-->

«Διενέργεια- κοινοποίηση ετήσιας απογραφής εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων-έτους 2021-έναρξη λειτουργίας σχετικών ψηφιακών υπηρεσιών»

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας, ενόψει των ετήσιων απογραφών των εκμεταλλεύσεων ...

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας, ενόψει των ετήσιων απογραφών των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων-χοίρων, απευθυνόμενο προς τους κατόχους τους, γνωρίζει τα κάτωθι: 

 Η διενέργεια της ετήσιας απογραφής του ζωϊκού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων και η κοινοποίηση των σχετικών στοιχείων στην οικεία κτηνιατρική αρχή, αποτελεί υποχρέωση του κάθε κατόχου αιγοπροβάτων και χοίρων της επικράτειας. Η εν λόγω υποχρέωση αφορά όλους τους αιγοπροβατοτρόφους και χοιροτρόφους που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση διακοπής της λειτουργίας της εκμετάλλευσής τους , συμπεριλαμβανομένων και αυτών που μπορεί συγκυριακά ή να μην κατέχουν ζωϊκό κεφάλαιο κατά την περίοδο της ετήσιας απογραφής, ωστόσο δεν έχουν διακόψει, με αίτησή τους την λειτουργία της εκμετάλλευσής τους. 

 Επίσης οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι, μέσα στο έτος, έχουν καταθέσει κι άλλη απογραφή, η οποία όμως έγινε εκτός της επίσημης περιόδου, πρέπει να απογράψουν ξανά το ζωικό κεφάλαιο της εκμετάλλευσής τους . 

 Σε ότι αφορά τα αιγοπρόβατα, η απογραφή διενεργείται το διάστημα των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου κάθε έτους και η κοινοποίησή της στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή εκτελείται εντός προθεσμίας 30 ημερών από την διενέργειά της που πάντως δεν ξεπερνά την 15 η Δεκεμβρίου (σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται η ημερομηνία απογραφής με την ημερομηνία κοινοποίησής της στην οικεία κτηνιατρική αρχή. Στις περιπτώσεις που η απογραφή διενεργείται κατά την 15η Δεκεμβρίου θα πρέπει αυθημερόν να κοινοποιείται στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, ειδάλλως θα θεωρείται εκπρόθεσμη. 

 Σε ότι αφορά τους χοίρους, η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου και η κοινοποίησή της στην αρμόδια κτηνιατρική αρχή εκτελείται εντός προθεσμίας 30 ημερών από την διενέργειά της (σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται η ημερομηνία απογραφής με την ημερομηνία κοινοποίησής της στην οικεία κτηνιατρική αρχή). 

Επισημαίνεται ότι στα πλαίσια της ετοιμότητας λόγω της Αφρικανικής Πανώλης, κρίνεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη η ενημέρωση- επικαιροποίηση του μητρώου των χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων και των θυγατρικών πληροφοριών για την καθεμία από αυτές, έτσι όπως αποτυπώνονται στο ΟΠΣ-Κ. (π.χ. διακοπή ανενεργών εκμεταλλεύσεων, ενημέρωση απογραφών, ενημέρωση ατομικού μητρώου γεννητόρων, ενημέρωση κινήσεων ζωικού κεφαλαίου, κτλ 

 Σε περίπτωση μη τήρησης των προθεσμιών διενέργειας και κοινοποίησης των απογραφικών στοιχείων της εκμετάλλευσης, η Κτηνιατρική Υπηρεσία παραλαμβάνει την απογραφή και καταγράφει τις ακριβείς ημερομηνίες διενέργειας και κοινοποίησης της απογραφής στην Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων και προβαίνει στην επιβολή μέτρων συμμόρφωσης, τα οποία λαμβάνει υπόψη του ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά το διασταυρωτικό έλεγχο, και ενημερώνει τον κάτοχο για τις τυχόν σε βάρους του ενέργειες. 

 Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εμπλεκομένων, και την φετινή χρονιά(2021) η κοινοποίηση της απογραφής του ζωϊκού κεφαλαίου της κάθε εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων και της κάθε εκμετάλλευσης χοίρων, είναι δυνατό να διενεργηθεί (α) είτε με την προσέλευση του κάθε κατόχου στην οικεία κτηνιατρική αρχή, όπως συνέβαινε έως σήμερα, (β) είτε με τη χρήση των αντίστοιχων ψηφιακών υπηρεσιών που έχουν τεθεί σε λειτουργία και έχουν ενεργοποιηθεί από την 1 η Νοεμβρίου για τα αιγοπρόβατα και από την 1 η Δεκεμβρίου για τους χοίρους, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του αιγοπροβατοτρόφου/χοιροτρόφου στις υπηρεσίες. 

 Η εγγραφή και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερόμενου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωϊκού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Υπ.Α.Α.Τ (www. minagric .gr), επιλέγοντας τις «Ψηφιακές Υπηρεσίες» και στη συνέχεια από το μενού την σχετική ψηφιακή Υπηρεσία , ακολουθώντας τις λεπτομερείς οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες στην παραπάνω διεύθυνση. Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση, την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του, ενώ σε περίπτωση που η ψηφιακά υποβληθείσα απογραφή χρήζει τροποποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται άμεσα στην οικεία κτηνιατρική υπηρεσία. ). 

Επισημαίνεται ότι η ψηφιακή υποβολή απογραφής του ζωϊκού κεφαλαίου δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του κατόχου για την αντίστοιχη ενημέρωση του μητρώου της εκμετάλλευσής του. Τα Αγροτικά Κτηνιατρεία , οι Ενώσεις Συνεταιρισμών και οι Δήμοι, παρακαλούνται να αναπαράγουν το παρόν και να το αναρτήσουν σε εμφανή σημεία (οι Δήμοι σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, για άμεση ενημέρωση των ενδιαφερόμενων). Παραμένουμε στην διάθεση των κτηνοτρόφων για οποιαδήποτε διευκρίνιση και πληροφορία. 

H Δ/ντρια Αγροτικής Οικονομίας& Κτηνιατρικής 
Σπυροπούλου Παναγιώτα

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : «Διενέργεια- κοινοποίηση ετήσιας απογραφής εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων-έτους 2021-έναρξη λειτουργίας σχετικών ψηφιακών υπηρεσιών»
«Διενέργεια- κοινοποίηση ετήσιας απογραφής εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων-έτους 2021-έναρξη λειτουργίας σχετικών ψηφιακών υπηρεσιών»
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiX4n0uqIDxxvUMHvgFZUzPs7Rqm1tTVFweZsyo8Z4ugnZYJHxlyf8GBEP_GD9Lng78KOJ7v-DSWEwoyFssisQiQBfDK-yVnqBvhe_vEZGvkdGvFmNuCePECaQgqID6TAG1UiOhECr5qZCRR81WY5tt4ohw0DDGOP8YfsPdtXlywLWzlkpTAAkNoL4I=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiX4n0uqIDxxvUMHvgFZUzPs7Rqm1tTVFweZsyo8Z4ugnZYJHxlyf8GBEP_GD9Lng78KOJ7v-DSWEwoyFssisQiQBfDK-yVnqBvhe_vEZGvkdGvFmNuCePECaQgqID6TAG1UiOhECr5qZCRR81WY5tt4ohw0DDGOP8YfsPdtXlywLWzlkpTAAkNoL4I=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/11/2021.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/11/2021.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy