-->

Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο, με προέδρους Τ.Κ, για την δωρεά ελαιοδέντρων από το Αμερικάνικο Ίδρυμα «Αρετή»

Ο τρόπος κατανομής της δωρεάς ελαιοδέντρων του Ιδρύματος «Αρετή» της Αμερικής, δίκαια και με διαφάνεια, προς τους πυρόπληκτους ελαιοπαραγω...

Ο τρόπος κατανομής της δωρεάς ελαιοδέντρων του Ιδρύματος «Αρετή» της Αμερικής, δίκαια και με διαφάνεια, προς τους πυρόπληκτους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο. Μια σύσκεψη που έρχεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, με τη συνεργασία του επίτιμου προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Γιάννου Γραμματίδη, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης Ηλείας. 

Στην σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας στον Πύργο, κλήθηκαν και συμμετείχαν οι πρόεδροι των Τ.Κ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που έχουν υποστεί ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου, ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ Σταύρος Βέρρας, η Διευθύντρια ΔΑΟΚ Π.Ε Ηλείας Παναγιώτα Σπυροπούλου και ο προϊστάμενος Τμ. Ποιοτικού Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και Φυτοπροστασίας Γιώργος Μικεογλου, ενώ το «Arete Fund» εκπροσωπήθηκε από τον κ. Γραμματίδη, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής συντονισμού του έργου αυτού. 

Στην έναρξη της σύσκεψης ο κ.Γιαννόπουλος ευχαρίστησε τους προέδρους για την ανταπόκρισή τους και αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Αμερικανικού Ιδρύματος «Αρετή» να στηρίξει την προσπάθεια ανασύστασης των ελαιώνων που έχουν καταστραφεί, ευχαριστώντας τον κ. Γραμματίδη για το ενδιαφέρον και την προσπάθειά του για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Ζήτησε από τους εκπροσώπους των Τ.Κ τη συνεργασία και βοήθειά τους, για την δίκαιη κατανομή των δενδρυλλίων στους παραγωγούς, η οποία, όπως εξήγησε, βάσει των στοιχείων που έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας και της ΠΔΕ, θα γίνει αναλογικά σε κάθε χωριό και εξατομικευμένα στους παραγωγούς. 

Σημείωσε μάλιστα πως τόσο η ΔΑΟΚ Π.Ε Ηλείας όσο και η Γενική Διεύθυνση της ΠΔΕ θα είναι στη διάθεσή τους, παρέχοντας τα διαθέσιμα στοιχεία, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση που απαιτείται με τους παραγωγούς κάθε χωριού, προκειμένου στα τέλη Φεβρουαρίου ή εντός του Μαρτίου του 2022, να δοθούν τα πρώτα δενδρύλλια. Η δωρεά, σε πρώτη φάση, όπως εξήγησε ο κ. Γραμματίδης, θα αφορά στην παράδοση 35.000 δενδρυλλίων «Κορωνέικης» ποικιλίας, ενώ θα ακολουθήσει – σε δεύτερο χρόνο - και η αποστολή άλλων, με στόχο την παράδοση 80.000 στο σύνολο. 

Ο ίδιος, εξήγησε στους προέδρους πως η απόφαση του Ιδρύματος να βοηθήσει την περιοχή και τους ελαιοπαραγωγούς, ήρθε μετά το αίτημα που κατατέθηκε από τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλο, ενώ χαρακτήρισε συγκινητική την ανταπόκριση της διεθνούς κοινότητας να στηρίξει αυτόν τον σκοπό. Τέλος περιέγραψε τον τρόπο παράδοσης των ελαιοδέντρων, ζητώντας και ο ίδιος τη βοήθεια των προέδρων, σημειώνοντας τέλος πως, η συνεργασία αυτή δεν θα λήξει με την παράδοσή τους, αφού επιθυμία των ιδρυτών του «Arete Fund», είναι να συνεχίσει την παρουσία και σχέση του με την περιοχή.
Από την πλευρά τους ο κ. Βέρρας, η κα Σπυροπούλου και ο κ. Μικέογλου αναφέρθηκαν στις τεχνικές λεπτομέρειες για την συγκέντρωση των στοιχείων που απαιτούνται μέχρι την παράδοση των δενδρυλλίων, ενώ έδωσαν απαντήσεις και διευκρινήσεις στις απορίες που εκφράστηκαν από την πλευρά των προέδρων. 

Ένα από τα ζητήματα που έθεσαν οι τελευταίοι, είναι η ανάγκη στήριξης των παραγωγών για τα καμένα δέντρα που δεν ήταν ασφαλισμένα – κάτι για το οποίο το Ίδρυμα έχει απαντήσει θετικά – αλλά και για προϊόντα, τεχνικά μέσα και υποδομές, τα οποία δεν μπορούν να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ, μέρος των οποίων – όπως σημειώθηκε – αναμένεται να αποζημιωθεί από την Κρατική Αρωγή.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο, με προέδρους Τ.Κ, για την δωρεά ελαιοδέντρων από το Αμερικάνικο Ίδρυμα «Αρετή»
Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο, με προέδρους Τ.Κ, για την δωρεά ελαιοδέντρων από το Αμερικάνικο Ίδρυμα «Αρετή»
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjql_a20My4mBeex-jRyb3xtTrcctGAlJ59BwBsFmiFMqqSFhpWmyIrb-h8uMXz8TkU67PLLX-Mm9l_YV0AyKN0zmvFpR0TXe2lYrgBUHo449XjJxDv2lwkIKmzxY2brIAhk8ojEAIvtAHPDMwaj-CxNkA0zd2thhODiVP0VSDcCQfTEjT2gNaUUtQb=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjql_a20My4mBeex-jRyb3xtTrcctGAlJ59BwBsFmiFMqqSFhpWmyIrb-h8uMXz8TkU67PLLX-Mm9l_YV0AyKN0zmvFpR0TXe2lYrgBUHo449XjJxDv2lwkIKmzxY2brIAhk8ojEAIvtAHPDMwaj-CxNkA0zd2thhODiVP0VSDcCQfTEjT2gNaUUtQb=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_89.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/12/blog-post_89.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy