-->

Αντάμ Οσμάγιεφ: Ο Τσετσένος επίδοξος δολοφόνος του Πούτιν – Ο θρύλος της πανέμορφης sniper συζύγου του

  Μία ιστορία βγαλμένη από πολεμικό μυθιστόρημα είναι εκείνη του Τσετσένου εκτελεστή Αντάμ Οσμάγιεφ, ορκισμένου εχθρού του Βλαντίμιρ Πούτι...

 

Μία ιστορία βγαλμένη από πολεμικό μυθιστόρημα είναι εκείνη του Τσετσένου εκτελεστή Αντάμ Οσμάγιεφ, ορκισμένου εχθρού του Βλαντίμιρ Πούτιν και της συζύγου του, της πανέμορφης sniper Αμίνας Οκουέβα 

Ανοιχτούς προσωπικούς λογαριασμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ο αρχηγός των σκληροτράχηλων Τσετσένων μαχητών, που πολεμούν στο πλευρό του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο ηγέτης των Τσετσένων Ραμζάν Καντίροφ, πιστός σύμμαχος του Κρεμλίνου, έχει στείλει χιλιάδες πολεμιστές στο ουκρανικό μέτωπο για να ενισχύσουν το ρωσικό στρατό στην επιχείρηση κατάληψης της Μαριούπολης και του Κιέβου, έχοντας απέναντι τους πλέον και επίλεκτες δυνάμεις συμπατριωτών τους, που αντιστέκονται σκληρά. 

Πίσω από τη σθεναρή αντίσταση των φιλο-ουκρανών Τσετσένων στη ρωσική εισβολή βρίσκεται ο Αντάμ Οσμάγιεφ, επικεφαλής του τάγματος Τζοχάρ Ντουντάγιεφ, ο οποίος είναι η δεύτερη φορά, που πολεμά τους Ρώσους καθώς αποτελεί κεντρικό πρόσωπο των μαχών στον πόλεμο του Ντονμπάς το 2015. Ο Αντάμ Οσμάγιεφ όμως είναι και ο νούμερο ένα στόχος του Βλαντίμιρ Πούτιν την τελευταία δεκαετία αφού κατηγορήθηκε από τη Μόσχα ότι οργάνωσε απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου το 2012. 

Ο αρχηγός του τάγματος Τζοχάρ Ντουντάγιεφ κατάφερε να γλιτώσει δύο φορές από τις προσπάθειες εξόντωσής του, με τη σύζυγό του όμως να πέφτει νεκρή από τις σφαίρες των Ρώσων εκτελεστών. Η Αμίνα Οκουέβα, που θεωρείται ηρωίδα στην Ουκρανία, υπήρξε το δεύτερο πιο μισητό πρόσωπο επί ουκρανικού εδάφους για τη Μόσχα. Η Τσετσένα ελεύθερη σκοπεύτρια ήταν ο φόβος και ο τρόμος των φιλορώσων αυτονομιστών στις μάχες στην ανατολική Ουκρανία πριν από 7 χρόνια προκαλώντας μεγάλες απώλειες στις τάξεις τους. 

Αν και το νήμα της ζωής της κόπηκε μόλις στα 34 χρόνια της ένας θρύλος συνοδεύει το όνομα της με τον σύζυγό της να συνεχίζει την κοινή πορεία τους στα πεδία των μαχών εναντίον των Ρώσων.
Αντάμ Οσμάγιεφ: Τον συνέλαβαν οι Ουκρανοί 

Ο Αντάμ Οσμάγιεφ δεν είχε ποτέ το τυπικό προφίλ του τρομοκράτη ή του ηγέτη παραστρατιωτικής οργάνωσης. Ο πατέρας του Ασλανμπέκ ήταν μία από τις κορυφαίες επιχειρηματικές προσωπικότητες της Τσετσενίας. Εκατομμυριούχος, επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου στις αρχές του ’90 και υψηλόβαθμο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος θέλησε να δώσει δυτική παιδεία στον γιο του στέλνοντας τον σε οικοτροφείο στη Βρετανία για να σπουδάσει οικονομικά. 

Το 2001 όταν ο Αχμάντ Καντίροφ, πατέρας του σημερινού προέδρου της Τσετσενίας, ανέλαβε την εξουσία κάλεσε τον Ασλανμπέκ Οσμάγιεφ να διευθύνει την περιφερειακή εταιρεία πετρελαίου ερχόμενος σε σύγκρουση με τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του στη Βρετανία, ο Αντάμ επιστρέφει στην Τσετσενία και γίνεται το δεξί χέρι του πατέρα του στις επιχειρήσεις πετρελαίου. Μέχρι τη στιγμή, που ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος είχε μόλις διαδεχτεί το δολοφονημένο πατέρα του στην εξουσία, θα υπογράψει συμφωνία με τη ρωσική κρατική εταιρεία πετρελαίου, οπότε και η οικογένεια Οσμάγιεφ θεωρήθηκε εχθρός του νέου καθεστώτος. 

Το 2012 μια εβδομάδα πριν από τις ρωσικές προεδρικές εκλογές ο Αντάμ Οσμάγιεφ θα συλληφθεί τραυματισμένος από οπλισμένους άντρες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, που φορούσαν κουκούλες, σε ένα διαμέρισμα στην Οδησσό κατηγορούμενος ότι σχεδίαζε τη δολοφονία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Το Κρεμλίνο ζήτησε από το Κίεβο με κάθε τρόπο την έκδοση του όμως μετά την προσφυγή του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ο Αντάμ Οσμάγιεφ δικάστηκε από ουκρανικό δικαστήριο. 

Ο ίδιος ανακάλεσε την αρχική ομολογία του υποστηρίζοντας ότι βασανίστηκε για να ομολογήσει ενώ ισχυρίστηκε ότι του χορηγήθηκε άγνωστη ουσία με ένεση. Βέβαια, ο 31χρονος τότε Τσετσένος δεν είχε πειστική απάντηση για την έκρηξη, που σημειώθηκε στο διαμέρισμά του πριν συλληφθεί, από την οποία έχασε τη ζωή του ένας σύντροφός του, αποτυχημένη προπαρασκευαστική ενέργεια, κατά τους Ρώσους, του σχεδίου δολοφονίας του Ρώσου προέδρου μέσω της πυροδότησης εκρηκτικού μηχανισμού. 

Αμίνα Οκουεβα: Μυθιστορηματική ζωή 

Τελικώς, ο Αντάμ Οσμάγιεφ θα οδηγηθεί στις ουκρανικές φυλακές με τη σύζυγό του να δίνει μάχη για την αποφυλάκισή του. Η ζωή της Αμίνα Οκουέβα πραγματικά μυθιστορηματική. Γεννήθηκε στην Οδησσό. Ο πατέρας της ήταν Τσετσένος και η μητέρα της Πολωνή. Η ομορφιά της νεαρής Τσετσένας δεν περνά απαρατήρητη. Ο χώρος του ρωσικού μόντελινγκ ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του για την ίδια μέχρι τη μέρα, που η Ρωσία εισβάλει για δεύτερη φορά στην Τσετσενία, το καλοκαίρι του 1999. 

Η Αμίνα ήταν μόλις 17 ετών και κατατάσσεται αμέσως στον τσετσενικό στρατό. Πολεμά τους Ρώσους. Στις μάχες γνωρίζει τον μουσουλμάνο μαχητή Αϊσα Μουστάφανοφ, τον οποίο παντρεύτηκε, αφού πρώτα ασπάστηκε το Ισλάμ. Ο γάμος αυτός θα κρατήσει 3 χρόνια και θα τερματιστεί με το θάνατο του συζύγου της. 

Η Αμίνα, η οποία έχει σπουδάσει ιατρική, στη συνέχεια θα παντρευτεί έναν άλλο Τσετσένο μαχητή τον Ισλάμ Τοκάσεφ, τον οποίο έχουν επικηρύξει οι ρωσικές Αρχές. Η φιλορωσική κυβέρνηση της Ουκρανίας την εποχή εκείνη θα τον εκδώσει στη Μόσχα, όπου και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ο τρίτος γάμος για την Αμίνα έμελλε να την οδηγήσει στο θάνατο.
Ο Αντάμ Οσμάγιεφ θα μείνει στη φυλακή δυόμισι χρόνια. Η αποφυλάκισή του συμπίπτει με τη ρωσική επιχείρηση κατάληψης της Κριμαίας το 2014. Την περίοδο εκείνη η σύζυγος του προσφέρει τις ιατρικές της υπηρεσίες στον ουκρανικό στρατό. Το ζευγάρι μπαίνει στην πρώτη γραμμή της μάχης στο Ντονμπάς. Η συμβολή τους στην έκβαση των επιχειρήσεων είναι σημαντική, γεγονός, που θα αναγνωρίσει στη συνέχεια η ουκρανική κυβέρνηση βραβεύοντάς τους. Η αντίστροφη μέτρηση όμως είχε αρχίσει. 

Το καλοκαίρι του 2017 το ζευγάρι θα δεχτεί επίθεση στο Κίεβο από Ρώσο, ο οποίος υποδυόταν Γάλλο δημοσιογράφο. Ο Αντάμ Οσμάγιεφ θα τραυματιστεί αλλά θα επιζήσει από τα πυρά χάρη στη σύζυγο του, η οποία κατάφερε να πυροβολήσει 4 φορές κατά του επίδοξου δολοφόνου του. Τέσσερις μήνες αργότερα η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους. Ομάδα δολοφόνων στήνει ενέδρα στο ζευγάρι σε προάστιο του Κιέβου. Η Αμίνα Οκουέβα αυτή τη φορά δεν πρόλαβε να αντιδράσει. 

Ο τραυματισμένος αρχηγός του τάγματος Τζοχάρ Ντουντάγιεφ κατηγόρησε ευθέως τότε τη Μόσχα ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία της συζύγου του θεωρώντας ότι σκοπός των εκτελεστών ήταν η εξόντωση και των δυο τους. Πέντε χρόνια μετά ο Αντάμ Οσμάγιεφ δίνει πάλι αγώνα επιβίωσης πολεμώντας ξανά τους Ρώσους και κρατώντας ζωντανή τη μνήμη της Αμίνας, της θρυλικής πανέμορφης Τσετσένας sniper.
Πηγή: Facebook 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αντάμ Οσμάγιεφ: Ο Τσετσένος επίδοξος δολοφόνος του Πούτιν – Ο θρύλος της πανέμορφης sniper συζύγου του
Αντάμ Οσμάγιεφ: Ο Τσετσένος επίδοξος δολοφόνος του Πούτιν – Ο θρύλος της πανέμορφης sniper συζύγου του
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuJ5YwGwyvPX0q_lXPLjSRu3I_BIV01HXsCRxO_MfWWTsAd7WCoRCO6HYF3IxijLT6y0GkDGkDOvrO7ySCo7uB5CT5cQmV2TDCEQCGnAluGb7Qj1dYYd474dQe2NKOTq5qjoiC1HGZryrXqSeLS9N_DK0xhuAZ7KjUN-CPLOaqzwnSUmOCXlUo9dk5/s600/osmagief-amina.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuJ5YwGwyvPX0q_lXPLjSRu3I_BIV01HXsCRxO_MfWWTsAd7WCoRCO6HYF3IxijLT6y0GkDGkDOvrO7ySCo7uB5CT5cQmV2TDCEQCGnAluGb7Qj1dYYd474dQe2NKOTq5qjoiC1HGZryrXqSeLS9N_DK0xhuAZ7KjUN-CPLOaqzwnSUmOCXlUo9dk5/s72-c/osmagief-amina.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/03/sniper.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/sniper.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy