-->

Δήμος Πηνειού: Παρολίγο Να Τιναχθεί Στον “Αέρα” – Εντονη Αντιπαράθεση Μαφρέδα Με Δήμου [Video-Δηλώσεις]

Στον “αέρα” παραλίγο να τιναχθεί χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Πηνειού, με την αντιπαράθεση μεταξύ του ανεξάρτητου δημοτικού συμβο...


Στον “αέρα” παραλίγο να τιναχθεί χθες το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Πηνειού, με την αντιπαράθεση μεταξύ του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Δημητρίου Δήμου με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και πρασίνου Νίκο Μαφρέδα, ο οποίος είπε ότι έχει δική του προσφορά [του κ. Δήμου] για δύο λάστιχα συγκεκριμένης μάρκας και συγκεκριμένου νούμερου αξίας 3.000 ευρώ όταν τα ίδια λάστιχα στην Πάτρα στοιχίζουν 2.000 ευρώ. 

Ολο αυτό, καθώς και άλλα που ειπώθηκαν λίγο νωρίτερα, [θα τα αναφέρουμε όταν καθαρογραφούν τα πρακτικά], πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου ένταση, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί. Μια ένταση που δεν έγινε χειρότερη λόγω της δυναμικής παρέμβασης του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σπύρου Βασιλείου.

Δείτε απόσπασμα της αντιπαράθεσης Μαφρέδα-Δήμου:
   
Το αξιοσημείωτο είναι πώς κανείς από την αντιπολίτευση, δεν αντέδρασε αφήνοντας προφανώς εκτεθειμένο τον κ. Δήμου.

Στο 11ο θέμα, περί αντικατάστασης του δημάρχου μετά την παραίτησή του από τον Σύνδεσμο Ηρακλής, τοποθετήθηκε στη θέση του ο Νίκος Μαφρέδας. 

Στο 12ο θέμα: “Λήψη απόφαση για υποβολή πέμπτης αίτησης συμμετοχής του δήμου στο προγράμματα του ΟΑΕΔ: α) Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών”, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αρνητική στάση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτευσης του δήμου Πηνειού Σάκη Γεωργόπουλου στο θέμα της πρόσληψης μακροχρόνια ανέργων. 

Στο πλαίσιο της στήριξης των μακροχρόνια ανέργων η ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) έχει ενεργοποιήσει ένα σημαντικό πρόγραμμα για τη σημαντική αύξηση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας σε ανέργους ηλικίας 55-67 ετών. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών από την ΔΥΠΑ ανέρχεται στο 75% και το 25% πληρώνεται από τον Δήμο. 

Το θέμα, λοιπόν, της πρόσληψης 20 μακροχρόνια ανέργων τέθηκε χθες στη συνεδρίαση του ΔΣ από τον Δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο αλλά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σάκης Γεωργόπουλος, που αντιμετωπίζει όπως φαίνεται το θέμα της φτώχειας με περίεργα κριτήρια, αντιπρότεινε πρόσληψη μόνο 4 ανέργων!!! 

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρίνος ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ότι “η αξιοποίηση του προγράμματος αυτού έχει να κάνει με την προσφορά στο δήμο αλλά και την συμπλήρωση ενσήμων σε συμπολίτες μας. Τα όρια ηλικίας πρέπει να κατέβουν κι αυτο θα το βάλω θέμα στην ΚΕΔΕ”. Ο δήμαρχος πρότεινε, σε αυτό το πρόγραμμα, να προσληφθούν 20 άτομα. 

Παίρνοντας τον λόγο ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γεωργόπουλος, εξέφρασε την διαφωνία του, καταθέτοντας πρόταση για πρόσληψη μόλις 4 ατόμων “κι όταν χρειαστεί θα το ξανακουβεντιάσουμε”, όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Μαρίνος: “Προφανώς και δεν θα συμφωνήσουμε στην πρότασή σας. Μπορείτε να μη το ψηφίσετε αλλά εγώ είμαι υπέρ των φτωχών”. 

Με τον δήμαρχο συμφώνησε ο Αλέξης Τσαουσάκης τονίζοντας πώς “κατανοούμε ότι υπάρχουν ανάγκες. Ο αντίλογος πρέπει να είναι για την διεκδίκηση περισσοτέρων χρημάτων”. 

Για το συγκεκριμένο θέμα δηλώσεις έκαναν, μετά τη συνεδρίαση τόσο ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος όσο και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Βασιλόπουλος: 

Ανδρέας Μαρίνος 

«Στην εποχή μας που η ανεργία μαστίζει τον τόπο μας, αυτό το κοινωφελούς χαρακτήρα πρόγραμμα πρόσληψης ανέργων 55-67 είναι κάτι σαν λύτρωση. Δίνεται η ευκαιρία σε συνδημότες μας ανέργους που είναι κοντά στην σύνταξη να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, αλλά και ταυτόχρονα να προσφέρουν τα μέγιστα τόσο στο τμήμα καθαριότητας και πρασίνου όσο και σε διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου προς όφελος των συμπολιτών μας. 

Επιπλέον το μισθολογικό κόστος των προσλήψεων είναι ελάχιστο, καθώς το 75% καλύπτεται από τα κονδύλια του προγράμματος της Δ.ΥΠ.Α. Στη συνεδρίαση του ΔΣ, πρότεινα ο Δήμος Πηνειού να προσλάβει 20 μακροχρόνια ανέργους, γιατί πολιτική μας είναι η στήριξη των ευάλωτων ομάδων τονίζοντας παράλληλα ότι το πρόγραμμα θα πρέπει να αγκαλιάσει και μεγαλύτερη ομάδα ανέργων κατεβάζοντας το όριο ηλικίας στα 50 έτη.

Δυστυχώς όμως ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είχε αντίθετη άποψη που προκαλεί αλγεινή εντύπωση. Ο κ. Διονύσης Γεωργόπουλος πρότεινε να προσληφθούν μόνον 4 (τέσσερις) άνεργοι με την αιτιολογία ότι υπάρχουν οφειλές του Δήμου προς τον ΦοΔΣΑ! Σκεπτικό ισοπεδωτικό και ενδεικτικό του τρόπου που διαμορφώνει την κοινωνική πολιτική η παράταξή του! Η εξάλειψη της φτώχειας, η στήριξη των ευάλωτων ομάδων, δεν είναι στην ατζέντα του κ. Γεωργόπουλου και των συν αυτώ». 

Δημήτρης Βασιλόπουλος 

«Λυπάμαι για την στάση της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση του ΔΣ για το θέμα της πρόσληψης ανέργων ηλικίας 55-67. Η πρόταση του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου ήταν πρόσληψη 20 ατόμων και η αντιπολίτευση πρότεινε πρόσληψη 4 ατόμων! Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή οφείλουμε να ενισχύσουμε αυτά τα άτομα που χρειάζονται εργασία όχι μόνο για την συμπλήρωση ενσήμων για τη σύνταξή τους αλλά και για βιοποριστικούς λόγους. 

Μάλιστα συμφωνώ απόλυτα με τον Δήμαρχο που προτείνει να κατέβει το ηλικιακό όριο στα 50 χρόνια και να προσλάβουμε περισσότερους εργαζόμενους. Τονίζω ότι στην πλειονότητά τους τα άτομα που προσλαμβάνονται είναι εργάτες καθαριότητας. Προκαλεί άσχημη εντύπωση σε όλη την κοινωνία η στάση της αντιπολίτευσης να εξισώνει χρέος του Δήμου προς τον ΦοΔΣΑ με το κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων του προγράμματος. 

Ενημερωτικά σας λέω ότι κάθε εργαζόμενος του προγράμματος επιβαρύνει τον Δήμο με λιγότερα από 300 ευρώ το μήνα». 

Μετά τη συζήτηση για τους μακροχρόνια ανέργους, υπήρξε αντιπαράθεση του δημάρχου με τον πρόεδρο της ΤΚ Λυγιάς Γιώργο Τσεκούρα για την διαχείριση του νερού. 
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος ανέφερε ότι “δεν είναι δυνατόν να δίνουμε 20.000 για νερό εκεί τη στιγμή που για την Γαστούνη πληρώνουμε μόλις 5.000”. Ο κ. Μαρίνος ανέφερε για κατασπατάληση νερού στη περιοχή της Λυγιάς τονίζοντας ότι “τώρα που θα μπουν τα ρολόγια θα καταλάβουμε τι γίνεται”. Οταν στο τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Λυγιάς πήρε το λόγο για να διαμαρτυρηθεί για την σπατάλη του νερού ανέφερε ότι ο ίδιος ούτε ευθύνεται ούτε αδράνησε, για να του απαντήσει ο δήμαρχος: “Είσαι 8 χρόνια πρόεδρος, δεν αδράνησες;” 

Στο 24ο θέμα “Λήψη απόφασης για επιχορήγηση του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος για καρναβαλικές εκδηλώσεις 2023”, το Σώμα συμφώνησε να δοθούν 7.000 ευρώ για το καρναβάλι του Βαρθολομιού κι άλλες 7.000 ευρώ για το καρναβάλι του Τραγανού. 

Να σημειωθεί ότι το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο είχε τη μορφή του κατεπείγοντος και αυτό διότι στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, με τα ίδια θέματα, η αντιπολίτευση δεν εμφανίστηκε. Βέβαια, κανείς δεν ένιωσε την ευθιξία να πει γιατί απουσίαζαν και γιατί θα έπρεπε να προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση με τη μορφή του κατεπείγοντος. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ήταν 19 παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των ΤΚ Τραγανού, Λυγιάς, Μάχου, Παλαιοχωρίου και Σίμιζας. 

Να σημειωθεί κι αυτό: Οτι κάποιοι της αντιπολίτευσης, στη συζήτηση του 23ου θέματος, βγήκαν για… τσιγάρο, αλλά ψήφισαν αρνητικά μόνο και μόνο γιατί αυτή ήταν η γραμμή της παράταξής τους. Χωρίς φυσικά να έχουν ακούσει τι ειπώθηκε. Αυτό είναι ένα θέμα για προβληματισμό. Δηλαδή, κάποιοι ψηφίζουν ανάλογα με το τι συμφέρει την κοινωνία ή… την παράταξή τους;;; 

Τέλος, ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη των αδικοχαμένων πιλότων της 117 ΠΜ.

 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Πηνειού: Παρολίγο Να Τιναχθεί Στον “Αέρα” – Εντονη Αντιπαράθεση Μαφρέδα Με Δήμου [Video-Δηλώσεις]
Δήμος Πηνειού: Παρολίγο Να Τιναχθεί Στον “Αέρα” – Εντονη Αντιπαράθεση Μαφρέδα Με Δήμου [Video-Δηλώσεις]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7zzr6p1KzbWjD2BfAL6IhWaoRa6vrBGDs4P-FSfYWoW4IpGGbXEcCT0TtzqMgJP0Ad8XoOrzQoAAa_GaNyTrj49MzNufyXS4U082Z1lI3sKf64o5QcbYKYHBEkYEueReKCwiMoz2PBRaYUqz96NnV4Jvj6_CmoFbcj6NJqam6FR6q14jx6l18fsrt/s600/IMG_20230202_201556.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7zzr6p1KzbWjD2BfAL6IhWaoRa6vrBGDs4P-FSfYWoW4IpGGbXEcCT0TtzqMgJP0Ad8XoOrzQoAAa_GaNyTrj49MzNufyXS4U082Z1lI3sKf64o5QcbYKYHBEkYEueReKCwiMoz2PBRaYUqz96NnV4Jvj6_CmoFbcj6NJqam6FR6q14jx6l18fsrt/s72-c/IMG_20230202_201556.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/02/video.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/02/video.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy