-->

Στις 3 Ιουνίου η «εκκίνηση» για τις Πανελλαδικές

της Εύης Πανταζοπούλου   Παραδοσιακά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, αλλά νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά τουλάχιστον την τελευταία...

της Εύης Πανταζοπούλου 

Παραδοσιακά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, αλλά νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά τουλάχιστον την τελευταία πενταετία, θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των γενικών λυκείων στις 3 Ιουνίου. Επιπλέον, φέτος η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων θα ανοίξει με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ μια μέρα νωρίτερα, στις 2 Ιουνίου, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. 

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τελευταία μέρα του σχολικού έτους σε γενικά και επαγγελματικά λύκεια και ειδικά, γενικά και επαγγελματικά λύκεια ορίστηκε η 20ή Μαΐου, ενώ τα μαθήματα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου και στα γυμνάσια και ειδικά γυμνάσια στις 30 Μαΐου. 

Αναλυτικά οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων θα διαγωνιστούν στα μαθήματα Ομάδας Προσανατολισμού Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία στις 6 Ιουνίου, σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική στις 8 του μήνα και στις 10 Ιουνίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί το βασικό πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος επανέρχονται οι συντελεστές βαρύτητας, οι οποίοι όχι μόνο αφορούν όλα τα εξεταζόμενα κάθε Επιστημονικού Πεδίου, αλλά έχουν οριστεί από τα πανεπιστήμια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει σημαντικά ο τρόπος υπολογισμού των συνολικών μορίων που θα συγκεντρώσει κάθε υποψήφιος, αφού με την ίδια βαθμολογία σε πολλές σχολές θα έχει διαφορετικό αριθμό μορίων. 

Πότε «γράφουν» τα ειδικά μαθήματα 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του βασικού προγράμματος των πανελλαδικών εξετάσεων, στις 18 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης στα ειδικά μαθήματα για τους υποψηφίους των γενικών και επαγγελματικών λυκείων. Ειδικά για το μάθημα των Ξένων Γλωσσών και της Αρμονίας η διάρκεια εξέτασης είναι τρεις ώρες και για το Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο έξι ώρες. 

Για τον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων η διάρκεια εξέτασης είναι 20 λεπτά, για το μάθημα Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία από 2 έως 6 λεπτά (για κάθε υποψήφιο) και για τη Μουσική Αντίληψη και Γνώση η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30 λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης δύο ώρες. 

Τέλος, οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού θα συμμετάσχουν στην Υγειονομική Εξέταση και την Πρακτική Δοκιμασία το διάστημα μεταξύ 15 έως 28 Ιουνίου.

Στις 30 Ιουλίου οι βάσεις εισαγωγής 

Με καθυστέρηση ωστόσο στα τέλη του μήνα ή στις αρχές του επόμενου θα ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων, καθώς το υπουργείο Παιδείας αναμένει τις εισηγήσεις των πανεπιστημίων. Πάντως, η υπουργός Παιδείας έχει ήδη ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της προαναγγέλλοντας μείωση των προσφερόμενων θέσεων σε κεντρικά Ιδρύματα, το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα και των διοικήσεών τους, και αντίστοιχη αύξηση στα περιφερειακά. 

Συνολικά ο αριθμός των εισακτέων φέτος αναμένεται να είναι ελαφρά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι (77.415). Αρκετά νωρίτερα, στις 30 Ιουλίου, επιδιώκει το υπουργείο να ανακοινωθούν και οι βάσεις εισαγωγής και φέτος μέσω γραπτού μηνύματος που θα λάβουν οι υποψήφιοι στα κινητά τους όπως και οι βαθμολογίες, οι οποίες είθισται να δίνονται στη δημοσιότητα το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Υπενθυμίζεται ότι από φέτος η διεξαγωγή των Πρακτικών Δοκιμασιών σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, που κάθε χρόνο καθυστερεί τη διαδικασία έκδοσης των αποτελεσμάτων, πραγματοποιείται την άνοιξη (βρίσκονται σε εξέλιξη) αντί για καλοκαίρι. 



COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Στις 3 Ιουνίου η «εκκίνηση» για τις Πανελλαδικές
Στις 3 Ιουνίου η «εκκίνηση» για τις Πανελλαδικές
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8uYFy7_TSFfeYSdwT-4NLCN74-WuKe1X2OEPuU9YIKHAmxOqn07ndP4agPfaK-Ho2FjVw8T1SZtdqRTRfUOL9qm6wl1rsArN0-QHTnPVjVbsIl91F8zfYkZbsJiuq5QjvxDn6vxH6u_dmE0SclpYwfGcPyFMG2nvV4Svd3U3psLEG7-Yghe596-FR/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2022-04-09_160435_www.political.gr.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8uYFy7_TSFfeYSdwT-4NLCN74-WuKe1X2OEPuU9YIKHAmxOqn07ndP4agPfaK-Ho2FjVw8T1SZtdqRTRfUOL9qm6wl1rsArN0-QHTnPVjVbsIl91F8zfYkZbsJiuq5QjvxDn6vxH6u_dmE0SclpYwfGcPyFMG2nvV4Svd3U3psLEG7-Yghe596-FR/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2022-04-09_160435_www.political.gr.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/04/3_9.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/04/3_9.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy