-->

Ουρές σε Ερμού και Mall για ένα ρολόι Omega των 7.000 ευρώ με τιμή 250 ευρώ

  Τη στιγμή που συζητάμε για την επιβολή πλαφόν στα τρόφιμα λόγω των ελλείψεων που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στην εφοδιαστική αλυσίδα ...

 

Τη στιγμή που συζητάμε για την επιβολή πλαφόν στα τρόφιμα λόγω των ελλείψεων που θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω των μειωμένων αποθεμάτων βασικών πρώτων υλών που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως τα σιτηρά, μία διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα συμπολιτών μας στην Ελλάδα – αλλά και στον κόσμο – στήθηκε επί αρκετές ώρες έξω από τα καταστήματα της γνωστής εταιρείας ρολογιών, Swatch, το Σάββατο που μας πέρασε και εν μέσω τριημέρου, προκειμένου να αποκτήσει ένα ρολόι με λιανική τιμή πώλησης στα 250 ευρώ. 

Τι το ιδιαίτερο είχε το συγκεκριμένο ρολόι; Αποτελούσε ουσιαστικά ένα πιστό αντίγραφο του διάσημου ρολογιού της Omega, Speedmaster, στην οικονομική του εκδοχή και μάλιστα έφερε διπλή υπογραφή των δύο εταιρειών κοινών συμφερόντων, της Omega και της Swatch. Όλα τα ρολόγια που κυκλοφόρησαν φέρουν το διπλό λογότυπο Omega X Swatch, καθώς και τo λογότυπο Speedmaster αλλά και το νέο λογότυπο MoonSwatch, που αποτελεί την παραλλαγή του Moon Watch όπως είναι γνωστό το μοντέλο του συγκεκριμένου ρολογιού από την Omega. 

Για λόγους καταγραφής, η φωτογραφία που βλέπετε στο συγκεκριμένο άρθρο προέρχεται από ανάρτηση διαφόρων χρηστών στο Facebook και προέρχεται από το κατάστημα της Swatch στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα. Σύντομα μάλιστα τα αποθέματα των συγκεκριμένων ρολογιών που κυκλοφόρησαν το Σάββατο σε 11 διαφορετικές αποχρώσεις, εξαντλήθηκαν. 

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στα δύο εξουσιοδοτημένα καταστήματα που διατηρεί η Swatch στην οδό Ερμού και στο The Mall Athens οι ουρές των υποψήφιων αγοραστών ενός από τα ρολόγια που κυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά σχηματίζονταν από αρκετά νωρίς το πρωί του Σαββάτου και μάλιστα εν μέσω τριημέρου της 25ης Μαρτίου, όπου αρκετά μεγάλο μέρος των Ελλήνων εξέδραμαν σε εξοχικά και κοντινούς ή λιγότερο κοντινούς προορισμούς. 

Εκτός από την Ελλάδα, στη Γενεύη της Ελβετίας, χώρας καταγωγής της Swatch και της Omega, οι ουρές σχηματίζονταν από νωρίς το πρωί, ενώ λόγω των χαοτικών καταστάσεων που προκλήθηκαν έγιναν και συλλήψεις.
Ουρές σε όλες τις γωνιές του πλανήτη – Το ρολόι των αστροναυτών του Apollo 11 

Tην ίδια στιγμή σε καταστήματα της Swatch σε όλο τον κόσμο οι ουρές που σχηματίστηκαν ήταν κάτι περισσότερο από εξωπραγματικές και ίσως για κάποιους μη αναμενόμενες (όχι πάντως και για την ίδια την εταιρεία). Από την Αυστραλία και το κατάστημα της Swatch στη Μελβούρνη έως και πολλά αντίστοιχα καταστήματα ευρωπαϊκών χωρών, οι ουρές ήταν παροιμιώδεις με τους εν δυνάμει αγοραστές να επιδιώκουν να αποκτήσουν το αντίγραφο του εμβληματικού Speedmaster Professional, γνωστού ως "Moon Watch”, το οποίο φορούσαν οι αστροναύτες της διαστημικής αποστολής των ΗΠΑ το 1965. 

Μάλιστα αυτή ήταν 4η γενιά του Speedmaster που παρείχε μικρές – σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα - αλλά σημαντικές αλλαγές στη σχεδίαση του χρονογράφου, o οποίος κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1957. Για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μοντέλο τυπώθηκε και η λέξη "Professional” στο καντράν. Tα μοντέλα 105.012 και 145.012 είναι τα ίδια τα ρολόγια που φορούσαν οι αστροναύτες του Apollo 11 κατά την αποστολή τους στο φεγγάρι. 

H στρατηγική του Swatch Group και το ρολόι των 7.000 ευρώ 

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Swatch Group στο οποίο ανήκει και η Omega, προκειμένου να αναθερμάνει το ενδιαφέρον του κόσμου για τα ρολόγια που παράγει, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο μία αίσθηση πολυτέλειας, ενός ρολογιού που κοστίζει στην παραδοσιακή του έκδοση με ατσάλινη κάσα και μπρασελέ και αποκλειστικά με το λογότυπο της Omega στο καντράν του, περί τα 6.900 ευρώ αυτή τη στιγμή, ενώ στην κοινή έκδοση των Omega και Swatch η τιμή του είναι 250 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι το "φθηνό" Omega Χ Swatch αντί για ατσάλινη κάσα και μπρασελέ, είναι κατασκευασμένο από κεραμικό υλικό, ενώ σε σχέση με το πρωτότυπο ρολόι που έχει αυτόματο μηχανισμό και η λειτουργία του τροφοδοτείται με το κούρδισμα, το συγκεκριμένο ρολόι λειτουργεί με τη χρήση μίας μπαταρίας. 

Η εταιρεία ελπίζει με αυτόν τον τρόπο να αντιστρέψει το κλίμα στην αγορά και την πρόσφατη τάση που έχει οδηγήσει τις ελβετικές εξαγωγές των ακριβότερων ρολογιών να καταγράφουν ράλι σε επίπεδο τιμών, μετά την αρχική βουτιά που είχαν σημειώσει λόγω πανδημίας, ενώ τα ρολόγια με τιμή κάτω από τα 500 ευρώ να χάνουν έδαφος. Σημειώνεται πάντως ότι τα ακριβότερα ρολόγια αποτέλεσαν για πολλούς και ένα επενδυτικό καταφύγιο, στο οποίο τοποθέτησαν χρήματα στη διάρκεια της πανδημίας. 

Από τα ράφια των καταστημάτων της Swatch με δεκαπλάσια τιμή στο ebay 

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει το γεγονός ότι πολλά από τα φθηνά Οmega X Swatch των 250 ευρώ, λίγη ώρα μετά την αγορά τους από τις κατά τόπους μπουτίκ της Swatch ανά τον κόσμο, βρέθηκαν στα ηλεκτρονικά "ράφια” του e-bay με τιμές τουλάχιστον δεκαπλάσιες από την αρχική. 

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την ευρύτερη τάση στην αγορά, με βάση την οποία αρκετές εταιρείες προβαίνουν σε συνεργασίες είτε με γνωστούς καλλιτέχνες, σχεδιαστές μόδας, αθλητές ή και μεγάλες μάρκες μεταξύ τους, με προϊόντα που παράγονται σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων, δημιουργώντας στη συνέχεια την αίσθηση του συλλεκτικού και κατ’ επέκταση μία παράλληλη αγορά μεταπώλησης πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ ανά τον πλανήτη. 

Τέτοια παραδείγματα αποτελούν η παλαιότερη συνεργασία της μάρκας Jordan, την οποία διαχειρίζεται η Nike, για την παραγωγή αθλητικών παπουτσιών σε συνεργασία με τον οίκο Dior. Tα συγκεκριμένα αθλητικά παπούτσια αυτή τη στιγμή – αναλόγως την διαθεσιμότητα ανά μέγεθος – αγγίζουν σε τιμή πώλησης στον δημοφιλή ιστότοπο αγοραπωλησιών αθλητικών ειδών και ενδυμάτων, StockX, ακόμα και τις 35.000 ευρώ, ενώ η αρχική τιμή λιανικής ήταν στα επίπεδα των 1.800 ευρώ ανά ζευγάρι. 

Οι επιδόσεις του Swatch Group στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα ο όμιλος Swatch - διακινεί στην Ελλάδα τα ρολόγια Swatch, Omega, Τissot, Longines, Rado, Hamilton - το 2020 εν μέσω πανδημίας έχασε περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ του τζίρου του, με τον κύκλο εργασιών του να κατέρχεται στα 10,43 εκατ. ευρώ από 21,62 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019, σημειώνοντας μάλιστα αύξηση στις ζημίες του σε 3,08 εκατ. ευρώ από 1 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019. 

Η εταιρεία διατηρεί μπουτίκ της Omega στην οδό Βουκουρεστίου, μπουτίκ Tissot στην οδό Πανεπιστημίου καθώς και εξουσιοδοτημένα καταστήματα Swatch, στην Ερμού, το The Athens Mall καθώς και στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα μάλιστα πραγματοποιήθηκε αύξηση κεφαλαίου στην ελληνική εταιρεία, κατά 3 εκατ. ευρώ με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής ρευστότητας της εν λόγω επιχείρησης στη χώρα μας. 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ουρές σε Ερμού και Mall για ένα ρολόι Omega των 7.000 ευρώ με τιμή 250 ευρώ
Ουρές σε Ερμού και Mall για ένα ρολόι Omega των 7.000 ευρώ με τιμή 250 ευρώ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkrsqb0VPUutdhgZt5-POwL5y_UuFD1ErQYfpDuojv8a-wfbrF58dlfeJzZe3UH6mWJNpZvgIV0kLfyIN_PBJvY_WMMhstoUc1vITkjxcg_DtybzLdqKZkcZXzV68Vtqr8QVrO2KkrzTTIz6rgnFYDeKJmPKRlKMRml88fVwZurb4LfJpRY6M-wC5y/s600/fd4175b500a8461d8e9a92bfebb5aafb.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkrsqb0VPUutdhgZt5-POwL5y_UuFD1ErQYfpDuojv8a-wfbrF58dlfeJzZe3UH6mWJNpZvgIV0kLfyIN_PBJvY_WMMhstoUc1vITkjxcg_DtybzLdqKZkcZXzV68Vtqr8QVrO2KkrzTTIz6rgnFYDeKJmPKRlKMRml88fVwZurb4LfJpRY6M-wC5y/s72-c/fd4175b500a8461d8e9a92bfebb5aafb.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/03/mall-omega-7000-250.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/mall-omega-7000-250.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy