-->

Αγγελούδι τριάντα ημερών από τον Πύργο «έσβησε» στο νοσοκομείο

Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχτηκε την περασμένη Παρασκευή στην Κύπρο, όπου ένα μωράκι μόλις ενός μηνός με καταγωγή από τον Πύργο άφησε τη...

Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχτηκε την περασμένη Παρασκευή στην Κύπρο, όπου ένα μωράκι μόλις ενός μηνός με καταγωγή από τον Πύργο άφησε την τελευταία του πνοή στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. 

Ο πατέρας του βρέφους κατάγεται από την Ηλεία και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Λεμεσό με την οικογένειά του και η είδηση του θανάτου του νεογνού, προκάλεσε σοκ και στους συγγενείς του στον Πύργο που δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως από τη μία στιγμή στην άλλη χάθηκε το αγγελούδι τους. 

Σύμφωνα με τον χαροκαμένο πατέρα, το άτυχο αγγελούδι από την περασμένη Δευτέρα είχε παρουσιάσει αδιαθεσία με αποτέλεσμα να μην τρέφεται καλά. Την επομένη, το βράδυ παρουσίασε πυρετό 38,1 και το πρωί της Τετάρτης το μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού απύρετο. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπέβαλαν το παιδί σε αιματολογικές εξετάσεις. Τους είπαν, σύμφωνα με τον ίδιο πως το μωρό είχε ένα απλό μικρόβιο και θα καταπολεμηθεί με αντιβίωση. 

Την Πέμπτη το βράδυ σύμφωνα με τον πατέρα η κοιλιά του μικρού αγοριού είχε γίνει σαν πέτρα. Τότε γύρω στις 6 με 7 το βράδυ ξεκίνησαν οι εντατικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί τι είχε το βρέφος. Στις δέκα το βράδυ της ίδιας μέρας μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου οι γιατροί τους ενημέρωσαν, ότι υπήρχε υγρό στο στομάχι και πίεζε ζωτικά όργανα και ότι θα πρέπει να αφαιρεθεί με χειρουργική επέμβαση. Το βρέφος χειρουργήθηκε και στη μία και μισή μετά τα μεσάνυκτα, ξημερώματα Παρασκευής το χειρουργείο ολοκληρώθηκε. 

Όπως τονίζει ο πατέρας του βρέφους, οι γιατροί τους ενημέρωσαν πως είχε σκωληκοειδίτιδα με αποτέλεσμα να υποστεί σηψαιμία και μόλυνση. Οι γονείς γύρισαν Λεμεσό για να πάρουν προσωπικά τους πράγματα και να επιστρέψουν. Στις 5 το πρωί δέχθηκαν τηλεφώνημα από το νοσηλευτήριο ότι το βρέφος είχε πάθει ανακοπή καρδιάς και το επανέφεραν. Όπως τους είπαν θα έπρεπε να υποβληθεί εκ νέου σε χειρουργική επέμβαση. Άμεσα επέστρεψαν στο Μακάρειο. 

Οι γιατροί τους ανέφεραν πως το μωράκι τους διασωληνώθηκε και η κατάσταση ήταν κρίσιμη. «Μείναμε εκεί μέχρι που ”έφυγε”. Αν γινόταν υπέρηχος κοιλιάς ίσως να το προλαβαίναμε. Για έναν απλό υπέρηχο χάσαμε το μωρό μας». 

Δεν έριξε φως η νεκροψία

Η νεκροτομή που διενεργήθηκε από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου άφησε πάντως αναπάντητα ερωτήματα αφού δεν κατέστη εφικτό να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του βρέφους και έτσι λήφθηκαν δείγματα για εξειδικευμένες ιστολογικές εξετάσεις, γενετικές, ιολογικές και μικροβιολογικές. O διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάριου απέδωσε τον θάνατο του νεογνού, σε μία σπάνια επιπλοκή. 

Οι γονείς του άτυχου βρέφους υπέβαλλαν καταγγελία στο ΤΑΕ Λεμεσού για ιατρική αμέλεια σε βάρος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, με την Αστυνομία να διερευνά επί του παρόντος υπόθεση αιφνίδιου/ αφύσικου θανάτου. 

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι αν προκύψει ενδεχόμενο ιατρικής αμέλειας, αυτό θα διαπιστωθεί με την ολοκλήρωση των εξετάσεων και αφού ο φάκελος προωθηθεί στην Νομική Υπηρεσία. Προς το παρόν η Αστυνομία διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου. Ενήμερο για τις εξελίξεις είναι και το Υπουργείο Υγείας. 

www.patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αγγελούδι τριάντα ημερών από τον Πύργο «έσβησε» στο νοσοκομείο
Αγγελούδι τριάντα ημερών από τον Πύργο «έσβησε» στο νοσοκομείο
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiAiV7r2btuj8sHPoxP8p152uoilmPcx0ZMX9-YzvZu8i1jTaVK9TGl5KV_Op12wE7tpSe-39I-p6KIe2-spMsUaFWCeOrBqOUxegFlHARk-kuRdR39j3OT9GHLiWuRqgRX7zZfWtHC9jUhWwwGpTmQE98ppd66JSAZMjyleloFL16w-9WHRIezzyUS=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiAiV7r2btuj8sHPoxP8p152uoilmPcx0ZMX9-YzvZu8i1jTaVK9TGl5KV_Op12wE7tpSe-39I-p6KIe2-spMsUaFWCeOrBqOUxegFlHARk-kuRdR39j3OT9GHLiWuRqgRX7zZfWtHC9jUhWwwGpTmQE98ppd66JSAZMjyleloFL16w-9WHRIezzyUS=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/10/blog-post_370.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/10/blog-post_370.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy