-->

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πληροφορίες για επιστροφή στις μάσκες έξω υποχρεωτικά

Το μέτρο αναμένεται να εξεταστεί από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Στο τραπέζι επιστρέφει το ενδεχόμενο χρήσης μ...

Το μέτρο αναμένεται να εξεταστεί από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Στο τραπέζι επιστρέφει το ενδεχόμενο χρήσης μάσκας παντού και στους εξωτερικούς χώρους υποχρεωτικά. Αν και το συγκεκριμένο μέτρο είχε σταματήσει να είναι υποχρεωτικό, με τους ειδικούς να παραμένουν στην ειδική σύσταση χρήσης της σε συνωστισμό, δεν αποκλείεται να επιστρέψει. 

Το ζήτημα αναμένεται να συζητήσει και η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ειδικά μετά την παρουσίαση τριών μελετών του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που δείχνουν πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Οι τρεις μελέτες υποδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός προλαμβάνει περίπου το 55% των λοιμώξεων, το 80% των συμπτωματικών λοιμώξεων και τουλάχιστον το 90% των νοσηλειών. 

Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με την ανεπαρκή εμβολιαστική κάλυψη, η οποία πλέον αρχίζει και φαίνεται καθαρά και ευρωπαϊκά στατιστικά με την Ελλάδα να είναι 9η από το τέλος στην κατηγορία των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών, όπως αποτυπώνεται και στην σημερινή επισκόπηση της σελίδας VaccinationEu, έχουν ως αποτέλεσμα το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας να επιστρέφει σε γοργούς και έντονους ρυθμούς.
Για την πορεία των εμβολιασμών μίλησε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σήμερα, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος αφού παρέθεσε τα στοιχεία στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως οι αριθμοί δεν επαρκούν. «Αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου στα 5,88 εκατ. δηλαδή ακόμα και να μην αυξηθούν καθόλου τα ραντεβού θα έχουμε ξεπεράσει τα 6 εκατ.» σημείωσε ο υφυπουργός, πρόσθεσε όμως ότι με βάση τη μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα αυτός ο αριθμός δεν είναι ικανοποιητικός. Με τα δεδομένα αυτά λοιπόν η ελπίδα για το χτίσιμο ενός ισχυρού τείχους ανοσίας σβήνει και η ανάγκη για επιπλέον προστασία εμβολιασμένων και μη φουντώνει. 

Η επιστροφή της μάσκας όμως είναι μόνο ένα από τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι ανεμβολίαστοι πολίτες, οι οποίοι από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να προσθέσουν περισσότερους περιορισμούς στη λίστα τους. Από εκεί και πέρα φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» η απόφαση πως η διασκέδαση θα εξελιχθεί ενόψει του χειμώνα σε «προνόμιο» σχεδόν αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Αυτό που εμμέσως έχει προαναγγελθεί, και αναμένεται να ισχύσει και επισήμως είναι πως εστιατόρια, καφέ, μπαρ, νυχτερινά κέντρα θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους τους. 

Όπως αναφέρουν τα «Δικαιολογητικά»: Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, μόλις ο καιρός αλλάξει και χειμωνιάσει, δεν θα έχουν επιλογές διασκέδασης καθώς θα τους απαγορευτεί η είσοδος σε κλειστούς χώρους. Πολλοί στην κυβέρνηση θεωρούν ότι αυτό θα λειτουργήσει ως κίνητρο για μεγάλο κομμάτι ανεμβολίαστων. Από κει και πέρα στα σχολεία, θα εφαρμοστούν αυστηροί κανόνες που επίσης θα κάνουν τη ζωή των ανεμβολίαστων δύσκολη. Στα πανεπιστήμια οι καθηγητές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι αλλιώς θα χρειάζονται δύο εργαστηριακά τεστ τη βδομάδα με δικά τους έξοδα. Το ίδιο θα ισχύσει και με τους φοιτητές που θα προσέρχονται σε έδρανα είτε ως εμβολιασμένοι είτε προσκομίζοντας αρνητικό τεστ. 

Η διαφορά είναι οτι για τους φοιτητές το τεστ θα παρέχεται δωρεάν από το κράτος. Αντίστοιχοι κανόνες θα ισχύσουν και στα σχολεία, καθώς με τεστ θα προσέρχονται και οι μαθητές άνω των 12 ετών. Όσοι μαθητές δεν είναι εμβολιασμένοι, θα προσέρχονται με αρνητικό self test το οποίο θα παρέχεται δωρεάν και αυτό από το κράτος. Όσον αφορά την εργασία, στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα όσοι επιλέξουν να μην κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ το οποίο θα βαραίνει οικονομικό τους ίδιους. 

Τι ετοιμάζει το Μαξίμου Εστίαση 

Δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου σε καφέ και εστιατόρια οι ανεμβολίαστοι από το φθινόπωρο, χώροι οι οποίοι θα είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Εξάλλου όσο ο καιρός θα χαλάει από Σεπτέμβριο οι συγκεκριμένες δραστηριότητες θα μεταφέρονται σε εσωτερικούς χώρους, κάτι που θα αποτελέσει πρόβλημα για όσους δεν θα έχουν εμβολιασθεί. 

Μπαρ και κέντρα διασκέδασης 

Αντίστοιχες απαγορεύσεις θα υπάρχουν και τη νύχτα αφού τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης θα απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν νοσήσει. 

Θέατρα 

Περιορισμός φαίνεται ότι θα υπάρχει και στα κλειστά θέατρα αφού η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εμβολιασθεί ή έχουν νοσήσει οπότε και θα πρέπει να περιμένουν 6 μήνες για να κάνουν μία δόση του εμβολίου. 

Κινηματογράφοι 

Ανάλογα μέτρα αναμένεται ότι θα ισχύουν και για τους κινηματογράφους. 

Σκέψεις για ψώνια με click away στους ανεμβολίαστους 

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα για το λιανεμπόριο είναι ακόμη υπό εξέταση και γι΄αυτό δεν είναι ξεκάθαρο το αν θα περιλαμβάνονται στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο ένα σενάριο που είναι στο τραπέζι είναι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να ψωνίζουν με τη μέθοδο του click away. Χαρακτηριστική ήταν και η σημερινή δήλωση του νέου προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος ανέφερε πως κατά την άποψή του ανακοινώσεις σχετικά με το λιανεμπόριο θα υπάρξουν μετά τη ΔΕΘ (11-19 Σεπτεμβρίου). 

Με πληροφορίες από in.gr, dikaiologitika 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΕΚΤΑΚΤΟ: Πληροφορίες για επιστροφή στις μάσκες έξω υποχρεωτικά
ΕΚΤΑΚΤΟ: Πληροφορίες για επιστροφή στις μάσκες έξω υποχρεωτικά
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVPHP_Y6hWS5Ip5Vzw_6nc-ve7nXIJfMhwftB3fwbmx0mTRArtkYpURZGwOgxui_ema6hJoQtoWkvfTC8blZkepi9uv275znUXL4Y2fu_x96dTkVa0jcyYWOyK9j-bipujuLvd28-qufw/s600/virus-4971922_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVPHP_Y6hWS5Ip5Vzw_6nc-ve7nXIJfMhwftB3fwbmx0mTRArtkYpURZGwOgxui_ema6hJoQtoWkvfTC8blZkepi9uv275znUXL4Y2fu_x96dTkVa0jcyYWOyK9j-bipujuLvd28-qufw/s72-c/virus-4971922_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_906.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_906.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy