-->

Τρίτη δόση εμβολίου: Ραντεβού για όλους από 5/11 - Ποιοι πρέπει να κάνουν άμεσα

Την Παρασκευή 5/11 ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν το ραντεβού της τρίτης δόσης του εμβολίου όσοι είναι άνω των 18 ετών. Έφτασε η ώρα ...

Την Παρασκευή 5/11 ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν το ραντεβού της τρίτης δόσης του εμβολίου όσοι είναι άνω των 18 ετών. Έφτασε η ώρα της τρίτης δόσης του εμβολίου για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Η πλατφόρμα για ραντεβού ανοίγει την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών. Η έξαρση της πανδημίας έφερε νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ωστόσο η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος, μεταξύ άλλων, και στους εμβολιασμένους, μιας και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν περάσει σχεδόν 10 μήνες από τους πρώτους εμβολιασμούς που έγιναν στη χώρα μας. 

Ενδεικτική ήταν η δήλωση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος είπε πως η τρίτη δόση θα πρέπει να γίνεται μετά την πάροδο 6 μηνών, προκειμένου να διατηρηθεί η προστασία έναντι του ιού. Επεσήμανε δε πως κάποιος πλήρως εμβολιασμένος, μετά την πάροδο των 6 μηνών, είναι σχεδόν… ανεμβολίαστος. 

Πώς κλείνουμε ραντεβού για εμβόλιο 

Οι πολίτες θα πρέπει να κλείνουν το ραντεβού τους μέσω της πλατφόρμας στο emvolio.gov.gr. Την ημέρα του ραντεβού ο πολίτης οφείλει: Να φέρει την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του. Να γνωρίζει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του. 

Επιπλέον, να φέρει τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail). Τα ποσοστά ανοσίας που προσφέρει το κάθε εμβόλιο Pfizer/BioNTech: Προσφέρει ανοσία 52% επτά ημέρες μετά την 1η δόση, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 89% ύστερα από μια ακόμη εβδομάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Pfizer, επτά ημέρες μετά τη 2η δόση, η αποτελεσματικότητα φτάνει στο 91,3% έναντι της ήπιας νόσου COVID-19 και 95,3% έναντι της σοβαρής. 

Moderna: Η αποτελεσματικότητα φθάνει στο 92% 14 ημέρες μετά την 1η δόση, ενώ 14 ημέρες από τη 2η δόση, η αποτελεσματικότητα αγγίζει το 94,1%, ενώ η προστασία έξι (6) μήνες μετά τη 2η δόση ανέρχεται σε 90% έναντι της ήπιας νόσου COVID-19 και στο 95% για σοβαρή. 

Johnson & Johnson: Η προστασία αρχίζει μετά από 14 ημέρες, ενώ η αποτελεσματικότητά του έναντι των σοβαρών επιπτώσεων της νόσου COVID-19, μετά τις 28 ημέρες, αγγίζει το 85%. Μετά από 49 ημέρες, το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει σχεδόν πλήρως τις εισαγωγές στο νοσοκομείο και τον κίνδυνο θανάτου. Πλεύρης: «Τρίτη δόση όσοι έχουμε συμπληρώσει τους 6 μήνες» Στις χθεσινές ανακοινώσεις, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κάλεσε όλους τους πολίτες από 18 ετών και άνω να προχωρήσουν στην αναμνηστική δόση. Όπως υπογράμμισε, για να προχωρήσει κάποιος στην τρίτη δόση του εμβολίου, θα πρέπει να έχει παρέλθει το 6μηνο από την δεύτερη. 

Είπε αναλυτικά: «Όλα τα στοιχεία μάς δείχνουν ότι οι συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, κινδυνεύουν 30 φορές λιγότερο από ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας, από βαριά νόσηση ή νόηση που θα χρειαστεί να οδηγήσει σε κλίνες ΜΕΘ. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και οι αριθμοί. Πάνω από το 85% και προς το 90% των συμπολιτών μας στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, ενώ αντίστοιχα και συνολικά σε όλους τους δείκτες της βαριάς νοσηλείας, οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν πολύ περισσότερο. 

Είναι, λοιπόν, πάρα πολύ σημαντικό να ενισχυθεί η προσπάθεια του εμβολιασμού, αλλά και να δοθεί και ένα σαφές μήνυμα στους συμπολίτες μας που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και έχει περάσει το εξάμηνο, ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν για την 3η δόση, διότι τους θωρακίζει. Προς τούτο, μάλιστα, από την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για όλους τους ενηλίκους από 18 και άνω που έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο να μπορούν να πάνε να κάνουν την 3η δόση. 

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας που κινδυνεύουν περισσότερο είναι αυτοί οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχει περάσει εξάμηνο. Άρα πάρα πολύ μεγάλης σημασίας είναι να προστρέξουμε να κάνουμε την 3η δόση όσοι έχουμε συμπληρώσει τους 6 μήνες».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τρίτη δόση εμβολίου: Ραντεβού για όλους από 5/11 - Ποιοι πρέπει να κάνουν άμεσα
Τρίτη δόση εμβολίου: Ραντεβού για όλους από 5/11 - Ποιοι πρέπει να κάνουν άμεσα
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEio_Wz2qMHSEcCsxVq-xWqL3BlUC7mlqAlQVfgzWGehtQGqC_Mhg2fnKA_sZhnXqANfCbPCfIi3PS2xenNH33moawfyLPSfBTaIDYSL1qKKrqGZUhZefA9cvPWThxH3T5JiE_NJNLmkeq_JkSFVoa_ATSoxJa9-UoaHZGi_FXfIxg7Q57WX_Z2ruU64=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEio_Wz2qMHSEcCsxVq-xWqL3BlUC7mlqAlQVfgzWGehtQGqC_Mhg2fnKA_sZhnXqANfCbPCfIi3PS2xenNH33moawfyLPSfBTaIDYSL1qKKrqGZUhZefA9cvPWThxH3T5JiE_NJNLmkeq_JkSFVoa_ATSoxJa9-UoaHZGi_FXfIxg7Q57WX_Z2ruU64=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/11/511.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/11/511.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy