-->

10 ψέματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία που όλοι έχουν πιστέψει

Από τη "γενοκτονία των ρωσόφωνων" και τη "ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου" μέχρι τον βομβαρδισμό ενός νηπιαγωγείου από ...

Από τη "γενοκτονία των ρωσόφωνων" και τη "ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου" μέχρι τον βομβαρδισμό ενός νηπιαγωγείου από Ουκρανούς. 

Το NewsGuard, ένας οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ που εξετάζει την αξιοπιστία των ειδήσεων και των πληροφοριών που διακινούνται από sites, υποστηρίζει ότι μέσα από ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης και από μικρότερα sites, έχουν κυκλοφορήσει ένα σωρό fake news για τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές του NewsGuard, μεταξύ των πιο συνηθισμένων ψεμάτων που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο είναι οι ισχυρισμοί για γενοκτονία και το ότι οι αρχές στο Κίεβο υποστηρίζουν τον ναζισμό. Το NewsGuard υποστηρίζει ότι τα fake news για την Ουκρανία και τους συμμάχους της είχαν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται, αρκετούς μήνες προτού η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και ότι πολλά "προωθήθηκαν από τον μηχανισμό παραπληροφόρησης του Κρεμλίνου". Έτσι, δημοσίευσε πρόσφατα τα δέκα πιο διαδεδομένα ψέματα για τον πόλεμο, δέκα αναληθείς αφηγήσεις που πια έχουν λάβει το μέγεθος του μύθου. 

1ος Μύθος 

“Οι ρωσόφωνοι κάτοικοι στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας έχουν υποστεί γενοκτονία”. 

Πραγματικότητα: Σύμφωνα με το NewsGuard, ο "Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη" δεν έχει βρει κανένα στοιχείο σχετικά με αυτό. 

2ος Μύθος 

“Πολωνόφωνοι σαμποτέρ επιχείρησαν να βομβαρδίσουν ένα εργοστάσιο παραγωγής χλωρίου στο Ντονμπάς”. 

Πραγματικότητα: Το βίντεο της “επίθεσης” καταγράφηκε κάποιες ημέρες πριν από τότε που φέρεται να έλαβε χώρα. Επίσης, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για οποιαδήποτε τέτοια επίθεση. 

3ος Μύθος

“Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα νηπιαγωγείο στο Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας στις 17 Φεβρουαρίου 2022”. 

Πραγματικότητα: Ο βομβαρδισμός έγινε από ρωσικές-αποσχιστικές δυνάμεις. 

4ος Μύθος

“Η Ρωσία, κατά την έναρξη της εισβολής, δεν στόχευσε τις μη στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας”. 

Πραγματικότητα: Στις 25 Φεβρουαρίου, τη δεύτερη ημέρα δηλαδή της εισβολής, η Διεθνής Αμνηστία κατέγραψε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις από τον ρωσικό στρατό σε περιοχές αμάχων στην Ουκρανία. 

5ος Μύθος 

“Ο ναζισμός βρίσκεται παντού, και στην πολιτική και μέσα στην κοινωνία της Ουκρανίας και μάλιστα υποστηρίζεται από τις επίσημες αρχές στο Κίεβο”. 

Πραγματικότητα: Στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, εκείνες του 2019, ο υποψήφιος για το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα "Σβόμποντα" κέρδισε μόλις το 1,6% των συνολικών ψήφων. 

6ος Μύθος 

“Η Δύση πραγματοποίησε πραξικόπημα για να ανατρέψει τη φιλορωσική ουκρανική κυβέρνηση το 2014”. 

Πραγματικότητα: Σύμφωνα με το NewsGuard, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τη θεωρία ότι η επανάσταση του Μαϊντάν της Ουκρανίας το 2014 ήταν ένα πραξικόπημα που ενορχηστρώθηκε από δυτικές χώρες. 

7ος Μύθος 

“Οι ΗΠΑ έχουν ένα δίκτυο εργαστηρίων βιοόπλων στην Ανατολική Ευρώπη”. 

Πραγματικότητα: Το NewsGuard λέει ότι οι ισχυρισμοί βασίζονται σε μια “παρερμηνεία” του "Προγράμματος Μείωσης Βιολογικών Απειλών" του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. 

8ος Μύθος

“Στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας υπάρχει μία στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ". 

Πραγματικότητα: Η Ουκρανία δεν επιτρέπει ξένες στρατιωτικές βάσεις στο έδαφός της. 

9ος Μύθος 

“Η Κριμαία εντάχθηκε με νόμιμο τρόπο στη Ρωσία”. 

Πραγματικότητα: Το δημοψήφισμα του 2014 που υποστήριξε την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία κηρύχτηκε παράνομο από τη Συνέλευση του ΟΗΕ. 

10ος Μύθος 

“Η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από την κομμουνιστική Ρωσία”. 

Πραγματικότητα: Η Ρωσία και η Ουκρανία μοιράζονται μια κληρονομιά που χρονολογείται για περισσότερα από 1.000 χρόνια. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 10 ψέματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία που όλοι έχουν πιστέψει
10 ψέματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία που όλοι έχουν πιστέψει
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjWMrVzcU3oxb7RGqlEeYR1fOwYaivHSb_0MnxfGEuiXfdF3U2JQRjPT_EAvHQxuQslivcVDaIQrNpTJ2HeIXlsV7WXgH_NxUkUORei6n5hCYwD3U0xPD_0S62AgBxfzZA8iPiHzEzlelhWsXlUwppsAL23RYTCRo2pMMI3NFCcX7WyJKCHShhDavVP=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjWMrVzcU3oxb7RGqlEeYR1fOwYaivHSb_0MnxfGEuiXfdF3U2JQRjPT_EAvHQxuQslivcVDaIQrNpTJ2HeIXlsV7WXgH_NxUkUORei6n5hCYwD3U0xPD_0S62AgBxfzZA8iPiHzEzlelhWsXlUwppsAL23RYTCRo2pMMI3NFCcX7WyJKCHShhDavVP=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/03/10_5.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/10_5.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy