-->

Αμαλιάδα: Η πλήρης αδιαφορία [και] για τα ΑΜΕΑ

Πώς να χαρακτηρίσεις μια δημοτική αρχή η οποία δείχνει παντελής αδιαφορία; Την τραγική κατάσταση με τα parking ΑμεΑ στην Αμαλιάδα περιγράφ...

Πώς να χαρακτηρίσεις μια δημοτική αρχή η οποία δείχνει παντελής αδιαφορία;

Την τραγική κατάσταση με τα parking ΑμεΑ στην Αμαλιάδα περιγράφει σε δημοσίευμά του στη προσωπική του σελίδα στο facebook το Σωματείο Παραπληγικών Ηλείας. 

 Διαβάστε... 

Τα parking ΑμεΑ στη πόλη της Αμαλιάδας είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, τα χρώματα έχουν ξεθωριάσει και δεν φαίνονται, σε αρκετά δεν υπάρχει σήμανση, άλλα είναι ανύπαρκτα, ενώ ελάχιστα ευρίσκονται σε ένα ανεκτό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα τα σημεία έξω από τους Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνα & Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας είναι τα μόνα σε σχετικά καλή κατάσταση. Επίσης στο Νοσοκομείο της πόλης υπάρχουν δύο θέσεις με σήμανση, οι οποίες όμως είναι οριοθετημένες με κίτρινη γραμμή και όχι το μπλε φόντο με το σήμα του αναπηρικού αμαξιδίου. 

Από εκεί και πέρα υπάρχει το χάος. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παραθέτουμε, αλλά μπορεί ο καθένας μας να διαπιστώσει κάνοντας μια απλή βόλτα στη πόλη, η κατάσταση έχει ως εξής: Στη κεντρική πλατεία, έξω από τον ΟΤΕ, υπάρχουν δύο σημεία, στα οποία το χρώμα έχει ξεθωριάσει εντελώς. Στις οδούς Πλάτωνος, Κοντογιαννοπούλου και έξω από τα ΕΛΤΑ, τα χρώματα είναι πάρα πολύ φθαρμένα. Έξω από το Εργατικό Κέντρο τα χρώματα είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, αλλά δεν υπάρχει σήμανση. Έξω από το Δημαρχείο το χρώμα έχει φθαρεί αρκετά και δεν υπάρχει σήμανση. 

Στην αρχή της οδού Ιπποκράτους ( γωνία με Γ. Παπανδρέου ) η θέση που υπήρχε έχει χαθεί κατά το ήμισυ από το νέο πεζοδρόμιο. Στην οδό Κολοκοτρώνη και έξω από τα καταστήματα «Ρετρό» & «Central» υπήρχαν δύο θέσεις οι οποίες έχουν εξαφανισθεί από τη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου. Στο γήπεδο υπήρχαν δύο θέσεις οι οποίες τώρα δεν φαίνονται καθόλου, ενώ δεν υπάρχει και σήμανση. Επίσης έξω από τη ΔΕΥΑΑ υπάρχει θέση της οποίας η μία γωνία έχει καταληφθεί από το νέο πεζοδρόμιο, ενώ υπάρχει και η πρωτοτυπία της ράμπας πάνω στη θέση, οπότε η μισή έχει αχρηστευτεί. 

Όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση είναι δύσκολη για τους χρήστες ΑμεΑ, ένας οδηγός που έρχεται πρώτη φορά στη πόλη δυσκολεύεται να βρει τις θέσεις parking, αλλά και οι τοπικοί οδηγοί έρχονται συχνά σε σύγκρουση με πολίτες που έχουν παρκάρει παράνομα στις θέσεις και κάποιοι ισχυρίζονται ότι «δεν την είδα» ή «δεν φαίνεται το χρώμα». Επίσης πρόβλημα υπάρχει και με τις διαγραμμίσεις για τους τυφλούς, στις οποίες υπάρχουν σε κάποια σημεία εμπόδια ( πχ κολόνες της ΔΕΗ ), κακοτεχνίες, καθώς και έλλειψη διαγραμμίσεων στις διαβάσεις σε όλη τη πόλη ( είναι σχεδόν αόρατες ). 

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα είναι ότι ο πεζόδρομος δεν είναι προσβάσιμος για χρήστες αμαξιδίου ή τυφλούς ( ακόμη και για ηλικιωμένους ή μαμάδες με μωρά σε καροτσάκι ), διότι όλα τα πεζοδρόμια στους κάθετους δρόμους του, από τη πλατεία ως το σταθμό ΟΣΕ, δεν έχουν τις κατάλληλες ράμπες ή πλάκες για τους τυφλούς, ώστε να είναι εύκολη η προσπέλασή τους από αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες. Ο χρήστης αμαξιδίου πρέπει να πάει σε κάποια από τις γωνίες δεξιά κι αριστερά του πεζοδρόμου, να περάσει απέναντι και να επιστρέψει στο πεζόδρομο, διανύοντας απόσταση περίπου 150 μέτρων. Αν θέλει δηλαδή να πάει βόλτα ως το σταθμό, πρέπει να κάνει 450 μέτρα επιπλέον απόσταση, ίσως περισσότερη από το συνολικό μήκος του πεζοδρόμου. 

Επίσης όταν βρέχει τα ρείθρα των κάθετων αυτών δρόμων γενικώς είναι «ποτιστικά» και ιδιαίτερα έξω από το «Ρετρό» πρέπει να κάνεις βήμα ενός περίπου μέτρου από την άσφαλτο ως το πεζοδρόμιο, πράγμα αδύνατο για άτομα με οποιοδήποτε κινητικό πρόβλημα ή τυφλό ή ηλικιωμένο. Είναι δυνατόν τη σημερινή εποχή όταν γίνεται ένα έργο ανάπλασης, με χρήματα του Δημοσίου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αυστηρούς νόμους που προβλέπουν να μη δίνεται άδεια σε καταστήματα, Δημόσια κτίρια κλπ τα οποία δεν είναι προσβάσιμα για ΑμεΑ, να υπάρχει αυτό το κατασκευαστικό «έκτρωμα» στο πιο πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, τη βιτρίνα της? 

Ποιος θα υπογράψει για τη παραλαβή αυτού του έργου, μη προσβάσιμου για ΑμεΑ και με τόσες κακοτεχνίες? Ρωτάμε τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και κατ’ επέκταση το Δήμαρχο, τι προτίθεται να κάνει ώστε να διευκολύνει τη ζωή των ΑμεΑ συμπολιτών μας. Θα πάρει κάποια υπηρεσία ένα πινέλο και ένα κουτί χρώμα να φτιάξει τις διαγραμμίσεις στις θέσεις parking ΑμεΑ? Θα φανερωθούν οι δύο χαμένες θέσεις στο πεζόδρομο και οι άλλες δύο χαμένες κατά το ήμισυ ( ΔΕΥΑΑ & Ιπποκράτους )? 

Η απάντηση ότι το έργο ανάπλασης δεν έχει τελειώσει και δεν έχει παραδοθεί ακόμη είναι μη αποδεκτή. Από το καλοκαίρι που ξεκίνησε το έργο, ένα πινέλο και λίγο χρώμα δεν είναι δα και τίποτα σημαντικό.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αμαλιάδα: Η πλήρης αδιαφορία [και] για τα ΑΜΕΑ
Αμαλιάδα: Η πλήρης αδιαφορία [και] για τα ΑΜΕΑ
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgqyUJlRi9zhGbO_UM9YRo6Z2iNWG6rxt-77RXXFSRr-Itdow69x9cimgpCfX5nCgEOUNlfh-3Q65CLO-xJLGNUmhqTad0T-KWsaluJSXpWPy8Rf6fdIAh4wqn2RadC1xjjycgnO-CVJL_SGZHzy3ivrqD70Ntn1IKn3fjhfwjE36t-Kje30MW3_f-Q=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgqyUJlRi9zhGbO_UM9YRo6Z2iNWG6rxt-77RXXFSRr-Itdow69x9cimgpCfX5nCgEOUNlfh-3Q65CLO-xJLGNUmhqTad0T-KWsaluJSXpWPy8Rf6fdIAh4wqn2RadC1xjjycgnO-CVJL_SGZHzy3ivrqD70Ntn1IKn3fjhfwjE36t-Kje30MW3_f-Q=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/01/blog-post_464.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/01/blog-post_464.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy