-->

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σχέδιο εκκένωσης για την Ηλεία και άλλες περιοχές

Τεράστια είναι η ανησυχία των ειδικών για την κακοκαιρία «Μπάλλος». Έτοιμη η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκενώσεις σε συγ...

Τεράστια είναι η ανησυχία των ειδικών για την κακοκαιρία «Μπάλλος». Έτοιμη η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκενώσεις σε συγκεκριμένες περιοχές. Σε κατάσταση συναγερμού η Πολιτική Προστασία της χώρας μας για τα ραγδαία φαινόμενα που θα φέρει από τα ξημερώματα της Πέμπτης και για 48 ώρες η κακοκαιρία «Μπάλλος». 

Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Ένοπλες Δυνάμεις και όλο το δυναμικό των Περιφερειών και των δήμων είναι σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τα ακραία φαινόμενα. Ωστόσο, ανώτατες πηγές της ΓΓΠΠ και στελεχών με πρωταγωνιστικό ρόλο στα έκτακτα φαινόμενα αποκαλύπτουν στο iEidiseis ότι ήδη υπάρχει σχέδιο προληπτικής εκκένωσης για 5 μεγάλες περιφέρειες της χώρας. 

Ειδικότερα, οι περιοχές στις οποίες εφόσον χρειαστεί θα δοθεί εντολή εκκένωσης είναι: 

-Η Πελοπόννησος και συγκεκριμένα η Δυτική, η Ανατολική και η Νότια όπως η Ηλεία, η Αργολίδα και η Κορινθία. 
-Η Δυτική Αττική. 
-Η βόρεια Εύβοια. 

«Τα προληπτικά σχέδια εκκένωσης είναι έτοιμα. Συγκεκριμένες περιφέρειες και δήμοι είναι σε ετοιμότητα και εφόσον κριθεί αναγκαίο θα κοινοποιηθεί η εντολή εκκένωσης μέσω του «112». Ανάλογα με το πως θα κινηθεί η κακοκαιρία και τη ραγδαιότητά της, οι κάτοικοι συγκεκριμένων περιοχών θα ενημερώνονται προληπτικά και θα πρέπει άμεσα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για προκαθορισμένους σταθμούς. Το που θα πάνε οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών και με ποια διαδρομή είναι ήδη σχεδιασμένο. 

Προτεραιότητα έχει η ανθρώπινη ζωή και ανάλογα το πως θα κατευθύνεται η κακοκαιρία θα ενεργοποιούμε τα έκτακτα μέτρα» τόνισε πηγή της ΓΓΠΠ στο iEidiseis. Αυτό βέβαια που ανησυχεί τους ειδικούς είναι η ραγδαιότητα των φαινομένων. Όπως εξηγούν στο iEidiseis οι ειδικοί «είναι διαφορετικό να πέσουν 40 και 50 χιλιοστά βροχής σε 3 ώρες και είναι άλλο αυτά τα ύψη βροχής να πέσουν σε διάστημα 30 λεπτών» κάτι που φοβίζει τους ειδικούς που συμμετείχαν στην σύσκεψη. Ειδικά για περιοχές του Αιγαίο ο συνδυασμός των νότιων ανέμων εντάσεων 8-9 μποφόρ με τις καταιγίδες δημιουργούν συνθήκες ενός επικίνδυνου κοκτέιλ. 

Η πορεία της κακοκαιρίας «Μπάλλου» 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα από την Πέμπτη και έως την Παρασκευή θα πληγούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος ακόμη και περιοχές της Λακωνίας. Επίσης επικίνδυνα φαινόμενα θα έχουμε σε Αργολίδα και Ηπειρωτική Ελλάδα, από το απόγευμα της Πέμπτης στην Αττική και στη συνέχεια το μέτωπο θα κινηθεί Ανατολικά. Ιδιαίτερα επικίνδυνα θα είναι τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα όπου σε συνδυασμό με τους νοτιάδες εντάσεως 8-9 μποφόρ θα είναι ραγδαία. Στη δε βόρεια Ελλάδα η ενίσχυση των βοριάδων θα φέρουν πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας.

Όπως άλλωστε τονίστηκε στην σύσκεψη της Τετάρτης στην ΓΓΠΠ, ενόψει της κακοκαιρίας, «καλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες, οι οποίες θα τους σταλούν και με το 112. 
Αυτές είναι συγκεκριμένες: 

1) Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση. 
2) Μετακινούμαστε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού και αποφεύγουμε την παραμονή μας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, όταν βλέπουμε να υπάρχει ενδεχόμενο πλημμύρας. 
3) Για κανέναν λόγο δεν διασχίζουμε χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, είτε πεζή, είτε με όχημα – και εννοώ για κανένα λόγο, γιατί έχουμε δει δυστυχώς πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά εγώ τουλάχιστον το έχω δει και πανευρωπαϊκά, να έχουμε θύματα εξαιτίας αυτής της αβλεψίας. 

Είμαστε όλοι σε εγρήγορση, είμαστε όλοι σε επιφυλακή. Δεν υπάρχει θέμα πανικού. Εάν συντονιστούμε σωστά, θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο. Το κράτος είναι δίπλα στον πολίτη, με βασική προτεραιότητα να μην έχουμε απώλεια ανθρώπινων ζωών. Ευχαριστώ πολύ και πάλι όσους παρευρέθηκαν σε αυτή τη σύσκεψη. Θα συνεχίσουμε την προετοιμασία μας και με επόμενες συσκέψεις». 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σχέδιο εκκένωσης για την Ηλεία και άλλες περιοχές
Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σχέδιο εκκένωσης για την Ηλεία και άλλες περιοχές
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhk_U4k5o_HM8DqgRAS2xTywPOACPjBngZ3vapmsRFf8lC4rqYFn488hHcg53avifO0O_qYxSQH3zl3wfZlkTd8VGOFI_pxRQaIK2IDsd9aaDfk93Nbu_uzEvSOUfQwN9tCsxZd16isqO1zZhuPgDqMjbENZZzn2lN0NDozF_EmYS_KyUrmWqrxO7YU=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhk_U4k5o_HM8DqgRAS2xTywPOACPjBngZ3vapmsRFf8lC4rqYFn488hHcg53avifO0O_qYxSQH3zl3wfZlkTd8VGOFI_pxRQaIK2IDsd9aaDfk93Nbu_uzEvSOUfQwN9tCsxZd16isqO1zZhuPgDqMjbENZZzn2lN0NDozF_EmYS_KyUrmWqrxO7YU=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/10/blog-post_713.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/10/blog-post_713.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy