-->

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα 5 πιθανά σενάρια του CNN έχουν όλα... κακό τέλος για τον Ζελένσκι

  Σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα, το CNN συγκέντρωσε τα πέντε πιθανότερα σενάρια για την εξέλιξη, αλλά και το τέλος του πολέμο...

 

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα, το CNN συγκέντρωσε τα πέντε πιθανότερα σενάρια για την εξέλιξη, αλλά και το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία - Ωστόσο, όλα έχουν τεράστιες παρενέργειες για τη χώρα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι 

Με τα δεδομένα του πολέμου στην Ουκρανία να έχουν αλλάξει κατά πολύ το τελευταίο 10ήμερο, όπου ο ρωσικός στρατός δείχνει να δυσκολεύεται να επικρατήσει στην πολιορκία των πόλεων, το Κίεβο δείχνει να ανακτά όχι μόνο δυνάμεις, αλλά και ολόκληρες περιοχές που είχε χάσει στις πρώτες μάχες που δόθηκαν στο πεδίο. 

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα, το CNN συγκέντρωσε τα πέντε πιθανότερα σενάρια για την εξέλιξη, αλλά και το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με βάση το κορυφαίο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, όποιο και αν είναι αυτό το σενάριο, όλα έχουν τεράστιες παρενέργειες για τη χώρα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Εντατικοποίηση των ρωσικών επιθέσεων 

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας δήλωσε στο CNN ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να εξαπολύει επιθέσεις στη Μαριούπολη από πολεμικά πλοία στη Θάλασσα του Αζόφ: «Η Ρωσία διαθέτει περισσότερες δυνατότητες και αποθέματα και η ένταση πρόκειται να κλιμακωθεί καθώς προσπαθεί να μεταφέρει περισσότερους στρατιώτες στο πεδίο», δήλωσε ο Τζέφρι Μάνκοφ, επιφανής ερευνητής στο Ινστιτούτο Εθνικών Στρατηγικών Μελετών του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας. 

Πρόσφατη ενημέρωση του αμερικανικού υπουργείου Aμυνας ανέφερε ότι η Ρωσία απέσυρε στρατιώτες από όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειάς της, συμπεριλαμβανομένου του στόλου της στον Ειρηνικό, προκειμένου ενδεχομένως να τους μεταφέρει στην Ουκρανία. Επιπλέον, αποσύρει στρατιώτες από την Αρμενία και από ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, καθώς και μισθοφόρους από τη Συρία και άλλες περιοχές. Το ερώτημα είναι για πόσο καιρό μπορεί να αντέξει η Ρωσία τις συνεχιζόμενες απώλειες των στρατευμάτων της: «Θα έχει περισσότερα στρατεύματα, όπως και εξοπλισμό και ενισχύσεις, όμως από ένα σημείο και μετά δεν θα είναι εύκολο να διατηρήσει αυτούς τους επιχειρησιακούς ρυθμούς, ιδίως στους αριθμούς που ακούμε μέχρι τώρα».

Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι όσο οι ρωσικές απώλειες αυξάνονται, τόσο πιθανότερο είναι η Μόσχα να στραφεί στις εναέριες επιθέσεις και σε άλλα είδη απομακρυσμένων χτυπημάτων που θα κρατούν ασφαλείς τους στρατιώτες της. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για τις απώλειες των δυο εμπλεκόμενων στρατοπέδων, ωστόσο πρόσφατα ρωσική εφημερίδα του κίτρινου Τύπου δημοσίευσε ότι σχεδόν 10.000 Ρώσοι έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμη 16.000 έχουν τραυματιστεί. 

Αργότερα, ωστόσο, απομάκρυνε το άρθρο από την ιστοσελίδα της, υποστηρίζοντας ότι η δημοσίευση οφειλόταν σε επίθεση από χάκερ. Σε κάθε περίπτωση, η εκτίμηση αυτή προσεγγίζει τους υπολογισμούς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. 

Το βλέμμα στο Κίεβο - Η ρωσική επιχείρηση στα ανατολικά 

Όπως τονίζει το αμερικανικό μέσο, πέραν της προπαγάνδας περί «αποναζιστοποίησης», στην ουσία κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις ακριβείς επιδιώξεις του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ενα από τα πιο πιθανά σενάρια είναι ότι στα σχέδιά του συμπεριλαμβάνεται και η απορρόφηση τουλάχιστον ενός τμήματος των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, και συγκεκριμένα το λεγόμενο «Ντονμπάς» που βρίσκεται υπό τον έλεγχο ανταρτών ήδη από το 2014. Το CNN σχολιάζει ότι στην πραγματικότητα μια τέτοια εκτίμηση προϋποθέτει και γνώση για τους αρχικούς σκοπούς της Ρωσίας όταν κήρυσσε τον πόλεμο. Ταυτόχρονα, σε ένα τέτοιο σενάριο κατατείνει και η υψηλή εξειδίκευση των στρατιωτών που δρουν στην περιοχή, σύμφωνα με τον Σαμ Κράνι-Έβανς, ερευνητικό αναλυτή του Ινστιτούτου Ηνωμένων Βασιλικών Υπηρεσιών που μίλησε στο CNN. «Η Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια – στο Ντόνετσκ, το Λουγκάνσκ, τη Μαριούπολη, το Μπερντιάνσκ, τη Μελιτόπολη – είναι τα καλύτερα στρατεύματα του ρωσικού στρατού. Και δουλεύουν πάντα. Έχουν σχεδιαστεί για να πολεμούν απέναντι στο ΝΑΤΟ», δήλωσε. 

«Επομένως, οι δυνάμεις που έχουν αφιερωθεί στην περικύκλωση του Κιέβου δείχνουν ότι η ουκρανική πρωτεύουσα είτε ήταν ένας στόχος που η Ρωσία θεωρούσε εύκολο, είτε η Μόσχα υπερεκτίμησε τις ικανότητες των δυνάμεών της. Επομένως, αυτό οδηγεί εν μέρει στο συμπέρασμα ότι η περικύκλωση των Ουκρανών στρατιωτών στο JFO είναι έστω ένα μέρος του στόχου που επιδιώκει η Ρωσία. Και οι κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων φαίνονται να το επιβεβαιώνουν». Επιπλέον, προσθέτει ότι τα δυτικά ΜΜΕ δίνουν υπερβολική έμφαση στις ρωσικές απώλειες και την ουκρανική αντίσταση, δημιουργώντας μια λανθασμένη εικόνα για τις εξελίξεις στο πεδίο. 

«Αν κοιτάξουμε τους χάρτες, είναι ξεκάθαρο ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην πραγματικότητα έχουν προχωρήσει πολύ, μέσα σε μια πολύ μεγάλη χώρα. Έχουν καταλάβει αρκετές πόλεις, επομένως πλέον πολλοί περισσότεροι Ουκρανοί πολίτες ζουν υπό ρωσική κατοχή σε σχέση με τρεις εβδομάδες νωρίτερα», παρατήρησε. «Ανεξάρτητα από τον αριθμό των ρωσικών οχημάτων που έχουν ανατιναχτεί ή τον αριθμό των νεκρών ρώσων στρατιωτών, το πιθανότερο είναι ότι ένας πολύ υψηλός αριθμός ουκρανικών δυνάμεων αντιμετώπισε την ίδια μοίρα». 

Με δεδομένο λοιπόν, ότι η προσοχή του πλανήτη είναι στραμμένη στο πολιορκούμενο Κίεβο, η Ρωσία ενδεχομένως να έχει στο στόχαστρο την περιοχή των ανατολικών, όπου επιχειρεί και η πλειοψηφία των Ουκρανών στρατιωτών, ως Ενιαία Επιχείρηση Ενόπλων Δυνάμεων (JFO).

Ικανοποίηση με Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ ή... χημικός πόλεμος; 

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι οι απαιτήσεις της Ρωσίας περιλαμβάνουν η Ουκρανία να σταματήσει τις απόπειρες ένταξης στο ΝΑΤΟ και να αποστρατικοποιηθεί, μετατρεπόμενη σε «ουδέτερη» χώρα, κατά τα πρότυπα της Αυστρίας και της Σουηδίας. Παράλληλα, οι Ρώσοι δηλώνουν ανοιχτοί σε συζήτηση για τους ακριβείς όρους μιας τέτοιας μετάβασης. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στο CNN ότι η Ρωσία επιθυμεί επίσης η Ουκρανία να αποδεχτεί ότι η Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε στη ρωσική επικράτεια το 2014, είναι επισήμως τμήμα της Ρωσίας, αλλά και ότι οι αποσχισμένες περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ «είναι ήδη ανεξάρτητα κράτη». 

Αρκετοί ειδικοί εκτιμούν ότι η Ρωσία θα επιχειρήσει να αποσπάσει τμήματα της ανατολικής Ουκρανίας. «Θα είναι μια επώδυνη συζήτηση, εκτός αν η δυτική βοήθεια, στρατιωτική και ανθρωπιστική, απορροφηθεί αρκετά σύντομα από την Ουκρανία ώστε να καταφέρει πραγματικά να αντιστρέψει την προέλαση των Ρώσων», τόνισε ο Τζιλς. 

«Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να διοχετεύσει τους περισσότερους πόρους και να υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα προκειμένου να επικρατήσει. Ιστορικά, η Ρωσία έχει επιλέξει να υποστεί σημαντικές οικονομικές καταστροφές και να αφήσει τον λαό της να υποφέρει, προκειμένου να συνεχίσει τις πολεμικές της προσπάθειες», σημείωσε, αναφερόμενος στις κυρώσεις που ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές στη ρωσική οικονομία. Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον του διαλόγου. 

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα ότι είναι απίθανο να δοθεί διπλωματική λύση στον πόλεμο, λέγοντας ότι οι πράξεις της Ρωσίας «έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με μια σοβαρή διπλωματική προσπάθεια για το τέλος του πολέμου». Επιπλέον, υποστήριξε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κλιμακώσει τις συγκρούσεις χρησιμοποιώντας χημικά όπλα. Ένα σενάριο λέει ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε «ανοιχτή πληγή». Είναι πιθανό ότι η Ρωσία έχει χάσει μεγάλο αριθμό στρατευμάτων, όπλων και εξοπλισμού στη διάρκεια του πολέμου και, παρά το γεγονός ότι έχει εμπλακεί και σε άλλες μακροχρόνιες συγκρούσεις στο παρελθόν, δεν θα θέλει να επιμείνει και στη συγκεκριμένη, ιδίως αν ο στρατός της έχει υποστεί τεράστια πλήγματα. 

«Οι διαπραγματεύσεις είναι μια κάπως υποσχόμενη περιοχή, καθώς τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν δηλώσει στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας ότι προχωρούν προς μια πραγματικά ουσιαστική συζήτηση, αντί απλώς η Ρωσία να θέτει τελεσίγραφα», εξήγησε στο CNN ο Κιρ Τζιλς, ειδικός σε ζητήματα που αφορούν τη Ρωσία. 

Οι ουκρανικές «απελάσεις» στη Ρωσία με το... άγριο ιστορικό 

Ο κρατικός ρωσικός οργανισμός ΜΜΕ, RIA Novosti, έγραψε ότι σχεδόν 60.000 κάτοικοι της Μαριούπολης έφτασαν σε ρωσική επικράτεια «με πλήρη ασφάλεια». Τα ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες από ουρές οχημάτων που φαίνονταν να κινούνται προς τα ανατολικά σύνορα, περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά από την πολύπαθη πόλη. Όμως το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης καταγγέλλει ότι η Ρωσία αναγκάζει τους κατοίκους να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση παρά τη θέλησή τους.

«Στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, αρκετές χιλιάδες κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν μεταφερθεί σε ρωσικό έδαφος», ανέφερε η ανακοίνωση του Δήμου. Ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο, δήλωσε το Σάββατο ότι «...αυτό που κάνουν σήμερα οι δυνάμεις κατοχής προσιδιάζει σε τακτικές γνωστές σε προηγούμενες γενιές, που είδαν τα φρικιαστικά γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι Ναζί αιχμαλώτιζαν ανθρώπους». 

«Η λέξη ''απέλαση'' χρησιμοποιείται ως ευφημισμός. Συχνά χρησιμοποιείται για να περιγράψει το τι συνέβη σε αυτούς τους ανθρώπους, που ουσιαστικά μετατράπηκαν σε σκλάβους και λιμοκτόνησαν. Πρόκειται για μια πρακτική απομάκρυνσης των γυναικών, των παιδιών, των ανθρώπων των κοινωνιών που θέλουν να εξουδετερώσουν», υποστήριξε ο Τζιλς στο CNN. «Η μοίρα τους ήταν γενικώς φρικαλέα. Όσοι κατόρθωσαν να επιβιώσουν, δεν επέστρεψαν στον τόπο τους για χρόνια ή και δεκαετίες». Ο Τζιλς δήλωσε ανήσυχος ότι η ιστορία πράγματι θα επαναληφθεί εντός των ερχόμενων εβδομάδων. 

Ο Τζιλς αναφέρεται στις «απελάσεις» εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από τα κράτη της Βαλτικής, κατά την προσάρτησή τους στη Σοβιετική Ένωση, στην αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. «Η Ρωσία έχει ιστορικό άγριων αντιποίνων εναντίον των πολιτών σε οποιαδήποτε περιοχή διαθέτει οποιοδήποτε είδος κινήματος αντίστασης». Ήδη έχει αρχίσει να κάνει απελάσεις κατοίκων της Μαριούπολης προς απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας, όπως έκανε και στη διάρκεια του 20ού αιώνα για να αντιμετωπίσει αντίστοιχα προβλήματα». 

Η Ουκρανία θα αδειάσει από πρόσφυγες και θα γίνει κράτος - ερείπιο 

Με τους πρόσφυγες να αγγίζουν ήδη τα 3,5 εκατομμύρια, οι Ουκρανοί και κυρίως γυναίκες και παιδιά έχουν εγκαταλείψει τη χώρα - πράγμα που σημαίνει ότι οι οικογένειες έχουν χωριστεί στα δύο. Ο πόλεμος οδήγησε στη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι αριθμοί αυξάνονται περίπου κατά 100.000 άτομα την ημέρα.Το CNN παρατηρεί ότι όπως συνέβη και σε αρκετές πόλεις της Συρίας, έτσι και πολλές περιοχές της Ουκρανίας έχουν ισοπεδωθεί πλήρως. 

«Είναι κάτι που πρέπει να λάβουν υπόψη τους και τα διαπραγματευόμενα μέρη. Ακόμη και αν βρεθεί διπλωματική λύση για το τέλος του πολέμου, θα πρέπει να συνοδευτεί και από τα εχέγγυα που θα αποτρέψουν την επανάληψή του», προειδοποιεί ο Κράνι - Εβανς. «Αν δούμε την κατάσταση ιστορικά, όταν τα αυταρχικά καθεστώτα δεν τα πηγαίνουν καλά σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, τείνουν να μην αλλάζουν την συμπεριφορά τους προς το καλύτερο μετά τη λήξη τους. Επομένως ίσως το θέμα είναι ότι αν οι Ουκρανοί δεχτούν να παραμείνουν ουδέτεροι για να δοθεί τέλος στην εισβολή, οι Ρώσοι μπορεί να απαιτήσουν και το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ. Αυτό ίσως είναι ανεκτό για την Ουκρανία, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος», επεσήμανε.

«Όμως τι θα συμβεί αν, για παράδειγμα, 10 χρόνια αργότερα η Ουκρανία έχει καταφέρει να εκσυγχρονίσει σημαντικά τον στρατό της; Ή αν ο επόμενος ρώσος πρόεδρος θέλει να αποδείξει την αξία του και πραγματοποιήσει ένα νέο πόλεμο; Υπάρχουν πολλά σενάρια που πρέπει να σκεφτούμε για μετά το τέλος αυτού του πολέμου», κατέληξε ο Εβανς Παλαιότεροι πόλεμοι έχουν δείξει ότι οι πρόσφυγες συνήθως δεν επιστρέφουν ποτέ στην πατρίδα τους. Σε πολλές περιπτώσεις επειδή δεν έχουν κάπου να επιστρέψουν. Ενίοτε, η απειλή ενός νέου πολέμου αρκεί για να τους κρατήσει μακριά. Αν στις εκτιμήσεις συμπεριληφθούν και οι εσωτερικώς εκτοπισμένοι, περίπου 10 εκατ. Ουκρανοί που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τότε μιλάμε ήδη για το ένα τέταρτο του ουκρανικού πληθυσμού... 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα 5 πιθανά σενάρια του CNN έχουν όλα... κακό τέλος για τον Ζελένσκι
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα 5 πιθανά σενάρια του CNN έχουν όλα... κακό τέλος για τον Ζελένσκι
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIfRgngB0syR4NXK6cUb4-BONeZDEUCO27cfFQlsSpi6Ii5xjgS1NRzoX7wWzMgzcKOqG83BXXHTurxHHZrsjgO66PFABX3Ih-2ZW8QraY3ktwYxeTo3xno6iAfBBEnJ7VT9ZrMghg-pGVsbvCCbY6_l59_sFem385Y_1z3JMs2CtlxQ44FwzUpDpN/s600/zelenski%20way.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIfRgngB0syR4NXK6cUb4-BONeZDEUCO27cfFQlsSpi6Ii5xjgS1NRzoX7wWzMgzcKOqG83BXXHTurxHHZrsjgO66PFABX3Ih-2ZW8QraY3ktwYxeTo3xno6iAfBBEnJ7VT9ZrMghg-pGVsbvCCbY6_l59_sFem385Y_1z3JMs2CtlxQ44FwzUpDpN/s72-c/zelenski%20way.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/03/5-cnn.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/5-cnn.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy