-->

Οταν έδιναν το νερό του Φράγματος Πηνειού στους Αχαιούς! - Τώρα ανακάλυψαν κάποιοι την... πυρίτιδα;

*Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι... Του Γιώργου Φάκου  Διάβαζα χθες ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πατρίς",...


*Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι...


Του Γιώργου Φάκου 


Διάβαζα χθες ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας "Πατρίς", με τίτλο "Φράγμα Πηνειού: Οταν διψάς, δεν δίνεις νερό στο γείτονα..."
Σε αυτό το ρεπορτάζ, εκτός των άλλων, αναφέρεται ότι ενώ οι αγρότες του Κάμπου και της Αμαλιάδας συμφωνούν να στερηθούν την άρδευση των καλλιεργειών τους τα Σαββατοκύριακα για να γίνει οικονομία του υγρού θησαυρού από το Φράγμα Πηνειού που αρχίζει να στεγνώνει, το νερό ρέει άφθονο προς την Δυτική Αχαΐα!

Απόλυτα δικαιολογημένα οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ της Βόρειας ζώνης είναι εξοργισμένοι από την εικόνα της υπερχειλισμένης διώρυγας που στέλνει το νερό στη Δυτική Αχαϊα και κάνουν και σχετικές δηλώσεις στην εφημερίδα. 

Ομως, το θέμα του νερού δεν είναι καινούργιο και αναρωτιέσαι τελικά τι υπάρχει μέσα στο μυαλό αυτών που εκλέχθηκαν να κάνουν -υποτίθεται- τη ζωή μας καλύτερη. Αναρωτιέσαι ποιες οι σκοπιμότητες πίσω από κάποιες ενέργειές τους κι εν τέλει εάν κανείς έχει το φόβο να λογοδοτήσει ποτέ για τα "εγκλήματά" του.

Από το 2008 ξεκινάει το θέμα του νερού, την εποχή που ο τότε Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας [ο πιο αποτυχημένος Νομάρχης] δεσμεύτηκε να το δώσει στους Αχαιούς. Απορώ, λοιπόν, πώς κάποιοι, τότε υποστηρικτές του, σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν την πυρίτιδα!!!


Ας μιλήσω πιο συγκεκριμένα...

Το 2008 ήταν ένα δύσκολο έτος για την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και τον τότε Νομάρχη Χαράλαμπο Καφύρα, που πλέον είχε ανοίξει μέτωπο με τον δημοσιογραφικό Ομιλο Βαρουξή λόγω των συνεχών άστοχων ενεργειών του. Να θυμίσουμε πώς τότε ο ίδιος, ένα χρόνο μετά τις φονικές πυρκαγιές, ήθελε να δημιουργήσει τον Φορέα Ανασυγκρότησης προκαλώντας τις σφοδρότατες αντιδράσεις των πολιτικών παραγόντων και φορέων του νομού. Δεν ήταν μόνο τα όσα, επίσης, αφορούσαν τους πυρόπληκτους του νομού και μια ελαφρά διεκδίκηση μεγάλων έργων για το νομό. Ηρθε, τότε, και η υπόσχεσή του να δώσει νερό στους Αχαιούς!!!

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011, η εφημερίδα "Πατρίς" κυκλοφόρησε έχοντας θέμα με τίτλο "Δεν έχουν τον Θεό τους οι Αχαιοί...". Σε εκείνο το δημοσίευμα αναφερόταν επίσης πως οι Αχαιοί επιμένουν στην επέκταση του δικτύου ύδρευσης από το Φράγμα Πηνειού στη βόρεια ζώνη. Αραγε, μήπως οι Αχαιοί παράγοντες ζητούσαν αυτό για το οποίο ο Χαράλαμπος Καφύρας είχε δεσμευτεί απέναντί τους, σύμφωνα με άρθρο της ίδιας εφημερίδας 3 χρόνια νωρίτερα; 

Στις 12 Μαίου 2008, η εφημερίδα "Πατρίς", αφού μάθαμε τη δέσμευση του κ. Καφύρα στους Αχαιούς, κυκλοφόρησε με ένα άρθρο της που είχε τον τίτλο "Υπόθεση ΝΕΡΟ, εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι..."

Διαβάστε τι έλεγε το άρθρο: 

"Ο θυμόσοφος λαός με την αστείρευτη σοφία που του χαρίζει η εμπειρία της ζωής, ξέρει να δίνει τις απαντήσεις του με απλό και αμείλικτο τρόπο. Απ' αυτή τη λαική σοφία άντλησα και τον τίτλο του σημερινού μου άρθρου. Αυτή η εφημερίδα για περισσότερα από 100 χρόνια συγγράφει την καθημερινή ιστορία του τόπου μας και ουδέποτε έχουν αμφισβητηθεί η εγκυρότητα και το ήθος της. 

Μέσα σε όσα απίθανα συμβαίνουν στο νομό από την 1η Ιανουαρίου του 2007, οπότε και ανέλαβε τη Νομαρχιακή εξουσία ο κ. Καφύρας, οπωσδήποτε ξεχωρίζει το θέμα που αναδείχθηκε σχετικά με τα αρδευτικά αποθέματα της Ηλείας και το... δώρο ενός μέρους του στους Αχαιούς. Αφού πρώτα ο κ. Καφύρας νομιμοποίησε έντεχνα και ενθάρρυνε την έγερση αξιώσεων απ' την πλευρά των Αχαιών τώρα προσπαθεί μέσω υπαλλήλων του και εξωθεσμικών μηχανισμών να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Ο Νομάρχης που εκλέχθηκε υποσχόμενος μια "Ηλεία-Νέα Γη" και ακολουθεί μέχρι σήμερα όλα τα... παλιά μονοπάτια για να την ανακαλύψει. Ο πολιτικός που προσπαθεί να εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση μέσα απ' την ανάπτυξη σχέσεων υποτέλειας με τους Αχαιούς[έρχεται βλέπετε αγαπητοί αναγνώστες η αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση]. Ο ηγέτης ενός τόπου που καταστράφηκε απ' τη φωτιά και χρειάστηκε επτά μήνες για να παρουσιάσει την εικόνα του νομού με μια συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα. Αυτός ο άνθρωπος που απομάκρυνε με συνοπτικές διαδικασίες όλους όσοι τον πίστεψαν και τον στήριξαν και τους αντικατέστησε με ιδιοτελείς παρασυμβούλους και Αθηναίους αλεξιπτωτιστές, είναι ο ίδιος που τολμά να αποδίδει μέσω του εξωθεσμικά κινούμενου υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της Νομαρχίας σενάρια και συκοφαντικές διαθέσεις στην εφ. "Πατρίς".

Ομως η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η Αχαία, που κρατά για τον εαυτό της τα πάντα [αεροδρόμιο, υπηρεσίες, κονδύλια, ΑΕΙ, ΤΕΙ, προγράμματα], βρήκε έναν ανέλπιστο σύμμαχο στο πρόσωπο του κ. Καφύρα. [Αλήθεια, ξεχάσατε κ. Καφύρα το θέμα του αεροδρομίου Ανδραβίδας και του Αράξου;]. 
Εκεί που μας χρωστούν τα πάντα μας παίρνουν και το τελευταίο αγαθό, το νερό. Βέβαια, είναι θέμα των Νομαρχιακών Συμβούλων που εξελέγησαν με τον κ. Καφύρα, να ανέχονται ή όχι αυτή την κατάσταση. Θα κρίνει τους πάντες ο λαός. 
Αυτό προβλέπει η Δημοκρατία.

Η "ΠΑΤΡΙΣ", όμως δεν έχει κανένα λόγο να καλύπτει κανέναν. Θα λέει την αλήθεια και θα μπαίνει μπροστά κάθε φορά που απειλείται το συμφέρον των Ηλείων. Το νερό κι όταν περισσεύει δεν πάει χαμένο ακριβώς γιατί η Ηλεία εξαρτάται πια μόνο από αυτό. Αν κανείς θέλει κάτι απ' την προίκα που απέμεινε στον πολύπαθο τόπο μας κάτι να προσφέρει. Και το μόνο που είδαμε μέχρι τώρα είναι το Νομάρχη Ηλείας να προσφέρει "γη και ύδωρ", κυριολεκτικά. 

Ο ΗΛΕΙΑΚΟΣ λαός, κ. Καφύρα, σας θέλει δυναμικό υπερασπιστή των συμφερόντων του, όχι με σκοπό την μικροπολιτική εκμετάλλευση, αλλά με γνώμονα τα πραγματικά προβλήματά του. Με μια λέξη σας θέλει, "Ηγέτη". Και ηγέτης είναι αυτός που ξέρει τι θέλει, που πραγματοποιεί. Είναι ακόμη εκείνος που κάνει τους άλλους να θέλουν, τους εμπνέει τη θέληση, τους ωθεί στην πραγματοποίηση. Ξέρει να τους κάνει να πειθαρχούν και ταυτόχρονα να τον αγαπούν. Ο πραγματικός ηγέτης είναι αυτός που κατορθώνει να επιβάλλεται με την καλή συμπεριφορά και τους σωστούς τρόπους. 

Είναι αυτός που γνωρίζει πώς για να οδηγήσει τον λαό του, πρέπει να τους προσφέρει τον εαυτό του, να ξέρει να τους αφοσιώνεται. Η πίστη σ' έναν ηγέτη πρέπει να είναι άμεση συνέπεια του θαυμασμού και της εμπιστοσύνης που εμπνέει. Ο ηγέτης χαρακτηρίζεται από τη πίστη στο έργο του, από την αποφασιστικότητά του, το πνεύμα πειθαρχίας του, την ψυχραιμία του, την καλή του διάθεση, την καλοσύνη της καρδιάς του, το πνεύμα της δικαιοσύνης και τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

Ηγέτης, επίσης, είναι εκείνος που έχει την δύναμη και την θέληση να αναγνωρίζει τα λάθη του και να απομακρύνει από δίπλα του τους παρασιτικούς συμβουλάτορες και συνεργάτες του, ντόπιους και ξένους, που τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πολιτική του αποκαθήλωση. Από τα πιο πάνω, αναρωτηθείτε τελικά, αν υπάρχει κάτι που να θέλετε να σας χαρακτηρίζει..."

ΥΓ.: Δεν έχει σημασία να γράψω τους συντάκτες του παραπάνω άρθρου. Πάντως ήταν δύο! 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Οταν έδιναν το νερό του Φράγματος Πηνειού στους Αχαιούς! - Τώρα ανακάλυψαν κάποιοι την... πυρίτιδα;
Οταν έδιναν το νερό του Φράγματος Πηνειού στους Αχαιούς! - Τώρα ανακάλυψαν κάποιοι την... πυρίτιδα;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7cIxJWneDTr3F7_gNEeYFMDd7EG0HJPlG2mOLb2KwTA4ldZzD40tNTjfQklU_MXSZx5VYdptSbi1dX2y_2jsuHbjjPeDG3phNZ3Q6utIWfKu77OwNGF4kyRd-ZCjkRUxkXkS1Hoym0OQ/s600/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-08-25_212813_tempo24.news.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7cIxJWneDTr3F7_gNEeYFMDd7EG0HJPlG2mOLb2KwTA4ldZzD40tNTjfQklU_MXSZx5VYdptSbi1dX2y_2jsuHbjjPeDG3phNZ3Q6utIWfKu77OwNGF4kyRd-ZCjkRUxkXkS1Hoym0OQ/s72-c/Opera+%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-08-25_212813_tempo24.news.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_929.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/08/blog-post_929.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy