-->

Δήμος Πηνειού: Ο... "πολιτικός πολιτισμός" Του Αλέξη Καστρινού [Ι]

του Γιώργου Φάκου    Το γεγονός ότι ο πρώην δήμαρχος Αλέξης Καστρινός είναι άνθρωπος με χιούμορ, προσωπικά το γνωρίζω πολύ καλά. Κι εκείν...



του Γιώργου Φάκου 

 
Το γεγονός ότι ο πρώην δήμαρχος Αλέξης Καστρινός είναι άνθρωπος με χιούμορ, προσωπικά το γνωρίζω πολύ καλά. Κι εκείνος ξέρει ότι το ξέρω!!! 

Τώρα όμως φαίνεται ότι αυτό το χιούμορ του θέλει να το δείξει και σε όλους τους συνδημότες του από τους οποίους προσβλέπει την ψήφο τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, άσχετα εάν όπως είχε πει ο ίδιος τον Ιανουάριο του 2019, στο Κουρβισάνειο “δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος, ενδιαφέρομαι για την κεντρική πολιτική σκηνή…”. 


Φυσικά, η δήλωσή του αυτή είναι διφορούμενη. Ενώ άφηνε να εννοηθεί ότι ο κύκλος του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έκλεισε, σήμερα μπορεί να επικαλεστεί ότι οι συγκυρίες τον… καλούν να επιστρέψει, συγκυρίες βέβαια που δεν θα υπήρχαν εάν είχε εκλεγεί βουλευτής! 

Και προφανώς θα επικαλείται την αγάπη του για την περιοχή του όπου θέλει να ξαναδιεκδικήσει τον δήμο, μια αγάπη όμως που “δεν θα υπήρχε” εάν σήμερα ήταν βουλευτής. 
Ετερον εκάτερον! 

Τελευταία “χιουμοριστική” αναφορά του ήταν η ακόμη μία ανακοίνωσή του [χάσαμε τον αριθμό των ανακοινώσεών του], αυτή τη φορά για τον βιολογικό Γαστούνης-Βαρθολομιού. . 
Δεν στέκομαι στα όσα αναφέρει για τον βιολογικό [αν και κάποια τα γράφω στο τέλος του κειμένου] , αλλά το κείμενο έχει να κάνει με μια γενικότερη αναφορά ως προς τη στάση του. 

Από τη στιγμή, λοιπόν, που αποφάσισε να επιστρέψει στη τοπική αυτοδιοίκηση μετά -όπως προαναφέρθηκε- την ανεπιτυχή προσπάθειά του να δώσει τα… “φώτα” και την εμπειρία του σε κεντρικό επίπεδο, ο κ. Καστρινός έχει ξεκινήσει, αν δεν κάνω λάθος τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια, σε ένα μπαράζ δηλώσεων κάθε φορά που ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος παρουσιάζει κάποιο έργο. Και κάθε τέτοιο δημοσίευμά του έχει υπότιτλο “οφειλόμενη απάντηση”, με το οποίο πιστεύει ότι μπορεί να παρασύρει τους πολίτες του δήμου του στη βάση ότι όλα αυτός τα ξεκίνησε… όλα από αυτόν άρχισαν… αυτός είναι η Αρχή και το Τέλος και μετά το χάος! 

Ισως νιώθει σαν τον Ιησού, όταν είπε “Εγώ ειμί το φώς του κόσμου”!!!! 

Τι κι αν επί 13 χρόνια δήμαρχος δεν προχώρησε, για παράδειγμα, το Μουσικό Γυμνάσιο; 
Τι κι αν επί 13 χρόνια δήμαρχος παρέδωσε διαλυμένο τον βιολογικό; 

Και τόσα άλλα, που εν ευθέτω χρόνο θα ειπωθούν! 

Βέβαια, και πρώτος εγώ, δεν θα αρνηθώ ότι ο κ. Καστρινός έκανε έργο στο δήμο του. Προφανώς έκανε για να εκλέχθηκε τρεις φορές δήμαρχος, έστω κι αν το έργο του αυτό κατά κύριο λόγο ήταν… πολύ μπετόν, όπως κάνει και ο φίλος του Γιάννης Λυμπέρης στον δήμο Ηλιδας. 

Αυτό που όμως διαφεύγει του κ. Καστρινού είναι πώς ο δήμος του, όπως και κάθε δήμος, έχει μια συνέχεια. Ισως κάποια έργα τα σχεδίασε κι επί 13 χρόνια να μην τα προχώρησε, μένοντας απλά στα χαρτιά και σε… διαβουλεύσεις. Την σκυτάλη στο δήμο πήρε ο Ανδρέας Μαρίνος, που κάποια έργα ξεμπλόκαρε, κάποια τα σχεδίασε εξ αρχής, κάποια τα οραματίστηκε. 

Δεν είναι κακό, λοιπόν, να πει κι ένα “μπράβο” στη δημοτική αρχή για τις προσπάθειές της, για το γεγονός ότι υλοποιεί έργο. Αυτό επιτάσσει ο πολιτικός πολιτισμός, που μάλλον δεν τον χαρακτηρίζει! 

Να του θυμίσουμε ότι σε αυτή την παράταξη, την παράταξη του κ. Μαρίνου, υπάρχουν και συνεργάτες του που προφανώς κάνουν κάτι καλό -άλλωστε ο ίδιος τους είχε ευχαριστήσει για το έργο τους και τις προσπάθειές τους στο Κουρβισάνειο. Ούτε γι’ αυτούς έχει να πει κάτι; ‘Η μήπως το γεγονός ότι συμπορεύτηκαν με τον Ανδρέα Μαρίνο και όχι με τον “εκλεκτό” του Σάκη Γεωργόπουλο, αυτομάτως τους καθιστά ανίκανους και ανάξιους; 

Το να θέλει όλα να τα παρουσιάσει ως αποκλειστικά δικά του έργα, το να θέλει αυτός να πείσει ότι “Εγώ ειμί το φώς του κόσμου”, δεν ξεγελάει τον πολίτη. 

Ο κ. Καστρινός ακολουθεί ακριβώς την ίδια τακτική που ακολούθησε και η αντιπολίτευση στον όμορο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Οτι κι αν έκανε ο Λέντζας, έβγαινε με ανακοινώσεις να πει ότι ήταν δικό της έργο. Εστω κι αν αυτό το έργο ήταν απλώς ένα σχεδιάγραμμα αποτυπωμένο στα χαρτιά. Μέχρι που έφτασε να πει ότι και η… αγορά μιας τσάπας δικό της έργο ήταν! Ομως ο Λέντζας συνέχιζε και τα αποτελέσματα είναι γνωστά! 

Αραγε, αυτό έκανε ο Λούρμπας όταν ο Καστρινός ανέλαβε; Εβγαινε κάθε τρεις και λίγο να δηλώνει ότι κάθε έργο ήταν δικό του; Σαφέστατα και όχι. Υπάρχει κάπου και πολιτικός πολιτισμός!

Είναι επίσης γνωστό ότι τον πολίτη τον ενδιαφέρει η εκτέλεση ενός έργου και η παράδοσή του σε αυτόν, και όχι αν κάποιος κάποτε σχεδίασε σε ένα χαρτί κάτι, ή αν βγαίνει σήμερα να πει ότι το… οραματίστηκε πριν χρόνια… αλλά ποτέ δεν προχώρησε σε υλοποίησή του. Τον ενδιαφέρει μόνο ποιος το εκτελεί και το παραδίδει. Διότι τα έργα είναι για τον πολίτη και γι΄ αυτό μια δημοτική αρχή ψηφίζεται. 

Είναι η υποχρέωσή της και δεν καταλαβαίνω γιατί μετά πρέπει να επιζητά το “ευχαριστώ” του κάθε πολίτη, αντί ο αιρετός να λέει “ευχαριστώ” στον πολίτη που τον εμπιστεύτηκε.
Δεν ψηφίζει ο πολίτης έναν δήμαρχο για τα… ωραία του τα μάτια, αλλά για αυτό που δεσμεύεται ότι θα κάνει. Και τον ξαναψηφίζει όταν διαπιστώνει πώς ήταν συνεπής στις δεσμεύσεις του! 

Στην ουσία ο πολίτης χειροκροτάει αυτόν που ολοκληρώνει ένα έργο και το παραδίδει και όχι αυτόν που κάποτε κάτι “ζωγράφισε” σε κάτι χαρτιά!!! 

“Οταν θέλεις να χτίσεις έναν συνδυασμό, μια παράταξη, δεν την στήνεις στο μίσος και στον εγωισμό του να φύγει ο Καστρινός, να φύγει ο Βασιλόπουλος, να φύγει… ή δεν γουστάρουμε τον Κασσιανό. Το στήνεις με ένα σκεπτικό, με ένα σχέδιο, με μια ελπίδα, με ένα πρόγραμμα. Ας μας πουν λοιπόν πρώτα το πρόγραμμα κι ας ψάξουν μετά για τον συνδυασμό”, έλεγε ο κ. Καστρινός στο Κουρβισάνειο, τον Ιανουάριο του 2019. 
Μόνο που ο ίδιος, ενώ έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόγραμμα, παρά το στήσιμο της παράταξής του. Αλλα έλεγε τότε… 

Οπως και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί που γράφει στα δημοσιεύματά του [και συνεπικουρεί στο facebook συνεργάτης του] δεν βασίζονται σε ένα είδους μίσους κι εγωισμού; Διότι πώς αλλιώς να χαρακτηριστούν αναφορές του τύπου “πολιτική-αυτοδιοικητική γραφικότητα”, ή “από χρόνια καταδικασμένες ενέργειες και πρακτικές , προερχόμενες από ́ ́ πολιτικά αρρωστημένες εποχές” ή “είστε ́ ́ πολιτικά –αυτοδιοικητικά λίγος, Καληνύχτα σας, κ. Μαρίνο…” και άλλα. 

“Να είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί στην επόμενη δημοτική θητεία”, ήταν κάτι που επίσης ο κ. Καστρινός είχε πει τον Ιανουάριο του 2019. Εκτός κι αν εννοούσε το “ενωμένοι” μόνο αν νικούσε ο “εκλεκτός” του. 

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Σαφώς και πρέπει να υπάρχει αντιπαράθεση δύο ή περισσοτέρων υποψηφίων, όταν ο καθένας έχει μια διαφορετική κοσμοθεωρία. Αλλά αυτή η αντιπαράθεση να γίνεται με πολιτικό πολιτισμό, με κατάθεση προτάσεων ή και διαφωνιών και όχι με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Τον πολιτικό πολιτισμό ζητάει ο κόσμος και ο κ. Καστρινός θα έπρεπε να ήταν ο πρώτος διδάξας!!!

Πέρασαν οι εποχές όπου με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κάποιοι κέρδιζαν “καρέκλες”, πέρασαν οι εποχές όπου ο Εμμανουήλ Ροίδης έγραφε “μεταξύ δύο Ρωμιών διαφωνούντων δια το αν ο ήλιος προβάλλει εξ ανατολών ή εκ δυσμών, δίκαιο έχει ο οπλοφορών!”. 

Περί βιολογικού καθαρισμού… 

Εχω την εντύπωση ότι κι εδώ κάπου έχει μπερδευτεί ο κ. Καστρινός. Ισως και λόγω ηλικίας. Ολοι μεγαλώσαμε και δικαιολογείται να ξεχνάμε λίγο ή και να μπερδευόμαστε. Αν δεν κάνω λάθος, αυτή την εικόνα δεν παρουσίαζε ο βιολογικός όταν παρέδωσε ο κ. Καστρινός;


 

Δεν είχε δίκιο ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος όταν δήλωνε ότι “ένα βανδαλισμένο έργο για τον δήμο Πηνειού βρίσκει το δρόμο του, ένα βανδαλισμένο έργο βρίσκει τη σειρά του και πλέον φυλάσσεται και φροντίζεται από πιστοποιημένη υπηρεσία φύλαξης”; 

Γι’ αυτό το έργο που κατάντησε Γεφύρι της Αρτας κανένας δεν είχε ευθύνη, όταν επί 23 ολόκληρα χρόνια αφέθηκε στο έλεος του Θεού; Δεν είναι αλήθεια ότι ο αγωγός Βαρθολομιού ήταν άχρηστος αφού δεν λειτουργούσε λόγω των ασυνεχειών και των αντίστροφων κλίσεων που υπήρχαν όπως διαπιστώθηκε από βιντεοσκόπηση που διενήργησε εταιρία;

Αλλά για τον βιολογικό θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή…. με ρεπορτάζ.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Πηνειού: Ο... "πολιτικός πολιτισμός" Του Αλέξη Καστρινού [Ι]
Δήμος Πηνειού: Ο... "πολιτικός πολιτισμός" Του Αλέξη Καστρινού [Ι]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOoY-Q8VVG3LVNV2QBsQjN_N_WTbG50K_m3-Ie2QTg4oIa2WxhdJ5P52l1Q4NL6tgCnMiD6ImTkooJYJo6RVrpru-z-dTVXUcMulun_XKhIEFZEQlvccv5uF72ruhGhn-R-P8gry7Icfem-wJTioMg5UknrGs7sKaVv0xar3f4l9rm0EZwfMUzSTek/s600/%CE%9A%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%A31.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOoY-Q8VVG3LVNV2QBsQjN_N_WTbG50K_m3-Ie2QTg4oIa2WxhdJ5P52l1Q4NL6tgCnMiD6ImTkooJYJo6RVrpru-z-dTVXUcMulun_XKhIEFZEQlvccv5uF72ruhGhn-R-P8gry7Icfem-wJTioMg5UknrGs7sKaVv0xar3f4l9rm0EZwfMUzSTek/s72-c/%CE%9A%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9D%CE%9F%CE%A31.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/10/blog-post_45.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/10/blog-post_45.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy