-->

Ανδρέας Μαρίνος: Μίλησε Στην Καρδιά Του Απλού Πολίτη-Κατάμεστο Το Κουρβισιάνειο Στη Κοπή Πίτας Της “Κοινωνίας Των Πολιτών” [Video-Φωτογραφίες]

Σε μία κατάμεστη, μέσα κι έξω, αίθουσα του Κουρβισιάνειου στην Γαστούνη, πραγματοποιήθηκε απόψε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημ...


Σε μία κατάμεστη, μέσα κι έξω, αίθουσα του Κουρβισιάνειου στην Γαστούνη, πραγματοποιήθηκε απόψε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δημοτικής παράταξης “Κοινωνία των Πολιτών”, μ’ έναν δήμαρχο, ο οποίος στην ομιλία του καταχειροκροτήθηκε από όλο τον κόσμο. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 20.00′ με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δημήτρη Βασιλόπουλο, να καλωσορίζει τους παρευρισκόμενους.

 

 
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος. 
Αποσπάσματα της ομιλίας του μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια:

 

Φίλες και φίλοι της Κοινωνίας των Πολιτών, 

Είναι συγκλονιστική η σημερινή σας παρουσία στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας!. Σας ευχαριστώ για την μεγάλη τιμή που μου κάνετε να ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μου! Η ανταπόκρισή σας ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και ελπίζω οι πίτες να είναι επαρκείς ώστε να μοιραστούν ισομερώς σε όλους και όλες! Σήμερα είναι ιδανική ευκαιρία να συστηθούμε, να γνωρίσουμε την δημοτική παράταξη, αυτή τη μεγάλη οικογένεια της οποίας είμαστε ενεργά μέλη ! 

Η Κοινωνία των Πολιτών , είναι Κίνηση συνεργασίας, σύμπραξης και συναπόφασης , χωρίς κομματικές σημαίες! Είναι Κίνηση εξωστρέφειας, συλλογικότητας με επίκεντρο τον Άνθρωπο, προσκλητήριο για τη νέα γενιά, αυτό το δυναμικό και υγιές κομμάτι της κοινωνία μας που υπόσχεται λαμπρό μέλλον! Συνειδητοποιημένοι ενεργοί πολίτες, γυναίκες και άνδρες, από όλο το φάσμα της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής, που αγωνίζεστε για ένα καλύτερο αύριο για σας και τα παιδιά σας και διεκδικείτε μέσα από τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Είναι Κίνηση αναβάθμισης του ρόλου και του περιεχομένου της Αυτοδιοίκησης, με πολλά κοινά πεδία δράσης και κοινούς στόχους σε πολλούς τομείς, ταγμένη στην υπηρεσία του ανθρώπου και του δημότη. Η Κοινωνία των Πολιτών είστε εσείς! … 

Η Κοινωνία των Πολιτών έχει αποδείξει ότι διαθέτει τη λαϊκή δύναμη, την πολιτική βούληση, να πρωταγωνιστήσει στις τοπικές εξελίξεις. Και σήμερα είμαι πλέον βέβαιος, γιατί το βλέπω στα μάτια σας, ότι θα πρωταγωνιστεί και την επόμενη μέρα. Ακριβώς σε 8 μήνες από σήμερα ανανεώνουμε την ισχυρή λαϊκή εντολή και συνεχίζουμε όλοι μαζί! … 

Η πολιτική του Δήμου Πηνειού έχει ανθρώπινο χαρακτήρα. Στο επίκεντρο των αποφάσεων και της δράσης μας είναι πάντα ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, όπως αυτές διαμορφώνονται ανάλογα με τις συνθήκες της εποχής. «Άνθρωπος και Κοινωνική Πολιτική» είναι έννοιες που σεβόμαστε και με γνώμονα αυτές, πραγματοποιούμε δράσεις και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, για την υποστήριξη και ενδυνάμωση των νέων, των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. 

Ήμασταν ο πρώτος Δήμος στην Ηλεία που από το 2021 συστήσαμε και λειτουργούμε με απόλυτη διαφάνεια Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την οικονομική στήριξη πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η κοινωνική μας πολιτική ασκείται με εχεμύθεια, αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο. Από τον Δήμο μας παρέχονται υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Από το 2020 ιδρύσαμε και λειτουργεί στη Γαστούνη Δημοτικό Ιατρείο Προληπτικής Ογκολογίας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προληπτικής Ογκολογίας παθολόγος-ογκολόγος Παναγιώτης Γκινόπουλος προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σε όλους τους Ηλείους. 

Στηρίζουμε και υλοποιούμε προγράμματα στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών και προσλήψεων με δίμηνες και τετράμηνες συμβάσεις. Ο ανθρώπινος χαρακτήρας της πολιτικής μας προσκρούει στην άγονη και στείρα αντιπολίτευση που επιμένει αναχρονιστικά. Δυστυχώς η μείζονα μειοψηφία του Δήμου, ο επικεφαλής της οποίας έχει καταργηθεί εδώ και περίπου δύο χρόνια, λέει σταθερά και παγερά «όχι» στις προσλήψεις, λέει αδίστακτα «όχι» στην στήριξη της κοινωνικής μας πολιτικής και δίνει σημασία μόνο στους αριθμούς περιφρονώντας προκλητικά για τα βιοποριστικά προβλήματα συνδημοτών μας… 

Από τα τρεισήμισι χρόνια που ως Δημοτική Αρχή έχουμε την ευθύνη διακυβέρνησης του Δήμου Πηνειού, τουλάχιστον τα δύο, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολυδιάστατη κρίση: Οικονομική, υγειονομική και στη συνέχεια ενεργειακή την οποία βιώνουμε μέχρι σήμερα. Σ΄ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, η Δημοτική Αρχή δεν έμεινε αδρανής. Δεν αποδεχθήκαμε την κατάσταση σαν πεπρωμένο. Δεν ενδώσαμε στη μιζέρια και την τοξικότητα που καλλιεργούσαν και καλλιεργούν μέχρι και σήμερα κάποιοι. 

Με ισχυρή βούληση, αποφασιστικότητα και εργατικότητα, οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε, εκπονήσαμε μελέτες, διεκδικήσαμε με επιτυχία χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε , μεγάλα έργα με στόχο την ανάπτυξη του Δήμου και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Είμαστε ταγμένοι στην υπηρεσία του δημότη! … 

Έργα σημαντικά, έργα ουσίας έγιναν και γίνονται σε όλα τη μήκη και πλάτη του Δήμου όπως: -το εμβληματικό και πρωτοπόρο στην Ηλεία έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού, -η ίδρυση της ΔΕΥΑ με έδρα το Βαρθολομιό στη λογική της εξακτίνωσης των υπηρεσιών, -η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας γιατί ως παιδί αγροτικής οικογένειας σέβομαι τον μόχθο των αγροτών μας, -η εγκατάσταση συστήματος διαχείρισης και τηλεμετρίας του υδρευτικού δικτύου, -το διυλιστήριο στη Γαστούνη για επαρκές και ποιοτικό νερό, – η ολοκλήρωση του βιολογικού εργοστασίου που βανδαλισμένο είχε αφεθεί στην τύχη του, -η ολοκλήρωση της αστικής ανάπλασης της Αγκινάρας που είχε εγκαταλειφθεί από μια διαλυμένη κοινοπραξία με πρωτάκουστη έκπτωση 63%, -το Πολιτιστικό Κέντρο Καβασίλων -η αξιοποίηση των αποθηκών ΑΣΟ, όπου θα στεγαστεί το Δημαρχείο και άλλες υπηρεσίες.


Μεγάλα έργα έγιναν και στους τομείς της Παιδείας της Νεολαίας και της Άθλησης. 
-Ξεκίνησε επιτέλους μετά από 24 χρόνια η ανέγερση του υπερσύγχρονου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου στο Βαρθολομιό , -ολοκληρώθηκε η επισκευή του 2 ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης, 
– ιδρύσαμε Ειδικό Νηπιαγωγείο στο Καρδιακαύτι το μοναδικό που υπάρχει στη Βόρεια Ηλεία. 

Η νέα γενιά αποτελεί την πυξίδα μας. Ο ενεργός ρόλος της νεολαίας στα δρώμενα του τόπου μας είναι εξέχουσας σημασίας για ένα λαμπρό μέλλον. Δημιουργήσαμε Δημοτικό Συμβούλιο Νέων που θα συνεδριάσει το επόμενο διάστημα. Στηρίζουμε έμπρακτα και ουσιαστικά τον Αθλητισμό, τους Συλλόγους και τα Σωματεία, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών άθλησης και ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του αθλητικού οικοδομήματος. 

Ο Δήμος μας πέρυσι φιλοξένησε με απόλυτη επιτυχία στην παραλία Θίνες Βαρθολομιού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρατριάθλου που για πρώτη φορά διεξήχθη στην Ηλεία. Και φέτος τον Μάιο με χαρά θα φιλοξενήσουμε και πάλι την διοργάνωση ικανοποιώντας αίτημα της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες… 

Ως Δημοτική Αρχή με εκδηλώσεις και δράσεις τιμούμε την ιστορία του Δήμου μας και αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα και τη χρησιμότητα του πολιτισμού ως εργαλείο τοπικής ανάπτυξης, προβολής του τόπου μας και ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς… 

Δεν σας κρύβω ότι η σημερινή σας παρουσία με έχει συγκινήσει. Η εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας της Κοινωνίας των Πολιτών με την μεγαλειώδη παρουσία σας μετατράπηκε σε δυναμική συγκέντρωση που ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών και διεκδικήσεων πολύ ψηλά! Από σήμερα η ευθύνη μου απέναντί σας είναι βαρύτερη και η δέσμευσή μου να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας ιερή. Με την παρουσία σας με εμπνεύσατε! 

Σας εξομολογούμαι ότι εμπνέομαι από την ειλικρίνεια των ανθρώπων, με γοητεύει ο αληθινός λόγος , το έντιμο βλέμμα και η καθαρή σκέψη. Ξέρετε ότι είμαι παιδί πολυμελούς αγροτικής οικογένειας, που μαθήτευσε δίπλα σε φωτισμένους ανθρώπους και έμαθε να αγωνίζεται και να ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπό του. Θεωρώ χρέος μου να βοηθώ όσο μπορώ γιατί πιστεύω στον άνθρωπο. Χαμογελώ γιατί το αισθάνομαι και κάποιες φορές δακρύζω γιατί έχω βιώσει τον ανθρώπινο πόνο. Αυτός είμαι! Δικός σας άνθρωπος! Δικό σας ανάστημα! 

Φίλες και φίλοι 

Σας καλώ όλους, να συμπράξουμε ενωμένοι, με αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό, αυτογνωσία και διάθεση προσφοράς. Γιατί όλοι μαζί, μπορούμε να επιτύχουμε πολλά περισσότερα, απ’ ότι ο καθένας μόνος του. Και αυτή τη χρονιά, οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες, για να αντιμετωπίσουμε με σιγουριά την επόμενη μέρα. 

Στις προκλήσεις του 2023 και τις προσδοκίες της κοινωνίας, απαντάμε με έργα. Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, χτίζουμε το μέλλον του Δήμου Πηνειού, προχωράμε μπροστά με μεγάλα έργα σε όλους τους τομείς. Οι δημότες , αξίζουν ένα καλύτερο αύριο και η σημερινή δημοτική αρχή αποδεικνύει τρία χρόνια τώρα ότι μπορεί να το εξασφαλίσει! Πορευόμαστε στο μέλλον με τη δύναμη της εμπειρίας, της ενότητας και της ανανέωσης. 

Πάντα με τις ίδιες αρχές και αξίες στη συλλογική μας δράση. Πάντα με αξιόπιστες θέσεις και προτάσεις για το ισχυρό αύριο του Δήμου μας! Καλωσορίζω το 2023, ως έτος αισιοδοξίας, ελπίδας, αποφασιστικότητας και ενότητας και είμαι βέβαιος, ότι θα αποτελέσει μια ακόμα δημιουργική περίοδο, για όλες και όλους. 

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, σας εύχομαι κάθε προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική επιτυχία. Χρόνια πολλά και καλά, δημιουργικά, με υγεία, ευτυχία, δύναμη, περισσότερα χαμόγελα και χαρά για τους δημότες μας, για τα παιδιά, για όλο τον κόσμο! 

Δείτε απάσπασμα της ομιλίας του Δημάρχου Πηνειού σε βίντεο:

 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κι έκαν χαιρετισμό οι: 

1. Μένης Χρόνης, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 
2. Λευτέρης Βαρουξής, πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας 
3. Κώστας Τσεριώνης, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

 

*Να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε κλήρωση όπου τέσσερεις τυχερολι κέρδισαν: 

1. Τάμπλετ 
2.Διήμερο στο Κακόβατο 
3. Διήμερο στο Κακόβατο 
4. 1 ώρα πτήσης από την αερολέσχη Πύργου

 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ανδρέας Μαρίνος: Μίλησε Στην Καρδιά Του Απλού Πολίτη-Κατάμεστο Το Κουρβισιάνειο Στη Κοπή Πίτας Της “Κοινωνίας Των Πολιτών” [Video-Φωτογραφίες]
Ανδρέας Μαρίνος: Μίλησε Στην Καρδιά Του Απλού Πολίτη-Κατάμεστο Το Κουρβισιάνειο Στη Κοπή Πίτας Της “Κοινωνίας Των Πολιτών” [Video-Φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2zdIStj-CpC2GB7BsHcaUOUY6eGNu0FOrn869uG9Wh2QpD8tlvyUQZQTDROs3EjCmk-Nc-ypG40kl9zO0nByHeRSV3q_e46hfPM6IZhCfgga2-2uL7yZLuclePAAOymi9iPmSLJ8AU0xLblTVyqq7bAmESnN-OH6jn38WUWFTlr1Ip5V4HSD-IuPB/s600/1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2zdIStj-CpC2GB7BsHcaUOUY6eGNu0FOrn869uG9Wh2QpD8tlvyUQZQTDROs3EjCmk-Nc-ypG40kl9zO0nByHeRSV3q_e46hfPM6IZhCfgga2-2uL7yZLuclePAAOymi9iPmSLJ8AU0xLblTVyqq7bAmESnN-OH6jn38WUWFTlr1Ip5V4HSD-IuPB/s72-c/1.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/02/video_8.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/02/video_8.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy