-->

Νίκος Κοροβέσης: “Ο Λογαριασμός Γίνεται Την Ημέρα Των Εκλογών…”

  Για τις απευθείας πτήσεις από το Ισραήλ στο αεροδρόμιο του Αράξου και τις ωφέλειες, σε τουριστικό επίπεδο για το νομό Ηλείας, μίλησε σήμ...

 


Για τις απευθείας πτήσεις από το Ισραήλ στο αεροδρόμιο του Αράξου και τις ωφέλειες, σε τουριστικό επίπεδο για το νομό Ηλείας, μίλησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο iliatoday.gr, o Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Νίκος Κοροβέσης. 

Ο κ. Κοροβέσης μίλησε, επίσης, για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, αλλά και για τις Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου. 

“Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τον τουρισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα της Ηλείας. Μετά από δύο και πλέον χρόνια προσπαθειών κι αφού κάναμε επισκέψεις στο Ισραήλ αλλά φέραμε και ισραηλινά μέσα τούρ οπερέιτορς στην Ηλεία, ανακοινώθηκε από το κράτος του Ισραήλ ότι θα έρχονται απευθείας πτήσεις στον Αραξο Ισραηλινών, οι οποίοι θα διαμένουν κυρίως σε καταλύματα της Ηλείας. Δύο απευθείας πτήσεις την ημέρα , ίσως και τρεις Ιούλιο και Αύγουστο, που συνεπάγεται περίπου σε 15.000 νέους τουρίστες-επισκέπτες στην Δυτική Ελλάδα από το Τελ Αβίβ”. 

-Επιτρέψτε μου μια διακοπή για να ρωτήσω, αυτό δεν προϋποθέτει και καλύτερες υποδομές για την Ηλεία, αφού είναι γνωστό πώς και οι τουριστικές υποδομές δεν είναι οι καλύτερες. 

“Αν ήμασταν σε άλλη περιοχή αυτό θα ήταν μια απλή είδηση. Εμείς, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, και παρά τα προβλήματα τόσο στις υποδομές όσο και στο οδικό δίκτυο, ακόμα-ακόμα και στη διασύνδεση του Αράξου με τα οδικά δίκτυα, που είναι προβληματικό, εμείς καταφέραμε και δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση αυτή τη στιγμή για την Ηλεία με τα όποια προβλήματα. Ίσως, λέω εγώ, η πρακτική τι δείχνει; Ότι η ανάγκη και η ζήτηση διορθώνει και πολλά προβλήματα. Εάν αυτό συνεχιστεί θα αναγκαστούν τόσο το υπουργείο όσο και η κεντρική εξουσία αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος να διεκδικήσουν περισσότερα και να πετύχουμε περισσότερα. 

Θέλω σε αυτό το σημείο να σας πω ότι πρώτη φορά ένα πάγιο αίτημα των ξενοδόχων της νότιας Ηλείας και της Δυτικής Αχαΐας το κάναμε δεκτό με τον περιφερειάρχη και ήδη προχωράμε σε μελέτη που θα μας δείξει την διασύνδεση του Αράξου με όλα τα μέσα ακόμα και με τον δρόμο. Ξέρετε, δεν έχει γίνει πρόβλεψη, ενώ φτιάχνεται ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου, διασύνδεσης με το αεροδρόμιο του Αράξου. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Αντί να έχεις ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και ο Αραξος με τον αυτοκινητόδρομο να είναι σε μια νοητή ευθεία, ο δρόμος που υπάρχει σήμερα δεν εξυπηρετεί, δεν βολεύει. Κι αυτό προσπαθούμε να το λύσουμε".

 

-Από κει και πέρα, σε ότι αφορά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός;
 

“Ο Πολιτισμός δεν φυλακίστηκε ούτε την περίοδο της πανδημίας. Φέτος είπαμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Είμαστε σε συνεχής επαφές με σωματεία και συλλόγους. Η πολιτική μας είναι σε δύο δρόμους: οι συνδιοργανώσεις αλλά και οι διοργανώσεις που κάνουμε μόνοι μας, έτσι έχω έρθει ήδη σε συμφωνία στην Ηλεία με πάνω από 80-85 σωματεία από χωριά και μικρότερες πόλεις του νομού, όπου εκεί θα βοηθήσουμε τους συλλόγους να κάνουν τις πολιτιστικές τους δραστηριότητες, αλλά κι εμείς είμαστε έτοιμοι, το αμέσως επόμενο διάστημα, νομίζω μέχρι τον Μάιο θα έχουμε ανακοινώσει, το μεγαλύτερο πρόγραμμα πολιτισμού που έχει συντελεστεί στην Δυτική Ελλάδα. 

Μένουμε σταθεροί στην πολιτική μας, δηλαδή δεν πάμε σε θέατρα και άλλους κλειστούς χώρους, πάμε στις πλατείες, στήνουμε την εξέδρα, βάζουμε τον καλλιτέχνη να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και γεμίζουν τα μαγαζιά. Γιατί τα λεφτά του πολιτισμού, με αυτό τον τρόπο, γυρίζουν στον πολίτη, γυρίζουν στον επιχειρηματία”. 

-Φέτος, όπως πέρυσι, θα βοηθήσετε τοπικά συγκροτήματα; Πέρυσι, επίσης, είδαμε και μια εξακτίνωση των εκδηλώσεων και σε χωριά, δίνοντας την ευκαιρία και στους ανθρώπους εκεί να ζήσουν κάτι διαφορετικό και όμορφο. 

“Θa γίνει και φέτος το ίδιο. Εννοείται ότι συμμετέχουμε και σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ των δήμων που φέρνουν από αρχαίες τραγωδίες μέχρι συναυλίες, θα είμαστε σε όλα μέσα αλλά και ανάδειξη τόπων και περιοχών, όπως το Χλεμούτσι, ο Καϊάφας, η Αρχαία Ολυμπία, ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα κ.α. . Θα βοηθήσουμε λοιπόν χωριά, αλλά θα φέρουμε και μεγάλα ονόματα. Οπωσδήποτε τα τοπικά συγκροτήματα κι αν πέρυσι βοηθήσαμε 5-6 ο στόχος μας για φέτος είναι ο διψήφιος αριθμός των τοπικών συγκροτημάτων που θα βοηθήσουμε και θα βοηθήσουμε όχι μόνο με ένα μικρό ποσό αλλά και να αναδειχθούν σε διάφορες περιοχές ώστε να τα γνωρίσει ο κόσμος”.

-Εκτός απ’ όλα αυτά έχουμε κι εκλογές και περιφερειακές τον Οκτώβριο. 

“Προσωπικά δεν έχω σταματήσει να εργάζομαι από την ημέρα που εκλέχθηκα. Οι εκλογές είναι ακόμη για εμάς μακριά, με την έννοια ότι έχουμε δρόμο να διανύσουμε. Έχουμε πράγματα που τρέχουμε ή θα τρέξουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα, οπότε τελειώνοντας το καλοκαίρι με όλα αυτά, προσωπικά τον τελευταίο μήνα θα υπενθυμίσω στον κόσμο, στους φίλους μας, για αυτά που κάναμε, αυτά που κάνουμε, τι έχω κι εγώ κάνει στον πόστο που μου ανέθεσε ο κ. Φαρμάκης και στην ώρα του θα κάνουμε και τον λογαριασμό. Γιατί ο λογαριασμός σε έναν πολιτικό γίνεται την ημέρα των εκλογών. Εκεί βλέπεις αν όλα αυτά που έκανες τα αντιλήφθηκε ο κόσμος ή τελικά δεν είναι ευχαριστημένος και την επόμενη ημέρα, αντί να πας στο γραφείο σου, πας στο σπίτι σου”. 

-Ο Νίκος Κοροβέσης μπορεί να κοιτάει τον κόσμο στα μάτια λέγοντάς του ότι τα καταφέρατε στις αρμοδιότητες που έχετε; 

“Αυτό δεν μπορώ να σας το πω, αν ήμουν καλός σε αυτά που μου ανέθεσαν. Σίγουρα όμως μπορώ να κοιτώ τον κόσμο στα μάτια λέγοντάς τους απλά ότι δεν τους είπα ψέματα, δεν τους κορόιδεψα κι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό σε αυτό που μπορούσα για να βγάλω ασπροπρόσωπους εκείνους που μας στήριξαν, εκείνους που με πίστεψαν αλλά κι εκείνους που απλά μπορεί να μην ήταν ψηφοφόροι μας ή να ήταν κοντά μας αλλά είχαν προσδοκίες για κάτι καλύτερο από εμάς κι από εμένα. Ναι, εκεί μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια. Αν αυτό έχει θετικό πρόσημο θα το δούμε την Κυριακή των εκλογών” 

-Σας ευχαριστώ.

“Να είστε καλά”

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Νίκος Κοροβέσης: “Ο Λογαριασμός Γίνεται Την Ημέρα Των Εκλογών…”
Νίκος Κοροβέσης: “Ο Λογαριασμός Γίνεται Την Ημέρα Των Εκλογών…”
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrvTUvodkT-S1JZWp1MrBFll6wNeRSiJCl-L6eZxlWEIePWeMCjiGajt6LJb_ie4GUlaGnkqYjLBrih_ScxDQRkYadYVGW7Gb-Kg7Gc1QCgYfeZgkwZUilICSainIf8hhT8ZcRwwFLo7QfbQmYUPwNcSUxyFNkkaH1H84r1hXwVaGxf7BrZPw4tvZu/s600/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-03-13_165230_www.facebook.com.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrvTUvodkT-S1JZWp1MrBFll6wNeRSiJCl-L6eZxlWEIePWeMCjiGajt6LJb_ie4GUlaGnkqYjLBrih_ScxDQRkYadYVGW7Gb-Kg7Gc1QCgYfeZgkwZUilICSainIf8hhT8ZcRwwFLo7QfbQmYUPwNcSUxyFNkkaH1H84r1hXwVaGxf7BrZPw4tvZu/s72-c/Opera%20%CE%A3%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_2023-03-13_165230_www.facebook.com.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2023/03/blog-post_594.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2023/03/blog-post_594.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy