-->

Γιατί είναι σημαντική η στήριξη των ΑΜΕΑ και η σημασία της δωρεάς του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου

του Γιώργου Φάκου Η ποιότητα ζωής σε μια χώρα καθορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το μέγεθος και την ποιότητα του κράτους προνοίας για ...


του Γιώργου Φάκου


Η ποιότητα ζωής σε μια χώρα καθορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το μέγεθος και την ποιότητα του κράτους προνοίας για τους κατοίκους της. Ειδικότερα για τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως τα άτομα με αναπηρίες. 

Η αναπηρία είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό κοινωνική κατασκευή, και εκεί που υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες προς τα άτομα με αναπηρίες, η αναπηρία γίνεται πολύ πιο ήπια. 

Μαζί επιτρέπει στην κοινωνία να αξιοποιήσει τις ικανότητες των ατόμων με αναπηρίες, τόσο για την προσωπική και οικογενειακή τους πρόοδο όσο και για την πρόοδο της χώρας γενικά. Ζούμε σε εποχή που σημασία δεν έχουν οι ανικανότητες αλλά οι ικανότητες των ανθρώπων, και κάθε ανεπτυγμένη κοινωνία πρέπει να ψάχνει τρόπους για να αξιοποιεί τις ικανότητες όλων των πολιτών της. 

Τα παραπάνω διάβασα σε άρθρο του Δημήτρη Λαμπριανίδη Εκπρ. Τύπου ΠΟΣΦΠ Πρ. Οργάνωσης Παραπληγικών στην Κύπρο και νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε. 

Στη βάση αυτή, είναι πολύ σημαντική η προσφορά του υποψήφιου δημάρχου Ηλιδας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ο οποίος προχθές δώρισε τρία καινούργια αμαξίδια στομ σύλλογο παραπληγικών νομού Ηλείας. 


Βέβαια, κάποιοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός αναφέροντας ότι αυτό το κάνει τώρα που έχει δηλώσει την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές του 2023, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι ο ίδιος έχει πράξει πολλές φιλανθρωπίες σε διάφορα ιδρύματα χρόνια τώρα. 

Και τον κατηγορούν αυτοί [ή μέσω... αντιπροσώπων τους!] που ΠΟΤΕ δεν έκαναν οτιδήποτε για τα άτομα σε αναπηρία και σήμερα ενοχλούνται που εμφανίζεται κάποιος ο οποίος έχει συγκεκριμένο σχέδιο. 

Μιλούν αυτοί που χρόνια τώρα δεν φιλοτιμήθηκαν να δημιουργήσουν υποτυπώδεις υποδομές, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρίες που διακινούνται με τροχοκάθισμα να έχουν πρόσβαση σε όλα τα δημόσια κτήρια. 

Τέτοιες πολιτικές κοινωνικής πρόνοιας είναι επένδυση στην πρόοδο και αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της χώρας γενικά, και οδηγούν στην κινητοποίηση των πολιτών για να είναι ακόμα πιο παραγωγικοί. 

Καθρέπτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας είναι η συμπεριφορά της και προς αυτή την ομάδα συνανθρώπων μας. Ο σεβασμός των δημοκρατικών τους αρχών προυποθέτει φροντίδα και ευρύτητα πνεύματος. Ο πολιτισμός μας είναι υποχρεωμένος να στηρίζει τα άτομα με αναπηρία, να τιμά την εμπειρία τους, την διάθεσή τους να ζήσουν ισότιμα. 

Στη βάση αυτή, επίσης πολύ σημαντική η πρωτοβουλία [μαζί με 'κείνες που θα πάρει ως δήμαρχος] του κυρίου Κωνσταντόπουλου που σε συνεργασία με τον σύλλογο παραπληγικών θα διανέμουν φυλλάδια στα σχολεία ώστε η εκπαίδευση να ξεκινήσει από την μικρή ηλικία. 

Και θα επαναλάβω κάτι: Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος πληρώνει από δικά του λεφτά, αφού ποτέ δεν είχε θέση για να διαχειριστεί δημόσιο χρήμα. Οι... επικριτές του που και θέσεις έχουν και πολύ χρήμα διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται, τι ακριβώς έκαναν;;;;

Διαβάστε επίσης... 


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Γιατί είναι σημαντική η στήριξη των ΑΜΕΑ και η σημασία της δωρεάς του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου
Γιατί είναι σημαντική η στήριξη των ΑΜΕΑ και η σημασία της δωρεάς του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEja_PrJ2GyAH1ABuVbzf5q6c2RmY6ylu1Ov9-DYAmyeVs6fy5SrYJe8_-wqN-e6FKA8YbCB51RnLwsPObAzoEqT77Ab3S8i9h2s9WlEm9ICo45DY2KoLyD1B88EB6ApzbmgF62ofmtUaiQPxHFsk-eZZTVrsw1QKQJpB8-lIF2gWBiw3f54Xshnu-9k=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEja_PrJ2GyAH1ABuVbzf5q6c2RmY6ylu1Ov9-DYAmyeVs6fy5SrYJe8_-wqN-e6FKA8YbCB51RnLwsPObAzoEqT77Ab3S8i9h2s9WlEm9ICo45DY2KoLyD1B88EB6ApzbmgF62ofmtUaiQPxHFsk-eZZTVrsw1QKQJpB8-lIF2gWBiw3f54Xshnu-9k=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/01/blog-post_560.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/01/blog-post_560.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy