-->

Πύργος: 200 παιδιά μικρής ηλικίας στο φάσμα της πείνας

  «Δεν έχουν τη δυνατότητα προμήθειας γεύματος παρά την εφαρμογή προγράμματος σίτισης στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος!» Ούτε 10, ούτε 2...

 

«Δεν έχουν τη δυνατότητα προμήθειας γεύματος παρά την εφαρμογή προγράμματος σίτισης στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος!»

Ούτε 10, ούτε 20, αλλά περισσότερα από 200 παιδιά μικρής ηλικίας στον δήμο Πύργου φαίνεται πως ζουν στο φάσμα της πείνας, με τα στοιχεία που φτάνουν στα χέρια των αρμοδίων να προκαλούν σοκ. Καθημερινά τα παιδιά αυτά αντιμετωπίζουν την έλλειψη ενός πολύ σημαντικού γεύματος. Γνώστης του προβλήματος αυτού είναι ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες ενημερώθηκε λεπτομερώς από τις αρμόδιες διευθύνσεις προκειμένου να βρει έναν σωστό τρόπο για να βοηθήσει τα συγκεκριμένα παιδιά. 

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Πύργου μιλώντας αποκλειστικά στην εφ. «Πατρίς» για το τεράστιο αυτό πρόβλημα, τόνισε πως η τοπική κοινωνία οικονομικά βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αυτό γίνεται αντιληπτό από τη δυσπραγία να σιτιστούν όλα τα παιδιά. 

Δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήρια του στην τεράστια και πάντα «αθόρυβη» συνεισφορά των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, που κάλυπταν από το υστέρημά τους με αξιοπρέπεια και δίχως να προκαλούν συμπεριφορές μειονεξίας, τα έξοδα μιας μικρής διατροφικής βοήθειας μέσω των κυλικείων για παιδιά που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα, ενώ αναφέρθηκε και στις άμεσες ενέργειες του δήμου όταν έμαθε το μέγεθος της κατάστασης, ζητώντας απ’ όλους τους διευθυντών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να τους αποστείλουν τους αριθμούς των μαθητών που έμεναν χωρίς φαγητό. 

Νούμερο που σοκάρει! 

Από τις λίστες των παιδιών που κατατέθηκαν στο γραφείο του δημάρχου, προέκυψε πως συνολικά περισσότερα από 200 παιδιά δεν έχουν την ευχέρεια να προμηθεύονται κάποιο πρωινό γεύμα. Ο κ. Αντωνακόπουλος σημείωσε πως παρότι ο Πύργος είναι από τους λίγους δήμους που είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα σίτισης μαθητών που λαμβάνουν το μεσημεριανό τους, το πρόβλημα παραμένει τεράστιο και αναμένεται να το θέσει και στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο, ενώ επεσήμανε πως η κυβέρνηση δημιούργησε ένα καλό νόμο το καλοκαίρι που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να στηρίζουν σε επίπεδο διαβίωσης τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, είτε παρέχοντάς τους είδη, είτε απευθείας χρήματα. 

Επιπλέον, ο κ. Αντωνακόπουλος υποστήριξε πως έχουν εξοικονομηθεί κάποια χρήματα από τον τρέχοντα προϋπολογισμό του 2021, τα οποία και θα ψηφιστούν στο δημοτικό συμβούλιο και σε συνεργασία με τη μαθητική κοινότητα θα βρεθεί τρόπος ώστε να φτάνει η επιθυμητή βοήθεια στα παιδιά, πάντα με σεβασμό και αξιοπρέπεια. 

Σε πρώτο πλάνο ο άνθρωπος 

Ακολούθως, ο κ. Αντωνακόπουλος έθεσε ως βασικό άξονα για τη δημοτική αρχή τα κοινωνικά θέματα και ότι έχει σχέση με τον πολίτη, επισημαίνοντας πως και τις φετινές γιορτές θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ο δήμος να είναι πλάι στους δημότες και αποκαλύπτοντας πως θα μοιραστούν πάλι 30.000 τρόφιμα, με τα 10.000 εξ αυτών να καλύπτονται από τη Μητρόπολη και τα υπόλοιπα 20.000 από τον δήμο με βάση τις καταστάσεις της πρόνοιας, ενώ θα προσφέρουν για ακόμα μια χρονιά στα ορεινά χωριά δεματάκια με γλυκά και παιχνίδια στα παιδιά. 

Βοήθεια και στους ανέργους Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμος Πύργου αξιοποιεί στο έπακρο το θεσμικό πλαίσιο, έχοντας προσφέρει εργασία σχεδόν σε 60 ανέργους από τον ΟΑΕΔ ηλικίας 55- 65 ετών και σε πέντε παιδιά ΑμεΑ, κάνει εκδηλώσεις που αφορούν παιδιά, έβαλε τιμολόγιο για τα ΑμεΑ στο νερό του δήμου και γενικά επιδιώκει να κάνει πράγματα για τον πολίτη που αντιμετωπίζει πρόβλημα διαβίωσης, φαγητού, εργασίας. 

Σε συνεργασία και με τη Unicef 

Ο κ. Αντωνακόπουλος ωστόσο δεν στέκεται μονάχα σε όσα μπορεί να προσφέρει μέσω του δήμου, αλλά είχε και συνάντηση την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα και τα κεντρικά γραφεία της Unicef με εκπροσώπους της προκειμένου να υπογράψουν από κοινού μνημόνιο συνεργασίας για παιδάκια που έχουν ανάγκη και μπορεί να βοηθήσει ο οργανισμός. «Έχουμε μεγάλο πρόβλημα στον Πύργο και δεν το έχουν αντιληφθεί. 

Είναι μία πόλη με χαμηλό εισόδημα, διότι δεν υπάρχουν βιομηχανίες, σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πολλές μεγάλες δημόσιες υπηρεσίες, στο νοσοκομείο οι μισοί γιατροί έχουν φύγει, έργα μεγάλα δεν γίνονται και υπάρχει κρίση με το ΕΣΠΑ που δεν πληρώνει, η αγροτική παραγωγή σε όλον τον νομό έχει πέσει κάθετα και με τις φετινές καταστροφικές φωτιές. Έχει αποσαρθρωθεί όλη η βάση της πόλης τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος. 

Έργα προς όφελος των πολιτών 

Ωστόσο, σύμφωνα και με τον κ. Αντωνακόπουλο, ο δήμος επιχειρεί να βρίσκεται κοντά όχι μόνο βοηθώντας τους πολίτες να ανταπεξέρχονται και να επιβιώνουν, αλλά και βελτιώνοντας τη ζωή τους με σημαντικά έργα που έχουν ξεκινήσει ή αναμένονται να ξεκινήσουν το 2022. «Τι να το κάνει το τσιμέντο ο πολίτης όταν δεν έχει να φάει; Ωστόσο το κάνουμε και αυτό δημοπρατώντας έργα και υπογράφοντας συμβάσεις, με το 2022 να ξεκινούν τουλάχιστον πέντε μεγάλα έργα. 

Έχουμε κάνει ήδη ένα μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΠ και ξεκινάει και το δεύτερο σκέλος του, στην πλατεία και στο λιμάνι συνεχίζονται οι εργασίες, στα αντιπλημμυρικά έχουν δαπανηθεί πάνω από 500.000 €, έχουμε κάνει 1.000.000 € έργα στην αγροτική οδοποιία συνολικά, ενώ ξεκινάει και το ταλαιπωρημένο έργο του 1.400.000 € που έχει συκοφαντηθεί πολλάκις από την αντιπολίτευση. Πεινάει κόσμος και τους στερούμε μεροκάματο για να κάνουν πολιτική κάποιοι. Δικαιωθήκαμε και τελικά το έργο γίνεται με καθυστέρηση ενός χρόνου, ένα έργο που σίγουρα θα είχε δώσει σε όλα τα χωριά μία ανάσα», ανέφερε κλείνοντας.

www.patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πύργος: 200 παιδιά μικρής ηλικίας στο φάσμα της πείνας
Πύργος: 200 παιδιά μικρής ηλικίας στο φάσμα της πείνας
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEikwWAdtuusj1zl-TLmSqCT3M3JsOfl3I7UKFk2JKL-x4SgT65rpd_wwmZ91r-jCHqXYs5HkKSw-v_0YEOrDAOXa3ZOzC9WgLpCzypuSWgEO4Y5EEfciyiytuZJ_E1zwk-ioZxKZQfEfdjbEG41m35ZUmmJERhl3MUslEH72SqYuZ6GS1SBn6yXPDAs=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEikwWAdtuusj1zl-TLmSqCT3M3JsOfl3I7UKFk2JKL-x4SgT65rpd_wwmZ91r-jCHqXYs5HkKSw-v_0YEOrDAOXa3ZOzC9WgLpCzypuSWgEO4Y5EEfciyiytuZJ_E1zwk-ioZxKZQfEfdjbEG41m35ZUmmJERhl3MUslEH72SqYuZ6GS1SBn6yXPDAs=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/12/200.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/12/200.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy