-->

Το Αφήγημα… Δήμων Της Ηλείας!

  Το μονοπώλιο της αγάπης για τον τόπο του δεν το έχει κανένας, είτε είναι πολιτικός είτε απλός πολίτης. Από την άλλη, βέβαια, γίνεται ...

 


Το μονοπώλιο της αγάπης για τον τόπο του δεν το έχει κανένας, είτε είναι πολιτικός είτε απλός πολίτης. Από την άλλη, βέβαια, γίνεται κατανοητή η προσπάθεια κάποιων πολιτικών [και των οπαδών τους] να προσπαθούν να εκλεγούν – μια εκλογή όμως που δεν πρέπει να βασίζεται σε… παραμύθια, ύβρεις και σε “χτυπήματα κάτω από τη ζώνη”. 

Δυστυχώς, τέτοια φαινόμενα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στην Ηλεία, καθώς έχουμε μπει στην προεκλογική περίοδο που οδηγεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. 

Αφήγημα 1ο: “Αυτός έχει λεφτά, δεν έχει ανάγκη να φάει”. 

Αυτό το αφήγημα κυκλοφορεί στα… καφενεία και σε κάτι περίεργα τραπεζώματα από πρόσωπα τα οποία δεν έχουν να παραθέσουν πολιτικό λόγο και προσπαθούν με τέτοιες δηλώσεις να μειώσουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των αντιπάλων τους. Βέβαια, πέρα από τις όποιες αναφορές τους στα καφενεία, όπου εκεί δηλώνεις ότι θες χωρίς να… πληρώνεις [!!!] ποτέ δεν παρουσιάζουν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο, που αν είχαν θα έπρεπε να το παραδώσουν στις εισαγγελικές αρχές. Αυτά λοιπόν αγγίζουν τα όρια της φαντασίας τους και νομίζουν ότι με τέτοιους τρόπους θα κερδίσουν… ψήφους! 

Αφήγημα 2ο: “Αυτός αγαπάει τον τόπο του και θα κάνει πολλά” 

Δηλαδή, οι άλλοι που εκτίθονται στα κοινά δεν αγαπούν τον τόπο τους, στον οποίο ζουν με τις οικογένειές τους; Η αγάπη για τον τόπο είναι μονοπόλιο ενός ανδρός, ενώ οι υπόλοιποι τον εχθρεύονται; Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με τις πολιτικές που εκφράζει κάποιος που κατέχει μια θέση. Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν άλλον να τον κατηγορεί ως… “εχθρό” του τόπου του. Αλλωστε, γι’ αυτό υπάρχουν οι εκλογές. Οταν διαφωνείς με τις πολιτικές κι επιλογές που κάποιος κάνει δεν τον ψηφίζεις ή αν συμφωνείς τον ψηφίζεις. Απλά πράγματα! 

Αφήγημα 3ο: “Πες, πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει” 

Τελευταία παρατηρούμε κάποιους, που κυρίως αποτελούν αντιπολίτευση, να λένε συνεχώς τα ίδια πράγματα, να εκφράζουν συνεχώς την ίδια άσχημη συμπεριφορά, στη βάση της γκαιμπελικής μεθόδου, με προφανή στόχο να αφήσουν σκιές για πρόσωπα που διοικούν. Μπροστά στον καημό της εκλογής τους ή της επανεκλογής τους εξυφαίνουν περίεργα σενάρια , τα οποία δεν διστάζουν να εφαρμόσουν. Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτοί που προβαίνουν σε αυτά, είναι άνθρωποι που διοίκησαν στο παρελθόν και η ψήφος του κόσμου τους έστειλε στα… αζήτητα της αντιπολίτευσης.

Οι ημέρες εξουσίας κάποιων από αυτούς δεν ήταν και ότι το καλύτερο, αλλά προσβλέπουν στην ασθενή μνήμη των πολιτών. Συνήθως, επίσης, κάποιοι από αυτούς έχουν κάνει άλλα… πολιτικά βήματα, αλλά λόγω των “χαστουκιών” που έφαγαν ευελπιστούν να ξανα-επιστρέψουν, θεωρώντας μάλιστα ότι οι πολίτες υποχρεούνται να τους έχουν επί πολλά έτη ακόμα στην ‘καμπούρα’ τους! 

Οπως γράφει ο Αριστοτέλης στη “Ρητορική” του “η αιτία που νιώθουν ευχαρίστηση αυτοί που προσβάλλουν είναι ότι με το να κακομεταχειρίζονται τους άλλους πιστεύουν ότι “ανεβαίνουν” οι ίδιοι. 
Στην προσβολή εμπεριέχονται η έλλειψη αισθήματος σεβασμού…” 

Και κάτι ακόμα: “Ενδοξες” στιγμές φαίνεται ότι ξαναζεί δήμος της Ηλείας που, όπως το 2019 έτσι και τώρα, κάποιοι υποχθόνιοι τύποι πάλι μοίρασαν φυλλάδια με προσβλητικό και φυσικά αναπόδεικτο περιεχόμενο. Για τους συγκεκριμένους [κάμερες τους έχουν καταγράψει και θα υπάρξουν εξελίξεις] δεν έχεις να πεις τίποτα, παρά μόνο να κουνάς το κεφάλι σου με θλίψη, βλέποντας την πορεία τους σε προσωπικό κι επαγγελματικό, ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο! 

Και κάτι ακόμα: Οι εκλογές πρέπει να βασίζονται στα προγράμματα που παρουσιάζουν οι υποψήφιοι και μόνο σε αυτά. Κανέναν δεν ενδιαφέρει η προσωπική ζωή ενός υποψηφίου, εκτός αν αυτή βλάπτει το σύνολο. Επίσης, οι εκλογές πρέπει να διανύουν μια εορταστική περίοδος όπου ναι μεν οι αντιπαραθέσεις πρέπει να υπάρχουν, αλλά όχι με τρόπο που προσβάλλει την τιμή και την αξιοπρέπεια κάποιου. Οι εκλογές είναι ο ανώτατος θεσμός της δημοκρατίας κι έτσι πρέπει όλοι οι πολίτες να τις βλέπουν. Οι εποχές των “πολιτικών παθών” και του μίσους, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να τις ξαναφέρουν στο προσκήνιο. Σε αυτά οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να αντισταθούν!




COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Το Αφήγημα… Δήμων Της Ηλείας!
Το Αφήγημα… Δήμων Της Ηλείας!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgn4OSb7qtGCJMCCzG05CDjkxlSp1jOm8TfOTUAoGOvrMXoPP3elxD5GW8POQx2NDPc49SEjtzI-29YWMxhp8Leu5WSgvBRy0iizG3WrcSBbcfMSKf-4pc0Zefp6RKd2XHXpPNMSs4ngmt1mW4xtECgpDY1DNAd78KgVCEVrqg_6t6CILHtHPgp9vPt/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2022-11-27_111749_pixabay.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgn4OSb7qtGCJMCCzG05CDjkxlSp1jOm8TfOTUAoGOvrMXoPP3elxD5GW8POQx2NDPc49SEjtzI-29YWMxhp8Leu5WSgvBRy0iizG3WrcSBbcfMSKf-4pc0Zefp6RKd2XHXpPNMSs4ngmt1mW4xtECgpDY1DNAd78KgVCEVrqg_6t6CILHtHPgp9vPt/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2022-11-27_111749_pixabay.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/11/blog-post_738.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/11/blog-post_738.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy