-->

Όλα Έτοιμα Για Τη Μεγάλη Γιορτή Της Αποκριάς Στον Πύργο

  Κυριακή 19/2 στις 16.00: – Πάνω από 4000 καρναβαλιστές στην παρέλαση (Μανωλοπούλου-Πατρών-Κολοκοτρώνη-Κεντρική πλατεία) – Για πρώτη φορά...

 

Κυριακή 19/2 στις 16.00: – Πάνω από 4000 καρναβαλιστές στην παρέλαση (Μανωλοπούλου-Πατρών-Κολοκοτρώνη-Κεντρική πλατεία) – Για πρώτη φορά 15 άρματα συνοδεύουν τα πληρώματα – Συναυλία με Cubaneros και Banda Morena – Παιδικό Πάρτι και κυνήγι “χαμένου θησαυρού” 

* Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Ο Δήμος πρωταγωνιστεί σε διοργανώσεις μαζικών εκδηλώσεων» 

Στους ρυθμούς της Αποκριάς κινείται η πόλη του Πύργου με αποκορύφωμα τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που διοργανώνει ο Δήμος Πύργου κι ο ΔΟΠΠ και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 16.00, με σημείο εκκίνησης την οδό Μανωλοπούλου και τερματισμό την κεντρική πλατεία μέσω των οδών Πατρών και Κολοκοτρώνη. 

Για τη διοργάνωση της παρέλασης και όλων των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν μίλησαν σε κοινή Συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος. Παράλληλα δόθηκε τέλος σε κάθε παραφιλολογία για το κόστος των εκδηλώσεων που προσπάθησαν κάποιοι να διασπείρουν.

47 πληρώματα – πάνω από 4000 καρναβαλιστές-15 άρματα 

Η εύστοχη σάτιρα, η φαντασία, η ανατροπή και η ευρεσιτεχνία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του φετινού καρναβαλιού με κοινό παρονομαστή την ευπρέπεια. Πάνω από 4000 καρναβαλιστές – ενώ αναμένεται η συνολική συμμετοχή του κόσμου να ξεπεράσει τις 15.000 – με 20 παιδικά γκρουπ όλων των ηλικιών που απαρτίζονται από: ΚΔΑΠμεΑ και το Σωματείο παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Ηλείας, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, ΚΔΑΠ, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, 16 γκρουπ ιδιωτών, 4 γκρουπ πολιτιστικών συλλόγων, 3 αθλητικά σωματεία και 4 σχολές χορού ολοκληρώνεται η καρναβαλική παρέλαση. Φέτος για πρώτη φορά, 15 άρματα θα κάνουν την εμφάνισή τους που θα συνοδεύουν τα πληρώματα με την ανάλογη θεματολογία. 

Παράδοση της ελληνικής κοινωνίας 

– Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας που καθιερώσαμε πλέον, με τη μεγάλη γιορτή της παρέλασης, στο πλαίσιο που έχει θέσει ο Δήμος, αυτό της ευπρέπειας και της κόσμιας παρουσίας χωρίς προκλήσεις σε σύμβολα. Το 2020 ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά. Φέτος προβλέπεται μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις αποτελούν παράδοση της νεοελληνικής κοινωνίας. 

Σε όλο το Νομό είχαμε εκδηλώσεις, εκτός από τον Πύργο με μια έωλη δικαιολογία απευθυνόμενη σε μικρό ποσοστό ανθρώπων που αγνοούν την πραγματικότητα και σκέφτονται με περισσή υποκρισία απέναντι στις ανάγκες της ζωής, τα ήθη και τα έθιμα. Η Αποκριά είναι έθιμο της νεοελληνικής κουλτούρας και του χριστιανικού εορτολογίου. 

Ο Δήμος Πύργου στη λογική της εξωστρέφειας, πρωταγωνιστεί σε διοργανώσεις μαζικών εκδηλώσεων όλων των ηλικιών γι’ αυτό και τις αγκαλιάζει ο κόσμος, ενώ παράλληλα έχουν σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα στην αγορά. Κανένας δεν είναι μόνος σ’ αυτή την πόλη, στη χαρά και τη λύπη. Ο Δήμος είναι ο κοινωνικός θεσμός που έχει αυτό το ρόλο, να διοργανώνει όμορφες στιγμές και να βελτιώνει τις υποδομές. Και στα δύο κάνουμε θετικά βήματα και διαρκώς προσθέτουμε». 

Η αλήθεια για το κόστος των εκδηλώσεων 

Ο κ. Αντωνακόπουλος, δίνοντας οριστικό τέλος στην παραφιλολογία που…διέρρεαν «κέντρα παραπληροφόρησης» δήλωσε κατηγορηματικά: «Όσοι ανησυχούν για το δημόσιο χρήμα, ενημερώνουμε πως είναι η πιο φτηνή εκδήλωση που κάνουμε! Οι δαπάνες είναι τρομερά συγκρατημένες. Η άποψη ότι τα χρήματα είναι μόνο για τσιμέντο και όχι για κοινωνική πολιτική και πολιτισμό, δεν εκφράζει πολλούς. 

Συνήθως η διαφθορά στη χώρα έχει αντιμετωπιστεί στις κατασκευές. Αυτό, για να τελειώνουμε με τις υποκριτικές προσεγγίσεις της δήθεν διαφύλαξης του δημοσίου χρήματος από κάποιους που έχουν πρωταγωνιστήσει στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος μέσα από τα δημόσια έργα. Η απάντηση σε όσους με κροκοδείλια δάκρυα κάνουν μια ξεπερασμένη, ως μοντέλο μικροπολιτική αντιπαράθεση στα μεγάλα γεγονότα, είναι οι χιλιάδες κόσμου που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις! Το χαμόγελο δεν αποτιμάται τόσο φτηνά όσο κάποιοι νομίζουν. 

Είναι σπουδαία συμβολή του Δήμου να κάνει τους πολίτες χαρούμενους και να δημιουργεί οικονομικό αποτέλεσμα στην αγορά. Αυτοί οι οποίοι, με τις ατέρμονες, άγονες διαδικασίες θέλουν να καθυστερούν τον προϋπολογισμό του Δήμου Πύργου έχουν ευθύνη στο ότι δεν μπορέσαμε να κάνουμε και άλλα πράγματα. Κάποιοι κατάφεραν να καθυστερήσουν τον προϋπολογισμό μένοντας συνεπείς σε δικομανία, εμμονή διαδικαστικών εμπλοκών, με μόνο στόχο την αποτροπή παραγωγής έργου από το Δήμο υπέρ των πολιτών. Αυτό το εισπράττουν οι πολίτες». 

– Η κ. Σταθοπούλου από την πλευρά της, έδωσε όλα τα οικονομικά στοιχεία, δηλώνοντας: «Θεωρώ ότι ένα μεγάλο όπλο διαβούλευσης είναι το ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Το κόστος των εκδηλώσεων δεν υπερβαίνει τις 28.000 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Αυτά για όσους μιλάνε για ποσά που ξεπερνούν απίστευτα την πραγματικότητα και δεν αντέχουν καν στην κοινή λογική». 

Όλη η πόλη μια αγκαλιά! 

Συνεχίζοντας η κ. Σταθοπούλου εξέφρασε τη χαρά της για την τόσο μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και αναφέρθηκε στη συλλογική προσπάθεια όσων συνέβαλαν τα μέγιστα για τη διοργάνωση. Ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Πύργου, τονίζοντας ότι «πάντα είναι αρωγός, ανοιχτόμυαλός και ακούει και συμβάλλει σε ότι ζητήσουμε». Κάνοντας ειδική μνεία στον αντιδήμαρχο Γιάννη Πλεμμένο, ευχαρίστησε τις: Βίκυ Γκουγκουστάμου, Άντζελα Κύτταρη και Βάσω Μάρκου και την υπάλληλο του ΔΟΠΠ Αδαμαντία Τσακανίκα, καθώς κι όλα τα μέλη του ΔΟΠΠ που ομόφωνα αποφάσισαν την διοργάνωση των εκδηλώσεων. 

Ο Πύργος πρωτοπορεί 

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Πλεμμένος δήλωσε: «Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Πύργου πρωτοπορεί. Το 2020 έγινε μια πάρα πολύ επιτυχημένη παρέλαση και φέτος ανεβάζουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Ο πολιτισμός δεν έχει όρια! Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα για την πόλη μας που μετά από τόσα χρόνια στο σκοτάδι, όλοι χρειαζόμαστε το φως της διασκέδασης και του πολιτισμού». Τέλος ο κ. Πλεμμένος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετέχει και να διασκεδάσει. 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 

Κυριακή 19/2/2023 -16.00 Καρναβαλική παρέλαση -19.00 Συναυλία στην κεντρική πλατεία με τα συγκροτήματα Banda Morena και Cubaneros 

Σάββατο 25/2/2023 Κεντρική πλατεία ώρα 11.00 -1 ο Κυνήγι Θησαυρού Πύργου. 

Διοργάνωση Δήμος Πύργου, Γραφείο Εθελοντισμού, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων-1 ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου και Εμπορικός Σύλλογος Πύργου. Δηλώσεις συμμετοχής στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο-Γραφείο Εθελοντισμού τηλ 26213 62433 και στο Email : vreston2023@gmail.com Θεματικό Πάρκο Ξυστρή ώρα 17.00-20.00 Αποκριάτικη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους με τη διασκεδαστική ομάδα «Konstantin».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Όλα Έτοιμα Για Τη Μεγάλη Γιορτή Της Αποκριάς Στον Πύργο
Όλα Έτοιμα Για Τη Μεγάλη Γιορτή Της Αποκριάς Στον Πύργο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHmU54WMiTEfYYYynSOuurPkZNZGS0uv0JEb2vPxIpo0WXZrSkTAHgtu9G26240WOKAVcmnXA2JBHQ9I9et2PCaz9SseWhg_v5kK56hKlk_MOxxOmTqv1gJx-_M6Kc9JNN_TwQnkbEMNYB1qGgl87eBXYBdG8MSnJ8fJYeHSsX9OXJSxra7wumKAOh/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-02-16_142033_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHmU54WMiTEfYYYynSOuurPkZNZGS0uv0JEb2vPxIpo0WXZrSkTAHgtu9G26240WOKAVcmnXA2JBHQ9I9et2PCaz9SseWhg_v5kK56hKlk_MOxxOmTqv1gJx-_M6Kc9JNN_TwQnkbEMNYB1qGgl87eBXYBdG8MSnJ8fJYeHSsX9OXJSxra7wumKAOh/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-02-16_142033_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/02/blog-post_651.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/02/blog-post_651.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy