-->

Δεύτερη σε θανάτους η Ελλάδα από κορονοϊό κατ΄ αναλογία πληθυσμού - Μόνο η Βουλγαρία πάει χειρότερα!

  Τι γράφει το Κ-Report- Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία στην Ευρώπη. Από πρώτοι γίναμε έσχατοι! Οι εικόνες σύγχυσης στην κυβέρνηση.   Είν...

 

Τι γράφει το Κ-Report- Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία στην Ευρώπη. Από πρώτοι γίναμε έσχατοι! Οι εικόνες σύγχυσης στην κυβέρνηση. 

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στον αριθμό των θανάτων κατ΄ αναλογία πληθυσμού, η Ελλάδα είναι δεύτερη, αμέσως μετά την Βουλγαρία! Και αυτό ενώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου τα ελληνικά δεδομένα ήταν με απόσταση καλύτερα όλων των άλλων, διαπιστώνεται ότι από τον Μάρτιο η εικόνα αλλάζει και από τον Απρίλιο η Ελλάδα αποκτά μακράν τις χειρότερες επιδόσεις. 

Και όλα αυτά, με την ελληνική κυβέρνηση να εξακολουθεί να επαίρεται για τη διαχείριση της πανδημίας, αντί να εξετάζει τη διαμόρφωση μιας νέας στρατηγικής, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Δέστε χαρακτηριστικά τι γράφει τη Δευτέρα το Κ-Report του Κώστα Καλλίτση (που σε λίγο χρονικό διάστημα θα γίνει συνδρομητικό), καθώς και τι γράφει για τις εικόνες σύγχυσης που εκπέμπει η κυβέρνηση, αλλά και για δυο ενδιαφέρουσες ειδήσεις από Ηνωμένες Πολιτείες και 

Βρετανία: «Ένα διάγραμμα αποτυπώνει την σκληρή αλήθεια που οφείλουμε να γνωρίζουμε: Στην χώρα μας η πανδημία έχει ξεφύγει.
Το διάγραμμα που δημοσιεύουμε, με χτεσινά στοιχεία από τους FT, δείχνει την διαχρονική εξέλιξη των θανάτων από covid-19 ανά 100.000 κατοίκους στην Ελλάδα και άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες καθώς και τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου τα ελληνικά δεδομένα ήταν με απόσταση καλύτερα όλων των άλλων, από τον Μάρτιο η εικόνα αλλάζει και από τον Απρίλιο η Ελλάδα αποκτά μακράν τις χειρότερες επιδόσεις. 

Από τις αρχές Αυγούστου μάλιστα η απόκλιση της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή τάση γίνεται εντυπωσιακά μεγάλη. Αυτό δείχνουν και οι αριθμοί του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC): Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στον αριθμό των θανάτων κατ΄ αναλογία πληθυσμού, η Ελλάδα είναι δεύτερη, αμέσως μετά την Βουλγαρία. Τα στοιχεία, προφανώς, απαιτούν αναλυτική και προσεκτική αναζήτηση των παραγόντων που δικαιολογούν αυτήν την απόκλιση. 

Οπωσδήποτε, όμως, δεν δικαιολογούν εφησυχασμό. Ακόμη και μια γρήγορη ματιά στα στοιχεία και τα διαγράμματα που δημοσίευσε χθες ο ΕΟΔΥ θα αρκούσε για να διαπιστώσει κανείς ότι η πανδημία πολύ απέχει από το να καταστεί ελεγχόμενη. Ξενίζει, συνεπώς, ο τόνος που έχει υιοθετήσει ο κυβερνητικός λόγος, που εμφανίζεται αισιόδοξος υποτιμώντας τα δεδομένα της πανδημίας και τους εξ αυτών κινδύνους. Είναι κατανοητό, βέβαια, ίσως μια κουρασμένη κοινή γνώμη έχει ανάγκη από κάποιες τονωτικές ενέσεις αισιοδοξίας. 

Αλλά όχι από αυταπάτες ή εξωραϊσμό της πραγματικότητας. Εικόνες σύγχυσης: Κουράζεται, μάλιστα, περισσότερο, όταν η κυβέρνηση εκπέμπει σύγχυση, όπως χτες: Το πρωί ανακοινώθηκε ότι τα κρούσματα στα παιδιά είναι 1.000-1.500, λίγο αργότερα ο υφυπουργός Γ. Γεωργαντάς είπε ότι είναι 710, το απόγευμα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 805. Δεύτερο στοιχείο της θολής εικόνας, τα self test των μαθητών. Ανακοινώθηκαν λιγότερα από 900.000 τεστ ενώ ο μαθητικός πληθυσμός, αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο. Τρίτο, η αναδίπλωση για την πρόσβαση των παιδιών, 12-17 ετών, στους κλειστούς χώρους εστίασης. Η αρχική ΚΥΑ απαγόρευε την πρόσβαση τους. 

Χθες ανακοινώθηκε ότι επιτρέπεται η πρόσβαση με rapid test. Η υπουργός Παιδείας, δήλωνε έκπληκτη για την αλλαγή αυτή, για την οποία δεν είχε καν ενημερωθεί. Ενώ είχε προηγηθεί μια απίστευτη πολυγλωσσία, με τον Α. Γεωργιάδη να υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή, παρότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ήδη προαναγγείλει την κοινή υπουργική απόφαση για αυτήν την αλλαγή. Αλαλούμ;.. 

Σχετικά με την πανδημία, ξεχωρίσαμε και δύο ειδήσεις, από Νέα Υόρκη και Λονδίνο: 

Μπλόκο από Δικαστήριο της Νέας Υόρκης: Σε μακρύ χέρι του Τραμπ εξελίσσεται η Δικαιοσύνη στις ΗΠΑ, χτες δικαστήριο της Νέας Υόρκης μπλόκαρε – προσωρινά - τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα, γιατί υγειονομικοί ισχυρίζονται ότι για τα εμβόλια χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα εμβρύων από αμβλώσεις. Επόμενη ακροαματική διαδικασία, στις 28 Σεπτεμβρίου. 

Βρετανία: Έμφαση στον εμβολιασμό από 12 ετών και τρίτη δόση για τους μεγαλύτερους αλλά χωρίς την χρήση πράσινου πιστοποιητικού, το plan A του Μπόρις Τζόνσον. Και plan Β με περιοριστικά μέτρα, που θα εφαρμοστεί μόνο αν τα δεδομένα επιδεινωθούν». 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δεύτερη σε θανάτους η Ελλάδα από κορονοϊό κατ΄ αναλογία πληθυσμού - Μόνο η Βουλγαρία πάει χειρότερα!
Δεύτερη σε θανάτους η Ελλάδα από κορονοϊό κατ΄ αναλογία πληθυσμού - Μόνο η Βουλγαρία πάει χειρότερα!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRYjkGUDw2caC8mW4k7-aLKUWJei5UtptxX1QGF7IWHVKHjpAc7WykhsmPPo_diAj4ISOM6bdG4X3iiluIRD7L7Oee9u7VAjtsDCGfkuxOPpPDYAdNxwEmvUXLmyLtVlsDfENhz33Sluk/s600/70c23efbca61077b0c683ee074e11046_L.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRYjkGUDw2caC8mW4k7-aLKUWJei5UtptxX1QGF7IWHVKHjpAc7WykhsmPPo_diAj4ISOM6bdG4X3iiluIRD7L7Oee9u7VAjtsDCGfkuxOPpPDYAdNxwEmvUXLmyLtVlsDfENhz33Sluk/s72-c/70c23efbca61077b0c683ee074e11046_L.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_809.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_809.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy