-->

Δήμος Πύργου: Μεγάλη Προσέλευση Κόσμου Στην Αιμοδοσία Για Τα Θύματα Των Τεμπών

  Μέχρι και την Παρασκευή 3/3 η αιμοδοσία   Με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να δίνει το παράδειγμα ξεκίνησε σήμερα η αιμοδοσ...

 


Μέχρι και την Παρασκευή 3/3 η αιμοδοσία
 

Με τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο να δίνει το παράδειγμα ξεκίνησε σήμερα η αιμοδοσία στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στα Τέμπη το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης. 

Η αιμοδοσία είναι σε συνεργασία του Δήμου Πύργου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και υπήρξε μεγάλη προσέλευση πολιτών.

 

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος 
Δήμαρχος Πύργου 

“Δύσκολες οι ημέρες που διανύουμε. Η χώρα πενθεί. Εδώ τώρα είμαστε στην εξέλιξη μιας αιμοδοσίας που βεβαίως είχε αποφασιστεί αλλά συνέπεσε με το τραγικό γεγονός στα Τέμπη και όπως βλέπετε κινητοποίησε πιο πολύ κόσμο. Αυτή είναι μια πρωτοβουλία της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας, του υγειονομικού χώρου ως φορέας αλλά αν δεν υπήρχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τις υποδομές, με την κινούμενη μονάδα, το νοσοκομείο Πύργου με τους γιατρούς, ο δήμος Πύργου που να στηρίξει η Περιφερειακή Ενωση Δήμων καθώς και άλλες αιμοδοτικές οργανώσεις, δεν θα μπορούσε να έχει τη σημερινή ανταπόκριση. 

Με πρώτο τον αντιπεριφερειάχη κ. Γιαννόπουλο αλλά και όλοι μαζί εκφράζοντας το κλίμα και τον θρήνο των ημερών, το αίμα αυτό προσφέρεται για τις μεγάλες ανάγκες που προέκυψαν από τους δεκάδες βαριά τραυματίες μετά το τραγικό ατύχημα στη φονική, πλέον, κοιλάδα των Τεμπών. Από τον Πύργο της Ηλείας, μια κίνηση αλληλεγγύης, από τον Πύργο της Ηλείας στέλνεται ένα μύνημα ότι η πρόληψη σώζει, γιατί ακόμα και στα ατυχήματα αυτά υπάρχει πρόληψη. Θα πρέπει να γίνουμε προσεκτικότεροι, πιο οργανωμένοι ως κοινωνία, πιο συνεπής ως εργαζόμενοι, πιο υπεύθυνοι ως κράτος. Αυτό το μήνυμα βγαίνει από αυτό το ατύχημα. 

Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο, το έχουμε ξαναευχηθεί, ευχόμαστε όλοι να δώσουμε προτεραιότητες στη ζωή μας και προτεραιότητες είναι η ασφάλεια του πολίτη και η ασφάλεια του πολίτη θέλει μέσα, θέλει οργανογράμματα, θέλει άλλα δεδομένα, τα οπία ακόμα δεν τα έχουμε ως χώρα. Να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν, ο Θεός να τους έχει καλά και στέλνουμε ένα μήνυμα, όσο κουράγιο μπορούν να έχουν τούτες τις ώρες οι συγγενείς των θυμάτων που όλα ήταν νέα παιδιά. Αυτό θα αποτελεί πάντα μια πρόκληση στην ελληνική κοινωνία”.

 

Βασίλης Γιαννόπουλος 
Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας 

“Μπροστά σε αυτή την τραγωδία που βιώνει η χώρα από αργά το βράδυ της Τρίτης, ήταν αναμενόμενη η απόφασή μας προκειμένου οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρώνονταν από την ήδη προγραμματισμένη αυτή δράση της ΠΔΕ σε συνεργασία με την Ιατρική Υπηρεσία ΔΕ και Πελοποννήσου να διατεθούν στα νοσοκομεία της Λάρισας όπου διακομίζονται οι τραυματίες αυτού του πρωτόγνωρου σιδηροδρομικού ατυχήματος, πρωτόγνωρου για τα ελληνικά χρονικά. 

Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμο Πύργου και προσωπικά τον δήμαρχο κ. Αντωνακόπουλο για την υποστήριξη αυτής της δράσης, την παραχώρηση του χώρου στο Λάτσειο Μέγαρο, καθώς επίσης και για το παράδειγμα που έδωσε ο ίδιος καθότι αιμοδότησε πριν λίγο. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το νοσοκομείο Πύργου, τον διοικητή του καθώς και το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του νοσοκομείου και όλους τους Ηλείους που έχουν ανταποκριθεί με συγκινητικό τρόπο στο κάλεσμα αυτό. 

Μπροστά σε αυτό το θλιβερό συμβάν,. που όλοι μας ευχόμαστε να μην ξαναζήσουμε, είναι συγκινητική η παρουσία του κόσμου και να απευθύνω κάλεσμα η δράση αυτή που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες να αγκαλίαστεί από τον κόσμο ώστε να συμπληρώσουμε το δυνατόν περισσότερες μονάδες αίματος”. 


Σπύρος Πολίτης 
Δ/της Νοσοκομείου Πύργου


“Να συλληπηθούμε τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους σε αυτό το τραγικό δυστήχημα. Να παρακαλέσουμε και να ευχηθούμε να μην έχουμε ξανά τέτοια θλιβερά περιστατικά, να υπάρχει καλύτερη οργάνωση σε όλους τους τομείς. Εμείς είχαμε κανονίσε,ι και συνέπεσε αυτή η αιμοδοσία με το τραγικό αυτό γεγονός, και σήμερα η προσέλευση του κόσμου, τόσο εδώ όσο και στο νοσοκομείο, που παράλληλα γίνεται κι εκεί αιμοδοσία, είναι πολύ μεγάλη. 

Ο Ηλείος πολίτης ανταποκρίνεται πολύ σθεναρά σε αυτό το κάλεσμα. Είναι μια καλή αφορμή να θυμηθούμε ότι η αιμοδοσία είναι ένα εργαλείο που το χρειαζόμαστε καθημερινά, είτε σε έκτακτα γεγονότα σαν αυτό στα Τέμπη όσο και σε σταθερά γεγονότα όπου υπάρχουν ανάγκες αίματος”.

 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Πύργου: Μεγάλη Προσέλευση Κόσμου Στην Αιμοδοσία Για Τα Θύματα Των Τεμπών
Δήμος Πύργου: Μεγάλη Προσέλευση Κόσμου Στην Αιμοδοσία Για Τα Θύματα Των Τεμπών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5ce-ppiD69aI2DMVXttY94w9anx6fvSnruNm8a7XRELJbhN21M2qDrFNPRjaC3icna8GdYooRxd9qomwtNE3h-eqc9ICwarFxG6ubFQf-Er7Iv36Cb7NrqTYuacpvU1uqCk9uYATDUqWJ3--YjSSfNS-kHh41zTXOGerTnhFXmjzeakiyqmX-QLpe/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-03-02_144047_www.facebook.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5ce-ppiD69aI2DMVXttY94w9anx6fvSnruNm8a7XRELJbhN21M2qDrFNPRjaC3icna8GdYooRxd9qomwtNE3h-eqc9ICwarFxG6ubFQf-Er7Iv36Cb7NrqTYuacpvU1uqCk9uYATDUqWJ3--YjSSfNS-kHh41zTXOGerTnhFXmjzeakiyqmX-QLpe/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-03-02_144047_www.facebook.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/03/blog-post_37.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/03/blog-post_37.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy