όλων των βασικών δρόμων εντός του παλιού σχεδίου πόλης, απαραίτητων για την κυκλοφορία στην πόλη.

-3) Δεν προωθήθηκε η διεργασία δημιουργίας νέου Κοιμητηρίου στη Γαστούνη κατά την παρελθούσα 10/ετία, όπως είχε καθοριστεί και η σχετική Μελέτη κοιμάται ακόμα στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δ.Ε. Αυτό θα έχει ως συνέπεια κατά την εφαρμογή του σχεδίου να απενταχθούν 59 οικοδομικά τετράγωνα (όλη η Αγκινάρα και η Καθολική μέχρι την ιδιοκτησία Καπράλου), γιατί κατά το σχετικό Νόμο πρέπει το Κοιμητήριο να απέχει από το τελευταίο σπίτι 250 μέτρα. 

-4) Δεν στάλθηκε δικηγόρος του Δήμου στο Σ.τ.Ε. όπου εκδικαζόταν μια αδικαιολόγητη καταγγελία των κληρονόμων Μαντά, για κατάργηση τμήματος του κεντρικότερου και σημαντικότερου δρόμου του σχεδίου πόλης, με αποτέλεσμα να βγεί μια πρωτόγνωρα αβάσιμη απόφαση σε βάρος του Δήμου. Και όλα αυτά για τρεις ψήφους! 

-5) Έγινε παρέμβαση στην Πολεοδομική Μελέτη και αφαιρέθηκαν πολλοί Κοινόχρηστοι Χώροι, απαραίτητοι για τη λειτουργία της ζωής στην πόλη, που θα έδιναν την δυνατότητα στο Δήμο μελλοντικά να προχωρήσει σε απαλλοτριώσεις και να αλλάξει τη μορφή της πόλης. Μεταξύ αυτών είναι το πάρκινγκ στο μέσο της κεντρικής αγοράς, που έγινε η πιο αισχρή εκλογική συναλλαγή, η πλατεία δίπλα από το ναό του Αγίου Κων/νου κ.α. 

-6) Δεν ενεργήθηκε η ένταξη των πρώην Κοινοτήτων της Γαστούνης σε σχέδιο πόλης, παρόλο που είχε ξεκινήσει η διαδικασία, η οποία θα έδινε τη δυνατότητα ομοιόμορφης ανάπτυξης όλων των οικισμών. 

-7) Δεν δόθηκε στην Ταμειακή Υπηρεσία κατάλογος οφειλετών από υπεραξίες ιδιοκτησιών, που ωφελήθηκαν από τελειωμένες πράξεις αναλογισμού, όπως απαιτεί η διαδικασία δανειοδότησης του Δήμου από το Τ.Π.Δ. με αποτέλεσμα να εκκρεμεί η είσπραξη πάνω από 200.000 Ευρώ, που ζημιώνει σημαντικά τα συμφέροντα του Δήμου. 

-8) Τέλος, η όλη αυτή κωλυσιεργία της 15/ετίας τελικά είχε σαν αποτέλεσμα να πληγούν τα συμφέροντα της πόλης, αφού δεν ήταν δυνατόν να γίνουν αγοραπωλησίες οικοπέδων, να τονωθεί η οικοδομική δραστηριότητα, να λυθούν κληρονομικές υποθέσεις και γενικότερα η πόλη να πάει μπροστά». Άπαξ δια παντός «οφειλόμενη» 

Και ο κ. Κώστας Λούρμπας έστειλε και μια «Ο Δήμος έχει συνέχεια και πρέπει όλοι να χαίρονται όταν κάποιο σοβαρό θέμα παίρνει το δρόμο του, γιατί αν όλοι εφαρμόζαμε το σύστημα των ''αριθμημένων ανακοινώσεων'' τότε που αποχωρήσαμε, προκειμένου να καρπωθούμε τις επιτυχίες, τότε κάποιοι δεν θα είχαν δικαιολογία για την παρουσία τους κάποτε στο Δήμο. Αφού συγχαρώ και πάλι μέσω του Δημάρχου, όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την έστω και καθυστερημένη 15 χρόνια επιτυχία, ελπίζω να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία της Πράξης Εφαρμογής, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα υπέρ των πολιτών».

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Πηνειού για σχέδιο πόλης Γαστούνης
Δήμος Πηνειού για σχέδιο πόλης Γαστούνης
https://1.bp.blogspot.com/-JL6fsKCBTsk/YQfU-hhRejI/AAAAAAAExUY/Dt8999a2ZicwDhYxYFNd_bGNVTBd1ks7QCLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-08-02_141800_mail.google.com.png
https://1.bp.blogspot.com/-JL6fsKCBTsk/YQfU-hhRejI/AAAAAAAExUY/Dt8999a2ZicwDhYxYFNd_bGNVTBd1ks7QCLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-08-02_141800_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_3.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_3.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy