-->

Μάρτυρας επιβεβαιώνει το συμβόλαιο εκτέλεσης του Βαξεβάνη με εντολή Φουρθιώτη

Με επίσημη κατάθεση στις αρχές μάρτυρας επιβεβαίωσε την ύπαρξη συμβολαίου εκτέλεσης του δημοσιογράφου και εκδότη, Κώστα Βαξεβάνη με εντολή...

Με επίσημη κατάθεση στις αρχές μάρτυρας επιβεβαίωσε την ύπαρξη συμβολαίου εκτέλεσης του δημοσιογράφου και εκδότη, Κώστα Βαξεβάνη με εντολή του Μένιου Φουρθιώτη 

Το συμβόλαιο εκτέλεσης κατά του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη κατ’ εντολή του Μένιου Φουρθιώτη επιβεβαίωσε με επίσημη κατάθεσή του στις αστυνομικές αρχές μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση. Σύμφωνα με το documentonews.gr, η κατάθεση επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι ο Μένιος Φουρθιώτης έψαχνε να βρει ανθρώπους στον κόσμο της νύχτας για να εκτελέσουν συμβόλαιο εκτέλεσης σε βάρος του Βαξεβάνη και ενός ακόμη προσώπου, αλλά και να πυροβολήσουν το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, ώστε η ΕΛ.ΑΣ να επιστρέψει την αστυνομική φρουρά που του είχε αφαιρέσει μερικές μέρες πριν. 

Ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε στο Τμήμα Δίωξης και Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ τον περασμένο Οκτώβρη. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, «στις αρχές Μαρτίου του 2021, 10 με 15 μέρες πριν από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη», συνάντησε τυχαία στον Πειραιά ένα πρόσωπο το οποίο απασχολείται ως οδηγός ταξί. Το πρόσωπο αυτό φέρεται σύμφωνα με το μάρτυρα να του είπε ότι είχε συναντηθεί με το Φουρθιώτη έξω από το σπίτι του στο Διόνυσο και «του πρότεινε (ο Φουρθιώτης) να πάει να πυροβολήσει το σπίτι του έναντι χρηματικής αμοιβής προκειμένου να πάρει πίσω την αστυνομική του προστασία». 

Τις μέρες εκείνες πράγματι η ΕΛ.ΑΣ είχε αφαιρέσει την αστυνομική φρουρά από τον παρουσιαστή έπειτα από το σάλο που είχε ξεσπάσει μετά και τα δημοσιεύματα του documentonews.gr. O «ταξιτζής» είπε στο μάρτυρα και κάτι ακόμη. Ότι «ο Φουρθιώτης του πρότεινε να βγάλει από τη μέση το Βαξεβάνη και ένα ακόμη δημοσιογράφο με αλβανικό όνομα». Ο μάρτυρας κατέθεσε στους αστυνομικούς πως είπε στον «ταξιτζή» να «μην κάνει τίποτα παράνομο γιατί θα μπλέξει». Κατά το μάρτυρα ο ταξιτζής, συμφώνησε. 

Η συνάντηση με τον Βαξεβάνη παρουσία του Τριάντη 

Δύο μέρες μετά τη συνάντηση, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση, ο μάρτυρας κανόνισε συνάντηση με το δημοσιογράφο του Documento, Βαγγέλη Τριάντη. Όπως ανέφερε, με το δημοσιογράφο και συνεργάτη του Βαξεβάνη δεν γνωρίζονταν προσωπικά αλλά από τα social media. 

«..Κανόνισα τη συνάντηση καθώς ήξερα πως εκείνη την περίοδο η εφημερίδα του Βαξεβάνη αρθρογραφούσε συνεχώς σχετικά με τα πεπραγμένα του Φουρθιώτη..» κατέθεσε ο μάρτυρας. Σύμφωνα με την κατάθεσή ο ίδιος επισκέφτηκε στη συνέχεια τα γραφεία του Documento και εκμυστηρεύτηκε στους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη και Βαγγέλη Τριάντη ότι ο Φουρθιώτης έψαχνε πρόσωπα του υποκόσμου για να κάνουν δύο πράγματα: Να πυροβολήσουν το σπίτι του και να εκτελέσουν συμβόλαιο σε βάρος του Βαξεβάνη. 

«…Ο Φουρθιώτης θα στήσει πυροβολισμούς στο σπίτι του για να λάβει εκ νέου αστυνομική προστασία και μετά θα βγάλει από τη μέση το Βαξεβάνη και έναν ακόμη δημοσιογράφο με ξένο όνομα» κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ ο μάρτυρας. Τις επόμενες μέρες ο δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ Βαγγέλης Τριάντης κατά τη διάρκεια άτυπης συζήτησης με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας, ενημέρωσε σχετικά με αυτές τις πληροφορίες. Επρόκειτο για μία άτυπη συζήτηση στο πλαίσιο της γενικότερης επικαιρότητας και όχι για επίσημη καταγγελία ώστε να μπορεί να υπάρξει νομική αξιοποίηση. 

«Θα βάλει άτομο να σκοτώσει το Βαξεβάνη» 

Μετά από κάποιες μέρες πραγματοποιήθηκαν οι πυροβολισμοί στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως συναντήθηκε ξανά με το Βαξεβάνη παρουσία του Τριάντη. «..Μετά από κάποιες μέρες, που πραγματοποιήθηκαν οι πυροβολισμοί με καλάσνικοφ στο σπίτι του Φουρθιώτη, κατόπιν δικής τους παρότρυνσης συνάντησα τον Τριάντη και το Βαξεβάνη στα γραφεία του Documento και μου είπαν πως θεωρούν ότι αφού έγιναν οι πυροβολισμοί στο σπίτι του Φουρθιώτη, ο Φουρθιώτης θα κάνει κακό και στο Βαξεβάνη. 

Με ρώτησαν που άκουσα αυτή τη φήμη και τους είπα πως μου το είπε κάποιος άντρας στον Πειραιά που είχα συναντήσει μια ακόμη φορά στο παρελθόν σε κάποιο μαγαζί, που δεν θυμάμαι το όνομα του. Μετά από αυτό έληξε η συνάντηση μας. Τις επόμενες μέρες έμαθα ότι η εφημερίδα Documento έβγαλε άρθρο για συμβόλαιο θανάτου του Φουρθιώτη σε βάρος του Βαξεβάνη..». 

Ερωτηθείς σχετικά για το τι κατάλαβε από τον «ταξιτζή» και το συμβόλαιο σε βάρος του Βαξεβάνη, ο μάρτυρας είναι κατηγορηματικός: 

«..Κατάλαβα πως ο (ταξιτζής) εννοούσε ότι ο Φουρθιώτης θα βάλει άτομο να σκοτώσει το Βαξεβάνη και τον άλλο δημοσιογράφο, γι αυτό και κανόνισα να δω τον Τριάντη». «Αναγκάζομαι να σας ενημερώσω γιατί είσαστε η μοναδική προστασία» Πράγματι το απόγευμα της 23ης Απριλίου του 2021 ο Κώστας Βαξεβάνης προχώρησε σε δημόσια καταγγελία σχετικά με όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο μάρτυρας κλειδί που στη συνέχεια κατέθεσε επωνύμως και στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. 

Ο μάρτυρας είχε πει στο Βαξεβάνη παρουσία του Τριάντη, ότι το πρόσωπο που του είχε εκμυστηρευτεί τα σχέδια Φουρθιώτη ,γνωστός με το ψευδώνυμο ο «ταρίφας» , είχε κάνει φυλακή, και τον προσέγγισε ο Φουρθιώτης προσφέροντάς του χρηματικό ποσό. Μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης από το Βαξεβάνη , ξέσπασε σάλος και ακολούθησε εισαγγελική εντολή για διερεύνηση της πολύ σοβαρής καταγγελίας. Ο Φουρθιώτης συνελήφθη και προφυλακίστηκε (αποφυλακίστηκε πριν λίγες εβδομάδες) όπως επίσης και δύο ακόμη πρόσωπα, τα οποία φέρονται να πραγματοποίησαν την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του παρουσιαστή.

Να σημειωθεί πως εκτός του μάρτυρα «κλειδί» κατάθεση στο Τμήμα Δίωξης και Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ έχουν δώσει και μία σειρά από πρόσωπα τα οποία φέρονται να είχαν αναμιχθεί στην προσπάθεια ανεύρεσης προσώπων που θα πραγματοποιήσουν το συμβόλαιο Φουρθιώτη. Είναι εντυπωσιακό ότι αυτά τα πρόσωπα επιβεβαιώνουν πλήρως την προσπάθεια Φουρθιώτη να βρει άτομα για την επίθεση στο σπίτι του έναντι αμοιβής, ενώ στην προσπάθεια τους να μην αυτοενεχοποιηθούν αν και μιλάνε για τις …ακόμα δυο δουλειές που θα τους ανέθετε στη συνέχεια, δεν ξεκαθαρίζουν τι αφορούσαν αυτές.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Μάρτυρας επιβεβαιώνει το συμβόλαιο εκτέλεσης του Βαξεβάνη με εντολή Φουρθιώτη
Μάρτυρας επιβεβαιώνει το συμβόλαιο εκτέλεσης του Βαξεβάνη με εντολή Φουρθιώτη
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhGUeDnE86m_uYm7zHREdDDhNslLCY50WJoPc9Za_AOEn0qpqWEDY7tpFEwdE2RgNYkE5tgDZnaeJyzimRo2zVJy1-4z-Vk8hX9BoI1fRaGogOzz-xnCc5HNPEZXzg4C52UAw0lPPb85W1UXbPt0HZrL-Bh8TJXs15GSG_L9VVbCOcQhzHg9gemGuso=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhGUeDnE86m_uYm7zHREdDDhNslLCY50WJoPc9Za_AOEn0qpqWEDY7tpFEwdE2RgNYkE5tgDZnaeJyzimRo2zVJy1-4z-Vk8hX9BoI1fRaGogOzz-xnCc5HNPEZXzg4C52UAw0lPPb85W1UXbPt0HZrL-Bh8TJXs15GSG_L9VVbCOcQhzHg9gemGuso=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_145.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_145.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy