Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ: Νοσοκομείο Αμαλιάδας... «ΕΝ ΤΗ ΠΑΛΑΜΗ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΒΟΗΣΩΜΕΝ»

του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου  Προέδρου Συλλόγου Φαρμακοποιών Ηλείας   Κάποιοι επιμένουν να ασχολούνται ακόμη με το Νοσοκομείο της Αμαλιάδα...

του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου 
Προέδρου Συλλόγου Φαρμακοποιών Ηλείας 

Κάποιοι επιμένουν να ασχολούνται ακόμη με το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Είναι αυτοί που είχαν επενδύσει πολιτικά στην ύπαρξη του και ακόμη και τώρα, που στην ουσία είναι κλειστό, προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο. 

Πρέπει να παραδεχτούμε όμως ότι η τακτική τους για να σώσουν αν όχι την παρτίδα αλλά τουλάχιστον τα προσχήματα είναι σοφή και μπορεί να είναι και αποτελεσματική. Σου λέει πες πες όλο και πιο πολλοί θα πιστέψουν ότι υπάρχει Νοσοκομείο στην Αμαλιάδα και θα μας αφήσουν ήσυχους. Άσε που κάποιοι από αυτούς μπορεί και να μας ξαναψηφίσουν. Και αυτό είναι το λιγότερο. 

Το θέμα είναι ότι προσπαθούν με απόλυτα Δημοκρατικές διαδικασίες δικής τους έμπνευσης να μην επιτρέπουν στο οποιονδήποτε να κάνει κριτική για τα χάλια που ζούμε. Μόνο οι μυημένοι και οι δικοί μας δικαιούνται δια να ομιλούν. Και αυτό είναι το σωστό. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ως εκ τούτου δεν έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα. Η τελευταία παρέμβαση του κου Λυμπέρη είναι ενδεικτική όλου αυτού του κλίματος που καλλιεργείται στην Αμαλιάδα και που δυστυχώς τείνει να επικρατήσει. Αφού αναφέρει τα επιτεύγματα του παρελθόντος μας προϊδεάζει και για αυτά του μέλλοντος πάντα με τα ίδια επιχειρήματα. 

Υποσχέσεις αρμοδίων για αναβάθμιση. Και εννοείται ότι είναι οι ίδιοι αρμόδιοι που άφησαν το Νοσοκομείο να κλείσει. Τώρα εμείς όμως πιστεύουμε ότι θα το αναβαθμίσουν…. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο κος Λυμπέρης θέτει το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων όσον αφορά το ποιοι δικαιούνται δια να ομιλούν. Εύλογα λοιπόν διερωτάται…. 

« Γιατί αυτός ο κάποιος δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ στο νοσοκομείο, αλλά αντίθετα μιλάει»; Έτσι είναι ……. Δεν γίνεται να είσαι τζαμπατζής και να μιλάς από πάνω. Αρκετά μας το επέτρεψαν …. Κάποια στιγμή επιτέλους πρέπει να μπει μια κάποια σειρά. Στην Αμαλιάδα έχει γίνει κάτι το πρωτότυπο και πολύ πρωτοποριακό που μπορεί να λειτουργήσει και σε άλλες πόλεις και σε άλλα Νοσοκομεία. Είναι ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδα (ΣΦΙΝΑ). Σωματείο αναγνωρισμένο με τα σέα του και τα μέα του. 

Μερικοί πολίτες της Αμαλιάδας δυστυχώς ακόμη αυτό δε το έχουν εκτιμήσει όπως και όσο θα έπρεπε. Κάποιοι το είδαν αδιάφορα και από πάνω έχουν και μούτρα να μιλάνε και να κάνουν κριτική σε αυτούς που έχουν πληρώσει και πληρώνουν ακόμη . Αν είναι δυνατόν. Και πρέπει να ξέρουμε ότι ο Σύλλογος Φιλών Νοσοκομείου Αμαλιάδας (ΣΦΙΝΑ ) δεν είναι ένα απλό εγχείρημα. Καθόλου απλό …. Μόνο το καταστατικό να διαβάσεις ασυναίσθητα θα σταυροκοπηθείς. Εκεί θα συνειδητοποιήσεις ότι οι εμπνευστές του όλου εγχειρήματος είχαν και έχουν όνειρα μεγάλα. Και τα μισά από αυτά τα όνειρα να βγουν θα γίνει μια κοσμογονία άνευ προηγουμένου στην περιοχή. Ανάμεσα σε όλα αυτά βέβαια είναι και η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και με οικονομική συνεισφορά από τους πολίτες που θα μετέχουν στον Σύλλογο Και εδώ είναι το ζουμί ….. 

Και δεν ζήτησαν πολλά. Απλά ο καθένας να γίνει μέλος και να πληρώνει την συνδρομή του που δεν είναι και μεγάλη και να καταθέτει τον οβολό του αν έχει και αν μπορεί. Απλά πράγματα. Το να μην ανταποκρίνεται κάποιος καθόλου σε αυτήν την πρόσκληση και σε αυτήν την πρόκληση είναι το λιγότερο μιζέρια. Στο κάτω κάτω ρε αδερφέ το Νοσοκομείο της πόλης τους είναι. Είναι δεδομένο ότι η πολιτεία αδιαφορεί είναι σωστό όμως εμείς να κάνουμε το ίδιο?? Να μείνουμε αδρανείς και να δεχτούμε στωικά την μοίρα μας??? Όχι βέβαια Να βγούμε στους δρόμους??? 

Και τι επέτυχαν όσοι βγήκαν??? Τίποτα. Από το κακό στο χειρότερο πάμε. Αν όμως πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και τσοντάρουμε και λίγο στα οικονομικά του Νοσοκομείου θα μπορέσουμε να αντιστρέψουμε το κλίμα και να ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Για όσους δεν κατάλαβαν στην Αμαλιάδα πραγματοποιείται ένα μεγάλο πείραμα. Ένα πείραμα που θα απαλλάξει εν μέρει την Κυβέρνηση από τις ευθύνες της για το Σύστημα της Υγείας.

Με ωραίο τρόπο θα χρεώσει την λειτουργία του Νοσοκομείου στους πολίτες που μια ζωή πλήρωναν και πληρώνουν το Κράτος για να τους παρέχει την δωρεάν περίθαλψη που δικαιούνται. Μεγαλεπήβολο σχέδιο και πρέπει να πάρουν ειδικό βραβείο όσοι το σκέφτηκαν και το υλοποίησαν και πολύ περισσότερο όσοι προσπαθούν να πραγματοποιηθούν οι στόχοι που εξ αρχής έχουν τεθεί. Δεν είναι λίγο να καλούμαστε εμείς σαν υπεύθυνοι πολίτες να βοηθήσουμε οικονομικά την Κυβέρνηση που έχει τόσες ευθύνες και τόσες τρύπες να κλείσει. 

Και η αλήθεια είναι ότι έχει πολλά έξοδα να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση και μάλιστα εν μέσω κρίσεως. 

 τους μεγάλους περιπάτους του Μπακογιάννη 
 τις μίζες στους ημέτερους 
 τα δωράκια για την προπαγάνδα των καναλιών 
 την σωτηρία των τραπεζών αν χρειαστεί Και αυτά είναι ένα μικρό δείγμα ….. 

Εννοείται ότι είναι και άλλα πολλά που πρέπει να κάνει μια Κυβέρνηση για να καταφέρει να επανεκλεγεί. Τώρα μέσα σε αυτά γιατί να βάλει και το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας ??? Υπάρχει λόγος???? Τόσο καιρό είναι κλειστό το Νοσοκομείο και ακόμη η πόλη δεν το έχει πάρει χαμπάρι και κοιμάται τον ύπνο του δικαίου … Γιατί να ασχοληθεί τώρα η Κυβέρνηση??? 

Από ότι φαίνεται η Κυβέρνηση ΚΑΙ με την βοήθεια του ΣΦΙΝΑ του Δημάρχου και άλλων πολιτικών παραγόντων της περιοχής δεν έχει κανένα πολιτικό κόστος από αυτήν την ιστορία. Οπότε όλα καλά και όλα ωραία. Οι βουλευτές της κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα. Και μπορεί να μην ξέρουν και τίποτα. Δυο μεγάλα προβλήματα ήταν στην πρώτη γραμμή όταν προεκλογικά οι διάφοροι παρατρεχάμενοι υπόσχονταν λαγούς με περιτραχήλια. Ο δρόμος Πύργος - Πάτρα και το Σύστημα Υγείας στην περιοχή. Δεν είναι ανάγκη να πούμε τι έχει γίνει. Μεγάλη επιτυχία. Δύο στα δυο … 

Και όπως είπαμε οι Κυβερνητικοί βουλευτές περί άλλων τυρβάζουν. Ο Τζαβάρας τεχνηέντως έχει πάρει τις αποστάσεις του, ο Νικολακόπουλος θυμήθηκε να ψάξει επισταμένως το ταμείο Μολιβιάτη και η Δρ Αυγερινοπουλου, πάντα σε παράλληλο σύμπαν, αυτές τις μέρες συνομίλησε προσωπικώς και αυτοπροσώπως με τον Πάπα. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Τελικά ο πολίτης της βόρειας Ηλείας αλήθεια που μπορεί να ελπίζει σχετικά με το σύστημα Υγείας στην περιοχή του??? 

 Στην οικονομική αυτάρκεια του ΣΦΙΝΑ που θα δίνει και κάτι παραπάνω σε όσους γιατρούς κατηφορίσουν κατά δω??? 
 Στις εθιμοτυπικές επισκέψεις του Δημάρχου στους διάφορους αρμοδίους και στις υποσχέσεις που αφειδώς του δίνουν και μας τις μοιράζει??? 
 Στους αγώνες των φορέων που η λαϊκή συμμετοχή συνήθως είναι τρεις και χωρίς τον κούκο??? 
 Στην αλληλογραφία με τον Πρωθυπουργό του νέου υποψηφίου Δημάρχου της Αμαλιάδας??? Όλα αυτά έχουν αποδεδειχθεί τουλάχιστον αναποτελεσματικά χρόνια τώρα….. 

Η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με την μέρα χωρίς ωστόσο να ιδρώνει το αυτί κανενός Αν κάποιοι από τους τοπικούς παράγοντες το έχουν πάρει απόφαση ότι Νοσοκομείο στην Αμαλιάδα δεν χρειάζεται καλό είναι να μας το πουν…. Ποτέ δεν είναι αργά. Αρκετά έπαιξαν το κρυφτούλι. Τώρα τους είδαμε…. τους είδαμε….. Η Υγεία δεν είναι κάτι που αξίζει να το διαχειρίζονται με αυτήν την εγκληματική ελαφρότητα. 

Η Κυβέρνηση έχει μια διακηρυγμένη πολιτική που έχει να κάνει με την εν τη πράξει συρρίκνωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Δυστυχώς κάποιου τοπικοί παράγοντες στην Ηλεία αποφάσισαν να κινηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση εξυπηρετώντας στην ουσία ιδιωτικά συμφέροντα. Από πρόθεση ή από άγνοια πότε δεν θα το μάθουμε αλλά δεν έχει και σημασία. 

Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε τα ζούμε ….. Και ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο τέρμα. Δυστυχώς έχει ακόμη πιο κάτω. Με το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας τελειώσαμε. Μπορεί τώρα ο επόμενος στόχος να είναι το Νοσοκομείο του Πύργου Και δυστυχώς δεν υπάρχει και δρόμος να πηγαίνουμε Πάτρα…..

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ: Νοσοκομείο Αμαλιάδας... «ΕΝ ΤΗ ΠΑΛΑΜΗ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΒΟΗΣΩΜΕΝ»
Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ: Νοσοκομείο Αμαλιάδας... «ΕΝ ΤΗ ΠΑΛΑΜΗ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΒΟΗΣΩΜΕΝ»
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgoleolBASlXA3-u-AkZzuz-q2JZwXGnydoDb-0aA2tdESliTre4OpVNb7W4TZtSx0Ub77Inq4JrRP60v8KFbgGU4FI0lrIhIPwz1BUT6Q-ijefOc4cGgf_o1EdAhLkz5gt6XeKC8yYXvuGOZ_4cnFSfR2Rym17oDjktlhkKpspjJJu-MirFPiT-E3Z=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgoleolBASlXA3-u-AkZzuz-q2JZwXGnydoDb-0aA2tdESliTre4OpVNb7W4TZtSx0Ub77Inq4JrRP60v8KFbgGU4FI0lrIhIPwz1BUT6Q-ijefOc4cGgf_o1EdAhLkz5gt6XeKC8yYXvuGOZ_4cnFSfR2Rym17oDjktlhkKpspjJJu-MirFPiT-E3Z=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/10/blog-post_243.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/10/blog-post_243.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy