-->

Η πιο δύσκολη νύχτα του Κιέβου - Γενική επίθεση των Ρώσων σε όλα τα μέτωπα

Νύχτα «Αποκάλυψης» στο Κίεβο, σε κρίσιμη καμπή ο πόλεμος. Η νέα κομβική κίνηση του Πούτιν και η μητέρα των μαχών για τον Ζελένσκι.   Οι ήχ...

Νύχτα «Αποκάλυψης» στο Κίεβο, σε κρίσιμη καμπή ο πόλεμος. Η νέα κομβική κίνηση του Πούτιν και η μητέρα των μαχών για τον Ζελένσκι. 

Οι ήχοι από τους πυραύλους, τους όλμους και τους κανονιοβολισμούς του ρωσικού πυροβολικού σχίζουν την ατμόσφαιρα του Κιέβου. Ο νυχτερινός ουρανός της ουκρανικής πρωτεύουσας ξαφνιάζεται από διαρκείς λάμψεις. Ο πόλη ζει μια από τις πιο εφιαλτικές ώρες της σύγχρονης Ιστορίας της, οι κάτοικοι αγρυπνούν από τη φρίκη του πολέμου. Τα ξημερώματα της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά από το διάγγελμα του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, η Μόσχα εξαπέλυσε μια μεγάλη στρατιωτική επίθεση από ξηρά, αέρα και θάλασσα, υποχρεώνοντας δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. 

Η επίθεση είναι γενική και ολομέτωπη. Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί, κυρίως γυναίκες και παιδιά, πέρασαν σήμερα στην Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία, την ώρα που οι ρωσικοί πύραυλοι συνεχίζουν να σφυροκοπούν το Κίεβο και η κυβέρνηση καλεί τους άνδρες να παραμείνουν στη χώρα τους και να πολεμήσουν. 

Πολλοί πρόσφυγες περίμεναν επί ώρες, μέσα στο κρύο, για να φύγουν από την Ουκρανία. Οι ουρές των αυτοκινήτων στις μεθοριακές διαβάσεις εκτείνονταν σε μήκος πολλών χιλιομέτρων. 

Χάρτης με τις 8 περιοχές που θα κρίνουν την έκβαση του πολέμου 

Το independent.co.uk μετέδωσε ότι ο ρωσικός στρατός πρέπει να καταλάβει σύντομα ή να συνεχίσει να ελέγχει τις εξής περιοχές, προκειμένου να κάμψει εξ ολοκλήρου την ουκρανική αντίσταση: 

Χάρτης με τις περιοχές όπου διεξήχθησαν μάχες κατά τη δεύτερη ημέρα του πολέμου: - Τσερνόμπιλ - Κίεβο - Μαριούπολη - Ντνίπρο - Λουγκάνσκ - Ντονέτσκ - Οδησσός - Κριμαία
Την ίδια στιγμή, ο bbc.com μετέδωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται λιγότερο από 9 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του Κιέβου. Υπάρχουν, δε, πληροφορίες περί ρωσικής προέλασης προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας από το Ιβάνκιβ στα βορειοδυτικά και το Τσερνίχιβ στα βορειοανατολικά.
Πυροβολισμοί έχουν ακουστεί στο κέντρο της πόλης, κοντά στο προεδρικό γραφείο, ενώ οι πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Πυρά πέφτουν σε συνοικίες του Κιέβου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Οι δυνάμεις της Μόσχας πλησιάζουν από τον βορρά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και φέρονται να βρίσκονται πολύ κοντά πια στο κέντρο της πόλης. Οι σειρήνες ήχησαν ξανά, με τον δήμαρχο του Κιέβου να δίνει το «σήμα» ότι η «αντίσταση έχει ξεκινήσει», ενώ ανέφερε ότι σημειώθηκαν πέντε εκρήξεις. «Οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών βρίσκονται καθ’ οδόν. Θα μάθουμε τις λεπτομέρειες» δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου και πρόσθεσε πως γέφυρες στην πόλη βρίσκονται υπό προστασία και ειδικό έλεγχο, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν, ενώ σημεία ελέγχου έχουν εγκατασταθεί κοντά σε στρατηγικής σημασίας στόχους. «Η κατάσταση τώρα, χωρίς υπερβολή, είναι απειλητική για το Κίεβο. Η νύχτα, τα ξημερώματα, θα είναι πολύ δύσκολα». Εκπρόσωπος Ζελένσκι στο Reuters: «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για εκεχειρία» Έτοιμο να συζητήσει για εκεχειρία είναι το Κίεβο, δήλωσε απόψε (25/2) εκπρόσωπος του Ουκρανου προεδρου Ζελένσκι, όπως μετέδωσε το Reuters. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Ουκρανία και η Ρωσία βρίσκονται σε επαφή για τον χρόνο και τον τόπο όπου θα διεξαχθούν οι συνομιλίες. Ακολούθως, οι Financial Times μετέδωσαν ότι ο Ζελένσκι έχει ζητήσει από τον Ναφτάλι Μπένετ, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, να μεσολαβήσει προκειμένου να πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας για παύση εχθροπραξιών και ειρήνη. 

Βίντεο «γροθιά στο στομάχι» 

Ένα βίντεο «γροθιά στο στομάχι» κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Οι σειρήνες ηχούν, κι ένα μικρό παιδί μέσα από το καταφύγιο, με δάκρυα στα μάτια, το μόνο που ζητάει είναι να σταματήσει ο πόλεμος. «Δεν θέλω να πεθάνω», είναι τα λόγια του. Πώς μπορείς να εξηγήσεις σ’ ένα παιδί τι είναι ο πόλεμος; Οι κάτοικοι του Κιέβου, πάντως, δεν χάνουν το κουράγιο τους. Βγαίνουν, δε, στα μπαλκόνια των σπιτιών τους και τραγουδούν. Τραγουδούν για να μην τους πνίξει η καταχνιά του αιματοκυλίσματος. 

Οι στιγμές που μια ολόκληρη γειτονιά τραγουδά... το Roar της Κέιτι Πέρι: Νωρίτερα, αξιωματούχοι της Δύσης που επικαλούνταν το Politico, ανέφεραν ότι συγκρούσεις υπάρχουν στην περιοχή του Ντονμπάς, ιδιαίτερα στη Μαριούπολη, και αναζωπυρώνονται οι μάχες γύρω από τη Χερσώνα. Υπάρχει μια προσπάθεια από τη Ρωσία να κινηθεί προς τα βόρεια μέσω της Μελιτόπολης για να συνδεθεί με τις δυνάμεις που επιτίθενται από τα ανατολικά. 

Το μεσημέρι, κυκλοφόρησε ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει έναν πολίτη να στέκεται μπροστά από ένα ρωσικό κομβόι στρατιωτικών οχημάτων σε μια προσπάθεια να τα σταματήσει. Το βίντεο, σύμφωνα με τη Daily Mail, τραβήχτηκε στα νότια της χώρας κοντά στην Κριμαία, και δημοσιεύτηκε τις στιγμές που ο ρωσικός στρατός έχει εισβάλει στο Κίεβο σε μια προσπάθεια να καταλάβει την πρωτεύουσα και να ρίξει την κυβέρνηση. 

Δείτε το:

Δείτε περισσότερα στο www.ieidiseis.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Η πιο δύσκολη νύχτα του Κιέβου - Γενική επίθεση των Ρώσων σε όλα τα μέτωπα
Η πιο δύσκολη νύχτα του Κιέβου - Γενική επίθεση των Ρώσων σε όλα τα μέτωπα
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjJL76eg6oqn0Tire7uNcBcnxiE4JZPvguVSRsH58EO0fYjBPDuWdxBou-5EFGhbv52s3usB0uHBfwYCjDO5_VgtAYMCM0YJIYxtpu9vcFKYOIP8YTcQaanSadnZXDlV8NvYtiTo7VKoKDP_5gMMntsbqDcnL__2LIzKjGUwZhKmkA7YFJIxDlhh3Z4=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjJL76eg6oqn0Tire7uNcBcnxiE4JZPvguVSRsH58EO0fYjBPDuWdxBou-5EFGhbv52s3usB0uHBfwYCjDO5_VgtAYMCM0YJIYxtpu9vcFKYOIP8YTcQaanSadnZXDlV8NvYtiTo7VKoKDP_5gMMntsbqDcnL__2LIzKjGUwZhKmkA7YFJIxDlhh3Z4=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/02/blog-post_160.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/02/blog-post_160.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy