-->

Η ΝΔ εγκαινίασε και χειροκρότησε σήμερα την έναρξη κατασκευής της Πατρών – Πύργου, ενός αυτοκινητόδρομου που θα είναι απρόσιτος για τους εργαζόμενους και το λαό.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ  Η ΝΔ εγκαινίασε και χειροκρότησε σήμερα την έναρξη κατασκευής της Πατρών – Πύργου, ενός αυτ...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Η ΝΔ εγκαινίασε και χειροκρότησε σήμερα την έναρξη κατασκευής της Πατρών – Πύργου, ενός αυτοκινητόδρομου που θα είναι απρόσιτος για τους εργαζόμενους και το λαό. Την ώρα που η Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και την ουσιαστική συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και άλλων αστικών κομμάτων κλιμακώνει την εμπλοκή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στους επικίνδυνους Νατοϊκούς σχεδιασμούς, την ώρα που ο λαός της περιοχής μας στενάζει από την ακρίβεια και τις δυσβάστακτες αυξήσεις στην ενέργεια που κατατρώνε το λαϊκό εισόδημα, ο Πρωθυπουργός σε μια νέα «φιέστα» σήμερα εγκαινίασε την έναρξη του έργου κατασκευής της Πατρών – Πύργου. 

Ένα έργο που η έναρξη της κατασκευής του εγκαινιάστηκε πολλάκις τα τελευταία χρόνια από κυβερνήσεις, υπουργούς και πρωθυπουργούς. Ένα έργο που η καθυστέρησή του μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει δεκάδες ζωές και αποτέλεσε αίτημα διεκδίκησης πολλών ετών από τους μαζικούς φορείς της περιοχής. 

Ένα έργο που το ΚΚΕ απαιτούσε την κατασκευή του εδώ και είκοσι χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ εγκαινίασαν και χειροκρότησαν την παραχώρηση του οδικού άξονα Πατρών – Πύργου για τα επόμενα 20 χρόνια σε μεγάλη ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία, εγκαινίασαν και χειροκρότησαν την έναρξη κατασκευής ενός αυτοκινητόδρομου που θα είναι απρόσιτος για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής με αρκετούς σταθμούς διοδίων, ένα απαράδεκτο χαράτσι για τη χρήση τέτοιων υποδομών που τις έχει χρυσοπληρώσει ο λαός μας από πολλές μεριές. 

Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας δεν ξεχνούν τι σημαίνει τους μεγάλους και πολυδιαφημισμένους οδικούς άξονες να τους λυμαίνονται μεγάλες επιχειρήσεις και να κερδίζουν δις ευρώ. Το έζησαν πρόσφατα εκατοντάδες εργαζόμενοι, ο λαός της Αττικής που εγκλωβίστηκε σε ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο όπως η Αττική Οδός λόγο της κακοκαιρίας. Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την περιοχή της Ηλείας που τους τελευταίους μήνες δοκιμάστηκε πρώτα με τις μεγάλες πυρκαγιές και ύστερα με τις μεγάλες πλημμύρες. 

Οι υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για τη στήριξη όλων αυτών που καταστράφηκε το εισόδημα τους και οι κόποι μιας ζωής, παραμένουν υποσχέσεις… Πέρα από τα πρώτα ψίχουλα που έδωσε η κυβέρνηση, ούτε ευρώ δεν έχει δοθεί ακόμη σε όλους αυτούς, ούτε καν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ζημιών τόσους μήνες. Αλλά κουβέντα για όλα αυτά…. Κουβέντα για την άθλια κατάσταση των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της περιοχής, για τη διάλυση επί της ουσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και την σοβαρή υπολειτουργία του Νοσοκομείου του Πύργου. 

Ο λαός της περιοχής μας έχει πείρα και πρέπει σήμερα να βγάλει συμπεράσματα. Να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και στην προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που έστρωναν κάθε φορά το χαλί με νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, που έβαλαν την υπογραφή τους για τη σημερινή κατάσταση που βιώνει ο λαός μας και που όλοι μαζί χειροκρότησαν την περιβόητη «πράσινη μετάβαση» ή «πράσινη ανάπτυξη» που σήμερα πληρώνει ο λαός με νέα αυξήσεις στο ρεύμα και τα καύσιμα. Καλούμε το λαό της περιοχής μας να συνεχίζει τον αγώνα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλή αυτοκινητόδρομου που θα σέβεται το φυσικό περιβάλλον και τους παραδοσιακούς οικισμούς από τους οποίος θα διέρχεται, χωρίς διόδια για να μπορούν όλοι ανεμπόδιστα να τον χρησιμοποιούν. 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία της περιοχής μας να δυναμώσουν την πάλη για απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τα ταυτόχρονα να απαιτήσουν μέτρα υπεράσπισης του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια και τις αυξήσεις στην ενέργεια. Να παλέψουν για Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. 

Να διεκδικήσουν: 

 Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος 

 Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. 

 Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως διατροφής (π.χ. Ψωμί, Γάλα, άλευρα, Έλαια, Λίπη ), ένδυσης κοκ. 

 Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης 

 Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες  Αφορολόγητο στα 12.000€ προσαυξημένο κατά τις 3.000€ για κάθε παιδί 

 Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία 

 Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής 

 Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για το δημόσιο, της 13ης και 14ης σύνταξης. Αυξήσεις στις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας στα 600€ για όλους τους ανέργους Κανείς δεν θα μας λύσει αυτά που δικαιούμαστε! Χορτάσαμε από «σωτήρες», κυβερνητικές αλλαγές και «προοδευτικές κυβερνήσεις». 

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ! ΌΛΟΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! 

Όλες και όλοι στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη σε κάθε πόλη με τα σωματεία μας. 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Πάτρα, 31 Μάρτη 2022

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Η ΝΔ εγκαινίασε και χειροκρότησε σήμερα την έναρξη κατασκευής της Πατρών – Πύργου, ενός αυτοκινητόδρομου που θα είναι απρόσιτος για τους εργαζόμενους και το λαό.
Η ΝΔ εγκαινίασε και χειροκρότησε σήμερα την έναρξη κατασκευής της Πατρών – Πύργου, ενός αυτοκινητόδρομου που θα είναι απρόσιτος για τους εργαζόμενους και το λαό.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEuXCc3LZMWs30kbRBjaNuIZjOhjiG7JAaiwXIA9H9mn1mu6bPby2DKEXnES5YKmtBatGi4YWB58fXTarmJuZ6tawZ6XOOAiVUs0iCY8vVLLt8cxH57BduZ0ujlVJBuzAhbA7GF4R4LUXZx8J3xsl1d7uzzoeNUhajHwJbnfd5aMea7nLCghAt7R3c/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2022-03-31_201303_www.notospress.gr.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEuXCc3LZMWs30kbRBjaNuIZjOhjiG7JAaiwXIA9H9mn1mu6bPby2DKEXnES5YKmtBatGi4YWB58fXTarmJuZ6tawZ6XOOAiVUs0iCY8vVLLt8cxH57BduZ0ujlVJBuzAhbA7GF4R4LUXZx8J3xsl1d7uzzoeNUhajHwJbnfd5aMea7nLCghAt7R3c/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2022-03-31_201303_www.notospress.gr.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_705.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_705.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy