-->

Για το άνοιγμα των σχολείων...

Μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, τα σχολεία θα ανοίξουν “κανονικά” στις 10 Γενάρη σχεδόν όπως έκλεισαν και ενώ τα κρ...

Μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, τα σχολεία θα ανοίξουν “κανονικά” στις 10 Γενάρη σχεδόν όπως έκλεισαν και ενώ τα κρούσματα λόγω και της μετάλλαξης Όμικρον έχουν δεκαπλασιαστεί. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για ακόμα μια φορά επιλέγει να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την προστασία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους. Επιμένει να στοιβάζει 25-27 μαθητών ανά τάξη σε αίθουσες κλουβιά με μόνο μέσο προστασίας τις μάσκες και τα ανοικτά παράθυρα. 

Επιμένει να διατηρεί το πρωτόκολλο υπερμετάδοσης του ιού, αφού χρειάζεται να νοσήσει το 50%+1 από το σύνολο των μαθητών για το κλείσιμο ενός τμήματος. Επιμένει να φορτώνει στις πλάτες των γονιών όχι μόνο τη διενέργεια των τεστ ανίχνευσης αλλά και το δυσβάσταχτο κόστος τους, τη στιγμή μάλιστα που η λαϊκή οικογένεια καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη λόγω και των αυξήσεων σε ρεύμα, τρόφιμα κλπ. 

Επιμένει στην αντιεπιστημονική και αντεργατική διαχείριση της πανδημίας με πιο πρόσφατο παράδειγμα την επικίνδυνη οδηγία από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ για αυτόματη επάνοδο στην εργασία εργαζομένων θετικών στον ιό μετά από μόνο 5 μέρες καραντίνα κάτι το οποίο άμεσα κατήγγειλε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). 

Επιμένει εν ολίγοις να αγνοεί τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών και του γονεϊκού κινήματος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων γιατί τα θεωρεί “κόστος”, γιατί αντιμετωπίζει εχθρικά τη μόρφωση των παιδιών του λαού και γιατί το μόνο που την ενδιαφέρει είναι πως θα υλοποιήσει και θα τρέξει την αντιεκπαιδευτική της πολιτική (κατηγοριοποίηση σχολείων, υποχρηματοδότηση, Τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ κλπ). 

Οι ευθύνες Κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας είναι εγκληματικές. Η πολιτική της, οι συνεχείς επικλήσεις στην ατομική ευθύνη, η απόρριψη όλων των δίκαιων διεκδικήσεων του εργατικού κινήματος εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, τα μέτρα-καρικατούρα που ανακοινώνει, όχι απλά δεν υπηρετούν την προστασία της υγείας του λαού αλλά την υπονομεύουν. Μοναδική έγνοια τους είναι η απρόσκοπτη λειτουργία της οικονομίας, οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, η διασφάλιση της κερδοφορίας τους. 

Τώρα η κυβέρνηση, χωρίς καμιά καθυστέρηση, πρέπει να προχωρήσει στα εξής μέτρα: 

• Να αραιώσουν τώρα οι σχολικές τάξεις, να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων. Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών παντού, ώστε να μην υπάρξει καμία διδακτική ώρα χαμένη και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που όξυνε η πανδημία.

• Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους μαθητές. Δωρεάν μοριακά τεστ για όλους σε περίπτωση κρούσματος στις σχολικές τάξεις για να γίνει ουσιαστική ανάσχεση της μεταδοτικότητας. 

• Να χορηγούνται δωρεάν -με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση- οι ειδικές μάσκες που απαιτούνται σε όλους τους μαθητές και τους εργαζόμενους στα σχολεία. 

• Επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια εμβολιασμού στα σχολεία. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα με τα σχολεία. 

• Προσλήψεις όλου του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού για τα σχολεία, καθαριότητας κ.ά. 

• Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. 

Γιατί τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά και ασφαλή και όχι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. 

Στέλλα Αναστασίου, μέλος της ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Για το άνοιγμα των σχολείων...
Για το άνοιγμα των σχολείων...
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhRXrqBQ9jBk5i3fzY8GKP5zFY7l-QEb5hqdi_mP5WCzFaxKyEteR90DKD9-WwNvOJ7OF9Z_jrhUfarxIsju1Enc_RQOkMMITVrxYRwCiL24YNgAKZEn9xooiN-mzojMojqVMo5Q-5TmFZ-EZlNqO8cOMbcfJixe1HZP-9Hv1_aE2aX-QWlZhPGoNnI=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhRXrqBQ9jBk5i3fzY8GKP5zFY7l-QEb5hqdi_mP5WCzFaxKyEteR90DKD9-WwNvOJ7OF9Z_jrhUfarxIsju1Enc_RQOkMMITVrxYRwCiL24YNgAKZEn9xooiN-mzojMojqVMo5Q-5TmFZ-EZlNqO8cOMbcfJixe1HZP-9Hv1_aE2aX-QWlZhPGoNnI=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/01/blog-post_30.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/01/blog-post_30.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy