-->

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Το παραμύθι τους συνεχίζεται αλλά... ο δράκος έχει πεθάνει!

Του Γιώργου Φάκου   Τα όσα παρακολουθούμε, έκπληκτοι τις περισσότερες φορές, για το νοσοκομείο Αμαλιάδας, φυσικά δεν είναι καινούργια. Απλ...


Του Γιώργου Φάκου
 


Τα όσα παρακολουθούμε, έκπληκτοι τις περισσότερες φορές, για το νοσοκομείο Αμαλιάδας, φυσικά δεν είναι καινούργια. Απλώς τώρα πήραν μεγαλύτερη δημοσιότητα λόγω του υποψηφίου δημάρχου Ηλιδας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ο μόνος που έφερε μπρος των ευθυνών τους του εκάστοτε δημάρχους Ηλιδας αλλά και τον ΣΦΗΝΑ με πρόεδρο τον κ. Ανδρέα Παπαδάκο. Ο κ. Κωνσταντόπουλος τόσο με έγγραφα αλλά και με τον αιχμηρό του λόγο έφερε στο προσκήνιο γεγονότα τα οποία διακαώς επιθυμούσαν κάποιοι να παραμείνουν στη λήθη. 
Και πολύ καλά έκανε και ως πολίτης αλλά και ως υποψήφιος δήμαρχος! Αν κάποιοι ενοχλούνται, όπως έλεγαν οι παλαιότεροι, ξυδάκι. Γιατί ενοχλούνται. Γι' αυτό και προσπαθούν να υπερπηδήσουν το όλο ζήτημα και να οδηγήσουν τους πολίτες σε άλλους... δρόμους!

Φυσικά, θα πρέπει να αναφερθούν και οι προσπάθειες του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας υπό τον πρόεδρό του Κώστα Τσαούση που επίσης φωνάζει και καταγγέλλει τους υπεύθυνους για την υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος Αμαλιάδας. Το γεγονός ότι οι απόψεις του, σε κάποιες περιπτώσεις συμπλέουν με του κ. Κωνσταντόπουλου, δεν σημαίνει ότι υπάρχει και κάποιου είδους συνεργασίας μεταξύ τους, όπως κάποιοι θέλουν να διασπείρουν και οι οποίοι αντί να αναφέρονται στα προβλήματα του νοσοκομείου προσπαθούν ανεπιτυχώς να μεταφέρουν το ζήτημα σε... άλλες κατευθύνσεις λιγότερο επώδυνες για τους ίδιους.

Ιδιαίτερα για τον κ. Τσαούση υπάρχει μεγάλο μένος. Μη ξεχνάμε ότι ήταν ο ίδιος που αποκάλυψε ότι πραγματοποιούνταν εφημερίες χωρίς παθολόγο και καρδιολόγο. Μια κατάσταση που όλοι ήξεραν αλλά κανείς δεν μιλούσε. 

Τα προβλήματα του νοσοκομείου Αμαλιάδας δεν είναι καινούργια. Δεν προέκυψαν ξαφνικά. Υπήρχαν εδώ και χρόνια και κανείς δεν ενέσκυψε σοβαρά πάνω τους. Ετσι τώρα αυτά διογκώθηκαν τόσο πολύ που κινδυνεύουν οι υπεύθυνοι να παρασυρθούν από τον όγκο και την ορμή τους. 
Σε αυτό που λέγεται νοσοκομείο Αμαλιάδας όλοι έχουν ευθύνες: Οι εκάστοτε δημοτικές αρχές, ο σύλλογος των εργαζομένων αλλά και γιατροί οι οποίοι σε τακτά χρονικά διαστήματα, όταν ο σύλλογος εργαζομένων έκανε καμιά συνέλευση σηκώνονταν για να δηλώσουν την επαναστατικότητά τους. Αλλά μέχρι εκεί. 

Να σημειωθεί όμως και αυτό: Αν το νοσοκομείο Αμαλιάδας έχει παραμείνει όρθιο, όπως έχει παραμείνει, οφείλεται στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό, παρά τα όποια λάθη έχουν κάνει. 

Δεν έχει σημασία ποιος έχει τις περισσότερες ή τις λιγότερες ευθύνες. Σημασία έχει ότι όλοι ευθύνονται. Κι αυτό είναι προφανές. Αν όλοι οι προαναφερόμενοι πραγματικά ενδιαφέρονταν για το νοσοκομείο... εάν κάποιοι δεν το θεωρούσαν τσιφλίκι τους και χώρος προσωπικών/πολιτικών επιδιώξεων τα πράγματα μπορεί να μην ήταν τέλεια, θα ήταν όμως καλύτερα. 

Ισως τα πιο πάνω να φαίνονται σκληρά, όμως είναι η πραγματικότητα, όσο και αν θέλουμε να την κρύβουμε. Και αν δεν παραδεχτούν όλοι τα λάθη τους -μικρά ή μεγάλα- τότε καμία ελπίδα δεν υπάρχει για την σωτηρία του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος. 

Το κλείσιμο του νοσοκομείου δεν είναι απόφαση της στιγμής. Δεν πάρθηκε μια απόφαση τώρα κι εκτελέστηκε. Ποιος δεν θυμάται ότι από χρόνια κάποιοι φώναζαν πώς θα κλείσει; Πως από χρόνια φαινόταν ότι θα υποβαθμιστεί τόσο πολύ; Και τι έκαναν; Συσκέψεις επί συσκέψεων μπάζοντας στο παιχνίδι αυτό και τους βουλευτές. Που όταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ οι νεοδημοκράτες τους κατηγορούσαν, τώρα που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία κατηγορίες εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ολα στη πολιτική σκοπιμότητα. Και οι δήμαρχοι καμάρωναν ότι με μια σύσκεψη έκαναν το χρέος τους. Η τελευταία σύσκεψη για το νοσοκομείο Αμαλιάδας έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου όπου συζητήθηκαν προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του. Δηλαδή, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Να συζητήσουν προτάσεις πάλι. Οξυγόνο στον άρρωστο λίγο πριν πεθάνει! Και ποιοι να συζητήσουν; Αυτοί που ευθύνονται, αυτοί που υπόσχονταν τόσα και τόσα προεκλογικά να να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών! 
Αυτοί θα σώσουν τώρα το νοσοκομείο; Είναι σαν να αναλάβει την ψυχολογική υποστήριξη ενός θύματος βιασμού ο ίδιος ο βιαστής, ο οποίος όπως και να το κάνουμε κάτι περισσότερο θα ξέρει για το πρόβλημα!!!

Στις 7 Σεπτεμβρίου με δελτίο Τύπου ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος κατηγόρησε για αφωνία τον Γιάννη Λυμέρη σχετικά με το λουκέτο στο νοσοκομείο. Ενώ ο ίδιος μας... ξεκούφανε με τις δικές του φωνές και με τα όσα έκανε επί της θητείας του.

Να θυμίσω κάτι για να επιβεβαιώσω ότι τα προβλήματα ήταν γνωστά από παλιά: Το 2016 η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας ως εξής: 
Νοσοκομείο Πύργου: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Δεν μπορεί να καταρτιστεί το μηνιαίο πρόγραμμα εφημεριών λόγω έλλειψης ιατρών. Υπολειτουργεί η καρδιολογική κλινική η μοναδική στο Νομό. Αναζητούνται καρδιολόγοι με μετακινήσεις. Ο Αξονικός Τομογράφος ο μοναδικός στο Νομό συνήθως είναι χαλασμένος (η σύμβαση συντήρησης έληξε εδώ και δέκα χρόνια). Μαγνητικός δεν υπάρχει, πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς. Ελλείψεις σε ιατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό. Στο Καρδιολογικό τμήμα δεν υπάρχει υπέρηχος καρδιάς. Έκλεισαν την Μαιευτική κλινική στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και η μοναδική που υπάρχει πια στο Νομό, στο Νοσοκομείο Πύργου, υπολειτουργεί με 9 κενές οργανικές θέσεις στις 15 προβλεπόμενες.  

Κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αμαλιάδας δεν έκαναν το 2016 και νωρίτερα για τα προβλήματα; Τι έκαναν οι αρμόδιοι για να τα επιλύσουν; Απολύτως τίποτα, εκτός από ... συσκέψεις πάντα με την παρουσία δημοσιογράφων και με χαρούμενες δηλώσεις του τύπου "πάμε όλοι μαζί", "θα παλέψουμε", "θα νικήσουμε" και κάτι άλλα τρισχαριτωμένα. 

Και ο πολίτης συνεχίζει να βασανίζεται όπου γίνεται μπαλάκι μεταξύ των νοσοκομείων Αμαλιάδας, Πύργου, Πάτρας κ.α. 

Τώρα, καλέστηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας να αναλάβει τη σωτηρία του. Ομως, ποιος έχει την πολιτική ευθύνη για την τέλεια υποβάθμισή του; 

Σε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα: Η δήλωση του προέδρου του ΣΦΗΝΑ Ανδρέα Παπαδάκου ότι θα δώσει στους νέους ιατρούς που θα έρθουν επιπλέον ποσό 1.000 ευρώ... για να ξεσηκώσει τις αντιδράσεις επιστημονικών φορέων [διαβάστε εδώ...], των ίδιων των ιατρών που έχουν τραβήξει το ανάθεμα αλλά και πολιτών που αν μη τι άλλο σκέφτονται πριν ανοίξουν το στόμα τους. 
Οι πρώτοι που αντέδρασαν έντονα ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κώστας Τσαούσης, οι οποίοι και δέχτηκαν τα... πυρά του ΣΦΗΝΑ! 

Αφωνία από τον δήμαρχο Ηλιδας και ιατρό του νοσοκομείου Γιάννη Λυμπέρη αλλά και από τον κουμπάρο του Χρήστο Χριστοδουλόπουλο που προφανώς ευνοεί η κόντρα των προαναφερομένων για να αποφεύγουν αυτοί τα... σκάγια!
Αφωνία όμως και για τον Δημήτρη Κράλλη, του οποίου η τελευταία παρέμβαση ήταν στις 17 Ιουλίου 2021 με κείμενό του που είχε τίτλο "Τάγματα εφόδου ειδικών συμφερόντων στραγγαλίζουν το νοσοκομείο Αμαλιάδας". Εκτοτε αγνοείται η τύχη του. Κατά περίεργο τρόπο ο λαλίστατος πρώην δήμαρχος απέφυγε να πάρει θέση στις... εξαγγελίες Παπαδάκου!!!

Ενα άλλο θέμα το οποίο πέρασε στα ψιλά ήταν η τοποθέτηση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλιάδας, όπου εκεί αναφέρθηκε πώς "μετά από τέσσερα χρόνια σε μια διαδικασία συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που λήγουν τέλος του χρόνου , με αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινα ωράρια επαναφέρουν το καθεστώς ιδιωτικοποίησης των υποστηρικτικών λειτουργιών του ΕΣΥ και εργασιακής γαλέρας για δεκάδες εργαζομένους στα νοσοκομεία της Ηλείας." [διαβάστε εδώ...]

Δεν φταίνε οι δήμαρχοι, δεν φταίνε οι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν φταίνε οι αδιάφοροι αντιπεριφερειάρχες, δεν φταίνε οι βουλευτές. Κανείς τους ποτέ δεν έφταιξε. Ε, τότε ας λουστούμε την εγκατάλειψη, τον μαρασμό και να συνεχίσουμε να βαράμε παλαμάκια σε όλους αυτούς που μια χαρά έχουν... βολευτεί!

Στις 30 Ιουνίου οι Παπαδάκος-Καρβέλης δίνουν τα χέρια [!!!] και μιλούν για επανεκκίνηση του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Η επίσημη πολιτεία συνδιαλέγεται με έναν ιδιώτη για... το νοσοκομείο!!!
Πέραν του αστείου της υπόθεσης, ποτέ δεν έγινε επανεκκίνηση. Ολα λόγια... λόγια... λόγια... να χαιδεύονται τα αφτιά των πολιτών που εν τέλη είναι τα θύματα όλου του παραλογισμού. 

Δεν θα γράψω περισσότερα, για να μη κουράσω τον αναγνώστη, εκτός και αν προκληθώ. Αλλωστε, όποιος θέλει μπορεί να ανατρέξει στα δημοσιεύματα του newsgf.net για να διαπιστώσει ακόμη καλύτερα το τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο [και όχι μόνο] θέμα. 

Και για όλους τους παραπάνω που τόσα και τόσα λόγια έχουν πει για την σωτηρία του νοσοκομείου, να τους αφιερώσω το τραγουδάκι, γιατί το παραμύθι τους μπορεί να συνεχίζεται αλλά... ο δράκος έχει πεθάνει!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Το παραμύθι τους συνεχίζεται αλλά... ο δράκος έχει πεθάνει!
Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Το παραμύθι τους συνεχίζεται αλλά... ο δράκος έχει πεθάνει!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmG4leVU6hAdvkUbSF7CHd7bn-fJZWcdRoAXRDaVMKQsmIDSRK-3G_pgdc7kNkE64e0foyCVPXBCipfI0Z_8QBmY_eMPGQqyMek-OwyooQi-XN4UGoZQTaJA7r_VmmdOmW3KYbPhD-TE0/s600/%25CE%259D%25CE%259F%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%259A%25CE%259F%25CE%259C%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259F+%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2591%25CE%2594%25CE%2591%25CE%25A33.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmG4leVU6hAdvkUbSF7CHd7bn-fJZWcdRoAXRDaVMKQsmIDSRK-3G_pgdc7kNkE64e0foyCVPXBCipfI0Z_8QBmY_eMPGQqyMek-OwyooQi-XN4UGoZQTaJA7r_VmmdOmW3KYbPhD-TE0/s72-c/%25CE%259D%25CE%259F%25CE%25A3%25CE%259F%25CE%259A%25CE%259F%25CE%259C%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259F+%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2591%25CE%2594%25CE%2591%25CE%25A33.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_502.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_502.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy