-->

Σοφία Πέττα: “Είμαι Περήφανη Για Το Χωριό Μου Την Γλύφα Και Τους Ανθρώπους Του…”

Είναι νέα, είναι όμορφη, είναι δυναμική και πάντα γελαστή.  Η Σοφία Πέττα είναι μία από τις πιο νέες Προέδρους κομματικής οργάνωσης και σή...

Είναι νέα, είναι όμορφη, είναι δυναμική και πάντα γελαστή. 
Η Σοφία Πέττα είναι μία από τις πιο νέες Προέδρους κομματικής οργάνωσης και σήμερα δραστηριοποιείται ως Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στον δήμο Πηνειού. 

Μία, από τα λίγα νέα παιδιά, που αποφάσισε να ζήσει στο χωριό της το οποίο λατρεύει , την Γλύφα του δήμου Πηνειού και που δεν σκέφτηκε ποτέ να φύγει μακριά.

-Γιατί αποφάσισες να μείνεις εδώ στο χωριό σου την Γλύφα και δεν πήγες σε κάποια μεγάλη πόλη όπου ενδεχομένως η προσωπική σου εξέλιξη ήταν καλύτερη και μεγαλύτερη;

“Είμαι πάρα πολύ περήφανη που είμαι από την Γλύφα. Πέρα από την ιστορία που έχει το χωριό μου, είμαι πολύ υπερήφανη για τους ανθρώπους του, για τον τρόπο που μεγάλωσα σε αυτό το χωριό, για τους ανθρώπους που με βοήθησαν να διαμορφώσω τον χαρακτήρα μου.

 Ανάμεσα σε αυτούς που μας καθοδήγησαν ήταν ο Αθανάσιος Μπράβος με την πρεσβυτέρα του, μας έκαναν να είμαστε πιο πολύ δεμένοι, πιο κοντά μεταξύ μας σαν παιδιά. Ηταν ο καθοδηγητής μας. Δεν υπήρχε Κυριακή που δεν θα πηγαίναμε στην εκκλησία, δεν υπήρχε Κυριακή που δεν θα μας έπαιρνε από ‘κει που παίζαμε για να μας κάνει κατηχητικό. Μάζευε όλα τα παιδιά. Μας πήγαινε για φαγητό στο σπίτι του, αγαπούσε γενικά το χωριό. 

Αν και δεν ήταν από την Γλύφα, υπήρξε ο άνθρωπος που έφτιαξε τα πεζοδρόμια, τον φωτισμό, τους δρόμους, το νερό, έφτιαξε την εκκλησία μας. Κι ένα μικρό χωριό είναι σημαντικό που έχει τόσο μεγάλη κι όμορφη εκκλησία. Εδώ πήγα στις δύο πρώτες τάξεις του δημοτικού και μετά το σχολείο έκλεισε. Ερχόταν ο ίδιος και μας έκανε θρησκευτικά. Οπότε ο ιερέας μας και όλοι οι άνθρωποι εδώ με έκαναν να αγαπήσω το χωριό”. 

-Αλλο να το αγαπήσεις κι άλλο το να μένεις εδώ. 

“Είχα πολλές ευκαιρίες να πάω στην Αθήνα. Απέρριψα ευκαιρίες, γιατί ήθελα να μείνω εδώ. Σας είπα, αγαπάω το χωριό μου, αγαπάω την οικογένειά μου. Και θέλω να δραστηριοποιούμαι εδώ. Οταν έκλεισα τα 18, που απέκτησα δικαίωμα ψήφου και συμμετείχα στις εκλογές του Μορφωτικού & Εξωραιστικού Συλλόγου Γλύφας “Η Αγία Μαρίνα”, ο κόσμος με εξέλεξε πρώτη, ανάμεσα σε άτομα που έβαζαν συνεχώς, δείχνοντάς μου πόσο με εμπιστεύεται και μ’ αγαπάει παρά τη μικρή μου ηλικία. 

Μου αρέσει που ζω εδώ, που θα περπατήσω στο χωριό και θα μου πουν καλημέρα, που με ξέρουν με το όνομά μου. Μ’ αρέσει αυτή η προσωπική επαφή. Δεν θα μπορούσε να ζήσω στην Αθήνα που όλα είναι απρόσωπα. Εχω δεθεί πολύ με το χωριό μου, κι ένας λόγος που άρχισα να ασχολούμαι και με την πολιτική είναι και για το χωριό μου αλλά και για όλο τον δήμο”.


 


-Είσαι η πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Πηνειού. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τα κομματικά σε μια εποχή όπου η νεολαία έχει γυρίσει την πλάτη στην πολιτική. 

“Κοιτάξτε, μέσα από το σπίτι μου, ο παππούς μου ήταν ο άνθρωπος που πίστευε ειλικρινά και βαθιά στη Νέα Δημοκρατία. Από εκείνον μάλλον πήρα το μικρόβιο μεγαλώνοντας. Ηταν ο άνθρωπος που κι εκείνος και η μητέρα μου αλλά και άλλα πρόσωπα της οικογένειάς μου συμμετείχαν σε εκλογικές αναμετρήσεις και πάντα ο κόσμος τους έδειχνε την αγάπη τους. 

Η εκλογή τους ήταν πάντα δεδομένη. Ο παππούς μου είχε διατελέσει και πρόεδρος της κοινότητας παλιά. Πριν ακόμα αρχίσω να ψηφίζω ήμουν σε πολιτικό γραφείο γιατί μου άρεσε η πολιτική. Ενθουσιαζόμουν πάντα στις εκλογικές αναμετρήσεις, πήγαινα σε ομιλίες από μικρή. Καθώς ήμουν σε πολιτικό γραφείο μάθαινα και οργανωνόμουν περισσότερο στη Νέα Δημοκρατία”. 

-Το πιστεύω του καθενός είναι απόλυτα σεβαστό. Αλλά η νεολαία έχει στρέψει την πλάτη της στην πολιτική και στους πολιτικούς τους οποίους δεν εμπιστεύεται. Πιστεύεις, λοιπόν, ότι με την ενασχόλησή σου με την πολιτική θα συμβάλλεις στην καλυτέρευση του χωριού σου αλλά και όλου του δήμου Πηνειού; Θα κάνεις την κοινωνία λίγο καλύτερη; 

“Πιστεύω πώς οι νέοι δεν πρέπει να γυρνούν την πλάτη στην πολιτική. Να συμφωνήσω, αν θέλετε, να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους τους παλιούς πολιτικούς και στη νοοτροπία που εξέφραζαν. Αλλά ένας νέος που θέλει να κατέλθει στην πολιτική, να υποστηριχτεί. Να συμμετέχουν οι νέοι. Μόνο μέσα από τους νέους θα αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο. 

Αν για παράδειγμα εγώ που αγαπάω το χωριό μου συμμετέχω κι εκλεγώ σε οποιαδήποτε θέση, πιστεύω πώς θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να πετύχω το καλύτερο. Δεν πρόκειται να αφήσω τίποτα στην τύχη ακόμα κι αν αυτό προυποθέτει την αντιπαράθεσή μου με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. Νομίζω ότι έτσι πρέπει να σκέφτονται όλοι, αν θέλουμε κάτι να αλλάξει προς το καλύτερο για τον τόπο μας, για την χώρα μας. Οσο αφορά σε μένα, δεν θα βάλω τίποτα πιο πάνω από την ανάπτυξη του χωριού μου και του δήμου που ανήκω”. 

-Εν κατακλείδι; 

“Αυτό που θέλω να πω είναι στους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν, να θέτουν υποψηφιότητα, να προσπαθούν να προσφέρουν. Αν εμείς οι νέοι αδιαφορούμε τότε η ελπίδα θα πεθάνει”.

-Θα ήθελες να συμμετέχεις στον δήμο, μέσα από κάποια παράταξη.

“Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν μου έχει γίνει καμία πρόταση να συμμετέχω. Μπορεί να φταίει το ότι είμαι πρόεδρος κομματικής οργάνωσης, δε μπορώ να ξέρω σίγουρα. Είχα απορρίψει προτάσεις την προηγούμενη 4ετία επειδή θεωρούσα ότι δεν ήμουν έτοιμη αν εκλεγώ να αναλάβω κάποια πράγματα”. 

-Σε ευχαριστώ, Σοφία, για την συνομιλία. 

“Σας ευχαριστώ κι εγώ”.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Σοφία Πέττα: “Είμαι Περήφανη Για Το Χωριό Μου Την Γλύφα Και Τους Ανθρώπους Του…”
Σοφία Πέττα: “Είμαι Περήφανη Για Το Χωριό Μου Την Γλύφα Και Τους Ανθρώπους Του…”
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNQVx4eoxVY070H8r36qYtDwWrPgyZIchR4fqIt2yI5-JeUDlD_nF3So79B-nUAYeV7Botz3YKozS1gh5q5PPcZK_lPk0eveLMN7dZT73NumFyMt1HFXu4p6yhQf7VKY3RcKWy7Kqw7i8eY5n9gBvQtXmRv6dL63NG9qfX0yNayQ4Jv8GbZA7Jb1q1/s600/%CE%A3%CE%9F%CE%A6%CE%99%CE%91-%CE%A0%CE%95%CE%A4%CE%A4%CE%91.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNQVx4eoxVY070H8r36qYtDwWrPgyZIchR4fqIt2yI5-JeUDlD_nF3So79B-nUAYeV7Botz3YKozS1gh5q5PPcZK_lPk0eveLMN7dZT73NumFyMt1HFXu4p6yhQf7VKY3RcKWy7Kqw7i8eY5n9gBvQtXmRv6dL63NG9qfX0yNayQ4Jv8GbZA7Jb1q1/s72-c/%CE%A3%CE%9F%CE%A6%CE%99%CE%91-%CE%A0%CE%95%CE%A4%CE%A4%CE%91.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/10/blog-post.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/10/blog-post.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy