-->

Βρέθηκε νεκρός στο κελί του: Ο άγγελος θανάτου που σκότωσε 70 ασθενείς του για “να σταματήσουν να υποφέρουν”

  Σαν σήμερα το 2017 ο Ντόναλντ Χάρβεϊ βρέθηκε χτυπημένος στο κελί του και δύο μέρες μετά εξέπνευσε. Ήταν ο κατά συρροή δολοφόνος- νοσοκόμ...

 

Σαν σήμερα το 2017 ο Ντόναλντ Χάρβεϊ βρέθηκε χτυπημένος στο κελί του και δύο μέρες μετά εξέπνευσε. Ήταν ο κατά συρροή δολοφόνος- νοσοκόμος με το όνομα «Άγγελος Θανάτου». Ο Ντόναλντ Χάρβεϊ είχε καταδικαστεί με την ανώτατη δυνατή ποινή, καθώς το 1987 βρέθηκε ένοχος για τη δολοφονία τουλάχιστον 37 ανθρώπων, οι οποίοι ήταν ασθενείς σε νοσοκομεία στις περιοχές του Σινσινάτι και του Λονδίνου, στο Κεντάκι. 

Μόλις στα 18 του χρόνια είχε ξεκινήσει να εργάζεται ως νοσοκόμος, αφού είχε παρατήσει το σχολείο καθώς δεν ήταν… αποδεκτός, λόγω των διαφορετικών σεξουαλικών του προτιμήσεων. Αντί ωστόσο να κάνει τους ασθενείς να νιώθουν καλύτερα, ως νοσοκόμος, ο ίδιος όπως έλεγε ήθελε να βάλει ένα τέρμα στο μαρτύριο που βίωναν. 

Ομολόγησε 70 φόνους ασθενών 

Είχε σκοτώσει 37 ασθενείς, εκτιμήθηκε πως ο αριθμός των θυμάτων έφτανε τα 57 άτομα, αλλά ο ίδιος είχε ομολογήσει στον δικηγόρο του πάνω από 70 θανάτους!
Η πρώτη του δουλειά ήταν σε ένα νοσοκομείο με ηλικιωμένους στο Κεντάκι και στο διάστημα των 10 μηνών που εργάστηκε εκεί ομολόγησε πως σκότωσε πάνω από 12 ασθενείς. Όταν ρωτήθηκε γιατί το έκανε, εκείνος είχε απαντήσει, για να τους ανακουφίσει από τους πόνους τους. Μάλιστα αποκάλεσε τον εαυτό του «Άγγελο Θανάτου». Αυτό έλεγε πως ήταν γι’ αυτούς. 

Ο Χάρβεϊ είτε τους έπνιγε με μαξιλάρι, είτε τους χορηγούσε με ένεση αρσενικό, κυανιούχο, ινσουλίνη και διάφορα δηλητήρια. Πολλές φορές τους απενεργοποιούσε το τεχνικό οξυγόνο με το οποίο είχαν υποστήριξη. Τους χορηγούσε ακόμα και υγρό μολυσμένο με ηπατίτιδα Β με αποτέλεσμα να μολυνθούν και να οδηγηθούν στον θάνατο. Βέβαια, είχε ομολογήσει πως σε κάποιες περιπτώσεις, είχε σκοτώσει τους ασθενείς γιατί απλά είχε νευριάσει, ενώ οι εγκληματικές του ενέργειες δεν είχαν περιοριστεί μόνο σε αυτούς. 

Ομολόγησε πως είχε σκοτώσει ένα 12χρονο παιδί, τον εραστή και συγκάτοικο του Carl Hoeweler χορηγώντας του αρσενικό γιατί τον απατούσε, ενώ είχε δηλητηριάσει και δύο γειτόνισσες του. Στην Diane Alexander έδωσε μολυσμένο υγρό με ηπατίτιδα με αποτέλεσμα να αρρωστήσει και στην Helen Metzger, χορήγησε αρσενικό στην πίτα της. Με αρσενικό είχε σκοτώσει και τον πατέρα του εραστή του.
Πώς αποκαλύφθηκαν τα φρικτά του εγκλήματα 

Ο Χάρβεϊ διέπραττε για 17 ολόκληρα χρόνια φόνους, χωρίς να έχει κινήσει υποψίες για τα φρικτά του εγκλήματα. Το Μάρτιο του 1987 όμως αποκαλύφθηκε ύστερα από μια νεκροψία. Ο Τζον Πάουελ, είχε πεθάνει ξαφνικά μετά από νοσηλεία αρκετών μηνών ύστερα από τροχαίο με μηχανή. Στον οργανισμό του βρήκαν όμως μεγάλες ποσότητες κυανιδίου. Το μυαλό των αρχών αμέσως πήγε στον Χάρβεϊ, γιατί είχαν ανακαλύψει, πως είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από το Cincinnati V.A. Medical Hospital, όταν τον έπιασαν να κλέβει ανθρώπινα μέλη για να εκτελεί τελετουργίες. 

Κατά την ανάκριση δεν το αρνήθηκε και ομολόγησε πως αυτός ήταν ο δολοφόνος του Πάουελ. Ο δημοσιογράφος όμως Pat Minarcin στο Σινσινάτι δεν θέλησε να κλείσει έτσι απλά το «κεφάλαιο Χάρβεϊ» αφού κάτι δεν του κολλούσε. Δεν μπορούσε να πιστέψει πως κάποιος που φρόντιζε για σχεδόν 20 χρόνια ανθρώπους ξαφνικά σκότωσε! 

Είχε κάνει 24 δολοφονίες μέσα σε μια τετραετία 

Κατά την έρευνα που έκανε ανακάλυψε από τις μαρτυρίες των νοσοκόμων πως στο Cincinnati’s Drake Memorial Hospital, είχαν αυξηθεί οι θάνατοι για τουλάχιστον επτά μήνες. Ο Pat Minarcin κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά αποδεικτικά στοιχεία τα οποία συνέδεαν τον Χάρβεϊ με τουλάχιστον 24 δολοφονίες μέσα σε μια τετραετία. Δεν είχε γίνει αντιληπτός όμως, καθώς τα θύματά του ήταν μεγάλοι άνθρωποι σε ηλικία και με βαριά νοσήματα. 

Όταν ο δικηγόρος του Χάρβεϊ, έχοντας πληροφορηθεί για την έρευνα του Minarcin, τον ρώτησε ευθέως για το αν είχε σκοτώσει κάποιον άλλον, εκείνος απάντησε κυνικά πως με έναν πρόχειρο υπολογισμό- είχε σκοτώσει περίπου 70 ανθρώπους. Η θανατική ποινή ήταν σίγουρη, οπότε ο δικηγόρος του, προκειμένου να τον γλιτώσει από σίγουρο θάνατο, πρότεινε στους εισαγγελείς να τον καταδικάσουν σε ισόβια κάθειρξη. Ως αντάλλαγμα, ο Χάρβεϊ, θα ομολογούσε όλους τους φόνους που είχε διαπράξει. Οι εισαγγελείς συμφώνησαν και ο Χάρβεϊ αποκάλυψε πως είχε σκοτώσει 24 ανθρώπους. 

«Ένιωσα ότι έκανα το σωστό. Βγάζω τους ανθρώπους από τη δυστυχία τους» 

Μάλιστα σε μια δήλωση που είχε κάνει, ανέφερε: «Ένιωσα ότι έκανα το σωστό. Βγάζω τους ανθρώπους από τη δυστυχία τους. Ελπίζω αν είμαι ποτέ άρρωστος και γεμάτος σωλήνες ή στηριζόμενος από αναπνευστική συσκευή, κάποιος να έρθει και να το τελειώσει». Μετά από εξέταση ψυχολόγων αποδείχθηκε πως είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από συγγενείς του. Τον Αύγουστο του 1987 καταδικάστηκε σε τρεις φορές ισόβια κάθειρξη για 24 θανάτους. 

Στην πορεία ομολόγησε άλλους 13 φόνους που είχε διαπράξει στο νοσοκομείο Marymount στο Κεντάκι ανεβάζοντας την ποινή του κατά μια 20ετία ακόμα. Συνολικά κρίθηκε ένοχος για 37 θανάτους και φυλακίστηκε στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Τολέδο στις 26 Οκτωβρίου 1987. Στις 28 Μαρτίου το 2017 βρέθηκε χτυπημένος στο κελί του και εξέπνευσε δύο μέρες μετά. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Βρέθηκε νεκρός στο κελί του: Ο άγγελος θανάτου που σκότωσε 70 ασθενείς του για “να σταματήσουν να υποφέρουν”
Βρέθηκε νεκρός στο κελί του: Ο άγγελος θανάτου που σκότωσε 70 ασθενείς του για “να σταματήσουν να υποφέρουν”
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxkj03yD5NKJazGeA6cZWFP8az_b7FTgKVzxheXjuXSNWUl-jVI74zyMGuL7S3Z1cXH-nw1JtHbaYjkqv2UCfto_u8fwFlrYDTal4qtjcwKuVW51pJvTWghGljiLWxs4hjEcZeqPxYByvDVOdTuRtJKn9HZ1tzZshPb0IxHsmWjE5iT-bmmLh1csVN/s600/20220329_62432f4ac8ce5.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxkj03yD5NKJazGeA6cZWFP8az_b7FTgKVzxheXjuXSNWUl-jVI74zyMGuL7S3Z1cXH-nw1JtHbaYjkqv2UCfto_u8fwFlrYDTal4qtjcwKuVW51pJvTWghGljiLWxs4hjEcZeqPxYByvDVOdTuRtJKn9HZ1tzZshPb0IxHsmWjE5iT-bmmLh1csVN/s72-c/20220329_62432f4ac8ce5.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/03/70.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/70.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy