-->

Ο Καϊάφας προτεραιότητα στον σχεδιασμό των μεγάλων επενδυτικών πρωτοβουλιών !

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΤΑΔ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ   Ενίσχυση της Απασχόλησης των Ηλείων   Τόνωση...

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΤΑΔ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ 

 Ενίσχυση της Απασχόλησης των Ηλείων 
 Τόνωση της οικονομίας του τόπου 
 Παγκόσμια προβολή και ανάδειξη του Νομού 

Η αξιοποίηση ακινήτων στην Ηλεία που εντάσσονται στην ΕΤΑΔ και μπορούν να αποτελέσουν βασικά σημεία ανάπτυξης για τον τόπο, με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό, για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συζητήθηκε και μάλιστα με αναλυτικό τρόπο στην επίσκεψη και συνάντηση που έκανε ο βουλευτής του Νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας Ελληνικών Ακινήτων Στέφανο Βλαστό. 

Ο κ. Νικολακόπουλος ειδικότερα, αφού ενημερώθηκε για την πορεία θεμάτων που αφορούν στην Ηλεία, στάθηκε ιδιαίτερα στην περιοχή του Καϊάφα επισημαίνοντας ότι είναι επιβεβλημένο να προχωρήσουν εκεί παρεμβάσεις σε ένα περιβαλλοντικό και οικοτουριστικό σύστημα που έχει να δώσει πολλά αν αναδειχθεί σωστά και παντού η σημασία του και η δυναμική που προσδίδει ο χώρος για την Ελλάδα την Ηλεία και την εθνική – τοπική μας οικονομία. 

Ο κ. Βλαστός απάντησε ότι ο σχεδιασμός έχει ήδη προχωρήσει καθώς ο Καϊάφας είναι στις προτεραιότητες της Εταιρίας και πολύ σύντομα, πιθανότατα μέχρι τον Φεβρουάριο, θα υπάρξει η πρόσκληση για την εκδήλωση διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος με ένα σημαντικό πρότζεκτ προτάσεων και πρωτοβουλιών για την περιοχή. Στην προεργασία αυτού του πλαισίου αναμένεται η καλύτερη δυνατή προβολή παγκοσμίως του σπάνιου οικοσυστήματος και σε αυτό θα βοηθήσουν εκτός από την ΕΤΑΔ και το Υπουργείο Τουρισμού,η Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ( EnterpriseGreece) όπως και το ίδιο το Υπουργείο Εξωτερικών. 

Στον Καϊάφα εκτιμάται ότι το ιδιωτικό επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι έντονο αφού και στο παρελθόν έχουν υπάρξει διεθνείς επιχειρήσεις και μεγάλοι Όμιλοι που θέλησαν να δραστηριοποιηθούν με συγκεκριμένες επενδύσεις, και να δώσουν έτσι ένα τέλος στην απραξία σε έναν πανέμορφο τόπο, ικανό να προσελκύσει αναρίθμητους τουρίστες κάθε χρόνο. 

ΤΟΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΝΙΣΥΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 

Παράλληλα, αναμένεται να δημιουργηθούν αρκετές θέσεις εργασίας για τους Ηλείους, θα δοθεί η ευκαιρία και για άλλες παράλληλες δράσεις επαγγελματικού χαρακτήρα ευρύτερα, ενώ θα ενισχυθεί εκ των πραγμάτων σε μια τέτοια εξέλιξη η οικονομική ζωή του Νομού, επεσήμανε ο Ηλείος βουλευτής. Για τον λόγο αυτό ζήτησε από τον κ. Βλαστό να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και να τεθεί σε εφαρμογή ο σχεδιασμός της ΕΤΑΔ, αφού κάτι τέτοιο θα βοηθήσει τον τόπο και τους κατοίκους του. 

Ωστόσο πρόσθεσε, η Εταιρία θα πρέπει να δει και άλλες περιπτώσεις προς αξιοποίηση στην ίδια ζώνη και ειδικότερα ακίνητα και εκτάσεις - κυρίως παράκτιες - που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια της Ζαχάρως. Κατέθεσε εξάλλου και ο ίδιος τις δικές του προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και παρεμβάσεις που έχει κατά καιρούς κάνει ο Δήμος για το ίδιο θέμα. 

Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ 

Μία ακόμη εξαιρετικού κάλλους περιοχή, που όμως σήμερα «μαραζώνει» γιατί δεν έχουν γίνει οι ανάλογες κινήσεις, είναι και αυτή του Κάμπινγκ της Κουρούτας που επίσης είναι στις προθέσεις της ΕΤΑΔ να ενεργοποιηθεί προς όφελος του τόπου. Εδώ ο κ. Νικολακόπουλος ζήτησε από τον κ. Βλαστό να εξετασθεί και η πρόταση του Δήμου Ήλιδας για την διαχείριση του χώρου από την Αυτοδιοίκηση και να υπάρξει επικοινωνία και συνεργασία που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. 

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με το δήμο, τότε μόνο να εξεταστεί και το ενδεχόμενο αξιοποίησης από Ιδιωτικό Επενδυτικό Φορέα. Εφόσον προχωρήσει αυτή η διαδικασία, η ΕΤΑΔ είναι αναγκαίο να διαμορφώσει την σύμβαση και το πλαίσιο συμφωνίας που θα δίνει θέσεις εργασίας στους κατοίκους και ακόμη θα διασφαλίζει την άνετη πρόσβαση των Ηλείων πολιτών στις εγκαταστάσεις και στην θάλασσα του συγκεκριμένου σημείου . 

Σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι ανεκτός οποιοσδήποτε αποκλεισμός ή περιορισμός των συμπατριωτών μας από μια ιδιωτική πρωτοβουλία. Από τον κ. Νικολακόπουλο και τον κ. Βλαστό συζητήθηκαν και επιμέρους ζητήματα όπως και η αξιοποίηση και άλλων εκτάσεων της Ηλείας που σήμερα ανήκουν στην ΕΤΑΔ. Μεταξύ των δύο επίσης υπήρξε δέσμευση για περαιτέρω συνεργασία και επικοινωνία ώστε να επιτυγχάνεται η επίλυση προβλημάτων για να προχωρούν πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ο Καϊάφας προτεραιότητα στον σχεδιασμό των μεγάλων επενδυτικών πρωτοβουλιών !
Ο Καϊάφας προτεραιότητα στον σχεδιασμό των μεγάλων επενδυτικών πρωτοβουλιών !
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEghhY9KMOWeKx-Bh7u9iP9XELU0Nd6cxZZNSpz8a7KFmVkATXUSCBdO1Mbo9ZA7zx_VoeKGOokPbcmBMRwdTK4pmB35B_pXiXWL6VwHN950bksAlhfCFYW57hrUrvPySbDeIqVrlc8zXbtpFPkWHbgLiOf1gyvbbm2lbflbGDMhhNbpdnILRKczlUCH=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEghhY9KMOWeKx-Bh7u9iP9XELU0Nd6cxZZNSpz8a7KFmVkATXUSCBdO1Mbo9ZA7zx_VoeKGOokPbcmBMRwdTK4pmB35B_pXiXWL6VwHN950bksAlhfCFYW57hrUrvPySbDeIqVrlc8zXbtpFPkWHbgLiOf1gyvbbm2lbflbGDMhhNbpdnILRKczlUCH=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_45.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_45.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy