-->

Τέλος τα μέτρα για εμβολιασμένους - Πρόωρη λήξη της πανδημίας «σφυρίζει» η Ελλάδα

Η παράδοση της Ελλάδας και πολλών χωρών στην Πανδημία είναι δεδομένη, καθώς η ανοσία της αγέλης είναι σε πρώτο πλάνο και στο γενικότερο ...

Η παράδοση της Ελλάδας και πολλών χωρών στην Πανδημία είναι δεδομένη, καθώς η ανοσία της αγέλης είναι σε πρώτο πλάνο και στο γενικότερο πλαίσιο ο κορονοϊός μπαίνει δεύτερος στη λίστα, με την οικονομία να κυριαρχεί. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε τέλος στα μέτρα για εμβολιασμένους. 

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους. 

Η Πανδημία δεν πρόκειται να τελειώσει μέσα στο 2022, ωστόσο αυτό που φαίνεται να οδεύει προς το τέλος είναι τα μέτρα. Όλα δείχνουν ότι μέχρι το Πάσχα δεν θα υπάρχει κανένα μέτρο για εμβολιασμένους και θα μείνει ελάψιστα για ανεμβολίαστους. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Πανδημία δεν θα σβήσει μέσα στη χρονιά, ενώ από μεγάλο μέρος της κοινωνίας περνάει με αδιαφορία ο καθημερινός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα. Χώρες όπως η Δανία και η Νορβηγία καταργούν τα τελευταία περιοριστικά μέτρα και η Ελλάδα ετοιμάζεται για κάτι ανάλογο, αν και η θνησιμότητα παραμένει πολύ υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και τα νοσοκομεία συνεχίζουν να λειτουργούν υπό ασφυκτική πίεση. 

Εδώ και καιρό οι επιστήμονες διαφωνούν για το εάν ο SARS-CoV-2 θα εξελιχθεί σε πιο ήπιες μορφές ή αν είναι εξίσου πιθανό να γίνει πιο επικίνδυνος. Λίγοι όμως πιστεύουν ότι ο κορονοϊός μπορεί να εξελιχθεί σε βαθμό που να μπορεί να διαφεύγει πλήρως από τα αντισώματα και τα Τ-κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Πρώτη προτεραιότητα, επομένως, πρέπει να είναι ο εμβολιασμός όλου του πλανήτη –κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη. 

Μέχρι σήμερα, όμως, μόνο το 10% του πληθυσμού των αναπτυσσόμενων χωρών έχει λάβει έστω και την πρώτη δόση του εμβολίου, την ώρα που οι πλούσιες χώρες χορηγούν τρίτη ή και τέταρτη δόση. «Θα πρέπει να βασιζόμαστε στην ανοσία που προσφέρει ο ετήσιος εμβολιασμός, κατά προτίμηση με μια νέα γενιά εμβολίων που θα είναι αποτελεσματικά έναντι όλων των παραλλαγών του κορονοϊού, αλλά και στην επανειλημμένη έκθεση σε αυτό που σύντομα θα γίνει μια ενδημική λοίμωξη» γράφουν οι FT. 

Νέα μετάλλαξη φοβάται ο ΠΟΥ 

Η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Σούμια Σουαμινάθαν δήλωσε ότι ο κόσμος δεν έχει φθάσει ακόμα στο τέλος της πανδημίας της COVID-19 καθώς θα υπάρξουν και άλλες παραλλαγές του ιού. «Έχουμε δει τον ιό να εξελίσσεται, να μεταλλάσσεται…άρα γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν περισσότερες παραλλαγές, περισσότερες ανησυχητικές παραλλαγές, άρα δεν είμαστε στο τέλος της πανδημίας», δήλωσε η Σουαμινάθαν σε δημοσιογράφους στη Νότια Αφρική όπου επισκέπτεται μονάδες παραγωγής εμβολίων μαζί με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. 

Την ίδια ώρα, σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού προχωρούν μια-μια τόσο οι ευρωπαϊκές χώρες όσο και οι ΗΠΑ. Άλλωστε, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή διάσκεψη των υπουργών Υγείας της Ευρώπης στη Λυών κυριαρχεί η άποψη της επιστροφής στην κανονικότητα. 

Στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε Νέα Υόρκη, Ιλινόι και Καλιφόρνια οι πολίτες πετούν τις μάσκες και στους εσωτερικούς χώρους, γεγονός που συνάδει και με τη δήλωση του επικεφαλής Λοιμωξιολόγου του Λευκού Οίκου, Άντονι Φάουτσι, ο οποίος σημείωσε ότι πια ο ιός εισέρχεται σε μια ενδημική φάση. Η Σουηδία προχωρά σε πλήρη άρση των μέτρων, ενώ σταματά και τη διάθεση δωρεάν τεστ στους πολίτες κηρύσσοντας ουσιαστικά το τέλος της πανδημίας. 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα μήνα πριν το αναμενόμενο, και συγκεκριμένα στις 24 Φεβρουαρίου, θα αρθούν και οι τελευταίοι εναπομείναντες περιορισμοί, μεταξύ των οποίων και η απομόνωση για όσους βγαίνουν θετικοί στον ιό. Αντίστοιχα, η Ισπανία και η Ιταλία καταργεί τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, ενώ η Γαλλία εξετάζει την κατάργηση του υγειονομικού πάσου από τον Απρίλιο. 

Η αγωνία Γεροτζιάφα 

Μια αγωνιώδη ανάρτηση για τους θανάτους στη χώρα έκανε ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, στον απόηχο του βίντεο που έφτιαξε το υπουργείου Υγείας για τις ΜΕΘ. 

«Μόλις είδα το διαφημιστικό video του Υπουργείου Υγείας 4 μύθοι και 1 αλήθεια για τις ΜΕΘ και θυμήθηκα το παλιό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ: όλη η Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο. Βλέπω και την πραγματικότητα των θανάτων από COVID19 και θυμάμαι ένα παλιό γηπεδικό σύνθημα: είμαστε οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη. Διαβάζω ξανά την Μετέτη Τσιόδρα: 62,5% θνητότητα στις ΜΕΘ όταν στην Ευρώπαϊκή Ενωση όπως και στην διεθνή βιβλιογραφία η θνητότητα από COVID-19 στους ασθενείς της ΜΕΘ είναι (ήδη από τον Αύγουστο 2020) 25%-35%. και σκέφτομαι οτι η Ελλάδα είναι σε ταχύτατη επιστροφή στο 1950», σημείωσε στην ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Γεροτζιάφας. «Δεν θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για την προδιαγεγραμμένη τραγωδία;» 

Στη συνέχεια, ο καθηγητής Αιματολογίας σημείωσε ότι «δυστυχώς οι θάνατοι είναι η δραματική κορυφή του παγόβουνου», εξηγώντας παράλληλα ότι «από πίσω έρχονται χιλιάδες με long-COVID εκατοντάδες σακατεμένοι μετά απο νοσηλεία στην ΜΕΘ. Ερχονται επίσης ο χιλιάδες παραμελημένοι άρρωστοι με άλλα νοσήματα που σε λίγο θα αρχίσουν να πουλάνε τιμαλφί για να πληρώσουν την νοσηλεία και παρακολούθησή τους στον ιδιωτικό τομέα». «Δεν θα αναλάβει κανείς την ευθύνη για την προδιαγεγραμμένη τραγωδία;», διερωτάται ο κ. Γεροτζιάφας. 

«Η δημόσια συζήτηση είναι για τα καρναβάλια και το Πάσχα όταν η πανδημία τρέχει και σκοτώνει», υπογραμμίζει και παραθέτει την πρότασή του ώστε να μπει «φρένο» στους θανάτους: «Να γίνει άμεσα μιά κοινοβουλευτική διακομματική επιτροπή που να καλέσει επιστήμονες για να καταλάβουν τι δεν παει καλά και τι χρειάζεται να διορθωθεί ώστε να σταματήσεις το θανατικό». «Αυτό είναι η προτεραιότητα και όχι τα πανηγύρια και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», διαμηνύει ο καθηγητής Αιματολογίας. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τέλος τα μέτρα για εμβολιασμένους - Πρόωρη λήξη της πανδημίας «σφυρίζει» η Ελλάδα
Τέλος τα μέτρα για εμβολιασμένους - Πρόωρη λήξη της πανδημίας «σφυρίζει» η Ελλάδα
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjc2q0zPH6rCDqC1nQPZK78DxPdH9rYzeQt-Y095lYu8ajH1f8QWohwdamNqTYhm60m1_Ay2Lmwt55UY-EC71KAw6cBcafPlXfIw6mkeifJhcYIqjw0OEu6OBNqk0m2d9zGjnlhE-eLxwc1KImwWTWkvKXtZrY3yjBy_gyzDVtjp8YIjBO99P-thqjH=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjc2q0zPH6rCDqC1nQPZK78DxPdH9rYzeQt-Y095lYu8ajH1f8QWohwdamNqTYhm60m1_Ay2Lmwt55UY-EC71KAw6cBcafPlXfIw6mkeifJhcYIqjw0OEu6OBNqk0m2d9zGjnlhE-eLxwc1KImwWTWkvKXtZrY3yjBy_gyzDVtjp8YIjBO99P-thqjH=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/02/blog-post_218.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/02/blog-post_218.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy