-->

«Πετύχαμε πολλά, παρά τις δυσκολίες. Συνεχίζουμε το έργο μας για την Αρχαία Ολυμπία της επόμενης δεκαετίας»

  -Γεωργιόπουλος: «Ολοκληρώνουμε ένα τιτάνιο έργο 57 εκ. ευρώ»  -Τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τύπου του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας   Μι...

 


-Γεωργιόπουλος: «Ολοκληρώνουμε ένα τιτάνιο έργο 57 εκ. ευρώ» 

-Τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τύπου του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας 

Μια τιτάνια προσπάθεια που σε χρηματοδοτήσεις έργων και μελετών και υποβολές προτάσεων ξεπερνά συνολικά τα 57 εκατομμύρια ευρώ αλλά και το όραμα για τη νέα περίοδο παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, με τη συμπλήρωση 3,5 ετών από την ανάληψη των καθηκόντων του. 

Ο κ. Γεωργιόπουλος, πλαισιωμένος από τους Αντιδημάρχους Βασίλη Αρβανίτη, Παναγιώτη Φλέσσα, Ρόη Αντωνοπούλου, Νίκο Αναστασόπουλο, Φώτη Κωσταριά, Λύσανδρο Παναγόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Κωσταριά και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Νίκο Μαρούντα, ξεκαθάρισε ότι είναι αυτονόητη η εκ νέου διεκδίκηση της ψήφου των δημοτών στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου προκειμένου η Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει το έργο της και να συνεχίσει τον σχεδιασμό της για το μέλλον. 

«Πετύχαμε πολλά παρά τις δυσκολίες» 

Στα πιο βασικά σημεία της συνέντευξής του, ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε: «Κληθήκαμε να διοικήσουμε τον Δήμο σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους για ολόκληρη τη χώρα. Καμία δημοτική αρχή εδώ και 15 και πλέον χρόνια δεν αντιμετώπισε στη θητεία της περισσότερες εξωγενείς κρίσεις από τη δική μας. Από την παγκόσμια υγειονομική κρίση του Covid-19 το 2020 μέχρι την ενεργειακή κρίση, αλλά και την παγκόσμια πληθωριστική κρίση μέσω της ανατίμησης των τιμών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, μέχρι μια σειρά από μεγάλες φυσικές καταστροφές, όπως τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 και τις πλημμύρες του Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Σταθήκαμε όρθιοι και δυνατοί, παρότι τα συρτάρια του Δήμου ήταν άδεια από μελέτες, ιδέες, προοπτικές!!! 

Παλέψαμε με τους λιγοστούς υπαλλήλους μας και πετύχαμε πολλά, παρά τις αντιξοότητες. Διεκδικήσαμε κάθε πιθανή χρηματοδότηση. Με πρόγραμμα, όραμα και προσήλωση στον στόχο και δικαιωθήκαμε στον απόλυτο βαθμό σχεδιάζοντας έργα, εντάσσοντας και υλοποιώντας τα κάθε ημέρα. Έργα που βελτιώνουν την εικόνα του δήμου, λύνουν τα προβλήματα των βασικών υποδομών, αλλάζουν την ζωή όλων μας. Και όλα αυτά όταν το ΕΣΠΑ μετατέθηκε δύο χρόνια αργότερα, το Π.Δ.Ε. καθηλώθηκε από πλευράς ρευστότητας λόγω της πανδημίας και της οικονομικής ύφεσης, το «Αντώνης Τρίτσης» από 2,5 δις μειώθηκε αρχικά στα 800 εκατ. ευρώ για όλη τη χώρα και γενικά σ’ ένα πλαίσιο αναστολής και αναπροσαρμογής κάθε αναπτυξιακού και οικονομικού προγραμματισμού. 

Σ’ αυτό το δυσμενές περιβάλλον μπορέσαμε να ανταποκριθούμε σε μια καθημερινότητα δύσκολη. Βελτιώσαμε, με περιθώρια να πάμε ακόμα καλύτερα, το επόμενο διάστημα, την αποκομιδή σκουπιδιών, ανταποκριθήκαμε με επιτυχία στον οδοφωτισμό, βελτιώσαμε τους καθαρισμούς στο αγροτοδασικό δίκτυο, υλοποιούμε μικρά έργα σε όλες τις Κοινότητές μας, ενώ η ΣΑΤΑ που ήταν αδρανής από το 2016, σε συνεργασία με τους Προέδρους, τα Τοπικά Συμβούλια και τις τοπικές κοινωνίες, έχει αρχίσει να εκτελείται. Έργα ασφαλτόστρωσης, αγροτικής οδοποιίας, εξηλεκτρισμού σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, έργα ανάπλασης και αισθητικής αναβάθμισης των οικισμών μας, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου μας. 

«Συνεχίζουμε σταθερά το έργο μας» 

Δεν τα κάναμε όλα τέλεια, δεν φτάσαμε να τα λύσουμε όλα, ούτε καυχιόμαστε ότι μπορούμε να τα λύσουμε όλα. Είμαστε σίγουροι όμως ότι κάθε μέρα παλεύουμε για να λύνουμε προβλήματα και ταυτόχρονα να αναπτυσσόμαστε, να ψηλώνουμε, να διεκδικούμε και να μην αρκούμαστε στα λίγα που μας έμαθαν να ζούμε. Από τον ερχόμενο Οκτώβριο, χάρη στην ψήφο των δημοτών της Αρχαίας Ολυμπίας, μπαίνουμε στον κύκλο της ολοκλήρωσης όσων ξεκινήσαμε και είχαν αποτελέσει το προγραμματικό πλαίσιο της παράταξής μας. Όμως δεν σταματάμε σ’ αυτά. Προχωράμε στα σχέδιά μας να μετατρέψουμε τον Δήμο μας σε έναν αληθινά ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟ. 

Σε ένα Δήμο της καινοτομίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της επιχειρηματικότητας, της παραγωγής και της προόδου, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Ό,τι διακηρύξαμε, για ό,τι δεσμευθήκαμε προγραμματικά το 2019, διατηρεί την αξία του και παραμένει η πυξίδα μας. Η αντιπολίτευση, πέραν της καλοδεχούμενης -αρκεί να μην είναι μικρόψυχη- κριτικής, δεν έχει παρουσιάσει καμία θέση για τα προβλήματα της Ολυμπίας, προσωπικά δεν έχω δει και ακούσει καμία πρότασή της. Έχουμε πολλά ακόμα να προσφέρουμε και σε καμία περίπτωση το έργο μας που ξεκίνησε στο τέλος του 2019 και η δυναμική που έχει αποκτήσει αυτή τη στιγμή η Αρχαία Ολυμπία δεν πρέπει να ανακοπούν. Οφείλουμε απέναντι στους δημότες να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας αλλά και τον σχεδιασμό μας για το μέλλον. 

Τα έργα μας 

Παραθέτουμε σε πίνακα έργα και παρεμβάσεις που αφορούν την αγροτική οδοποιία, την εσωτερική οδοποιία των τοπικών Κοινοτήτων, βελτίωση & συντήρηση συνδετήριων δρόμων, έργα αλλαγής δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, εκσυγχρονισμού βιολογικού καθαρισμού, έργα αναπλάσεων σε τοπικές Κοινότητες, παιδικές χαρές, έργα αθλητικών εγκαταστάσεων κλπ. που αφορούν τόσο τον Δήμο όσο και τη ΔΕΥΑ. Μια σύγκριση με Δήμους υπερδεκαπλάσιου πληθυσμού, πρωτεύουσες Νομών, Δήμους μεγάλων αστικών κέντρων, αποδεικνύει το τιτάνιο έργο που έχει εκτελεστεί, εκτελείται και θα εκτελεστεί το επόμενο διάστημα στην Αρχαία Ολυμπία. 

ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 2019-2023 (ΣΥΝΟΛΟ: 32.762.756,62 ευρώ) 

 Υπηρεσίες – επισκευές σχολικών κτιρίων, αθλητικών εγκαταστάσεων, Δημοτικών χώρων, θεάτρων, συντήρηση αγροτικού δικτύου) 1.500.000 ευρώ  Έργα εκτελεσμένα, έργα σε εκτέλεση, προμήθειες: 14.304.046,7 ευρώ  Έργα δημοπρατημένα: 3.738.577,68 ευρώ  Έργα - μελέτες – υπηρεσίες ενταγμένα (με εγκεκριμένη χρηματοδότηση): 8.994.994,24 ευρώ  Έργα προς ένταξη (με ευνοϊκή αρχική αξιολόγηση): 4.225.138 ευρώ ΕΡΓΑ ΔΕΥΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 2019-2023 (ΣΥΝΟΛΟ 24.974.594 ευρώ)  Έργα που ήδη εκτελούνται: 5.865.888 ευρώ  Έργα στο στάδιο της δημοπράτησης: 11.712.829,24 ευρώ  Έργα υποβληθέντα με αρχικές θετικές αξιολογήσεις: 7.395.876,76 ευρώ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 57.737.350,62 ευρώ 

3+1 εμβληματικά έργα 

Επιπλέον, υπάρχουν 3+1 σημαντικά -εμβληματικά κατά τη γνώμη μου- έργα, τα οποία θα επιθυμούσαμε να ολοκληρώσουμε στον Δήμο μας. Το πρώτο αφορά την ανάπλαση του «Ξένιος Ζευς» σε πολυχώρο Πολιτισμού, Παιδείας και Τεχνών και την σύνδεσή του με τη ζωή της πόλης. Κτίριο που διεκδικείτο χρόνια και η Δημοτική μας Αρχή το έκανε πράξη. Το δεύτερο είναι η δημιουργία ενός μεγάλου Αθλητικού Κέντρου στην Αρχαία Ολυμπία που κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να είναι αντάξιο της ιστορίας, του κύρους, αλλά και της σημασίας του Δήμου και ολόκληρης της χώρας. 

Ο καταλύτης και των δύο αυτών σημαντικών υποδομών είναι η συνολική αρχιτεκτονική και χωροταξική αναγέννηση / αναζωογόνηση του δημόσιου χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας μέσα από ένα ευρύ πλέγμα αναπλάσεων, πολεοδομικών ρυθμίσεων, δημιουργίας πάρκινγκ και δράσεων ψηφιακής αναβάθμισης – έξυπνης πόλης που προγραμματίζουμε μαζί με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία. Να σημειώσουμε ότι ήδη η Ολυμπία έχει ήδη ανάδοχο για το έργο του τοπικού πολεοδομικού σχεδιασμού που θα ορίσει χρήσεις γης τόσο για την έδρα όσο και για όλο τον Δήμο. 

Τέλος δεσμεύομαι προσωπικά ότι σε συνεργασία με το γραφείο μελετών που θα προκύψει από τον διαγωνισμό για τον τεχνικό σύμβουλο υποστήριξης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας θα συντάξουμε την πολυθρύλητη μελέτη για την άρδευση του οροπεδίου της Φολόης και την ύδρευση της Δίβρης. Για εμάς ο τουρισμός, η παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι αλληλένδετα με την ενδογενή αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη της υπαίθρου. Αυτό είναι η Αρχαία Ολυμπία. Ένα πλέγμα ιστορίας, πολιτισμού, παγκόσμιων αρχών αλλά και ενός φυσικού τοπίου μοναδικού και ανεπανάληπτου όπου η παραγωγή, ο πρωτογενής τομέας και η τοπική ανάπτυξη διαπλέκονται με έναν μαγικό τρόπο όπου πουθενά αλλού στον κόσμο δεν μπορείς να συναντήσεις. Στόχος μας επίσης είναι η ενεργειακή αυτονομία του Δήμου μας. 

«Διεκδικούμε περισσότερα…» 

Στην Αρχαία Ολυμπία εκτελούνται ήδη δύο έργα ανάπλασης, η είσοδος της πόλης και η τουριστική διαδρομή μέχρι την Ακαδημία, έργα ενταγμένα στην Ο.Χ.Ε. «Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία» στων οποίων τη χρηματοδότηση συμμετείχα ουσιαστικά ως Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας. Και βεβαίως το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με μια ελλιπέστατη μουσειολογική μελέτη, η οποία μας δημιούργησε σημαντική καθυστέρηση, βρισκόμαστε όμως στην ευχάριστη θέση να διαθέτουμε πλέον χρηματοδότηση και να ευελπιστούμε ότι το έργο θα τελειώσει σύντομα. 

Η Ολυμπία πλέον έχει Σχέδιο, έχει όραμα. Όλοι το παραδέχονται. Έχει εξασφαλισμένους πόρους και διεκδικεί διαρκώς ακόμα περισσότερους. Η ανάδειξη του άυλου πολιτιστικού αποθέματος της Ολυμπίας πρέπει να στηρίζεται σε στέρεες βάσεις δηλαδή να διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές γιατί χωρίς αυτές θα μένουμε όπως χρόνια στα λόγια. Διεκδικήσαμε δομές Παιδείας, όπως ξενόγλωσσο Μεταπτυχιακό Τμήμα, μέσα από το Μνημόνιο συνεργασίας με τα Πανεπιστήμια Πατρών και Λευκωσίας, ενώ είμαστε πλέον και η έδρα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών. 

Επιπλέον, είμαστε ο μόνος Δήμος της Ηλείας που εντάχθηκε ταυτόχρονα σε δύο μεγάλα χρηματοδοτικά εργαλεία του Περιφερειακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας μια ΟΧΕ (μαζί με τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων & Ζαχάρως) και μια ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) μαζί με τους Δήμους Πύργου & Ήλιδας, με δυνατότητα διασφάλισης 30-35 εκ. ευρώ μέσα στην επόμενη εξαετία. Και βεβαίως η μεγάλη επιτυχία, το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης και Αποκατάστασης που μόνο εμείς και η Βόρεια Εύβοια πετύχαμε, είναι αποτέλεσμα σθεναρής διεκδίκησης αυτής της Δημοτικής Αρχής. Και βέβαια, αυτό το Πρόγραμμα - εφαλτήριο για το μέλλον και την ανάπτυξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, μόνο μια Δημοτική Αρχή που ξέρει να σχεδιάζει και να διεκδικεί, μπορεί να υλοποιήσει.

Και αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Συνήψαμε επίσης προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Περιφέρεια, εξασφαλίζοντας πόρους για πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Αναβαθμίζουμε το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών, μέσα από τη ΒΑΑ. Αναβαθμίσαμε τις σχέσεις του Δήμου με το διεθνές Ολυμπιακό Κίνημα, ενώ προετοιμάζουμε διεθνή συνεργασία με τον ΟΗΕ με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία. 

«Να πάμε την Ολυμπία πιο ψηλά» 

Όπως λοιπόν σας κάλεσα το 2019 να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και να πάμε την Ολυμπία πιο ψηλά, να κοιτάξουμε το μέλλον και να ονειρευτούμε, σας καλώ σήμερα να πούμε ξανά ένα μεγάλο ‘ΝΑΙ’: Για έναν δήμο ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ και ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ, χωρίς προσωπικές στρατηγικές, χωρίς μικροπολιτική και κλειστούς συσχετισμούς. Με το βλέμμα στο μέλλον και το αύριο που παράγει, που διεκδικεί και που κερδίζει και βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών αλλά δημιουργεί και πλούτο, με σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και την κοινωνία. 

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Δεσμεύομαι σήμερα ενώπιόν σας, προς όλους τους δημότες Αρχαίας Ολυμπίας, ότι μαζί με την παράταξή μας, με νέες ζωντανές δυνάμεις που εμπλουτίζουν τις τάξεις μας και με κάθε πολίτη χωριστά, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ τη νικηφόρα πορεία μας και στις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου, με δύναμη, με αποφασιτικότητα, πιο έμπειροι και πιο σοφοί, για μια Αρχαία Ολυμπία αντάξια του ονόματός της, της ιστορίας της και των κατοίκων της. Για ένα ΜΕΛΛΟΝ που ανήκει σε όλους μας και περισσότερο στη νέα γενιά».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : «Πετύχαμε πολλά, παρά τις δυσκολίες. Συνεχίζουμε το έργο μας για την Αρχαία Ολυμπία της επόμενης δεκαετίας»
«Πετύχαμε πολλά, παρά τις δυσκολίες. Συνεχίζουμε το έργο μας για την Αρχαία Ολυμπία της επόμενης δεκαετίας»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjB0QYApupkrmqOuJMlCI3oNF8_yI9FU2h9qBm1wxJsoq785UyvWu4-btcS55W3cjx33Z8RWxqKsAPnTooFNU-lXtONz-MyQKINkt4hx3nnzLSJTgpv7MJQpSAIpfKlx_zAgO03D7VGOboTrvQJWsEKLho-7-8fbZ7Hs9rasy9Ll074vIGbCEp_WNNk/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-03-30_192437_mail.google.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjB0QYApupkrmqOuJMlCI3oNF8_yI9FU2h9qBm1wxJsoq785UyvWu4-btcS55W3cjx33Z8RWxqKsAPnTooFNU-lXtONz-MyQKINkt4hx3nnzLSJTgpv7MJQpSAIpfKlx_zAgO03D7VGOboTrvQJWsEKLho-7-8fbZ7Hs9rasy9Ll074vIGbCEp_WNNk/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-03-30_192437_mail.google.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/03/blog-post_290.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/03/blog-post_290.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy