-->

Πύρινη λαίλαπα καταπίνει τις Ροβιές – Καίγεται το μοναστήρι του Οσίου Δαυΐδ (video)

Δύσκολη νύχτα για την Εύβοια! Δραματική η κατάσταση - Απομακρύνθηκαν με βάρκες κάτοικοι και τουρίστες   Η κόλαση του Δάντη επικρατεί στη β...

Δύσκολη νύχτα για την Εύβοια! Δραματική η κατάσταση - Απομακρύνθηκαν με βάρκες κάτοικοι και τουρίστες 

Η κόλαση του Δάντη επικρατεί στη βόρεια Εύβοια όπου τα πύρινα μέτωπα ξέφυγαν εκτός ελέγχου και κατακαίνε σπίτια, περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους. Οι κάτοικοι του χωριού Ροβιές αλλά και οι τουρίστες μετά την εντολή εκκένωσης κατευθύνθηκαν προς την παραλία και περίμεναν βοήθεια καθώς έβλεπαν τις φλόγες να τους πλησιάζουν. Στο σημείο έσπευσαν ιδιωτικά σκάφη για να παραλάβουν τους πολίτες αλλά και ένα ferry boat το οποίο μετέφερε τον κόσμο στο λιμάνι Αιδηψού. 

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κάτοικο της περιοχής η οποία ανέφερε: «Βρισκόμαστε στο δικό μας το σκάφος και αυτή η κατάσταση επικρατεί τώρα η θολούρα που βλέπετε πίσω είναι οι Ροβιές που τυλίγονται στις φλόγες και το μόνο που κινείται είναι ένα μόνο ελικόπτερο». Συνολικά 85 πολίτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια με πλωτά μέσα από την παραλία του χωριού Ροβιές στην Εύβοια.
   
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι πολίτες επιβιβάστηκαν σε πέντε σκάφη του Λιμενικού, αλλά και ιδιωτών και στην συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν όλοι τους στο πλοίο-“παντόφλα” “ΠΑΡΑΛΟΣ”. Εν συνεχεία μεταφέρθηκαν από τη φλεγόμενη παραλία στο λιμάνι της Αιδηψού.
   
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κανένας από τους απομακρυνθέντες δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το Λιμενικό παραμένει σε ετοιμότητα καθώς κανείς δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν και άλλα άτομα τα οποία ενδεχομένως να ζητήσουν την απομάκρυνση τους με πλωτά μέσα.
   
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα έχει παραδοθεί στις φλόγες και το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Οι μοναχοί τελικά απομακρύνθηκαν, όμως ο ηγούμενος της Μονής, Γαβριήλ κατήγγειλε νωρίτερα μιλώντας στο newscenter.gr ότι τα μέσα είναι ανύπαρκτα και ότι τους έχουν εγκαταλείψει στο έλεος του Θεού.
Στην περιοχή επιχειρούν μόλις 110 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα τα οποία σε λίγες ώρες θα σταματήσουν καθώς η νύχτα πέφτει. Ταυτόχρονα ένα νέο μέτωπο το οποίο κατεβαίνει από τη βόρεια πλευρά απειλεί να καταστρέψει ολοσχερώς το πευκόφυτο δάσος. Η φωτιά έχει περάσει το δρόμο από τη Λίμνη προς τις Ροβιές με αποτέλεσμα η αστυνομία να έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας. Δραματική είναι η κατάσταση και χωριό Κουρκουλοί καθώς η φωτιά έχει περάσει στον οικισμό και κατευθύνεται πλέον προς Σκεπαστή. Ένα άλλο μέτωπο είναι στη Δαμιά, ενώ υπάρχει ένα ακόμη μέτωπο στο Καλαμούδι και στο Παλαιοχώρι. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκαν 3 πυροσβέστες και μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου. Εκεί βρίσκονται ήδη και πολλοί κάτοικοι με αναπνευστικά προβλήματα.
«Εκλιπαρούμε την Πολιτεία για άμεση ενίσχυση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων για να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές», τονίζει δε δραματικούς τόνους ο κοινοτάρχης Λίμνης χαρακτηρίζοντας «απελπιστική» την κατάσταση.

Χωρίς ρεύμα 9 οικισμοί 

Την ίδια στιγμή χωρίς ρεύμα έχουν μείνει 9 οικισμοί. Παλαιοχώρι, Δάμια, Σκεπαστή, Κουρκούλα, Μαρούλι, Κουλούροι, Ροβιές, Δρυμώνας και Όσιος Δαυιδ δεν έχουν ηλεκτρικό από ζημιές που προκλήθηκαν.
Ταυτόχρονα, έχουν τεθεί σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και το Περιφερειακό Ιατρείο Αιδηψού στην Εύβοια μαζί με το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και το Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Από πλευράς του ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός κάνει έκκληση να κηρυχτεί ο δήμος Ελυμνίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των τεράστιων καταστροφών που προκάλεσε η πυρκαγιά: «Πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές, τα στελέχη του δασαρχείου, της περιφέρειας και του δήμου έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη τη νύχτα για να συγκρατήσουν τις φλόγες. Συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, γιατί έχουμε μπροστά μας πολύ και δύσκολο δρόμο» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
www.newsbreak.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πύρινη λαίλαπα καταπίνει τις Ροβιές – Καίγεται το μοναστήρι του Οσίου Δαυΐδ (video)
Πύρινη λαίλαπα καταπίνει τις Ροβιές – Καίγεται το μοναστήρι του Οσίου Δαυΐδ (video)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTsqwjfSSykYVHaGD8vp1DnreG-b2x2-BpCIlAtj9G18KnZspMwTnivIYU7xp7ESjf4zusT3euYHh-DoRgrWo5PMn7qX0m1Wrq_qIB-5A82he5qVNiAsPxN1CKxSMpHwdixCnF2jDLUYM/s600/rovies-1068x623.webp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTsqwjfSSykYVHaGD8vp1DnreG-b2x2-BpCIlAtj9G18KnZspMwTnivIYU7xp7ESjf4zusT3euYHh-DoRgrWo5PMn7qX0m1Wrq_qIB-5A82he5qVNiAsPxN1CKxSMpHwdixCnF2jDLUYM/s72-c/rovies-1068x623.webp
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/08/video.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/08/video.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy