Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Δήμος Ηλιδας: Για να μη νομίζουν ότι ξεχνάμε...

Ψάχνοντας να βρούμε κάποια παλιά δημοσιεύματα για ένα θέμα, το μάτι μας "έπεσε" σε κάποια που αφορούν το ΤΕΙ [ή πανεπιστημιακή ...

Ψάχνοντας να βρούμε κάποια παλιά δημοσιεύματα για ένα θέμα, το μάτι μας "έπεσε" σε κάποια που αφορούν το ΤΕΙ [ή πανεπιστημιακή σχολή, όπως θέλετε πέστε το] της Αμαλιάδας, που ως γνωστό έφυγε για το Μεσολλόγγι. 
Μόλις πριν λίγες ημέρες είχαμε γράψει ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους αυτοδιοικητικούς του δήμου Ηλιδας [και όχι μόνο] είναι να κάνουν συσκέψεις επί συσκέψεων που τελικά όλες σχεδόν καταλήγουν σε αντιπαραθέσεις του τύπου "δεν φταίω εγώ φταίει ο προηγούμενος" κ.λ.π. 

Φυσικά, όλες οι συσκέψεις γίνονται πάντα με την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών καμερών και όταν υπάρχουν αυτά εκδηλώνεται η... επαναστατικότητα κάποιων που απώτερος σκοπός τους είναι να φανούν, να δείξουν ότι κάτι κάνουν... που στην ουσία τίποτα δεν κάνουν. 

Ξαναθυμηθήκαμε, λοιπόν, μια συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Ηλιδας, επί εποχής Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, και με την συμμετοχή του βουλευτή Κώστα Τζαβάρα, της τότε βουλευτίνας Εφης Σαλτάρη-Γεωργοπούλου, του Γιάννη Κουτσούκου, του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γεωργιόπουλου, του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Μπράμου, του προέδρου του ΕΒΕ Κώστα Νικολούτσου και του αντιπροέδρου Αντώνη Παρασκευόπουλου, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θανάση Θεοδόση, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Νίκου Σιαψάλη, του πολιτευτή Θεόδωρου Βλαγκούλη και του προεδρείου του Συλλόγου των φοιτητών, με την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους… 

Να θυμίσω ότι σε κείνη την συνεδρίαση, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Λυμπέρης κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι βρίσκεται για ακόμη μία φορά πίσω από τα γεγονότα και τις εξαγγελίες και υποστήριξε ότι ο Υπουργός δεν τα είπε τυχαία, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την προεκλογική περίοδο και κάνει εξαγγελίες, ενώ άφησε αιχμές και για τους Αιτωλοακαρνάνες κάνοντας λόγο ότι ο σχεδιασμός αυτός έχει γίνει από τους ίδιους και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο, που τους είχε υποσχεθεί ότι θα επέστρεφε το τμήμα στην Αιτωλοακαρνανία. 
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της χώρας για κοροΐδια και ζήτησε πιο δραστική αντίδραση από τον δήμο. 

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλόπουλος υπεραμύνθηκε και είπε ότι η αντίδρασή του ήταν ακαριαία και γι’ αυτό αναδιπλώθηκε ο Υπουργός. 

Εν συνεχεία, και αφού τοποθετήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και τάχθηκαν υπέρ της παραμονής και ενίσχυσης του τμήματος, πήρε το λόγο ο βουλευτής κ. Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος εξέφρασε την απορία του γιατί δεν εξαγγέλθηκε για την Ηλεία το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψέματα και κοροϊδία και δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό του δήμου Ήλιδας. Να μην φύγει το ΤΕΙ και να συνδεθεί με την αγροτική γη της Ηλείας ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κώστας Νικολούτσος και επέμεινε ότι πρέπει να συνδεθεί και με την κοινωνία. Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το ΤΕΙ της Αμαλιάδας έχει καλή προοπτική και πρέπει να παραμείνει στην περιοχή. 

Τα πάνω κάτω ήρθαν όταν δόθηκε ο λόγος στους φοιτητές, οι οποίοι δήλωσαν ότι θέλουν να παραμείνει το ΤΕΙ στην Αμαλιάδα, ωστόσο επέρριψαν ευθύνες στον Δήμαρχο ότι δεν έχει λύσει σημαντικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά τους, όπως ότι δεν υπάρχουν λάμπες στο δρόμο προς την Φραγκαβίλλα που είναι η εστία τους, ανέδειξαν τα προβλήματα του τμήματος σε εργαστηριακό επίπεδο και κατηγόρησαν τον δήμο ότι δεν έχει αγκαλιάσει το τμήμα και ότι οι μόνοι που τους έχουν στηρίξει είναι ο Εμπορικός Σύλλογος και η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και ότι κανένας άλλος δεν έχει ενδιαφερθεί για το Τμήμα. 
«Δεν μας ενδιαφέρουν οι προεκλογικές εκστρατείες, εσείς έχετε οικονομικό όφελος από εμάς, εμείς έχουμε εδώ την ζωή μας» είπαν χαρακτηριστικά. 

Ο "επαναστάτης" Χρήστος Χριστοδουλόπουλος του οποίου η τοποθέτηση των φοιτητών του προκάλεσε... την έκρηξη του Δημάρχου Ήλιδας, ο οποίος είπε ότι η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή για τους φοιτητές και δεν δέχτηκε την τοποθέτηση ότι η πόλη βλέπει ως οικονομικό όφελος τους φοιτητές. Αλλά ποτέ δεν είπε ότι εκτός από ένα κτήριο τι άλλο προσέφερε ώστε όχι μόνο η διαμονή τους να γίνει καλύτερη, αλλά και το επίπεδο των πολιτών να ανέβει; Ποιες δράσεις, ποιες εκδηλώσεις για το ΤΕΙ, με το ΤΕΙ, που να συνδέθηκαν με την τοπική κοινωνία; 

Για να μη τα πολυλογούμε, από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ και θητείας Χριστοδουλόπουλου υπήρξε σκέψη για μεταφορά του τμήματος το οποίο έγινε επί Νέας Δημοκρατίας και δημαρχίας Λυμπέρη. Και κρίνοντας πάντα εκ του αποτελέσματος όλοι ευθύνονται. 

Και να θυμίσουμε και αυτό: Το 2018 υπήρξε η θέση- πρόταση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών του ΤΕΙ ‘Τεχνολόγων Γεωπόνων’ Αμαλιάδας, που αναφερόταν στην μετεγκατάσταση του τμήματος στην έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα. 
Νομίζετε ότι... συγκινήθηκε κανένας; 

Οι καθηγητές του ΤΕΙ Αμαλιάδας σε ένα υπόμνημα που ξεπερνούσε τις 30 σελίδες σε αριθμό, περιέγραφαν εκτενώς την όλη κατάσταση του Τμήματος στην Αμαλιάδα, επισημαίνοντας όλα τα προβλήματα που αφορούν το εκπαιδευτικό έργο και την λειτουργικότητα του τμήματος, τονίζοντας ότι υπήρχανν σοβαρά ζητήματα βιωσιμότητας καταλήγοντας ότι θεωρούν ως πιο βιώσιμη λύση για το Τμήμα την μετεγκατάστασή του στον φυσικό Ακαδημαϊκό του χώρο, δηλαδή στην έδρα του Ιδρύματος, στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα. 

Αλλά πάντα δεν χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα μετά την "σφαλιάρα" που τρώμε γιατί είμαστε ανίκανοι να προστατέψουμε ότι κατακτήσαμε; Και πάντα δεν μας φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον εαυτό μας; 
Πάντα δεν αρνούμαστε να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί; 
Γιατί, λοιπόν, κάποιοι αναρωτιούνται πώς ο δήμος Ηλιδας οδηγείται στον πάτο;

Κι ας μη μιλήσουμε και για τις καταγγελίες Αντωνακόπουλου που έλεγαν ότι ενώ αυτοδιοικητικοί πάλευαν να μη φύγουν οι Σχολές κάποιος πήγαινε από την πίσω πόρτα να πάρει διαβεβαιώσεις για τη δική του σχολή... και τελικά του την πήραν! 

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ηλιδας: Για να μη νομίζουν ότι ξεχνάμε...
Δήμος Ηλιδας: Για να μη νομίζουν ότι ξεχνάμε...
https://1.bp.blogspot.com/-tBeD-JzylHI/YVmfWF-piXI/AAAAAAAE2L4/8LaRh9A-8co9Hq6a_uGdcg3jQmr8_xtswCLcBGAsYHQ/s600/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-10-03_151629_www.foititikanea.gr.png
https://1.bp.blogspot.com/-tBeD-JzylHI/YVmfWF-piXI/AAAAAAAE2L4/8LaRh9A-8co9Hq6a_uGdcg3jQmr8_xtswCLcBGAsYHQ/s72-c/Opera%2B%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF_2021-10-03_151629_www.foititikanea.gr.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/10/blog-post_94.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/10/blog-post_94.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy