-->

Δημ. Συμβούλιο Πύργου: Νέοι πρόεδροι σε Λιμενικό Ταμείο και ΔΟΠΠ

  Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου το θέμα «Έγκριση και παραλαβή της Μελέτης Γ.Π.Σ./ ΣΧ...

 

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου το θέμα «Έγκριση και παραλαβή της Μελέτης Γ.Π.Σ./ ΣΧΟΟΑΠ Δημοτικής Ενότητας Πύργου του Δήμου Πύργου – Φάση Β2», με την προϋπόθεση να γίνουν τρεις συγκεκριμένες παρατηρήσεις. 

Παρουσία του τοπογράφου και μελετητή των ΣΧΟΟΑΠ Ευάγγελου Καραμπλιά, η συγκεκριμένη μελέτη αναμένεται να κατατεθεί στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων(ΣΥΠΟΘΑ) με τρεις διορθώσεις που προτάθηκαν από κοινού από τον κ.Καραμπλιά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Οι τρεις παρατηρήσεις έχουν αναφερθεί το προηγούμενο διάστημα πολλές φορές και από τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και αφορούν τις αποθήκες του ΑΣΟ, το βουνό του Κατακόλου και το τετράγωνο της παλαιάς αγοράς στο ιστορικό κέντρο του Πύργου. 

Οι παρατηρήσεις για τη διόρθωση της μελέτης 

Όπως ειπώθηκε και συμφωνήθηκε κατά τη συνεδρίαση του σώματος, αυτές θα διατυπωθούν ως εξής: 

1 ) Αποθήκες ΑΣΟ: Όσον αφορά το κύριο πρόβλημα με τι αποθήκες ΑΣΟ οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου και εμποδίζουν τη δημιουργία χώρου πολιτισμού, θα προταθεί ότι θα έχουν κοινωφελή χρήση και χρήση πολιτισμού. 

2 ) Παλαιά Αγορά: Σχετικά με το τετράγωνο της παλαιάς αγοράς στο κέντρο του Πύργου και τις παρακείμενες θα διατυπωθεί η αντίθεση στο να γίνει χώρος πρασίνου. 

3 ) Βουνό Κατακόλου: Αναφορικά με το βουνό του Κατακόλου θα σημειωθεί η παρατήρηση ότι αυτό παραμένει στην υφιστάμενή του κατάσταση, δηλαδή ότι είναι δάσος, με την προϋπόθεση ότι δε θα θιχτεί ο δασικός του χαρακτήρας. 

Ο κ.Αντωνακόπουλος τόνισε ξανά ότι πρέπει να προχωρήσει η μελέτη για το καλό της πόλης, εστιάζοντας ξανά στις τρεις συγκεκριμένες αλλαγές που πρέπει να γίνουν επισημαίνοντας πως «δεν πρέπει να εμποδίζεται η ανάπτυξη της πόλης, καθώς υπάρχουν επενδυτές που έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον και περιμένουν να προχωρήσει η συγκεκριμένη μελέτη». 

Ακόμα εγκρίθηκε ομόφωνα η αγορά ακινήτου στο κέντρο του Πύργου με τη διαδικασία της δημοπρασίας, ώστε να αξιοποιηθεί για την δημιουργία και την ίδρυση του Ιστορικού Μουσείου Πύργου. 

Αίτημα σε ΚΕΔΕ και Υπουργείο Εσωτερικών 

Έγγραφο προς το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου έστειλαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τριών εργαζομένων οι οποίοι έμειναν εκτός του συγκεκριμένου προγράμματος. Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα θα ζητηθεί τόσο η παρέμβαση της ΚΕΔΕ όσο και του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να συμπεριληφθούν οι τρεις αυτοί εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς είναι απόλυτα έμπειροι και χρήσιμοι. 

Νέο προεδρείου στο Λιμενικό Ταμείο και νέα πρόεδρος του ΔΟΠΠ 

Με αντιρρήσεις και ενστάσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκαν χθες κατά πλειοψηφία ( σ.σ 13 Ναι και 9 Όχι) τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, το οποίο πλέον απαρτίζεται από τους εξής: 

Πρόεδρος: Κώστας Καραγιάννης 
Αντιπρόεδρος: Νίκος Τριβιζάς (αναπληρωτής: Γεώργιος Μανώλης) 
Μέλη: Αριστέα Ριζοπούλου, Μαρία Φίλη, Ανδρέας Σπυρούλιας 
Αναπληρωματικά μέλη: Βασιλική (Έβελυν) Καρακίτσου, Αθανασία Γιαννοπούλου, Παναγιώτης Χρονόπουλος. 

Όσον αφορά την αλλαγή των μελών του Λιμενικού Ταμείου, ο δήμαρχος Πύργου, στάθηκε στην ανανέωση του διοικητικού συμβουλίου με νέα άτομα που να έχουν όρεξη για δουλειά και πρόθυμα να προσφέρουν για την καλύτερη λειτουργία του , ενώ ως αιτιολογία για την αλλαγή των παλιών μελών έκανε λόγο για ασυνέπεια και απουσία από τις συνεδριάσεις, παρουσιάζοντας μάλιστα και το απουσιολόγιο. 

Από την πλευρά του ο κ.Καννής και ο κ.Νικολούτσος καθώς και μέλη των παρατάξεων τους ζήτησαν την αναβολή της συγκεκριμένης διαδικασίας, η οποία όμως καταψηφίστηκε ( σ.σ 13 Όχι και 9 Ναι). Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μπορούμε» είπε ότι δεν υφίστανται σοβαρός λόγος για την αλλαγή αυτή, ζητώντας σε επόμενη συνεδρίαση την παρουσία των παραιτηθέντων μελών ώστε να μπορέσουν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους όσον αφορά αυτά που τους καταλογίζει ο κ.Αντωνακόπουλος ( σ.σ ασυνέπεια και συνεχείς απουσίες). Για αποκεφαλισμό μελών με «γκιλοτίνα» έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος κ.Νίκος Θεοδώρου, χαρακτηρίζοντας «φασιστικές» τις πρακτικές του δημάρχου. 

www.patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημ. Συμβούλιο Πύργου: Νέοι πρόεδροι σε Λιμενικό Ταμείο και ΔΟΠΠ
Δημ. Συμβούλιο Πύργου: Νέοι πρόεδροι σε Λιμενικό Ταμείο και ΔΟΠΠ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhq5Z6ZdaYUVKyca58pwffq5_4L0EHCEakvS9prUaqgj1h51oClynrCazs9buYRjuPP0OtrNIVEEHDtDZylidWNQVG9c4NQ9Gs2t-ZeyWtpYkSoZKPiQ-zq3rEn5qzWaxBfWwR_PHDVwPGhGqNDYkEbQ0NPseSNUaAegKjibsIasy_UQcV7jJsRe5F3/s600/%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%9F%20%CE%A0%CE%A5%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%A52.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhq5Z6ZdaYUVKyca58pwffq5_4L0EHCEakvS9prUaqgj1h51oClynrCazs9buYRjuPP0OtrNIVEEHDtDZylidWNQVG9c4NQ9Gs2t-ZeyWtpYkSoZKPiQ-zq3rEn5qzWaxBfWwR_PHDVwPGhGqNDYkEbQ0NPseSNUaAegKjibsIasy_UQcV7jJsRe5F3/s72-c/%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%9F%20%CE%A0%CE%A5%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%A52.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_887.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_887.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy