-->

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε… αποκριάτικους ρυθμούς!

Γεμάτο καρναβαλικές εκδηλώσεις είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο, αλλά και η Καθαρά Δευτέρα, στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης! Ο Δήμος και οι ...


Γεμάτο καρναβαλικές εκδηλώσεις είναι το προσεχές Σαββατοκύριακο, αλλά και η Καθαρά Δευτέρα, στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης! Ο Δήμος και οι τοπικοί σύλλογοι έχουν προετοιμάσει αποκριάτικα δρώμενα και παρελάσεις σε κάθε περιοχή και καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν με κέφι, χαρά και καρναβαλική διάθεση! 

46ο Λεχαινίτικο Καρναβάλι 

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 19:00 το απόγευμα θα γίνει η έξοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου στα Λεχαινά, ένα αποκριάτικο γλέντι για το 46ο ΛεχαινίτικοΚαρναβάλι που θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023. Καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Λεχαινών θα προπορεύονται της νυχτερινής παρέλασης, και θα δώσουν μια ξεχωριστή νότα στην αποκριάτικη έξοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου που είναι όντως εντυπωσιακός! Τα Λεχαινά, θα πλημμυρίσουν χρώμα και μουσική, ενώ η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της εδώ και μέρες και έχει στολιστεί από τον Όμιλο Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων που έχει και την διοργάνωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων. 

Αμέσως μετά το χορευτικό τμήμα του Ομίλου Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών θα παρουσιάζει χορούς που χαρακτηρίζουν τις Απόκριες. Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου Λεχαινών θα έχουμε το παραδοσιακό Αντάμωμα των Γενίτσαρων με την συμμετοχή Γκοτσαριών Λεχαινών-Μυρσίνης. Το 46ο Λεχαινίτικο καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 στις 15:00 το μεσημέρι στα Λεχαινά. Το Καρναβάλι των Λεχαινών αποτελεί παράδοση ετών και συγκεντρώνει κόσμο από όλη την ευρύτερη περιοχή με τα πάντα πρωτότυπα και σατιρικά άρματα και γκρουπ καρναβαλιστών που σκορπίζουν το κέφι σε όλη την πόλη. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ο Όμιλος Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών. 

Ποδαράτη Βάρδας 

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 10:00 το πρωί διοργανώνεται η Ποδαράτη Παρέλαση Βάρδας με διάθεση για πολύ χορό, κέφι και εκπλήξεις! Σημείο εκκίνησης το Δημαρχείο Βάρδας. Διοργάνωση Δήμος Ανδραβίδας-Κυλληνης με συνδιοργάνωση από όλους τους Συλλόγους της Βουπρασίας. Μετά το πέρας της ποδαράτης θα υπάρχουν φουσκωτά και χορευτικά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βάρδας. 

Ποδαράτη και Γαϊτανάκι στο Νεοχώρι 

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00 το μεσημέρι θα έχουμε καρναβαλικό ξεφάντωμα από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου και του Γυμνασίου και το Γαϊτανάκι. Μετά το πέρας της ποδαράτης θα υπάρχουν εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους και σοκολατοπολεμος!

 

8η Νυχτερινή Ποδαράτη Ανδραβίδας
 

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 διοργανώνεται η 8η Νυχτερινή Ποδαράτη Ανδραβίδας από την οργανωτική επιτροπή σε συνεργασία με σχολεία, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικούς- αθλητικούς συλλόγους και επιχειρήσεις , μεπαρουσιαστή τον έναν και μοναδικό ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΑΛΙΚΗ, που υπόσχεται να εκτοξεύσει τη διασκέδαση στα ύψη με το αστείρευτο χιούμορ του και να διασκεδάσει πληρώματα και θεατές. 

Η αποκριάτικη συνάντηση θα λάβει μέρος στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο ύψος της εκκλησίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών και η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί μέχρι το λαογραφικό μουσείο της πόλης. Η οργανωτική επιτροπή μας προϊδεάζει για μία πρωτοφανή «έκρηξη» κεφιού και δημιουργίας, τρία χρόνια μετά τους περιορισμούς της πανδημίας!

 

Καρναβάλι και στη Μυρσίνη
 

Καρναβάλι και στη Μυρσίνη το προσεχές Σαββατοκύριακο με διοαργάνωση από τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης! Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 19:00 θα έχουμε Αντάμωμα των Γενίτσαρων στο κέντρο της αγοράς και στις 21:00 αποκριάτικος χορός στο κέντρο SEMELI. Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί θα έχουμε το Πέρασμα των Γενίτσαρων από το χωριό και στις 18:00 τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση!

 

Καστρινό Καρναβάλι
 

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Δήμο κλείνουν την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου με το παραδοσιακό Καστρινό Καρναβάλι, στο Κάστρο. Με εκδηλώσεις για τα Κούλουμα από τις 10:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία και την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση να ξεκινά στις 15:00 το μεσημέρι!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε… αποκριάτικους ρυθμούς!
Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε… αποκριάτικους ρυθμούς!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsJzyxsBepNxDuNl529HwcvlXIsN09pIJsoIxBTWXKbnWf4c4vI32yEJ5srXU-HBSSPCy0vH3a5JFC4llVQ-gdL8GeNVvUnGnEmgWsTg3_c4t7i3QKH3yPhS8McUG_Jf9Kr-2vx0OoxzfQRsvsoNXekZ4CfkTQ8NK72T56f0MJNT3sCCR9V5-kO0aJ/s600/unnamed.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsJzyxsBepNxDuNl529HwcvlXIsN09pIJsoIxBTWXKbnWf4c4vI32yEJ5srXU-HBSSPCy0vH3a5JFC4llVQ-gdL8GeNVvUnGnEmgWsTg3_c4t7i3QKH3yPhS8McUG_Jf9Kr-2vx0OoxzfQRsvsoNXekZ4CfkTQ8NK72T56f0MJNT3sCCR9V5-kO0aJ/s72-c/unnamed.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/02/blog-post_229.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/02/blog-post_229.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy