-->

Δήμος Πύργου: Νέα Σελίδα Συνεργασίας Με Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

  – Η Σημειολογία του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Ποιότητα ζωής με βιωσιμότητα & Αθλητισμό» – Διεξαγωγή πανελλήνιων αγώνων Ενόργα...

 


– Η Σημειολογία του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Ποιότητα ζωής με βιωσιμότητα & Αθλητισμό»

– Διεξαγωγή πανελλήνιων αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου 

– Εξακτίνωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Ηλεία: «Να τοποθετηθεί το πολιτικό σύστημα τώρα!» τονίζει ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος 

Με κορυφαίες παρουσίες του Ακαδημαϊκού και Αθλητικού χώρου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Ποιότητα ζωής με βιωσιμότητα & Αθλητισμό» που διοργάνωσε στις 17 & 18/2 ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο. Για πρώτη φορά στην Ηλειακή πρωτεύουσα, δύο Πρυτάνεις κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ο κ. Ανδρέας Μπουντουβής από το ΕΜΠ και ο κ. Αθανάσιος Κατσής του Παν/μίου Πελοποννήσου, «συνυπόγραψαν» με την παρουσία τους την μεθοδική προσπάθεια του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για την εξωστρέφεια του Πύργου στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο κ. Μπουντουβής στην εισήγησή του, έκανε ειδική μνεία στο έργο ανάπτυξης του πρωτοποριακού Συστήματος Έγκαιρης Πρόγνωσης της Συνδυαστικής Παράκτιας Πλημμύρας που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις εκβολές του Αλφειού. Το έργο εντάχθηκε στο «Πράσινο Ταμείο» και είναι ώριμο πλέον να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησής του με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΕΜΠ και του Δήμου Πύργου, τις προσεχείς ημέρες.

 

– Το Συνέδριο ήταν μόνο η αρχή της προγραμματικής σύμβασης που έχει συνάψει ο Δήμος Πύργου με το Παν/μιο Πελοποννήσου το οποίο ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή της πολύ ενδιαφέρουσας «στρογγυλής τράπεζας» στην οποία μετείχαν οι: Παναγιώτης Αντωνακόπουλος (Δήμαρχος Πύργου), Ανδρέας Μπουντουβής (Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), Αθανάσιος Κατσής (Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), Δημήτριος Ντζανάτος (Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Οικονομολόγος), Γεώργιος Βελντές (Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Φυσικής του Παν/μίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Νικολακοπουλος (Αντιπεριφερειάχης ΠΔΕ Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού), Κωνσταντίνος Νικολούτσος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας) και Μιχάλης Χρηστάκης ( Πρόεδρος «Κλεισθένης»). 

Τον συντονισμό της στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης και ποιότητας ζωής με συνεργασία Πανεπιστημιακής κοινότητας με φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης» είχε ο αναπληρωτής Δήμαρχος Πύργου –Δημοσιογράφος Γιάννης Αργυρόπουλος.

 

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου για διεξαγωγή πανελλήνιων αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής και ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος
 

Η επιτυχία του Συνεδρίου θα επισφραγιστεί αρχικά με τη διεξαγωγή Αγώνων Κυπέλλου Ελλάδας Ρυθμικής Γυμναστικής στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου. «Συμφωνήθηκε με την Ολυμπιονίκη ρυθμικής γυμναστικής και Α’ Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Ειρήνη Αϊνδιλή να διοργανώσουμε τον Μάιο, τη διεξαγωγή πανελλήνιων αγώνων Κυπέλλου για τη ρυθμική γυμναστική με αφορμή και την επανεκκίνηση της λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Πύργου, το οποίο υπενθυμίζεται πως επισκευάζεται ολικά με εργολαβία 600.000 ευρώ και σε ενάμιση μήνα το πολύ, θα είναι έτοιμο» τονίζει ο κ. Αντωνακόπουλος. 

* Αναφορικά με την εξακτίνωση του Παν/μίου Πελοποννήσου στην Ηλεία, ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρει: «Στρατηγικά προς εκεί οδεύει η επιτυχία του εγχειρήματος. Αυτά «χτίζονται» σταδιακά και με προσεκτικά βήματα και συμμαχίες με τα Πανεπιστήμια. Όλα αυτά όμως θέλουν μια πολιτική απόφαση. Εκεί, θα θέσουμε προ των ευθυνών τους, το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί από τώρα – προεκλογικά – και οι εκφραστές του που έρχονται στην Ηλεία για να ψηφιστούν, να αναφέρουν τι θα κάνουν γι’ αυτό το θέμα. 

Η Παιδεία και η Υγεία είναι τα δύο βασικά θέματα κάθε περιοχής. Λάβαμε το πόρισμα της μελέτης από τη «ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ» όπου τελικά για τα Πανεπιστήμια είναι λίγο «θολό» το τοπίο. Δεν αναφέρει συγκεκριμένες τοποθετήσεις. Εμείς θέλουμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Δεν λέμε να κάνουμε Σχολή για τη …Σχολή αλλά να είναι βιώσιμη. Και δεν πιστεύω ότι δεν είναι κάτι βιώσιμο στην Ηλεία, εκτός και αν μας υποτιμούν τόσο πολύ! Πως μπορούν δηλαδή να είναι βιώσιμα Πανεπιστημιακά τμήματα σε απομακρυσμένα ορεινά μέρη και να μην είναι βιώσιμα στην Ηλεία, μια περιοχή με κάμπο, με μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, με δύο μεγάλα λιμάνια…». 

  Η σημειολογία του Επιστημονικού Συνεδρίου

– Είναι η πρώτη Προγραμματική Σύμβαση που έχει συνάψει Αυτοδιοικητικός φορέας της Ηλείας με το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου. 

– Είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν σε μια εκδήλωση δύο Πρυτάνεις. Ο κ. Μπουντουβής του ΕΜΠ – του κορυφαίου εκπαιδευτικού φορέα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα – ο κ. Κατσής του Παν/μιου Πελλοπονήσου. Καθώς και μια πλειάδα καθηγητών άλλων Παν/μίων. 

– Ξεχώρισε η συνέπεια των εισηγητών, δίνοντας στη συντριπτική τους πλειοψηφία το «παρών»! – Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη και πιο στέρεα, περαιτέρω εξειδίκευση αυτής της συνεργασίας. 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου: «Το Παν/μιο Πελοποννήσου, που πιστεύει στην εξακτίνωση Τμημάτων, δεν έχει τμήμα στον Πύργο. Άρα αυτό είναι μια πρόκληση για όλους, και για μας και για το Πανεπιστήμιο» σημείωσε σχετικά ο κ. Αντωνακόπουλος.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Πύργου: Νέα Σελίδα Συνεργασίας Με Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Δήμος Πύργου: Νέα Σελίδα Συνεργασίας Με Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSGxsi0WmFViXfiOObauWWtKhzFMFw9FWMjOJ_Id_TeAi5EbACsnfWnCIew-TUHz0NOnRdBAac1EzhCIplMqi1zeKdxpq5d4BLzrB3siH_p1M5-04x8Xwy6yVPO0RAmwLGUzjGYKu_mqTiEGBu5JHkZPvDUIDjvW8fCw_BtPQPPYycMaH1mUKTooB5/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-02-20_143455_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSGxsi0WmFViXfiOObauWWtKhzFMFw9FWMjOJ_Id_TeAi5EbACsnfWnCIew-TUHz0NOnRdBAac1EzhCIplMqi1zeKdxpq5d4BLzrB3siH_p1M5-04x8Xwy6yVPO0RAmwLGUzjGYKu_mqTiEGBu5JHkZPvDUIDjvW8fCw_BtPQPPYycMaH1mUKTooB5/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-02-20_143455_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/02/blog-post_803.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/02/blog-post_803.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy