-->

Ηλιδα - Ανοιχτή επιστολή Δ. Κωνσταντόπουλου σε Γ. Λυμπέρη & Χ. Χριστοδουλόπουλο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ    Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»  Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας                 ...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ   
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» 
Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας                                          

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Προς Δήμαρχο κ. ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΜΠΕΡΗ Και πρώην Δήμαρχο κ. ΧΡΗΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟ   

Απευθύνομαι στο πρόσωπό σας, με πλήρη σεβασμό και πρωτίστως με σεβασμό και αγάπη προς τους συμπολίτες μας στο Δήμο Ήλιδας. 

Κύριε, Χριστοδουλόπουλε, 

Όπως είναι γνωστό το 2014 κατόπιν επικοινωνίας μαζί μου και παραθέτοντας την επιθυμία σου να είσαι υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας, δέχτηκα να στηρίξω την υποψηφιότητά σου και να συστρατευθώ μαζί σου ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, στην παράταξή σου. Αμέσως δούλεψα με ζήλο και πίστη, προσφέροντας και προσωπικά τα μέγιστα, για να συμβάλλω στο θετικό αποτέλεσμα και στην εκλογή σου ως Δημάρχου Ήλιδας. 

Η μόνη επιδίωξή μου – όπως σου είχα τονίσει –ήταν η αλλαγή πορείας του Δήμου και να υπάρξει μεγάλη προσοχή στα χωριά μας και την πόλη μας την Αμαλιάδα. Αυτό που ζήτησα ήταν να προσφέρω. Ακόμη και όταν μετά την εκλογή σου ως Δήμαρχος Ήλιδας μου ανακοίνωσες ότι κατόπιν κάποιων πιέσεων … που δεχόσουν ΔΕΝ θα με χρησιμοποιούσες με ανάθεση καθηκόντων στο Δήμο, και πάλι σε κατανόησα και δεν δυσαρεστήθηκα διότι σκοπός μου ΔΕΝ ήταν η καρέκλα, είτε η θέση στη δημοτική αρχή αλλά η συνεισφορά μου στην αλλαγή πορείας του Δήμου. 

Η απόφασή μου το 2014 δεν ελήφθη γιατί ήμουν απέναντι σε Λυμπέρη επειδή είχα κάποια προσωπική δυσφορία απέναντί του αλλά είχε τέσσερις θητείες ως Δήμαρχος και εκτιμούσα και το πιστεύω και τώρα ότι θα έπρεπε να υπάρξει η ευκαιρία και σε άλλο πρόσωπο . Άλλωστε η πολυετής θητεία του προαναφερόμενου παρουσίαζε ήδη κορεσμό, αδράνεια και ανικανότητα για κάτι περαιτέρω στον τόπο μας… 

Το 2019, κατά τον απολογισμό της 5ετούς θητείας σου στο Δήμο Ήλιδας ως Δήμαρχος, κ. Χριστοδουλόπουλε, διαπίστωσα προσωπικά, όπως και οι πολίτες, ότι ΔΕΝ μπορείς να διοικήσεις και να προσφέρεις στο Δήμο μας, γι' αυτό κρίθηκες ως ΑΠΟΤΥΧΩΝ και καταψηφίστηκες. 
Σε σέβομαι ιδιαίτερα ως άνθρωπο, αλλά ως Δήμαρχος κρίθηκες και απέτυχες. 

Κύριε Δήμαρχε, Γιάννη Λυμπέρη, 

Όπως ήδη έχω τοποθετηθεί κατά το παρελθόν με ειλικρίνεια και αντικειμενικότητα, σέβομαι την προσφορά σου στον τόπο μας αλλά και την προσωπικότητά σου ως άνθρωπος. Πράγματι, στα πρώτα χρόνια των θητειών σου ως Δήμαρχος, έδειξες ζήλο για τον Δήμο Αμαλιάδας, διεκδικώντας και φέροντας στον Δήμο και στον τόπο μας έργα δεκάδων εκατομμύριων. 

Είμαι άνθρωπος που ασχολούμαι με τα κοινά και την πολιτική επί δεκαετίες και έχω και τη γνώση και την εμπειρία. Αλλά κυρίως, έχω το ανάστημα και το σεβασμό να μην μηδενίζω τίποτα στο βωμό της πολιτικής, είτε της μικροπολιτικής. Πορεύομαι, όπως γνωρίζεις, με αλήθεια και αντικειμενικότητα. 

Προ των εκλογών του 2019,  συναντιόμασταν και συζητούσαμε. Θυμήσου τί μου έλεγες και υποσχόντουσαν: Να φύγει ο κ. Χριστοδουλόπουλος από Δήμαρχος, και ότι θα τα μαζέψεις όλα στο Δήμο μας όταν αναλάβεις και πάλι Δήμαρχος, γιατί γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις και οι συζητήσεις μας δεν είχαν τέλος.... 

Σου είχα τονίσει, κ. Λυμπέρη, ότι θα σε στηρίξω το 2019 και το έπραξα, βρισκόμενος και στην πρώτη γραμμή των συγκεντρώσεών σου προεκλογικά, να επανέλθεις στον Δήμο ως Δήμαρχος, αλλά με τη δέσμευση ότι θα μαζέψεις τα αμάζευτα στον Δήμο Ήλιδας. Διότι ο Δήμος ήδη τότε βρισκόταν σε κατάρρευση. Επίσης, εάν θυμάσαι καλά και δεν έχεις επιλεκτική μνήμη, σου τόνισα πολλές φορές ότι μπορεί να έφερες εκατομμύρια στο Δήμο για έργα, τα έργα τα ξεκίνησες, αλλά τα εκατομμύρια εξανεμίστηκαν και τα έργα ΔΕΝ έχουν παραδοθεί έως και σήμερα στους πολίτες, ενώ και κάποια που έχουν παραδοθεί, δεν συμφωνούν με τις μελέτες! Δηλαδή… η τροποποίηση της τροποποίησης …. 

Κύριε δήμαρχε, 

τελικά το 2019 επανήλθες στο Δήμο Ήλιδας για 5 η  θητεία ως Δήμαρχος και με μία περίεργη συνεργασία αλληλεξάρτησης με τον διορισμένο σου αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Παπαδάκο, ένα ντουέτο της συμφοράς για το Δήμο. Έως και σήμερα, που ο χρόνος τρέχει αδυσώπητα, βρισκόμενοι 18 μήνες προ των επόμενων εκλογών, η εικόνα είναι τραγική. Πιο τραγική δεν γίνεται στο Δήμο μας. Δεν θα κάνω ανάλυση, αλλά το βλέπουμε ΟΛΟΙ και κυρίως το βιώνουμε ΟΛΟΙ. 

Με τις τοποθετήσεις μου, περπατώντας το δήμο μας βήμα-βήμα, παρουσιάζω την κατάσταση και δεν είμαι κριτής των πάντων όπως εσκεμμένα θέλετε να μου προσάψετε ως ταμπέλα. Οι ημέρες, τα πεπραγμένα, η συμπεριφορά σου, όπως και των συνεργατών σου στο Δήμο, τη θητεία σας αυτή, δεν μας επιτρέπει να σκεφτούμε απολύτως τίποτε διαφορετικό. Διότι ΔΕΝ έχει προηγούμενο!!! 

Διαχειρίζεστε το Δήμο και τις Υπηρεσίες του, ΟΧΙ για το γενικό σύνολο, αλλά για προσωπικά οφέλη και οφέλη ΜΟΝΟ φίλων σας. Αρκεί να παρακολουθήσεις τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου, για να διαπιστώσεις πού δίνονται και σε ποιους χρήματα. 

Ακόμα και για την επίλυση απλών προβλημάτων των πολιτών, οι τελευταίοι ταλαιπωρούνται χωρίς να εξυπηρετούνται και καταλήγουν σε διαξιφισμούς με τους υπαλλήλους του Δήμου. Συνθήκες απαράδεκτες και ανάρμοστες, να οδηγούνται οι πολίτες στα άκρα, αντιμετωπίζοντας αδιαφορία και άρνηση για επίλυση των προβλημάτων τους. 

Αγαπητέ Γιάννη Λυμπέρη, 

εγώ  πάντα απέναντί σου, και στην Δημοτική Αρχή, όπως και στην προηγούμενη, τοποθετούμαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ με παρεμβάσεις που αφορούν την πολιτική σας στο Δήμο. Ουδέποτε είχα, ούτε έχω, ούτε θα προβώ σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς ή σχόλια επί προσωπικού, όπως μετά λύπης μου πληροφορούμαι ότι προβαίνεις εσύ για το πρόσωπο μου και επιτίθεσαι με ασύστολα ψεύδη και λασπολογία. Εσύ επιλέγεις τον αήθη τρόπο παλιάς μικροπολιτικής νοοτροπίας. Αν συνεχίσεις ή σκέφτεσαι να προχωρήσεις σε πολιτική αήθους λασπολογίας απέναντι στο πρόσωπο, είτε το δικό μου είτε συνεργατών μου, θέλοντας να μετατρέψεις την προεκλογική περίοδο σε «κάρβουνο», να είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ θα σε παρακολουθήσω, αλλά σε διαβεβαιώ ότι θα πάθεις και θα πάθετε, όποιος το επιχειρήσει, τέτοιο «Βατερλώ», που ούτε στα πιο τρελά σας όνειρα και οι συνεργάτες σου δεν το φαντάζεστε. 

Κύριε Δήμαρχε Γιάννη Λυμπέρη και Κύριε πρώην Δήμαρχε Χρήστο Χριστοδουλόπουλε.   

Ότι ήταν να προσφέρετε στο δήμο και τον τόπο μας, το πράξατε. Κριθήκατε και κρίνεστε από όλους μας. Επιλέξτε να αποχωρήσετε με αξιοπρέπεια από την διαχείριση του Δήμου, κάνοντας τον απολογισμό σας. Μία απόφαση που απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης. 

Σήμερα, ως πολίτης, ως ενεργός δημότης του Δήμου Ήλιδας, βλέποντας αυτή την κατάσταση, ανέλαβα την ύψιστη ευθύνη να τεθώ, κατόπιν πρότασης συμπολιτών μας, επικεφαλής της νέας Δημοτικής Παράταξης «Ήλιδα-Η Κοινωνία Μπροστά», όπως ήδη γνωρίζετε και η οποία ήδη, πέραν των 31 ιδρυτικών μελών της, απαριθμεί άνω των 500 μελών (συμπολίτες μας) με γεωμετρική αύξηση μελών καθημερινώς. 

Επίσης, όπως γνωρίζετε, ήδη εξέφρασα την επιθυμία και θα είμαι αυτή τη φορά ο ίδιος υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας, για τις επερχόμενες εκλογές του 2023. Έχω το δικαίωμα και το πράττω!! Και δεν παρεκκλίνω του στόχου μας πού είναι η νίκη στις επερχόμενες εκλογές και η αλλαγή πορείας του Δήμου μας. 

Έως σήμερα και θα συνεχίσω, θα παρουσιάζω στους πολίτες με ΑΛΗΘΕΙΑ, με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ και με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, τα πεπραγμένα στο Δήμο Ήλιδας καθώς και προσωπικά παρουσιάζω τις θέσεις και το  όραμά μου για το Δήμο Ήλιδας. Διότι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν και να αποφασίσουν για το μέλλον του Δήμου μας, του τόπου μας, τον ιδίων και των παιδιών τους. 

Καλές οι φιλίες, συγγένειες, υποχρεώσεις, που δέσμευαν πολλές και πολλούς να ρίχνουν την ψήφο τους, ΑΛΛΑ όταν δεν έχεις ούτε νερό να πιεις, θα πρέπει να σκεφτείς παραπάνω. 

Πορεύομαι όπως με χαρακτηρίζει, χωρίς κομματικές σημαίες και αγκυλώσεις. Το έχω αποδείξει έμπρακτα και ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε πολιτική «ταμπέλα», καθώς είχα το σθένος και σας στήριξα και τους δύο κατά το παρελθόν.   

Να είστε σίγουροι ότι ως Δήμαρχος Ήλιδας δεν πρόκειται να ακολουθήσω αποκλεισμούς προσώπων και θέσεων, ακόμη και όταν απαιτείται λόγω εμπειρίας σας, θα έχω το θάρρος και το σθένος να ζητάω την άποψή σας, γιατί προέχει το καλό του τόπου μας και των συμπολιτών μας. 

Η παράταξη «Ήλιδα-Η Κοινωνία Μπροστά» που δημιουργήσαμε ως εφαλτήριο για την ελπίδα, αισιοδοξία και το μέλλον του Δήμου μας, με νέα πρόσωπα, συμπολίτες μας ως νέα δημοτική αρχή και προσωπικά, αναλαμβάνοντας ως νέος Δήμαρχος Ήλιδας, θα οδηγήσουμε την αλλαγή στο Δήμο μας και τότε θα κριθώ και προσωπικά. 

Διότι ο Δήμος Ήλιδας έχει συνέχεια και του αξίζουν καλύτερες μέρες.

Οι μόνοι κριτές μας, είναι οι συμπολίτες μας που βλέπουν, ενημερώνονται, κρίνουν και στο τέλος αποφασίζουν

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ηλιδα - Ανοιχτή επιστολή Δ. Κωνσταντόπουλου σε Γ. Λυμπέρη & Χ. Χριστοδουλόπουλο
Ηλιδα - Ανοιχτή επιστολή Δ. Κωνσταντόπουλου σε Γ. Λυμπέρη & Χ. Χριστοδουλόπουλο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgItjJBvdu1wWohMivCpbHOdnEUBScM3lza8q-ZquSai84KHV8nOmjCBnvOq-eMZ7lveMXD0pQ5kIg1Qs0Ga1JdrhJlAT9xvNO1qu2l3CWj7JpoVmagWA7HNG0vSuTjn_FSardxt7ThmJaV5kj6aj3i8GoFjhsxr8zk0h4jpbK8dshKaBHYjpltsWS2/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2022-03-28_195244_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgItjJBvdu1wWohMivCpbHOdnEUBScM3lza8q-ZquSai84KHV8nOmjCBnvOq-eMZ7lveMXD0pQ5kIg1Qs0Ga1JdrhJlAT9xvNO1qu2l3CWj7JpoVmagWA7HNG0vSuTjn_FSardxt7ThmJaV5kj6aj3i8GoFjhsxr8zk0h4jpbK8dshKaBHYjpltsWS2/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2022-03-28_195244_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_992.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_992.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy