-->

Δημοτικές Εκλογές 2023: Μια Ματιά Στους Δήμους Της Ηλείας

Αν και μας χωρίζουν εννέα μήνες από τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, εντούτοις κινήσεις, κυρίως, παρασκηνιακές, ξεκίνησαν σε ...



Αν και μας χωρίζουν εννέα μήνες από τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, εντούτοις κινήσεις, κυρίως, παρασκηνιακές, ξεκίνησαν σε   αρκετούς δήμους εδώ και πολύ καιρό. 

Βέβαια, όλων τα βλέμματα είναι   στραμμένα στις εθνικές εκλογές,   περιμένοντας τα αποτελέσματα που ενδεχομένως αλλάξουν κάποιους   συσχετισμούς!

Επίσημα, τον “χορό” ξεκίνησε ο δήμος Πηνειού, με τον πρώην δήμαρχο και νυν υποψήφιο Αλέξη Καστρινό να ανακοινώνει πρώτος υποψηφίους. Λίγο αργότερα, το ίδιο έπραξε και ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, ο οποίος με την μία ανακοίνωσε 88 υποψηφίους, κυρίως νέους ανθρώπους. Η προσέλευση στη παράταξη του κ. Μαρίνου είναι πολύ μεγάλη και αυτό φαίνεται από τις καθημερινές ανακοινώσεις και νέων υποψηφίων.

 

Των περισσοτέρων τα μάτια είναι στραμμένα στον δήμο Ήλιδας, όπου αγγίζει τον υπερβολικό αριθμό των… εφτά [!!!] υποψηφίων δημάρχων. Φυσικά, όπως πολλοί υποστηρίζουν, είναι αδιανόητο να κατέλθουν στις εκλογές τόσοι πολλοί συνδυασμοί, κάποιοι από τους οποίους δεν θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. 

Είναι γνωστό, σε κάθε προεκλογική περίοδο, στον συγκεκριμένο δήμο να ακούγονται διάφορα ονόματα, τα οποία στη συνέχεια ενσωματώνονται σε άλλες παρατάξεις έχοντας φυσικά εξασφαλίσει κάποια θέση, εφόσον η παράταξη εκλεγεί. Μια συνήθης πρακτική κάποιων που θέλουν να αποκτήσουν κάποιο ρόλο -ρόλο που από μόνοι τους ποτέ δεν θα μπορούσαν! Πάντως, κάποιες “δυναμικές” εμφανίσεις των προηγούμενων μηνών φαίνεται να… έχουν “κάτσει”. 
Ενδεχομένως να διαπίστωσαν ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν! 

Ρυθμιστής των εκλογών θα αποτελέσει ο νυν δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης. Με πολλά χρόνια εμπειρίας από προεκλογικές μάχες, ο Γιάννης Λυμπέρης δεν έχει ανοίξει όλα τα χαρτιά του, παρά τις “επιθέσεις” που κατά καιρούς έχει δεχτεί από αντιπάλους του. 

Για το μόνο που πολλάκις έχει διαβεβαιώσει είναι πώς θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο ευελπιστώντας σε ακόμη μία επανεκλογή του. Μπορεί για τον, επονομαζόμενο και ως “αλεπού” της αυτοδιοίκησης, Γιάννη Λυμπέρη να ακούγεται ότι ίσως να μην ξανακατέβει για δήμαρχος, όμως αυτό δε φαντάζει – με βάση τις δηλώσεις του – πολύ πιθανόν. 

Προφανώς, αυτά βγαίνουν από στόματα αντιπάλων του που θεωρούν τον Λυμπέρη – κι έτσι είναι – ως τον πιο σοβαρό και δύσκολο αντίπαλό τους. Βέβαια, τους επόμενους μήνες όλα μπορούν να ανατραπούν!!!!


Για τον Γιάννη Λέντζα, δεν μπαίνει θέμα μη εκλογής του. Θα ξαναεκλεγεί και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Πέρα από το σπουδαίο έργο που έχει να επιδείξει, είναι αλήθεια ότι νέος υποψήφιος δεν μπορεί να δημιουργήσει νέο αφήγημα, αφού ο νυν δήμαρχος έχει κλείσει όλες τις διόδους ασχολούμενος με όλα τα θέματα. 

Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει βγει να δηλώσει ότι θα είναι αντίπαλός του στις δημοτικές εκλογές. Ο ίδιος πάντως συνεχίζει το έργο του, μαζί με τους δραστήριους συνεργάτες του, περιμένοντας τον όποιον πολιτικό του αντίπαλο.

 

Στον δήμο Πύργου υπάρχει μια περίεργη κατάσταση. Ναι μεν ο Τάκης Αντωνακόπουλος έχει τον πρώτο λόγο, αλλά από την άλλη η συμπεριφορά του, όπως εκφράζεται κυρίως στα social media, φαίνεται να δυσαρεστεί πολλούς πολίτες. Με σκληρή γλώσσα και με όχι τους καλύτερους χαρακτηρισμούς, επιτίθεται εναντίον όλων αυτών που νομίζει ότι υπονομεύουν το έργο της δημοτικής αρχής και προσπαθούν να τον βλάψουν σε προσωπικό επίπεδο. 

Βέβαια, ένα δίκιο ο κ. Αντωνακόπουλος το έχει. 
Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του έχει δεχτεί σωρεία επιθέσεων, ακόμα και για την προσωπική του ζωή. Ποτέ δεν του αναγνώρισαν οτιδήποτε καλό έχει κάνει [όπως ότι ο Πύργος απέκτησε πολιτιστική ταυτότητα] και ταυτόχρονα προσπάθησαν να τον σύρουν σε … παγίδες, που ο ίδιος όμως, λόγω πολιτικής εμπειρίας, ξέρει να αποφεύγει. Αν και ακούγονται διάφορα ονόματα για τον δήμο Πύργου, ότι θα σταθούν απέναντί του στις εκλογές, εντούτοις επίσημο τίποτα δεν είναι. 

Φυσικά αντίπαλός του θα είναι ο Στάθης Καννής ενώ μάλλον θα υπάρξει αποχώρηση Κώστα Νικολούτσου, χωρίς να έχει διευκρινιστεί εάν την παράταξή του την αναλάβει άλλος ή αυτή διαλυθεί. Όπως έγινε με την παράταξη “Αναγένεσις”, όπου την θέση του Χάρη Μιχαλακόπουλου πήρε ο Αγαθοκλής Κωτσάκης.

 

Στον δήμο Ζαχάρως ο νυν δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος θα είναι εκ νέου υποψήφιος με πιθανούς αντιπάλους τους Κώστα Μητρόπουλο και Κάππο. Ο ίδιος πάντως φαίνεται ότι έχει τον πρώτο λόγο, αφού τόσο η προσωπικότητά του όσο και το έργο που έχει επιτελέσει προφανώς θα τον οδηγήσουν και πάλι σε μια νέα νίκη.

 

Στην Αρχαία Ολυμπία φαίνεται να υπάρξει ένας συνασπισμός των πρώην δημάρχων Γιώργου Αηδόνη και Θύμιου Κοντζιά για να “χτυπήσουν” τον νυν δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο. Ο ίδιος πάντως, τουλάχιστον επίσημα, δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τις εκλογές, συνεχίζοντας να κάνει το έργο του.

 

Δύο εξαίρετοι αυτοδιοικητικοί θα κονταροχτυπηθούν και σε αυτές τις εκλογές. Ο Σάκης Μπαλιούκος, με την τεράστια εμπειρία του και το επίσης τεράστιο έργο του στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων θα έχει και πάλι αντίπαλό του τον πιο πετυχημένο νομάρχη της Ηλείας, τον Τάκη Δημητρουλόπουλο. Η μάχη είναι αμφίρροπη αλλά όποιος κι αν εκλεγεί είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία όλου του δήμου. 

** Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω είναι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και φήμες που ακούγονται. Από κει και πέρα, για την μάχη των εκλογών, ο δρόμος είναι μεγάλος και σίγουρα θα υπάρξουν ανατροπές.

 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικές Εκλογές 2023: Μια Ματιά Στους Δήμους Της Ηλείας
Δημοτικές Εκλογές 2023: Μια Ματιά Στους Δήμους Της Ηλείας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcIJiMH8sradJF8rDycnbjGz3LNS2ThNS-iTLESMRTjUiF5_yrL0wXOApTpsuIFCEcGZL7YGTTobGmfYQ2r0H5oT4Aei73q8g0ZGJfPwYAFi-qHUdZM3UoeMkPl6mHBAYy6njOA501Pb0VlbQOeOFGfSduyosA8UyEJ9cGiaHxB7vzM7w7yFMHeuEi/s600/aytodioikitikes_ekloges_2019_462019_759.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcIJiMH8sradJF8rDycnbjGz3LNS2ThNS-iTLESMRTjUiF5_yrL0wXOApTpsuIFCEcGZL7YGTTobGmfYQ2r0H5oT4Aei73q8g0ZGJfPwYAFi-qHUdZM3UoeMkPl6mHBAYy6njOA501Pb0VlbQOeOFGfSduyosA8UyEJ9cGiaHxB7vzM7w7yFMHeuEi/s72-c/aytodioikitikes_ekloges_2019_462019_759.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/01/2023_20.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/01/2023_20.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy