-->

Κώστας Τζαβάρας: «Η ΝΔ να βελτιώσει και να ενισχύσει το κεντρώο της πρόσωπο…»

Στη Γεωργία Αθ. Σκιτζή [Συνέντευξη στην political.gr ] Για το νέο μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας, την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥ...

Στη Γεωργία Αθ. Σκιτζή
[Συνέντευξη στην political.gr]

Για το νέο μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας, την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ μιλά στην «Political» ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, σε μια συνέντευξη-ποταμό. 

Αναφερόμενος στον ρόλο της Εκκλησίας στην αναχαίτιση του κορονοϊού και στην προτροπή των πολιτών για εμβολιασμό από τους ιερωμένους, ο κ. Τζαβάρας σημειώνει: «Ο χριστιανισμός είναι η θρησκεία της νίκης της ζωής επί του θανάτου, δεν μπορεί να αφήνει περιθώριο στον θάνατο μέσα από την προτροπή ορισμένων ιερωμένων στους πιστούς να αφήνουν το εμβόλιο». 

Προτείνει, δε, την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε εργαζόμενους στην εστίαση αλλά και στο Δημόσιο σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, εξηγώντας ότι με βάση την αρχή της αναλογικότητας, που την κατοχυρώνει το άρθρο 25 του Συντάγματος, η κυβέρνηση καλύπτεται, καθώς αυτό επιβάλλει η προστασία του κοινωνικού συμφέροντος. 

Με το βλέμμα στο συνέδριο της ΝΔ τον Δεκέμβριο, ο βουλευτής Ηλείας μιλά για τη φυσιογνωμία του κόμματος, ενώ σχολιάζοντας τα περί πασοκοποίησης της ΝΔ, σημειώνει: «Καλοδεχούμενοι όσοι έρχονται από άλλες πολιτικές καταβολές, αλλά θα πρέπει να μας πείσουν ότι είναι και διατεθειμένοι να αγωνιστούν και για τις αρχές της ΝΔ και όχι μόνο να υποστηρίξουν την προσωπική τους διαδρομή». 

Κληθείς να σχολιάσει τη διεκδίκηση της αρχηγίας του ΚΙΝΑΛ από τον Γιώργο Παπανδρέου απαντά: «Κάποια στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των κληρονόμων στη Δημοκρατία», συμπληρώνοντας ότι εδώ και μισό αιώνα ανακυκλώνονται τα ίδια πρόσωπα στην πολιτική. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την Πέμπτη νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Πώς σχολιάζετε το καινούργιο μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας που υιοθετεί η κυβέρνηση με το βλέμμα στις γιορτές των Χριστουγέννων; 

Από το μήνυμα του πρωθυπουργού μετριάστηκε η αντίληψη ότι είναι μια πανδημία ανεμβολίαστων, γιατί ήδη ο πρωθυπουργός έλαβε μέτρα προστασίας για όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί. Και βέβαια, απηύθυνε μια γλυκιά πρόσκληση στους ανεμβολίαστους επιτέλους να αφήσουν τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες και να ακολουθήσουν το παράδειγμα της πλειοψηφίας των ανθρώπων που ακούν τα διδάγματα και τα προστάγματα της επιστήμης. 

Και πληροφορηθήκαμε προς αυτή την κατεύθυνση ότι υπάρχει παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριάρχη και αυτό δείχνει ότι και από την πλευρά της θρησκείας αρχίζει επιτέλους να γίνεται αντιληπτό ότι ο χριστιανισμός, που είναι η θρησκεία της νίκης της ζωής επί του θανάτου, δεν μπορεί να αφήνει περιθώριο στον θάνατο μέσα από την προτροπή ορισμένων ιερωμένων στους πιστούς να αφήνουν το εμβόλιο. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. 

Ο πρωθυπουργός ήταν πάρα πολύ σαφής και θεωρώ ότι το κράτος δεν πρέπει να δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι κράτος μόνο των εμβολιασμένων. Το κράτος λειτουργεί με βάση τις συνταγματικές εκείνες αρχές που ορίζουν ότι ο κυρίαρχος λαός στον οποίο συμμετέχουν και οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να είναι η βασική και η πρωταρχική μέριμνα όλων των πολιτικών χωρίς καμία εξαίρεση. 

Είστε υπέρ της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους; 

Είναι αναγκαίο να αντιμετωπιστεί από την Πολιτεία η περίπτωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού ομάδων πολιτών που υπηρετούν σε δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και εκείνων που προσφέρουν υπηρεσίες στους χώρους της εστίασης. Είναι κωμικό να ελέγχουν αν είσαι εμβολιασμένος άνθρωποι που είναι ανεμβολίαστοι. Είναι παράλογο και οξύμωρο σχήμα, που αναδεικνύει το πόσο αναγκαίο είναι να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός των ανθρώπων αυτών. 

Έχει ήδη γίνει στις ΗΠΑ, στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, χωρίς να παραβιάζεται η ελευθερία -το habeas corpus-, το δικαίωμα να κάνεις το σώμα σου ό,τι θέλεις. Αυτό το δικαίωμα έχει ένα όριο και αυτό είναι οι αρχές και οι υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την κοινωνική ζωή. Η κοινωνική ευθύνη που σου επιβάλλει να είσαι υπεύθυνος όχι μόνο για τον εαυτό σου αλλά και για τον άλλον. 

Ένας Γάλλος φιλόσοφος έλεγε ότι η ευθύνη προηγείται της ελευθερίας, άρα στα ζητήματα όπου υπάρχει σοβαρό διακύβευμα εις βάρος του κοινωνικού συμφέροντος. Προηγούνται οι σταθμίσεις που με βάση την αρχή της αναλογικότητας, που την κατοχυρώνει το άρθρο 25 του Συντάγματος, θα πρέπει τα δικαιώματα να μην αφήνονται να ασκούνται χωρίς περιορισμούς αλλά να υπόκεινται στους περιορισμούς που επιβάλλει η προστασία του κοινωνικού συμφέροντος. 

Ωστόσο η κυβέρνηση δεν προχωράει σε αυτό; 

Όχι, αλλά όπως έχουν δηλώσει οι αρμόδιοι υπουργοί, το μέτρο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας είναι πάντα στο τραπέζι. Ανάλογα με τις εξελίξεις, πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα το αντιμετωπίσουμε. 

Πώς κρίνετε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα (πανδημία, εθνικά, οικονομία); 

Εδώ και δυόμισι χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βρει έναν αξιόπιστο βηματισμό, αλλά δεν το έχει πετύχει. Επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση σε θέματα που δεν προσφέρονται. Παραδείγματος χάρη, η καταψήφιση της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία ήταν μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό καταγράφηκε και στις δημοσκοπήσεις. Παράλληλα, η συστηματική επικριτική αντιπολίτευση που ασκεί απέναντι στην κυβέρνηση για την πανδημία δεν πείθει κανέναν. 

Γιατί, κακά τα ψέματα, η πανδημία δεν θα νικηθεί στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο από τις συντονισμένες ενέργειες που κάνουν οι κυβερνήσεις ακολουθώντας τις υποδείξεις του ΠΟΥ και τις οδηγίες των ειδικών της επιστήμης. Θα έπρεπε η αξιωματική αντιπολίτευση να είναι πιο συμβουλευτική, πιο εποικοδομητική στην κριτική της και να έχει εκδηλώσει τη διάθεση να συμπλεύσει με την κυβέρνηση στον κοινό σκοπό που επιβάλλουν οι κοινωνικές ανάγκες της καταπολέμησης του ύπουλου και αόρατου εχθρού, του κορονοϊού. 

Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του μέχρι σήμερα είναι καταδικασμένοι σε έναν κυβερνητικό μονόλογο χωρίς να υπάρχει ένας αξιόπιστος κυβερνητικός αντίλογος και αυτό ενδεχομένως να μην ευνοεί το πολίτευμα. 

Πώς σχολιάζετε τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ; 

Στη ΝΔ δεν πέφτει λόγος για το ποιος θα είναι ο αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για εσωκομματικές διαδικασίες που πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστες από τα άλλα κόμματα. Ωστόσο, αυτό που αναγνωρίζω είναι ότι είτε για λόγους που έχουν σχέση με το κίνημα συμπάθειας και συγκίνησης που προκλήθηκε από τον πρόωρο και άδικο χαμό της Φώφης Γεννηματά, είτε επειδή υπάρχει αίσθηση και από τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει υποχωρήσει η πολιτική με το «Π» κεφαλαίο στην Ελλάδα σε τέτοιο βαθμό που τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα να μην αντιμετωπίζονται μέσα από τον δημόσιο διάλογο, έχει αρχίσει να δημιουργείται ενδιαφέρον από τους πολίτες για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και για αυτό πιστεύω ότι επανέρχεται στο προσκήνιο η Πολιτική. 

Μέσα από τις αντιπαραθέσεις των συνυποψηφίων για τη θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ αρχίζει και γίνεται ένας πολιτικός διάλογος που δεν αφήνει ανεπηρέαστο, αδιάφορο κανέναν δημοκρατικό πολίτη. 

Για Γιώργο Παπανδρέου: «Κάποια στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των κληρονόμων στη Δημοκρατία»
 

Πώς κρίνετε την επανάκαμψη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου; 

Είναι πράγματι ένα από τα περίεργα επεισόδια που αντιμετωπίζονται στην ιστορία, αλλά θεωρώ ότι δεν είναι στερημένα κάποιου νοήματος. Η επανάκαμψη του Γιώργου Παπανδρέου στο προσκήνιο της πολιτικής δεν ξέρω αν έχει να προσφέρει κάτι. Αυτό θα το κρίνουν οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ. Εγώ θεωρώ ότι δεν ήταν μια επιτυχημένη περίπτωση πρωθυπουργού, εάν σκεφτεί κανείς τον τρόπο με τον οποίο αναγκάστηκε να φύγει από την προεδρία. Κάποια στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των κληρονόμων στη Δημοκρατία. 

Δεν μπορεί μονίμως στη Δημοκρατία άνθρωποι που φέρουν ένα βαρύ όνομα, που είναι κληρονόμοι μιας πολιτικής κληρονομιάς, να σταδιοδρομούν και να επιτυγχάνουν, χωρίς να έχουν κανένα άλλο ουσιαστικό προσόν. Αυτό είναι ένα έλλειμμα για τη Δημοκρατία μας. Τα τελευταία πενήντα χρόνια ανακυκλώνονται τα ίδια πρόσωπα στην πολιτική. 

Ποια ιδεολογικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει η ΝΔ ενόψει και του συνεδρίου της; 

«Γαλάζια» στελέχη διατηρούν μια επικριτική στάση και κάνουν λόγο για πασοκοποίηση. Πώς το σχολιάζετε; Η ΝΔ έχει ανάγκη να βελτιώσει και να ενισχύσει το κεντρώο της πρόσωπο. Γιατί στον χώρο του Κέντρου υπάρχει συσσωρευμένη μια πολιτική κουλτούρα, την οποία έχει ανάγκη η Δημοκρατία. Οι ακραίες φωνές, το έλεγε και ο Κώστας Καραμανλής, δεν προσφέρουν τίποτα στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. 

Η ενίσχυση του κεντρώου πολιτικού λόγου της ΝΔ είναι μια υποχρέωση που ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης την υπηρετεί πολύ καλά, ακολουθώντας το καταστατικό της ΝΔ, στο οποίο ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε την πολιτική οξυδέρκεια αλλά και την ικανότητα να προνοήσει. Να περιγράψει, δηλαδή, ότι η ΝΔ είναι ο πολιτικός χώρος που κινείται μεταξύ της μετριοπαθούς Δεξιάς αλλά και των παρυφών της Σοσιαλδημοκρατίας. Άρα, όλα τα ιδεολογήματα τα οποία προωθούνται από τον πρωθυπουργό έχουν πολύ μεγάλη βάση. 

Θα πρέπει ωστόσο να επισημάνω ότι ο λαός έδωσε τη συντριπτική πλειοψηφία στη ΝΔ και μάλιστα με όρους αυτοδυναμίας. Δεν θα πρέπει να φέρνουμε στην παράταξη πολιτικούς από άλλους χώρους πολιτικούς, χωρίς να έχουν τουλάχιστον αναγνωρίσει το πρωτείο του ιδεολογικού προτάγματος της ΝΔ. Δηλαδή, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που καλώς έρχονται στη ΝΔ, θα πρέπει να μας πείσουν ότι είναι και διατεθειμένοι να αγωνιστούν και για τις αρχές της ΝΔ και όχι μόνο να υποστηρίξουν την προσωπική τους διαδρομή. 

Πώς προχωρούν οι αποζημιώσεις και τα έργα αποκατάστασης στην πυρόπληκτη Ηλεία; 

Στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αρχαία Ολυμπία είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ένας συντονισμός προς την κατεύθυνση να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και εξαγγελίες της κυβέρνησης τόσο για την αποκατάσταση όσο και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τις επερχόμενες βροχές του χειμώνα. Εκτιμώ ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Οφείλουμε όμως να σχεδιάσουμε ένα φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης της Αρχαίας Ολυμπίας. 

Δεν πρόκειται για οποιονδήποτε τόπο αλλά για μια περιοχή με οικουμενική ακτινοβολία, όπου επί αιώνες εκπέμπονται μηνύματα, σημασίες, σύμβολα, αρχές που έχουν αποτελέσει τη βάση, πάνω στην οποία στηρίχθηκε η οικοδόμηση του πολιτισμού μας. Υπό το πρίσμα αυτό, ζήτησα από τον πρωθυπουργό να κατασκευαστεί ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο μέσω ΣΔΙΤ, ένα στάδιο ολυμπιακών προδιαγραφών, όπου κάθε χρόνο θα καλούνται για να συμμετάσχουν αθλητές από όλο τον κόσμο σε αγωνίσματα του κλασικού προγράμματος όπως το παγκράτιο, η ελληνορωμαϊκή πάλη. 

Υπάρχει, δηλαδή, ένα πεδίο στο οποίο μπορεί η Αρχαία Ολυμπία να «ξαναζεστάνει» τη διάθεση όλων των ανθρώπων, για να ξαναγεννηθεί εκεί το φως της συναδέλφωσης και της ειρήνευσης των λαών. Είναι ένα σχέδιο που πρέπει να υπηρετήσουμε, γιατί έχουμε παραγνωρίσει τη σημασία που έχει η οικονομία των συμβόλων, των συμβολικών ανταλλαγών. 

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι στις αρχές του 2022 θα ξεκινήσει το έργο οδικής ασφάλειας της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου-Ολυμπίας. Επιτέλους αποκαθίσταται ο οδικός αυτός άξονας-καρμανιόλα. 

Πράγματι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει προσωπική παρέμβαση στην ΕΕ και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου. Στις αρχές του 2022 υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες και φυσικά αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Μας ικανοποιεί επίσης το γεγονός ότι επιτέλους αυτός ο οδικός άξονας θα καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία. 

Κύριε Τζαβάρα, οι παραγωγοί της πυρόπληκτης Ηλείας παραπονιούνται και ζητούν περαιτέρω στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Παρεμβάσεις γίνονται, αλλά επαρκούν; 

Η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των παραγωγών από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να στηριχθούν οικονομικά αλλά και να αποκατασταθούν οι ζημιές στην περιοχή. Υπάρχουν θέματα σχετικά με τη σταφίδα, καθώς έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στα αποθέματα και στην τιμή της. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα. Άλλωστε πρόκειται για ένα εθνικό προϊόν που δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε. 

Η περιοχή της Ηλείας είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρδευόμενους κάμπους της Ελλάδας που πλησιάζει το 1 εκατομμύριο στρέμματα και αποτελεί σημαντική πρόκληση που θα πρέπει η χώρα να αντιμετωπίσει επιτυχώς, ενόψει του σχεδίου ανάκαμψης. Και αυτό γιατί μέσα από τον πρωτογενή τομέα η χώρα έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει την άλλη μεγάλη πρόσκληση που αφορά την επισιτιστική κρίση. Αυτή σχετίζεται με τη γενικότερη κρίση στα παραγόμενα είδη, η οποία δημιουργεί καθεστώς ασφυξίας και είναι ανάγκη να το αντιμετωπίσουμε επιτυχώς μέσω παρεμβάσεων στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. 

Είναι αδιανόητο η Ελλάδα που έχει αυτή τη φύση, το περιβάλλον, αυτή τη γονιμότητα του εδάφους και τις κλιματικές συνθήκες να μην είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη από πλευράς παραγωγής προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, όταν η Ολλανδία σε δυσανάλογα δυσμενέστερο περιβάλλον έχει κατορθώσει να είναι η τέταρτη χώρα παγκοσμίως σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Πρόκειται για μια ευκαιρία ανάπτυξης, την οποία δεν πρέπει να χάσουμε. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κώστας Τζαβάρας: «Η ΝΔ να βελτιώσει και να ενισχύσει το κεντρώο της πρόσωπο…»
Κώστας Τζαβάρας: «Η ΝΔ να βελτιώσει και να ενισχύσει το κεντρώο της πρόσωπο…»
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEg3Xyj3NhiPiS7jSqwuHsrfZfwWp4zXp_ZLnoeEqAtzIc9S_TzmJeO1y7BK6VUZOC194njgbQ9BkLiRElDbsdZiwJL74BxNlA0TURDoMUkNSJAsaGfT8UFuvTMXcG8qpVfFHAcjtwX3R2t-I4KsBNuk1PCmq-lDDcbwDuEq4j7pK1rA9D4YViUjiAbW=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEg3Xyj3NhiPiS7jSqwuHsrfZfwWp4zXp_ZLnoeEqAtzIc9S_TzmJeO1y7BK6VUZOC194njgbQ9BkLiRElDbsdZiwJL74BxNlA0TURDoMUkNSJAsaGfT8UFuvTMXcG8qpVfFHAcjtwX3R2t-I4KsBNuk1PCmq-lDDcbwDuEq4j7pK1rA9D4YViUjiAbW=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_474.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_474.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy