-->

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ: Οι φωτιές έκαψαν το βιός μας, δεν θα αφήσουμε να κάψουν και τις ζωές μας.

Το ΔΣ της Ο.Α.Σ. Ηλείας πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου μετά τις μεγάλες Πυρκαγιές που έπληξαν το νομό μας. Αυτό που αντικρίζουμε καθημε...

Το ΔΣ της Ο.Α.Σ. Ηλείας πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου μετά τις μεγάλες Πυρκαγιές που έπληξαν το νομό μας. Αυτό που αντικρίζουμε καθημερινά στα χωριά μας είναι οι τεράστιες καμένες εκτάσεις σε αγροτικές καλλιέργειες ιδιαίτερα ελιάς και σταφιδαμπέλων, σε δάση, σε καμένα ζώα (αιγοπρόβατα, μελίσσια κ.α.), σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και καμένα σπίτια. 

Οι φωτιές έκαψαν το βιός μας, δεν θα αφήσουμε να κάψουν και τις ζωές μας.  

Στα ήδη μεγάλα βάσανα των λαϊκών στρωμάτων προστέθηκαν και αυτά που δημιούργησαν οι πυρκαγιές. Η κυβέρνηση, όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες περί «ακραίων καιρικών φαινομένων» και «κλιματικής αλλαγής», εκτίθεται μιας και με δικιά της ευθύνη, αλλά και συνολικά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουμε περικοπές στην δασοπροστασία, υποστελέχωση και χωρίς αναγκαίο σύγχρονο εξοπλισμό πυρόσβεσης και πυροπροστασίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν μας καλύπτουν. Είναι πίσω από τις ανάγκες μας και δεν εξασφαλίζουν την επιβίωση μας, ενώ την ίδια στιγμή, η ανασυγκρότηση που μας λένε κυβέρνηση, περιφέρεια και Δήμοι μέσω επιτροπών και μεγαλοεπιχειρήσεων, ανοίγει την όρεξη στους μεγαλοεπιχειρηματίες για νέα κέρδη μέσα από την καταστροφή μας. Για άλλη μια φορά, το μόνο που θα καταφέρουν είναι το ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ της μικρομεσαίας αγροτιάς με ριζική αλλαγή στη χρήση της γης και στο περιβάλλον, καθώς οι παραδοσιακές καλλιέργειες θα αντικατασταθούν. Δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Ήδη προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις καταστροφές ιδιαίτερα σε καλλιέργειες και εγκαταστάσεις. 

Έχουμε πείρα και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χωρίς οργανωμένο αγώνα και διεκδίκηση, όταν «πέσει ο κουρνιαχτός», τα προβλήματα μας θα ξεχαστούν και η κυβέρνηση που σήμερα εμφανίζεται ως δήθεν «προστάτης» μας θα καθυστερεί να δώσει ακόμα και αυτά τα ψίχουλα που εξήγγειλε, όπως εξάλλου έχει κάνει σε τόσες άλλες καταστροφές, με τους αγρότες ακόμα να περιμένουμε τις ενισχύσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μείνουμε στο τόπο μας, στα χωριά μας. Δείξαμε το δρόμο όταν μπήκαμε μπροστά και σώσαμε τα χωριά μας, τα σπίτια μας και τις οικογένειες μας απειθαρχώντας στις εντολές εκκένωσης που μας έδιναν. Τώρα είναι η ώρα οργανωμένα να διεκδικήσουμε όλα αυτά που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να ζούμε στον τόπο μας, ξαναφτιάχνοντας το βιος μας. 

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας ΚΑΛΕΙ σε σύσκεψη, τη Δευτέρα 23 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του παλιού Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας, για το συντονισμό της δράσης μας, τους πυρόπληκτους, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φορείς στα πυρόπληκτα και τις επιτροπές πυρόπληκτων που έχουν συγκροτηθεί.

Διεκδικούμε:

 Άμεση οικονομική ενίσχυση όλων των πληγέντων, χωρίς κανένα όρο και προϋπόθεση για να καλυφτούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης. 

 Αποζημίωση για την φετινή παραγωγή που κάηκε στο συνολικό ύψος παραγωγής και τιμής και για όσα χρόνια απαιτούνται με ξεχωριστή επιχορήγηση για την αγορά δενδρυλλίων και όλων των απαραίτητων ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την πλήρη αποκατάσταση της. 

 Αποζημίωση για την χαμένη παραγωγή στους μελισσοκόμους όπου και να καταστράφηκαν τα μελίσσια τους. Επιδότηση τροφής μέχρι να επανέλθει η φύση για τα εναπομείναντα μελίσσια. 

 Άμεση επιχορήγηση για αγορά και αποστολή ζωοτροφών για την συνέχιση της υπάρχουσας κτηνοτροφικής παραγωγής. Δεν φτάνουν οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Σαν ΟΑΣΗ και Αγροτικοί Σύλλογοι αλλά και άλλοι φορείς έχουν προμηθεύσει δεκάδες τόνους ζωοτροφών τους πληγέντες όμως οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες. 

 Άμεση επιχορήγηση για την ανακατασκευή των περιφράξεων που καταστράφηκαν. 

 Πλήρης καταγραφή και αποζημίωση στο 100% σε ζωικό (αιγοπρόβατα, μελίσσια κ.α.) και φυτικό κεφάλαιο, των κατεστραμμένων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, αγροτικών μηχανημάτων και εξοπλισμού, χωρίς καμία προϋπόθεση. 

 Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το νομό, ιδιαίτερα στις εκτάσεις που κάηκαν.

 Άμεσα μέτρα δασοπροστασίας με διάνοιξη δασικών δρόμων, συντήρηση αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμό των δασών και η απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών από αυτά προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών στις εναπομείναντες δασικές εκτάσεις. 

   Να διαγραφούν τα χρέη των πυρόπληκτων αγροτών  και κτηνοτρόφων και να χορηγηθούν νέα δάνεια με  5ετή άτοκη περίοδο χάριτος για να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για να ανασυστήσουν τα νοικοκυριά τους. 

 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των αντιλαϊκών φόρων, μηδενικό ΦΠΑ στις πυρόπληκτες περιοχές. 

 Αποζημίωση της παραγωγής από τις καταστροφές που έγιναν λόγω καύσωνα και παγετού. 

 Να εξασφαλιστεί η διαμονή και η διατροφή όλων των ανθρώπων που κάηκαν τα σπίτια τους. 

  Να καλυφθεί 100% με δωρεάν κρατική επιχορήγηση η ανακατασκευή όλων των εγκαταστάσεων, κατοικιών, αποθηκών, στάβλων ανεξαρτήτου χρήσης πριν τις φωτιές. 

 Το σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής μας να περιλαμβάνει πρώτα και κύρια τις  αποκαταστάσεις των ζημιών και να γίνει με ευθύνη του κράτους, από κρατικούς φορείς με την αξιοποίηση εργατικού δυναμικού από τις πληγείσες περιοχές, χωρίς εκπτώσεις στα μεροκάματα και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. 

 Να παγώσουν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Δ.Ο.Υ., ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες. Πλήρης απαλλαγή από δημοτικά τέλη. 

 Για τους εργάτες γης άμεσα έκτακτο επίδομα και επίδομα ανεργίας για το επόμενο διάστημα. 

 Για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ αντίστοιχα μέτρα και επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα υπολειτουργεί η επιχείρηση. Ειδικά για τα ιδιωτικά και συνεταιριστικά ελαιοτριβεία 100% αποζημίωση του χαμένου εισοδήματος. 

Όλοι στον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας Όλοι τη Δευτέρα 23 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. στην Αρχαία Ολυμπία

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ: Οι φωτιές έκαψαν το βιός μας, δεν θα αφήσουμε να κάψουν και τις ζωές μας.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ: Οι φωτιές έκαψαν το βιός μας, δεν θα αφήσουμε να κάψουν και τις ζωές μας.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqC3P5Rb17fOnqCVTu_N3g74nWMn-zp8qjSXLQBffeeVkMgZMekQXgYfp41dohFC-QBH7jQr45dx9L5Nkp5HCsJiUrF-CLkhlYk3Z16R1wD2mgpsFyDlcTDMfDK8CFBjvMbNgh2phCUnY/s600/soil-386749_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqC3P5Rb17fOnqCVTu_N3g74nWMn-zp8qjSXLQBffeeVkMgZMekQXgYfp41dohFC-QBH7jQr45dx9L5Nkp5HCsJiUrF-CLkhlYk3Z16R1wD2mgpsFyDlcTDMfDK8CFBjvMbNgh2phCUnY/s72-c/soil-386749_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_859.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_859.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy