-->

Με Κ. Τζαβάρα Η Ηλεία Δυναμικά Για Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Είναι η πρώτη φορά που Ηλείος πολιτικός αφήνει ανοικτό [και με μεγάλες πιθανότητες] το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την θέση του Περιφερειάρχ...




Είναι η πρώτη φορά που Ηλείος πολιτικός αφήνει ανοικτό [και με μεγάλες πιθανότητες] το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, αψηφώντας τα λόμπι των άλλων δύο νομών, που όχι μόνο δεν επέτρεπαν την δυναμική εμφάνιση υποψηφίου εκτός των νομών τους, αλλά πάντα αντιμετώπιζαν την Ηλεία ως το… αποπαίδι, φυσικά και με την συμβολή κάποιων Ηλείων αιρετών που έπαιζαν τα δικά τους παιχνιδάκια! 

Αν θυμάμαι [που θυμάμαι] καλά, μόνο πριν μερικά χρόνια ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ζαφειρόπουλος είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την περιφέρεια, αλλά αυτό δεν προχώρησε. 

Ομως, ο Κώστας Τζαβάρας δεν είναι ο οποιοσδήποτε πολιτικός. Επί χρόνια κυριαρχεί στη πολιτική σκηνή της χώρας και την πολιτική του παρουσία την έχουν αναγνωρίσει φίλοι και πολιτικοί του αντίπαλοι. Και όσο κι αν θέλει να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις η νυν περιφερειακή αρχή, το σίγουρο είναι πώς “τρέμει το φυλοκάρδι τους” με την υποψηφιότητα του Ηλείου πολιτικού, ο οποίος έχει μεγάλες συμπάθειες και στους τρεις νομούς. 

Σε ότι αφορά την Ηλεία, ο Φαρμάκης την έχει χάσει, αφού παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του, αν όχι τίποτα, τουλάχιστον απειροελάχιστα έκανε. Αλλά βέβαια την μεγαλύτερη τρομάρα την έχουν οι Ηλείοι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι οποίοι βλέπουν πολύ ορατό το φάσμα της εξόδου τους [οι περισσότεροι, τουλάχιστον]. 
Αλλά όπως λέει και μια παροιμία “δεν έχασε η βενετιά βελόνι”. 

Οι Ηλείοι περιφερειακοί σύμβουλοι ήταν και είναι παντελώς απόντες από τα μεγάλα προβλήματα του νομού – πειθήνια όργανα ενός κόμματος που πήρε από το νομό μεγάλες κατακτήσεις του και μάλιστα σε δύσκολες περιόδους. Τους ενδιαφέρει μόνο η πολιτική καρέκλα, έχοντας αδιαφορήσει παντελώς για όλα όσα συνέβησαν σε αυτό τον ταλαίπωρο νομό. Καιρός, επομένως, να πληρώσουν πολιτικά την αναλγησία τους. 
“Ηλθον, είδον και απήλθον”!!! 

Αλλά γενικά, δεν ξέρουμε και ποια είναι η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία, σε ότι αφορά τον ίδιο τον Φαρμάκη. Δηλαδή, δεν ξέρουμε πόσο η Νέα Δημοκρατία “καίγεται” για την επανεκλογή του. 

Να θυμίσω ότι μόλις τον περασμένο Μάιο, υπήρξε δημοσίευμα στο powergame.gr που ανέφερε τα εξής: “Αυτή την περίοδο «τρέχουν» πολλές έρευνες σε όλη την επικράτεια. Ανάμεσα σε αυτά που μετρούν οι επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος είναι και η απήχηση των περιφερειαρχών. Ήδη μάλιστα, έχουν μαζέψει την πρώτη σοδιά. Από τα πρώτα στοιχεία καταγράφεται δύσκολη εικόνα για τους εξής εν ενεργεία περιφερειάρχες: Τον Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανό, που δυσκολεύεται να πείσει κυρίως το εκλογικό ακροατήριο της Φθιώτιδας (μεγάλος νομός) για τις ικανότητες του, τον αντάρτη στις προηγούμενες εκλογές στο Βόρειο Αιγαίο Κώστα Μουτζούρη, που παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να κάνει άνοιγμα στο Μαξίμου, έχει χάσει όλη την οργανωμένη νεοδημοκρατική βάση της περιφέρειας του και τον Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη. Για τον τελευταίο ομολογώ ότι είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, αν και με την υπάρχουσα δημοσκοπική εικόνα, δύσκολα θα κέρδιζε μια δεύτερη θητεία…”. 

Κι αυτά γράφονταν σε μια εποχή που ο Φαρμάκης “έπαιζε μπάλα μόνος του”. Σε μια εποχή όπου ούτε καν διανοούνταν στη Νέα Δημοκρατία πώς δικό τους στέλεχος θα έβγαινε ανοιχτά απέναντί του. Και όπως προναφέρθηκε, δεν μιλάμε για οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο. 

Μη νομίζει κανείς ότι τον Νεκτάριο Φαρμάκη τον συμπαθούν και πολλοί νεοδημοκράτες στην Ηλεία. Επειδή και οι ίδιοι ζουν σε αυτό το νομό, έχουν τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον του νομού και κατά προέκταση και για το δικό τους και των οικογενειών τους, διαπιστώνουν καθημερινά τι συμβαίνει. Καθημερινά διαπιστώνουν τα προεκλογικά “τα λόγια, τα ψεύτικα, τα μεγάλα”. 

Κι εκεί στην Πάτρα να θυμούνται κάτι: Πέρασαν οι εποχές που τα κόμματα έσπρωχναν με το ραβδί τους ψηφοφόρους τους για να ψηφίσουν συγκεκριμένα πρόσωπα. 

Και κάτι ακόμα… 

*Η επίσημη ανακοίνωση της καθόδου του Κώστα Τζαβάρα, μετά τις γιορτές, θα ωθήσει τον νυν περιφερειάρχη να εξαπολύσει μια νέα παροχολογία/ υποσχολογία, αν κερδίσει ακόμη μία θητεία, σε αγαστή συνεργασία με τα “φιλικά” του μέσα ενημέρωσης. Αραγε,νομίζει ότι θα ξαναγίνει πιστευτός; 

*Κρατήστε κάτι που είπε ο Κώστας Τζαβάρας: “Εχω προτάσεις από κομματικούς σχηματισμούς, φορείς και οργανώσεις…”. Τα υπόλοιπα θα τα πει μετά τις γιορτές και τότε κάποιοι να είναι σίγουροι ότι θα χάσουν τον ύπνο τους!!!! 

Και λίγη ιστορία: Η φράση του Ιούλιου Καίσαρα μετά τη νίκη του κατά του βασιλιά του Πόντου Φαρνάκη B’ ήταν “Veni, vidi, vici” που σημαίνει στα Λατινικά “ήρθα είδα νίκησα/κατέκτησα”. Στη συζήτηση, οι ‘παλιοί’ έπαιρναν όρκο ότι ο Καίσαρας έχει πει την φράση και με το ‘απήλθον’ αλλά αυτό ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Με Κ. Τζαβάρα Η Ηλεία Δυναμικά Για Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Με Κ. Τζαβάρα Η Ηλεία Δυναμικά Για Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmwkLJEFjw0TvqE7ogbeg6MJ92y2uuDoLOx_xtdxEysNHYGfxRvAJuFZ0RQVBh0xAfWKrQJDPXHS4EITtNstGyAcpOwQ424J-ZyubFnpbSkHwVMNggRuLnyuQR8wG7R7JYya3a7SjYja-2-j-ufgCCGfrO3EmJS0D4x55W_jfUtdypnepojImej9QZ/s600/Opera-%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2022-11-25_160402_www.documentonews.gr_.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmwkLJEFjw0TvqE7ogbeg6MJ92y2uuDoLOx_xtdxEysNHYGfxRvAJuFZ0RQVBh0xAfWKrQJDPXHS4EITtNstGyAcpOwQ424J-ZyubFnpbSkHwVMNggRuLnyuQR8wG7R7JYya3a7SjYja-2-j-ufgCCGfrO3EmJS0D4x55W_jfUtdypnepojImej9QZ/s72-c/Opera-%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2022-11-25_160402_www.documentonews.gr_.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/12/blog-post_94.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/12/blog-post_94.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy