-->

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη

Η οδική σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με την Αρκαδία, το «Αρχαία Ολυμπία – θάλασσα», η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος» και ...

Η οδική σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με την Αρκαδία, το «Αρχαία Ολυμπία – θάλασσα», η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος» και το ενδεχόμενο να επεκταθεί έως την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και η δημοπράτηση του έργου εκσυγχρονισμού του Φράγματος Πηνειού, ήταν τα κύρια θέματα στην ατζέντα της συζήτησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη. 

Η συνάντηση έγινε στο Υπουργείο Υποδομών στην Αθήνα, σε πολύ καλό κλίμα, με αναλυτική συζήτηση για πολλά και σημαντικά ζητήματα και έργα υποδομών της Ηλείας, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Γιαννόπουλο, να θέτει στο τραπέζι και μια «ενδιαφέρουσα» – όπως την χαρακτήρισε ο κ. Καραγιάννης – πρόταση, για την οδική σύνδεση της Ηλείας με την Αρκαδία, μέσω της παραποτάμιας διαδρομής (Γέφυρα Αλφειού – Σέκουλα - Ανδρίτσαιινα - Καρύταινα-Μεγαλόπολη). 

Το «Αρχαία Ολυμπία – θάλασσα» 

Πρώτο στη συζήτηση, τέθηκε το θέμα της μελέτης για την οδική σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με την Ε.Ο Πύργου – Κυπαρισσίας και τη θάλασσα. Ο κ. Καραγιάννης, απαντώντας στα ερωτήματα του κ. Γιαννόπουλου, εξήγησε πως η ολοκλήρωση της μελέτης στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα δώσει σαφή εικόνα για τις τεχνικές λεπτομέρειες και τον ακριβή προϋπολογισμό του έργου, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες υλοποίησής του και να αναζητηθεί πηγή χρηματοδότησης. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος πάντως από την πλευρά του, αναφέρθηκε στα σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη του έργου για τους δυο γειτνιάζοντες δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, και συνολικά για την Π.Ε Ηλείας. Εξήγησε ότι η σύνδεση της Αρχαίας Ολυμπίας με το παραλιακό μέτωπο, μέσω ενός σύντομου και ασφαλούς οδικού δικτύου, θα δώσει στους τουρίστες τη δυνατότητα να επισκεφθούν περισσότερες περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, γνωστές παραλίες αλλά και περιοχές απείρου φυσικού κάλλους - όπως ο Καϊάφας - παρατείνοντας ταυτόχρονα την παραμονή και διαμονή τους στην περιοχή. 

Αρχαία Ολυμπία –Αρκαδία, από τον παραποτάμιο 

Πάγιο αίτημα των δυο νομών, Ηλείας και Αρκαδίας, αποτελεί η σύνδεσή τους μέσω του οδικού άξονα Αρχαία Ολυμπία – Βυτίνα – Τρίπολη. Μια συζήτηση που κρατά αρκετά χρόνια, με τις κατασκευαστικές δυσκολίες που παρουσιάζει η παράκαμψη Λαγκαδίων και τον συνολικό υψηλό προϋπολογισμό, να αποτελούν – όπως φαίνεται – ανασταλτικούς παράγοντες για την εξέλιξη του. 

Ωστόσο, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης την χάραξη μιας εναλλακτικής διαδρομής, της «παραποτάμιας διαδρομής» μέσω Άσπρων Σπιτιών – Σέκουλα –Ανδρίτσαινας – Καρύταινας – Μεγαλόπολης. Επεσήμανε τα οφέλη αυτής της χάραξης, αφού θα συνδέσει οδικά περιοχές του ορεινού όγκου, με ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά, οι οποίες παρουσιάζουν ταυτόχρονα έντονο ιστορικό, αρχαιολογικό και οικοτουριστικό ενδιαφέρον. 

Ο κ. Υφυπουργός άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον την πρόταση, ζητώντας μάλιστα περισσότερα στοιχεία, τα οποία εντός των ημερών θα αποσταλούν από τον κ. Γιαννόπουλο στο Υπουργείο, προκειμένου να ακολουθήσει συζήτηση και με τους δυο Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, κ.κ Φαρμάκη και Νίκα αντίστοιχα. Πάτρα-Πύργος και Αρχαία Ολυμπία Από τη συζήτηση δε θα μπορούσε να λείψει και η κατασκευή του πολύπαθου αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος», με τον κ. Καραγιάννη να ενημερώνει ότι το έργο «Επείγουσες παρεμβάσεις αναβάθμισης οδικής ασφάλειας στη Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου» (προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ) θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Επιπρόσθετα, η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου οριοθετήθηκε στις αρχές του νέους έτους, με την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών που αφορούν στην έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Χαρακτήρισε αυτό το έργο της Ηλείας «το μεγάλο στοίχημα» της Κυβέρνησης, και αποκάλυψε την επιθυμία και στόχευση του Πρωθυπουργού, ο δρόμος να μη σταματήσει στον Πύργο αλλά να καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία. Δημοπρατείται το Φράγμα του Πηνειού Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μια ακόμα σημαντική είδηση για τις υποδομές της Ηλείας, αφού ο κ. Καραγιάννης γνωστοποίησε ότι εντός των επόμενων μηνών θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του έργου εκσυγχρονισμού του Φράγματος Πηνειού.

Μια εξέλιξη εξαιρετικά σημαντική, με τον Αντιπεριφέρειαρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο να κάνει λόγο για ένα έργο που θα λύσει σημαντικά λειτουργικά προβλήματα ετών του φράγματος, διασφαλίζοντας μεγαλύτερη αποταμίευση ύδατος στην τεχνητή λίμνη, από την οποία αρδεύεται ο Ηλειακός κάμπος, εκεί δηλαδή, που αναπτύσσεται η μεγαλύτερη δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα της Ηλείας.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου με Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiQ1SbAfcac5yL_gygV50mcNr4mLS_1zPDQ9x9tT1fjK-YWPMRJ9_XhEbgdeiIATOYRmVBPY8N-e5NQv14zDP4cSbsLG-QCcl-b42WX_mDIXVvDDB4fz1lJOdsf3QULkocVhnmTf5avtRNSDtQCrw9QebpExkwRXzX_dXguvzbVZcy94k8zVTXZ6OzI=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiQ1SbAfcac5yL_gygV50mcNr4mLS_1zPDQ9x9tT1fjK-YWPMRJ9_XhEbgdeiIATOYRmVBPY8N-e5NQv14zDP4cSbsLG-QCcl-b42WX_mDIXVvDDB4fz1lJOdsf3QULkocVhnmTf5avtRNSDtQCrw9QebpExkwRXzX_dXguvzbVZcy94k8zVTXZ6OzI=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_967.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/11/blog-post_967.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy