-->

Διάγγελμα Ζελένσκι: «Tην Τετάρτη θα γίνει η ρωσική εισβολή»

Από το πρωί της Τετάρτης θα ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Ουκρανίας είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι και πρόσθεσε πως ενημερώθηκε ότι «η εισβολή θ...

Από το πρωί της Τετάρτης θα ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Ουκρανίας είπε ο πρόεδρος Ζελένσκι και πρόσθεσε πως ενημερώθηκε ότι «η εισβολή θα γίνει την Τετάρτη 16/2». Η απάντηση του Ρώσου πρέσβη στην ΕΕ. 

«Μας λένε ότι η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η ημέρα της επίθεσης. Θα την κάνουμε την Ημέρα της Ενότητας. Το σχετικό διάταγμα έχει ήδη υπογραφεί. Την ημέρα αυτή, θα υψώσουμε εθνικές σημαίες, θα βάλουμε μπλε και κίτρινες κορδέλες και θα δείξουμε στον κόσμο την ενότητά μας», δήλωσε στο διάγγελμα του ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι τα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη της Κριμαίας και των περιφερειών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, που κατέχονται προσωρινά από τη Ρωσία, θα επιστρέψουν στον ουκρανικό έλεγχο αποκλειστικά μέσω διπλωματικών οδών. «Θέλουμε ειρήνη και θέλουμε να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα αποκλειστικά μέσω διαπραγματεύσεων. Τόσο το Ντονμπάς όσο και η Κριμαία θα επιστρέψουν στην Ουκρανία. Αποκλειστικά μέσω διπλωματίας. Δεν καταπατούμε άλλους, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικά μας», είπε ο Ζελένσκι.

«Είμαστε σίγουροι για τις ένοπλες δυνάμεις μας, αλλά ο στρατός μας πρέπει επίσης να αισθανθεί την υποστήριξή μας. Η συνοχή μας και η ενότητά μας. Η βάση του στρατού μας είναι η εμπιστοσύνη του λαού μας και μια ισχυρή οικονομία», είπε ο Ζελένσκι. Υποστήριξε ότι οι αρχές είχαν σχηματίσει επαρκή αποθεματικά για να αποκρούσουν «επιθέσεις» στο εθνικό νόμισμα.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, καμία από τις βιομηχανίες που χρειάζονται υποστήριξη δεν θα περάσει απαρατήρητη, «όπως συνέβη με τις αεροπορικές εταιρείες. Απόδειξη αυτού είναι η σταθερή ισοτιμία του εθνικού νομίσματος και ο ανοιχτός ουρανός», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους. Νωρίτερα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Αλέκσιι Ντανίλοφ διέψευσε κατηγορηματικά την πιθανότητα ενός δυναμικού σεναρίου επιστροφής των κατεχόμενων εδαφών στην Ουκρανία. 

Ο Ουκρανός Πρόεδρος επιτέθηκε σε όσους έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και τους κάλεσε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να σταθούν δίπλα στους πολίτες και τον στρατό. 

Ολόκληρο το διάγγελμα του Ζελένσκι: 

«Σπουδαίοι άνθρωποι μιας σπουδαίας χώρας! Απευθύνομαι σε εσάς αυτήν την τεταμένη στιγμή. Το κράτος μας αντιμετωπίζει σοβαρές εξωτερικές και εσωτερικές προκλήσεις που απαιτούν από εμένα και τον καθένα μας να είμαστε υπεύθυνοι, σίγουροι και συγκεκριμένοι. Μας τρομάζει ο μεγάλος πόλεμος και ορίζεται ξανά η ημερομηνία της στρατιωτικής εισβολής. Δεν είναι η πρώτη φορά. Είμαστε συστηματικά σε πόλεμο σε όλα τα μέτωπα. 

Στο στρατό - αυξήστε το σώμα γύρω από τα σύνορα. Στο διπλωματικό μέτωπο προσπαθούν να μας στερήσουν το δικαίωμα να καθορίζουμε τη δική μας εξωτερική πολιτική πορεία. Στον ενεργειακό τομέα, περιορίζουν την παροχή φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και άνθρακα. Στο μέτωπο της ενημέρωσης, επιδιώκουν να σπείρουν τον πανικό σε πολίτες και επενδυτές μέσω των ΜΜΕ. Όμως το κράτος μας σήμερα είναι πιο δυνατό από ποτέ. Αυτή δεν είναι η πρώτη απειλή που αντιμετωπίζει ο σπουδαίος ουκρανικός λαός. Πριν από δύο χρόνια, εμείς, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, φαινόμαστε μπερδεμένοι στα μάτια της πανδημίας.

Ενώθηκαν όμως και με ξεκάθαρα συστημικά βήματα ουσιαστικά την νίκησαν. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, ο ισχυρός ουκρανικός λαός έχει δείξει τα καλύτερά του προσόντα - ενότητα και θέληση για νίκη. Σε αντίθεση με την πανδημία πριν από δύο χρόνια, σήμερα κατανοούμε ξεκάθαρα όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και τι πρέπει να κάνουμε για αυτές. Έχουμε σιγουριά, αλλά όχι αυτοπεποίθηση. 

Κατανοούμε όλους τους κινδύνους. Παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση, υπολογίζουμε διαφορετικά σενάρια, προετοιμάζουμε αξιοπρεπείς απαντήσεις σε όλες τις πιθανές επιθετικές ενέργειες. Γνωρίζουμε ακριβώς πού βρίσκεται ο ξένος στρατός κοντά στα σύνορά μας, τον αριθμό του, τις τοποθεσίες του, τον εξοπλισμό του και τα σχέδιά του. Έχουμε κάτι να αντιτάξουμε. Έχουμε έναν υπέροχο στρατό. Τα παιδιά μας έχουν μοναδική εμπειρία μάχης και σύγχρονα όπλα. Αυτός είναι ένας στρατός πολλές φορές ισχυρότερος από ό,τι πριν από οκτώ χρόνια. 

Μαζί με τον στρατό, η ουκρανική διπλωματία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των συμφερόντων μας. Καταφέραμε να κερδίσουμε διπλωματική υποστήριξη από όλους σχεδόν τους ηγέτες του πολιτισμένου κόσμου. Οι περισσότεροι από αυτούς είτε έχουν ήδη επισκεφθεί και υποστηρίξει την Ουκρανία, είτε θα το κάνουν στο εγγύς μέλλον. Σήμερα, όλοι αναγνωρίζουν ότι η ασφάλεια της Ευρώπης και ολόκληρης της ηπείρου εξαρτάται από την Ουκρανία και τον στρατό της. Θέλουμε ειρήνη και θέλουμε να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα αποκλειστικά μέσω διαπραγματεύσεων. 

Τόσο το Ντονμπάς όσο και η Κριμαία θα επιστρέψουν στην Ουκρανία. Αποκλειστικά μέσω της διπλωματίας. Δεν καταπατούμε τους άλλους, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε τους δικούς μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και ο στρατός μας πρέπει να αισθάνεται την υποστήριξή μας, την συνοχή μας και την ενότητά μας. Η βάση του στρατού μας είναι η εμπιστοσύνη των δικών μας ανθρώπων και η ισχυρή οικονομία. 

Έχουμε σχηματίσει επαρκή αποθέματα για να αποκρούσουμε επιθέσεις στη συναλλαγματική ισοτιμία του εθνικού νομίσματος και στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα. Δεν θα αγνοήσουμε κανέναν κλάδο που θα χρειαστεί κρατική υποστήριξη. Όπως συνέβη τις προάλλες με τις αεροπορικές εταιρείες. Και απόδειξη αυτού είναι η σταθερή ισοτιμία εθνικού νομίσματος και οι ανοιχτοί ουρανοί. Σημαντικό μέτωπο άμυνας είναι η αντικειμενική κάλυψη της κατάστασης από τα εγχώρια ΜΜΕ. Και τώρα θέλω να απευθυνθώ στους Ουκρανούς δημοσιογράφους μας. 

Ορισμένοι από εσάς πρέπει μερικές φορές να εκτελούν τα καθήκοντα των κατόχων πολυμέσων. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα τους. Δουλέψτε για την Ουκρανία, όχι για αυτούς που έφυγαν. Η μοίρα της χώρας σήμερα εξαρτάται από την έντιμη θέση σας. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Διάγγελμα Ζελένσκι: «Tην Τετάρτη θα γίνει η ρωσική εισβολή»
Διάγγελμα Ζελένσκι: «Tην Τετάρτη θα γίνει η ρωσική εισβολή»
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhwfADguIdNPCtplEmfk985sosH7lXJAHt9TQTWJo8-ND5DR3oYdVSX3hctBnAkEavBEPHU4kckA8jjbMmwoo0JGGrf-yWy7JeeRWazOzJZ9doYzU_cpXG_qvWMM6LebB2ewkcfq3A71sA8jAgve4kWNrUDGAO8kU5KOud6fD28eKcGjlxRwPLghpJf=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhwfADguIdNPCtplEmfk985sosH7lXJAHt9TQTWJo8-ND5DR3oYdVSX3hctBnAkEavBEPHU4kckA8jjbMmwoo0JGGrf-yWy7JeeRWazOzJZ9doYzU_cpXG_qvWMM6LebB2ewkcfq3A71sA8jAgve4kWNrUDGAO8kU5KOud6fD28eKcGjlxRwPLghpJf=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/02/t.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/02/t.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy