-->

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου - Οι παλινωδίες των... αρμοδίων!

Του Γιώργου Φάκου Σε βιβλίο πολιτικής επικοινωνίας αναφέρεται πώς "στην πολιτική, όπως και στην ζωή, οι συσκέψεις είναι για όσους &q...



Του Γιώργου Φάκου


Σε βιβλίο πολιτικής επικοινωνίας αναφέρεται πώς "στην πολιτική, όπως και στην ζωή, οι συσκέψεις είναι για όσους "δεν θέλουν να ζυμώσουν και όλη μέρα κοσκινίζουν", όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός....". 

Το θυμήθηκα αυτό, γράφοντας για το νοσοκομείο Αμαλιάδας.. το νοσηλευτικό ίδρυμα της συμπρωτεύουσας για το οποίο τόνοι μελάνης χύθηκαν, αλλά το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Η ταφόπλακα του συγκεκριμένου νοσοκομείο ήρθε μάλλον προχθές, όπου με μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Χρήστος Χριστόπουλος, ξεκίνησε το… άδειασμα της Χειρουργικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας παρουσία του, με γιατρούς, εργαζόμενους, αλλά και την ίδια την αναπληρώτρια διοικήτρια κα Ειρήνη Αγγελάκου να εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους και αντίθεσή τους για την πράξη αυτή! 
Και μπορεί όλοι αυτοί να εξέφραζαν την δυσφορία τους αλλά δεν είδα την ίδια ευαισθησία για το ότι ιατρός ενώ εφημέρευε δεν... βρισκόταν στο νοσοκομείο! Εκεί, μούγκα απ' όλους... 

Μας αρέσει το κουτόχορτο. Και όχι μόνο μας αρέσει, αλλά το καταπίνουμε και αμάσητο! Διότι ευθύνες για το νοσοκομείο Αμαλιάδας έχουν όλοι, στο μερίδιο βέβαια που αναλογεί στον καθέναν τους. Η κατάληξη του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι η φυσική συνέπεια όλων των παλλινοδιών, της αδιαφορίας αλλά και των πολιτικών που ακολουθήθηκαν από τα διάφορα κόμματα που κυβέρνησαν. Κυβερνήσεις που ποτέ δεν επενδύουν στην Υγεία και στην Παιδεία. Κι ας βγαίνουν τάχα σήμερα οι αντιπολιτεύσεις να διαμαρτύρονται. Το κάνουν γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν την επιστροφή στην εξουσία. Αν ενδιαφέρονταν για την Υγεία θα τα έκαναν καλύτερα όταν κυβερνούσαν. 

Ηταν επί εποχής διοίκησης Γιάννη Λέντζα [να θυμηθώ το σχετικά πιο πρόσφατο] όταν ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ήρθε στην Αμαλιάδα και ... πόσα δεν είπε; Και πόσα δεν του είπαν; Και; Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε, όπως λέει ένας φίλος μου πρώην δήμαρχος. 
Και να τα λόγια... και να οι συζητήσεις... και να οι συσκέψεις... και να οι δηλώσεις... και το αποτέλεσμα το βλέπουμε! 

Και ήταν οι εργαζόμενοι που όταν ρωτήθηκαν κάποτε τι θέλετε για το νοσοκομείο απάντησαν: Μα μας φέρετε κηπουρό!!!!

Θα θυμάστε βέβαια τι γινόταν επί διοίκησης ΓΝ Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλου, με απόφαση του οποίου, αν θυμάμαι καλά τον Ιούλιο του 2019, μ' ένα από τα γνωστά του "εντέλεσθε" ουσιαστικά έκλεισε την παθολογική κλινική με την τότε δημοτική αρχή να... διαμαρτύρεται εντόνως. 
Που διαμαρτυρόταν; Μα, φυσικά μέσω δελτίων Τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης. Διότι το ζητούμενο δεν ήταν αν θα κλείσει το νοσοκομείο αλλά μη δεχτούν το μένος των πολιτών! 

Εγραφαν τότε στο δελτίο Τύπου: "Η απόφαση του Διοικητή εκφράζει μόνο τον εαυτό του και τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου που την υπερψήφισαν κι αν άμεσα δεν την αποσύρει ο ίδιος θα φέρει ακέραια την ευθύνη για όσα επακολουθήσουν, διότι οι επιπτώσεις θα είναι άμεσες και οι κινητοποιήσεις δυναμικές".
Τι ακολούθησε τελικά; Απολύτως τίποτα, πέρα από κάποιες συσκέψεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων και κάποιες συσκέψεις στο δημαρχείο! "Να 'χουμε να λέμε"!!!

Τον Ιούλιο του 2019 ο τότε διοικητής Ιωάννης Χουζούρης, δήλωσε στο newsgf.net, ότι είχε μετανιώσει που ήρθε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, διότι υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι που βοηθάνε, όπως είχε τονίσει. 
Σε συνέντευξή του πάλι στο newsgf.net, τον Οκτώβριο του 2019, έλεγε: "Το λέω ευθαρσώς: Τα προβλήματα στην Αμαλιάδα είναι καθαρά διοικητικά. Δεν έχουν σχέση με συμπεριφορές και χαρακτήρες...
Όταν έχεις το ευτύχημα να έχεις 5-6 δημάρχους που έχουν ταυτόσημες απόψεις για τα θέματα υγείας, να μη τα βρίσκουν οι υγειονομικοί παράγοντες.

Μέσα σε όλα αυτά, τον Αύγουστο του 2019 πραγματοποιήθηκε η «Ιδρυτική Γενική Συνέλευση Μελών Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας».
"Σας καλούμε όλες και όλους να συμμετέχετε στην ίδρυση και λειτουργία ενός Συλλόγου, που θα βοηθήσει πάρα πολύ στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Σας πληροφορούμε ότι η συνδρομή μελών είναι 10€ και με φωτοτυπία της ταυτότητάς σας εγγράφεστε μέλος του Συλλόγου".

Ο Σύλλογος, στον απολογισμό του τον Σεπτέμβριο του 2019 έγραφε σε δελτίο Τύπου: "Ο Ιούλιος ήταν ένας αρκετά δύσκολος μήνας, όπως είχε πει και ο κ. Χουζούρης ( διοικητής του ΓΝΑ).Εφημερίες σε δυσλειτουργία, παραιτήσεις προσωπικού (ευτυχώς ανακλήθηκαν) προσπάθεια αφαίμαξης από κάποιον συγκεκριμένο-που το προσπαθεί και τώρα, αλλά ευτυχώς για όλους τους Ηλείους αποχωρεί. Από τότε όμως τα πράγματα πάνε καλύτερα. Με τη συμβολή τη δική σας, με τη βοήθεια παραγόντων, χάρη στον πρόεδρο της Σ.ΦΙ.Ν.Α. κ. Ανδρέα Παπαδάκο, τον διοικητή του ΓΝΑ τα πράγματα συνεχίζουν να είναι δύσκολα μεν, καλύτερα δε". 
Πόσο καλύτερα πήγαν τα πράγματα... κατά πόσο βοήθησε αυτός ο σύλλογος και σε τι ακριβώς έχει βοηθήσει, δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση! 

Εδώ θα χρειαστεί μια υποσημείωση: Στις αρχές ο ΣΦΙΝΑ ανακοίνωνε ότι με συχνά δελτία Τύπου θα δημοσιοποιούσε τις ενέργειές του. Αυτό δεν τηρήθηκε, εκτός κι αν εννοούν ενημέρωση τα δελτία Τύπου του προέδρου του Ανδρέα Παπαδάκου!
Επίσης άρχισε και μια περίεργη πολεμική από τις αρχές Οκτωβρίου 2019. Να θυμίσω πώς τότε έγραφαν για... σύγχρονους γκεμπελιστές και άλλα... [διαβάστε εδώ...]

Με την εκλογή Λυμπέρη άρχισαν οι ... συνεχείς επανεκκινήσεις του νοσοκομείου Αμαλιάδας. 
Οπως στα τέλη του Οκτωβρίου 2019 που σε δηλώσεις του τόνιζε ότι το νοσοκομείο ξαναξεκινά και μάλιστα, κατά την προσφιλή του συνήθεια, έσκισε ακόμη μία εντολή του τότε διοικητή του ΓΝ Ηλείας. 
[Αυτό συνεχίστηκε και αργότερα, όπως στις 7 Νοεμβρίου 2019 αγκαλιά με τον Ανδρέα Παπαδάκο. Για επανάσταση του γλυκού νερού!!!. Δείτε εδώ τους... "επαναστάτες!"]

Αξίζει να το διαβάσετε εδώ...

Από κει και πέρα, όπως δήλωνε: "Παράλληλα θα κάνω επώνυμη, αυτή τη φορά, καταγγελία στην Εισαγγελία Αμαλιάδας, στην οποία θα αναφέρω πως ο φυσικός και ηθικός αυτουργός για όποιον άνθρωπο, πάθει που θα έρθει στο νοσοκομείο να λύσει το πρόβλημά του, θα είναι αυτός και θα τιμωρηθεί και κυνηγηθεί μέχρις εσχάτως".
Πάντως για το γεγονός ότι πραγματοποιούνταν χειρουργεία χωρίς την παρουσία ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, δεν θυμάμαι ποτέ να είπε κάτι!!!
Θα θυμάστε ασφαλώς τις καταγγελίες του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστα Τσαούση για το συγκεκριμένο θέμα. Αν όχι, διαβάστε εδώ... 

Επειδή κάποιοι μέσα κι έξω από το νοσοκομείο ήξεραν αλλά δεν... μίλαγαν!!!

Στη συνέχεια υπήρξε η αναστολή των χειρουργείων και η... επίθεση του "μέγα χορηγού" ο οποίος έγραφε σε δελτίο Τύπου για τον Κώστα Τσαούση: "...ο Ιατρικός Σύλλογος να εκφέρει λόγο κατά το δοκούν και με δεδομένο ότι ο ίδιος ο πρόεδρός του έχει καταφερθεί έντονα και απρόκλητα κατά του προέδρου του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, που τυγχάνει να είναι και μεγάλος δωρητής..." 
Στη συνέχεια ακολούθησαν κι εξώδικα...

Να θυμίσω ότι στις13 Δεκεμβρίου 2019 έγιναν τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας. Σύμφωνα με δηλώσεις «ξημέρωσε μια πολύ καλή ημέρα για την Αμαλιάδα» γιατί, μετά από 5 χρόνια απραξίας η νέα πτέρυγα λειτουργεί, θέτοντας έτσι τις βάσεις ώστε το του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης να αποκτήσει τη χαμένη του αξιοπιστία και να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στον ευαίσθητο χώρο της υγείας. Και τα ευχάριστα δεν σταματούν εδώ αφού, σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ Παναγιώτης Μάλλιος, -ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή παραλαβής του εξοπλισμού-, η απόφαση της Διοίκησης είναι το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, να τύχει ουσιαστικής αναβάθμισης με την πρόσληψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού καθώς επίσης και την παροχή όποιας οικονομικής βοήθειας απαιτείται". 

Και η δήλωση Γ. Λυμπέρη:  «μετά από μια πενταετία που το νοσοκομείο μας έζησε την απαξία, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ατενίζουμε με ιδιαίτερη αισιοδοξία το μέλλον. Εμείς όμως σε πείσμα όλων όσων προσπαθούσαν να μας μετατρέψουν σε κέντρο υγείας, όχι μόνο κρατήσαμε το ίδρυμά μας αλλά προχωράμε βήματα μπροστά ώστε να αποτελέσει νοσηλευτικό ίδρυμα – πρότυπο για τις επόμενες δεκαετίες».

Μια άλλη "μεγαλοφυής" δήλωση του Γιάννη Λυμπέρη υπήρξε τον Απρίλιο του 2020: «Μετά από καιρό, το Νοσοκομείο Αμαλιάδας επιστρέφει στην κανονικότητα, λειτουργώντας με 15 γενικές εφημερίες το Μάιο. Χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού, το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και το πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας που δείχνουν σ’ αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες περιστάσεις, και στη συνεννόηση με το νοσοκομείο του Πύργου, οι πολίτες του νομού θα καλύπτονται πλήρως υγειονομικά για όλο το μήνα».

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω κάτι σε αυτά. Ολα κρίνονται εκ του αποτελέσματος! 

Κι επειδή το γέλιο είναι ευτυχία διαβάστε τι είπε ο δήμαρχος Ηλιδας στον απολογισμό πεπραγμένων του της πρώτης χρονιάς της νέας του θητείας, πάντα σύμφωνα με δελτίο Τύπου του: "Ο Δήμαρχος Ήλιδας, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις κινήσεις που έχει υλοποιήσει για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, την παραμονή και ανάπτυξη του Τμήματος Γεωπονίας, τη λειτουργία του Διυλιστηρίου στο Φράγμα Πηνειού, τα προγραμματισμένα έργα στην Πηνεία όπως επίσης και αυτά της προστασίας και ανάδειξης όλου του παραλιακού μετώπου από τα Σαβάλια έως και την Αγία Μαρίνα"

Ολα στην εντέλεια: Στο χειρότερο χάλι του το νοσοκομείο, την Σχολή την πήραν και κάτι άλλα χαριτωμένα του...

Εδώ, αξίζει να θυμηθούμε την ανοιχτή επιστολή της φιλολόγου Ειρήνης Πασσα, στον Γιάννη Λυμπέρη. Διαβάστε εδώ...


Οι παρεμβάσεις & "πόλεμος" με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο

Εχω ξαναγράψει ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ήρθε για να βάλει μια τάξη, σε αυτούς που νόμιζαν ότι θα συνέχιζαν να... παραμυθιάζουν τους πολίτες εμφανίζοντας ένα μεγαλειώδες αλλά ανύπαρκτο έργο κι επιθυμώντας την διατήρηση της εξουσίας. 
Οι καίριες παρεμβάσεις του κ. Κωνσταντόπουλου οδήγησαν σε "επιθέσεις" του Ανδρέα Παπαδάκου κατά του προσώπου του, καθώς όλοι οι υπόλοιποι κρύβονται και ΠΟΤΕ δεν του απαντούν -απαντήσεις που στην ουσία θα έπαιρναν οι πολίτες. 

Στις 12 Ιουλίου 2021 ο κ. Κωνσταντόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Παπαδάκο ανέφερε: "Συμφωνούμε εμείς στην ορθή επανεκκίνηση… Συμφωνείτε εσείς στον δημόσιο χαρακτήρα του;". Στο ίδιο κείμενο τόνιζε το αυτονόητο: Οτι το νοσοκομείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός" [διαβάστε εδώ...

Την επόμενη ημέρα ο κ. Παπαδάκος του απάντησε ότι "άλλο φιλοδοξία άλλο εμμονή…", ενώ ανέφερε εκτός των άλλων "Σε ‘κούρσα’ διεκδίκησης της εξουσίας προσπαθούν να μετατρέψουν κάποιοι τα τεκταινόμενα στον δήμο Ήλιδας...", και όλοι ψαχνόμασταν να καταλάβουμε τι ήθελε να πει ο.. πρόεδρος!; [διαβάστε εδώ...]

Τον ενοχλούσε η παρέμβαση του Κωνσταντόπουλου που είχε κι έχει κάθε δικαίωμα ως πολίτης αλλά και ως υποψήφιος δήμαρχος να παρεμβαίνει; Χαλάει την... μανέστρα ο Κωνσταντόπουλος; 

Στις 14 Ιουλίου ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος επανέρχεται με νέο κείμενο: "Ξεχάστε αυτά που σκέπτεσθε και προστατέψτε το Νοσοκομείο μας" [διαβάστε εδώ...

Στις 24 Αυγούστου ο υποψήφιος δήμαρχος ξαναχτυπά με νέο κείμενο του: "Ξεπεσμός, πολιτική κοροϊδία ή εξαργύρωση πολιτικών υπηρεσιών;". [διαβάστε εδώ...
Τι έγραφε ο κ. Κωνστατόπουλος: "Το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, ο «εξαφανισμένος» Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, ο … «θείος από την Αμερική» και η πρόσληψη του πρώην διοικητή του Γ.Ν.Α. στο Δήμο Ήλιδας, ως σύμβουλος Δημάρχου!!!" 

Νέο κείμενο του κ. Κωνσταντόπουλου και νέα αφωνία των αρμοδίων με τίτλο "Οι πράξεις σας κ. Λυμπέρη και κ. Παπαδάκο απαιτούν εξηγήσεις ΤΩΡΑ ….", στις 6 Σεπτεμβρίου που αναφέρεται σε οφειλές του νοσοκομείου [διαβάστε εδώ...

Στις 16 Σεπτεμβρίου επανέρχεται με νέο κείμενο που φέρει τον τίτλο "Παίζετε την υγεία των πολιτών του Δήμου Ήλιδας στα ζάρια…" [διαβάστε εδώ...

Αλλά ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος δεν μένει μόνο σε επισημάνσεις προβλημάτων, κάνει και προτάσεις που από άλλους δεν ακούσαμε παρά μόνο κάτι "επαναστατικές δηλώσεις" σαν άλλοι Ποπολάροι. 
Στις 17 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος δήμαρχος γράφει "Παρεμβάσεις με διάρκεια και συνέπεια για Δημόσιο και λειτουργικό Νοσοκομείο" [διαβάστε εδώ...

Δείτε μερικά ακόμη κείμενα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για το νοσοκομείο... 

"Μέχρι σήμερα ήθελαν τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Πρόεδρο τους ως «γλάστρα» και τώρα χρησιμοποιούν την πονηρή τακτική της «κολυμπήθρας του Σιλωάμ!..» [διαβάστε εδώ...

"Η υπευθυνότητα και ο σεβασμός στους πολίτες απέχουν μια… «κλωστή» από την πολιτική σας γραφικότητα…" [διαβάστε εδώ...

Σημείωση: Θα αναρωτιέται ο αναγνώστης γιατί αναφέρομαι στον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. Η απάντηση είναι απλή: Είναι ο μόνος που κάνει σοβαρή πολιτική στον δήμο Ηλιδας. Υπάρχει βέβαια και ο Χρήστος Χρστοδουλόπουλος, αλλά δε νομίζω ότι πιστεύει κανένας πώς αντιπολιτεύεται τον κουμπάρο του. Μην τρελαθούμε κιόλας!

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η διάλυση του νοσοκομείου Αμαλιάδας δεν είναι νέο φαινόμενο. Υπάρχει εδώ και χρόνια. Μήπως δεν ξέρουμε ότι όλοι οι διοικητές που πέρασαν από το νοσοκομείο Αμαλιάδας έλεγαν το ίδιο; Είτε περί οριστικού κλεισίματος είτε περί μετατροπής του σε ένα Κέντρο Υγείας; Και τι έκαναν όλα τα "φωτεινά" μυαλά που διοικούσαν το δήμο Ηλιδας; Συσκέψεις επί συσκέψεων και "επαναστατικές δηλώσεις" μόνο και μόνο για να αυτοθαυμάζονται βλέποντας τις φωτογραφίες τους στα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά. 

Διαβάστε μερικά ενδιαφέροντα άρθρα στη συνέχεια: 







COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου - Οι παλινωδίες των... αρμοδίων!
Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου - Οι παλινωδίες των... αρμοδίων!
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEguIyLHFZfZg4bz1ZDyniJxmyTG1UWbp2zlGgb-7ReaEQmnuMLAmaz9-JXKmhdWkqIJetSUYLt3zcf2GlTev_k1GjN-dpsF-9SD-YhZQ0IKwXQKzRE49vAYxk1LSHnkp_irrDXFb6C78HAlZ4h9lFZo_F8t__ZkbPL-x3W95VUb0aab0u68ZpG3e_rJ=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEguIyLHFZfZg4bz1ZDyniJxmyTG1UWbp2zlGgb-7ReaEQmnuMLAmaz9-JXKmhdWkqIJetSUYLt3zcf2GlTev_k1GjN-dpsF-9SD-YhZQ0IKwXQKzRE49vAYxk1LSHnkp_irrDXFb6C78HAlZ4h9lFZo_F8t__ZkbPL-x3W95VUb0aab0u68ZpG3e_rJ=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_667.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_667.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy